BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #679293 przez agniesia1604
planowałam używać śpiworka bo taki właśnie kupiłam niby do 6 miesiąca...
wiec dlatego też i same pajacyki na sen ....

Ale body pewnie sie przydadzą...
kupię ale chyba jednak z krótkim rękawkiem?
Jak myślicie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #679296 przez agniesia1604
Idę po mału pakować nasz dobytek do kartonów ... zaczynam od szkła ...
tak codziennie po 1-2 kartony ... nie będę się przesilać:)

11 lata 9 miesiąc temu #679300 przez asiulek_dolls
Klauduśka ja też mam bardzo mało ciuszków na 56, weź pod uwagę to że te większe ciuszki lepiej sie sprawdzą bo sam pampers zajmuje sporo miejsca :)
poza tym jak byłam kiedyś w szpitalu to na sali na której leżałam była dziewczyna która akurat wychodziła po porodzie do domu, kiedy jej mąż przyjechał po nią i synka przywiózł rzeczy które przygotowała na wyjście ze szpitala i sama mówiła że dobrze że spakowała coś większego bo gdyby miała ciuszki tylko na 56 to nie miałaby w czym synka do domu zabrać, a nie należał do największych dzieciaczków coś ok 3500ważył

11 lata 9 miesiąc temu #679315 przez asiulek_dolls
agniesia1604 napisał:

planowałam używać śpiworka bo taki właśnie kupiłam niby do 6 miesiąca...
wiec dlatego też i same pajacyki na sen ....

Ale body pewnie sie przydadzą...
kupię ale chyba jednak z krótkim rękawkiem?
Jak myślicie?

no to same pajace wystarczą na noc jeśli będziesz używać śpiworka, a body jak najbardziej z krótkim rękawkiem :)

11 lata 9 miesiąc temu #679316 przez klauduska89
ja też cały czas miałam takie nastawienie że lepsze będą te na 62 bo i pampers dochodzi i lepiej dziecku w trochę luźniejszych ciuszkach niż w takich dopasowanych no i może być gorąco, ale już sama nie wiem czy mam dobry tok myślenia. Tym bardziej że już chyba nie będę miała żadnego usg przed porodem to nie wiem jaki Dawidek będzie duży. A wy jakie rozmiary do szpitala zabieracie?

11 lata 9 miesiąc temu #679330 przez ziii
Hmmm ja to wezmę ze 2 na 56 i jedno na 62 - w razie czego w domu przygotuję mężowi kilka 62 do wzięcia, gdyby młody okazał się gigantem :D

11 lata 9 miesiąc temu #679331 przez agniesia1604
Asiulek
a używać klin i wałeczki razem? czy np wałeczki na noc a klin zawsze pod materacykiem?

11 lata 9 miesiąc temu #679340 przez olivka
Witam dziewczyny :)
Ja już listy z ubrankami nie robię na rozmiar 56-62 mam już chyba wszystko, nie są to nowe ubranka tylko uzywane ale w ogóle nie zniszczone :) Mam troche ubranek na rozm. 68, także powiedziałam mamie, że jak będzie szalała w s-h to już niech kupuje od rozm.68 :) Ostatnio kupiła 2 nowe prześcieradełka do łóżeczka :) i śpiworek. Skończyłam prać już 3 pranie, dzisia jej poprasuje i wstawię 4 :laugh:
Zgaga nie daje mi żyć. Już teraz to po każdym jedzeniu mnie piecze i się wraca bleeeh :pinch:
Czy Wy też macie taki ból skóry/mięśni ( dokładnie nie wiem jak to określić) jakby miał się brzuch rozerwać?? Mnie tak boli na wysokości mostka i z lewej strony brzucha :( A jak kicham to muszę się trzymać za brzuch, bo jest tak okrutny ból jakby rozrywało mnie od środka.

11 lata 9 miesiąc temu #679345 przez asiulek_dolls
klin zawsze pod materacem i wałeczki do tego, tak naprawdę sama zobaczysz jak Tobie i dziecku będzie najwygodniej i położna pewnie też Ci powie co i jak... ja będę obu tych rzeczy używać jednocześnie

mój bratanek już po 2-3 tygodniach nie mieścił się w niektóre rzeczy na 56, no ale rozmiar rozmiarowi nie równy zależy od firmy no i tak jest też z ciuchami dla dorosłych, ja tam wole mieć troszkę większe rzeczy żeby maluszkowi ruchów nie krępowały

11 lata 9 miesiąc temu #679351 przez olivka
A czym się sugerujecie przy zakupie kosmetyków dla dzieci?? Patrzycie na składy??
Ja patrzę na skład. Tutaj m.in. fajnie je opisuje dziewczyna na swoim blogu:
www.srokao.pl/p/moje-analizy.html
z resztą któraś z Was podesłała ten link na forum :)

11 lata 9 miesiąc temu #679352 przez agniesia1604
oki :) pomyślę bo moze rzeczywiście wystarczy podłożyć ksiażki pod nogi łózka ....< ale szkoda mi tych 7 cm książek pod nogi - odniecie się:( a ksiązki były drogie :P
Nie wiem! ale mam dylemat - :) pomyślę wtedy gdy będą potrzebne... poza tym jeszcze się zastanawiam nad podkładami i leginsami ...
I chyba ze wszystkim sobie odpuszczę:P hahahahaha :)

Chciałabym ...ale szkoda mi kasy WR:P :)

Zupełnie zapomniałam o tym ze mam jechać do warsztatu samochodowego i się umówić na poniedziałek aby zostawic auto .... no nic ...trzeba się pomału zbierać...:)

Mam wrażenie - że dzisiaj brak mi decyzyjności!:)

11 lata 9 miesiąc temu #679358 przez mami_nka
asiulek_dolls napisał:

mami_nka napisał:

Kazda z nas kupuje to co uwaza za potrzebne wiem ze niektore z was wcale nie chca uzywac emolientów itp ja np zakupilam :) nie bede sie bawic w lata 60te. Posciel zamowilam z Samiboo i wybule za nia jak za fotelik ale taki mialam kaprys :D

dokładnie tak każda kupuje to co chce i to na co ją stać
no i mamy podobny kaprys, bo tez zakochana jestem w tych kocykach z minky, mam w zakładce samibo i HugMe a nie zamówiłam jeszcze tylko dlatego że nie umiem się zdecydować: samoloty, sówki, auta czy wieloryby
samiboo.home.pl/pl/p/Kocyk-Kolderka-Samo...boo-75cm-x-100cm/329
www.hugme.pl/10-90x110
na pewno kupie któryś z kocyków i pewnie jaśka do kompletu, później jak mały podrośnie to dokupie też pościel

Ja zamawialam w samiboo na poczatku czerwca ale moje motylki przyleca pod koniec czerwca bo brakło :) narazie szyje sie kocyk zawieszka i sowa bo to mam z ptaszków. Przyjdzie to powiem ci jakosciowo i wogole jak wyszło jak bys chciała. Podoba mi sie kontakt z tą babeczką z Samiboo konkretna mila i pomocna osoba zawsze odpisze doradzi i przy wiekszym zamowieniu mam gratisik :) pompony ahh...
w sumie wyjdzie mnie to wszystko okolo 450zł :D

11 lata 9 miesiąc temu #679364 przez asiulek_dolls
doczytałam właśnie że w szpitalu który wybrałam obowiązkowo trzeba mieć wynik gbs, a ponieważ moja gin tam pracuje to na pewno nie będę musiała się upominać o to badanie :)

no i muszę jeszcze dokupić Enema lub Rectanal-2 szt -czyli lewatywa będzie w sumie tak sobie myślę że to dobrze, nawet ostatnio czytałam jak ta lipcówka opisywała swój poród i pisała że lewatywa nawet ok - będzie co będzie w sumie ja nigdy nie miałam robionej ale dla nich w szpitalu to norma więc trzeba wrzucić na luz - dosłownie buhahahaha

zozmswiakrakow.pl/oddzialy-szpitalne-2/o...acja-dla-ciezarnych/

no i wiedziałam że oddział jest malutki, leżałam tam na ginekologicznym (15łóżek) i byłam przekonana że tyle samo jest na porodówce a tu niespodzianka: 2 sale porodowe (w tym sala porodowa ogólna i sala porodów rodzinnych) oraz 4 sale poporodowe (9 łóżek) :)

11 lata 9 miesiąc temu #679369 przez asiulek_dolls
mami-nka dzięki :) w takim razie wstrzymuje się jeszcze trochę z zamówieniem i czekam na Twoje opinie po dostawie, bo w sumie z tych dwóch firm bardziej skłaniam się na te samoloty z samiboo, no i skoro przy większym zamówieniu można liczyć na jakiś gratisik to będę wszystko co chciałam brać od razu :)

11 lata 9 miesiąc temu #679379 przez asiulek_dolls
a jeśli kiedyś bozia da nam drugie dzieciątko i okazałoby się że będzie córcia to pirewsze co zamówie to będą rzeczy z samiboo ale w takim wzorze
samiboo.home.pl/pl/p/Rozek-truskawki-na-...75cm75cm-na-rzep/347
a jak nie to zamówie kiedyś taki kocyk dla siebie tylko w większym rozmiarze :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka