BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #679425 przez wunia1984
Asiulek ten rozek to bym wszamala tak mniamusnie wyglada. Ja moja amerykanska pania doktor w 36 tygodniu tez zmolestuje o powtorne gbs. Wlasnie opedzlowalam lody z bita smietanka i truskawesiami :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #679438 przez asiulek_dolls
Wunia no i co ja z Tobą mam?? albo robisz mi smaka na grześki albo teraz na lody i to jeszcze z bitą śmietaną i truskawami mmmmmmnnnnniaaammmmmmm!!!! a u mnie jak na złość zapas lodów się skończył :angry: trzeba będzie sie później wybrać do sklepu i uzupełnić braki w zamrażalce :) chociaż... lodów brak ale mam mrożone ciasteczka fornetti :lol: wrzucę do piekarnika jak skończe prasowanie :) a co tak w nagrode ale dopiero po prasowaniu bo mam plana dziś to skończyć :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #679439 przez katarzynaxxx89
Rożek śliczny ale cena jak dla mnie za drogo. A co do ciuszków to właśnie różne firmy mają inną rozmiarówkę jedne 56 są takie same ja 62. Ja mam tylko 2 komplety na 56 i nie kupuje więcej

11 lata 10 miesiąc temu #679451 przez Joanna89
Wróciłam ze sklepu :D Odwiedziłam PEPCO i zakupiłam lampkę, ramke na zdjęcie i poszewki na podusie :)

Uploaded with ImageShack.us

Dostałam też "zestawik" mini mini z MUSTELI z kosmetyczką

i półeczką wraz ze skończonym łóżeczkiem Ali:

Musze jeszcze kupić jakieś pudełka na półkę, ale nigdzie nic nie ma ciekawego, więc narazie stoi miś, ramka i aniolek :)

DZIŚ wizyta, proszę 3mać kciuki!:)

11 lata 10 miesiąc temu #679472 przez asiulek_dolls
Joanna śliczne zdobycze :) trzymamy kciuki i czekamy na wieści z wizyty
no i od razu widać że Alusia zalicza się do taj samej grupy kobiet co ja... ma sporo butów :lol: ooo tak!! uwielbiam buty!!!

11 lata 10 miesiąc temu #679476 przez Joanna89
Asuilek po mamusi, ja mam ok 60 par :D haha

11 lata 10 miesiąc temu #679486 przez wunia1984
Asiulek spelniam zachcianki Zuzi :P Joasiu zakupki jak zwykle ze smakiem :) no butow Ali tylko pozazdroscic :) ja podrasowalam twarz i na zakupki lece :) A no i kciuki za dzisiejsza wizyte trzymsm :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #679499 przez EwelinaB87
olivka napisał:

Witam dziewczyny :)
Ja już listy z ubrankami nie robię na rozmiar 56-62 mam już chyba wszystko, nie są to nowe ubranka tylko uzywane ale w ogóle nie zniszczone :) Mam troche ubranek na rozm. 68, także powiedziałam mamie, że jak będzie szalała w s-h to już niech kupuje od rozm.68 :) Ostatnio kupiła 2 nowe prześcieradełka do łóżeczka :) i śpiworek. Skończyłam prać już 3 pranie, dzisia jej poprasuje i wstawię 4 :laugh:
Zgaga nie daje mi żyć. Już teraz to po każdym jedzeniu mnie piecze i się wraca bleeeh :pinch:
Czy Wy też macie taki ból skóry/mięśni ( dokładnie nie wiem jak to określić) jakby miał się brzuch rozerwać?? Mnie tak boli na wysokości mostka i z lewej strony brzucha :( A jak kicham to muszę się trzymać za brzuch, bo jest tak okrutny ból jakby rozrywało mnie od środka.

ja mam dokladnie to samo ale z prawej strony brzucha, ciagle mnie tak ciagnie i ciagnie, a czasem tak boleśnie...

byłam u internistki nic do ucha nie zajrzala tylko dala skierowanie pilne do laryngologa na 14 mam isc do gabinetu i spytac czy mnie przyjmie w szpitalu eh. myslalam ze da mi jakies krople czy cos i po klopocie a tak musze sie nalatac.

opitolilam meza, jej jak mnie to juz meczy :P w ogole jestem jak pokraka bo juz mnie boli tak pachwina przy chodzeniu a nogi juz podniesc ledwo moge.

ja z ciuszków do spzitala wezme tylko to na wyjscie nic wiecej i w rozmiarze 56 pewnie body z dlugim rekawem spodenki albo spioszki i jakies buciki czapeczke niedrapki i kaftanik :P

ja gbs bede miec robiony za tydzien, natomiast przy CC nie ma on wiekszego znaczenia, bo dziecko omija pochwe, wiec nie ma niebezpieczeństwa zakazenia.

Asiu jak zwykle wszysko piekne ladne.

11 lata 10 miesiąc temu #679520 przez MamaBąbelka
Ostatnio coś nie mam weny do pisania, ale podczytuję na bieżąco :).

U nas w szpitalu jest możliwość kąpieli w wannie i pod prysznicem, jest gez rozweselający, można przybierać dowolne pozycje, tylko na sam koniec siada się na brzegu łóżka, ale siada, nie kładzie i nie z nogami w górze. Z tych wspomagaczy można korzystać, ale też nie od razu z wejścia dają gaz, tylko jak faktycznie poród wchodzi w cięższą fazę. Znieczulenie zewnątrzoponowe jest teoretycznie, ale nie ma anestezjologa na oddziale, jest na dole, ale nie zawsze dostępny, więc w praktyce może nie być szans na znieczulenie.

Wunia, przyjmij spóźnione życzenia, niech Ci się spełnią wszystkie marzenia, macierzyństwo będzie dla Ciebie prawdziwym spełnieniem, a mały Aniołek nie dokucza za bardzo :).

Olivko, no to rzeczywiście musisz się przygotować, bo ani się obejrzymy, a lipiec przyjdzie :).

Zamiast klina pod materacyk można użyć większy ręcznik albo kocyk, książki też można włożyć, ale pod materacyk, nie pod nogi, wtedy się nie zniszczą :).

Asia, kącik Ali ślicznie urządzony, ale ma już bogatą garderobę, zwłaszcza w dodatki ;). Trzymam kciuki, ciekawe ile córcia urosła.

11 lata 10 miesiąc temu #679522 przez Joanna89
Dzięki !!!
też jestem ciekawa mamabąbelka ile waży moja wierciudupka :D
zaraz myju,myju i na wizytę :D a potem mąż obiecał szejka z Mcdonalda :D hihi

11 lata 10 miesiąc temu #679525 przez MamaBąbelka
Ja do szpitala planuję wziąć jednak 56 rozmiar, szwagrów synek był nie najmniejszy, miał ponad 3800 gram i 58 cm, a i tak wolała mu zakładać 56, bo w tych na 62 tonął. W razie czego wezmę jeden zestaw większy, a mąż dowiezie.
A jak planujecie ubrać na wyjście? Ja jeśli będzie bardzo gorąco to tylko body z krótkim rękawkiem, pajacyk i czapeczkę cienką, jak chłodniej to body z długim rękawem, ogrodniczki na podszewce, skarpetki i sweterek, a do tego jeszcze kocyk.

Pierzecie razem z ubrankami też swoje staniki do karmienia i koszule? W sumie maluch będzie miał z nimi od razu kontakt, więc wydaje mi się, że tak jak wszystkie inne rzeczy, powinny być wyprane chociaż ten jeden raz w tym samym proszku/płynie.

Pamiętajcie też o spakowaniu dla siebie rzeczy na wyjście. Mąż może zapomnieć o butach, bieliźnie, albo przywieźć coś, w co nie zmieścicie się przez kolejne tygodnie :).

11 lata 10 miesiąc temu #679526 przez MamaBąbelka
Mmmm, shake :D, ale chyba już nie po tych dwóch miskach truskawek z cukrem... ;)

11 lata 10 miesiąc temu #679529 przez agniesia1604
ja załatwilam już naprawę auta... oddaję w poniedziałek i możliwe że na srode będzie...

Musze jeszcze załatwić montaż szyby w aucie - bo się cała uszczelka odkleja... a ja zawsze mam czarne widzenie i widzę keidy ta szyba przy większej prędkosci wpada do auta:P
hahahaha

11 lata 10 miesiąc temu #679532 przez MamaBąbelka
A kupowanie ciuszków dla córy, to już chyba uzależnienie :D. Te dziś kupiłam jak ruszyłam na miasto. Sweterek Mamas&Papas 0-3 miesiące i rampers, w którym się zakochałam dwa tygodnie temu. Niestety jest na 9 miesięcy i bałam się, że wyrośnie zanim zrobi się ciepło, ale tak mi się podobał, a dość duży jest, że postanowiłam zaryzykować, jeśli jeszcze będzie :).
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #679537 przez agniesia1604
MamoBabelka
Twoja córcia będzie ten rampersik jeszcze wiosną nosiła :) zobaczysz:P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka