BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #686355 przez akina_zet
nike84 napisał:

Ja czytałam, że jak chcemy sprawdzić czy maluszek już ma otwarte oczka, to właśnie można zrobić doświadczenie z latarką i jak dziecko zacznie kopać, to najprawdopodobniej ma otwarte :)

brzuszek.net/26-tydzien-ciazy/

Nike ja też mam jutro 100-dniówkę,na kiedy masz wyznaczony termin porodu? :lol:

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #686357 przez karolcia1919
dianka bądź dzielna......

a ja pokłóciłam się z mama pożyczyła ode mnie kasę a jakoś nie ma zamiaru chyba szybko oddać....no i takie są skutki pożyczania. nie nalegałam...ale ona jakoś nic nie wspominała ...
ja rozumiem ze ja jej pożyczyłam ona by mi pożyczyła ale są jakieś granice.

11 lata 10 miesiąc temu #686358 przez iwonta_kg
Zapraszamy :) jedyna zasada jaka tu panuje to udzielanie się ;) a w którym tygodniu jesteś bo nie masz suwaczka? Pisalas ze mialas jakies kłopoty osobiste. Już wszystko ok? I co z tą szyjką?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu #686360 przez karolcia1919
Iwonka jak Kacperek Twój malutki wojuje w brzuszku ???:) czy upały tez na Niego nie działają:)???

11 lata 10 miesiąc temu #686361 przez dianka13
Jestem w 26 tygodniu i 3 dniu. Ostatnio na badaniu okazało się że się skróciła i jest miękka. O ile nie wiem. Biorę luteine i No spe.

11 lata 10 miesiąc temu #686363 przez karolcia1919
dianka13 napisał:

Jestem w 26 tygodniu i 3 dniu. Ostatnio na badaniu okazało się że się skróciła i jest miękka. O ile nie wiem. Biorę luteine i No spe.

będzie dobrze nie martw się tylko bo ton najgorsze co może być:(

11 lata 10 miesiąc temu #686364 przez iwonta_kg
Karolcia ja to słyszałam że od rodziców sie pożycza na wieczne nieoddanie ale żeby od dzieci...?

Pytanie do ogółu: jaką wodę pijecie? Jakąś specjalną na przykład "mama i ja"? Ja pije PRIMAVERĘ źródlaną. Ma rekomendację Centrum Zdrowia Matki i Dziecka więc dla ciężarnej akurat. A swoją drogą raz kupiłam tą wodę "mama i ja" i za dobra to ona nie jest :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #686365 przez dianka13
Właściwie to ja już się załamałam ale staram się trzymać.

11 lata 10 miesiąc temu #686368 przez nike84
akina_zet napisał:

nike84 napisał:

Ja czytałam, że jak chcemy sprawdzić czy maluszek już ma otwarte oczka, to właśnie można zrobić doświadczenie z latarką i jak dziecko zacznie kopać, to najprawdopodobniej ma otwarte :)

Na 29 września
To jutro obie będziemy świętować Studniówkę :P

11 lata 10 miesiąc temu #686369 przez akina_zet
Iwonka widzę,że znów masz nowy podpisik,szalona Ty :lol:

Co do wody,piłam Mama i ja,Żywca, teraz jak są te upały to chwytam co mi w łapę wpadnie.

Cześć Dianka :)

Monika Z.

11 lata 10 miesiąc temu #686370 przez iwonta_kg
karolcia1919 napisał:

Iwonka jak Kacperek Twój malutki wojuje w brzuszku ???:) czy upały tez na Niego nie działają:)???

Kacperek skacze jak szalony chociaż rano miał lenia. Teraz po obiedzie jakoś się rozbrykał i sie rozpycha jak tylko może ;) ale czuję że jest mu gorąco. Na ogródku mam jeszcze troche cienia więc korzystam z niego ale zaraz będę musiała uciekać do domu przed słońcem.

Gdzie ten mój mąż z tymi meblami???

11 lata 10 miesiąc temu #686374 przez Ania31
iwonta_kg napisał:

Karolcia ja to słyszałam że od rodziców sie pożycza na wieczne nieoddanie ale żeby od dzieci...?

Pytanie do ogółu: jaką wodę pijecie? Jakąś specjalną na przykład "mama i ja"? Ja pije PRIMAVERĘ źródlaną. Ma rekomendację Centrum Zdrowia Matki i Dziecka więc dla ciężarnej akurat. A swoją drogą raz kupiłam tą wodę "mama i ja" i za dobra to ona nie jest :dry:

Ja piję wode żywiec ale słyszałam ze dla kobiet w ciąży jak i karmiących dobra jest woda z jodem

11 lata 10 miesiąc temu #686376 przez akina_zet
nike84 napisał:

akina_zet napisał:

nike84 napisał:

Na 29 września
To jutro obie będziemy świętować Studniówkę :P

To tak jak ja,29 wrzesień,wczoraj jak byłam na usg to jeszcze 28 gdzieś się pokazał :lol: Ciekawe czy urodzimy w terminie :woohoo: Tylko czym tą Studniówkę oblejemy? :side:

Monika Z.

11 lata 10 miesiąc temu #686378 przez nike84
iwonta_kg napisał:

Ja standardowo, jak i przed ciążą, pijam Nałęczowiankę. Teraz nawet z ciekawości wzięłam butelkę i też ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka, więc chyba może być :)

11 lata 10 miesiąc temu #686379 przez iwonta_kg
Dianka nie łam się. Skrócona szyjka to nie jest koniec świata. Napewno wroci do swojej normalności po braniu leków. Jak Bylam w pierwszej ciąży tez mi sie skracala. Lezalam tydzień w szpitalu a potem do konca ciąży nie moglam zupelnie nic robic. I to bylo miesiac przed porodem. Łykałam tabletki garściami i szyjka wróciła do normy na chwile przed porodem. Nie martw się. Napewno wszystko będzie dobrze:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka