BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #687283 przez kocham_cie
Kinia co dobrego jadłaś na obiadek? bo ja właśnie się zbieram za leczo z cukini i papryki... od godziny nie umiem zabrać się do krojenia warzyw... chyba obiad będzie kolacją;)

Iwonka już Ci mówiłam że zazdroszczę Ci tego ogródka... oczywiście że Ci mówiłam ;) a ty mnie jeszcze ciągle tak dołujesz jak nie pięknymi fotkami z nad morza to z ogródka... paskuda jesteś, bo ja nawet balkonu nie posiadam :(

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #687287 przez nefeli
Villemo Villemo Villemo blagam odezwij sie Skarbie!!!

11 lata 10 miesiąc temu #687289 przez kocham_cie
Boshe dziewczyny wy już przekroczyłyście ten "magiczny" 30 tydzień... teraz to już z górki prosto na porodówkę ;) naprawdę czas ucieka przez palce...

Magda M

11 lata 10 miesiąc temu #687290 przez MyMelange
Iwonka w ogole jest bezczelna ;P

madzik zrobilam kuraka w sosie z pieczarkami, ziemniaczki z koperkiem i salate w smietance :)
Leczo robilam jakis czas temu :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 10 miesiąc temu #687309 przez Monika23083
Ja też słyszałam, że karmiąc można jeść wszystko, tylko w odpowiednich ilościach:)

Ja ciuszki z Next'a ciągle widzę w lumpkach, no i oczywiście je kupuję:)

Jestem obżarta jak świnia...po barszczyku były szaszłyki i fasolka z młodymi ziemniaczkami..nawet mi się oddychać nie chce...zanosi się na tą burzę i zanosi, ale nic nie nadchodzi...

A stopy...co chwila pod prysznicem :laugh: bo mam wrażenie że mi się spalą zaraz :)

11 lata 10 miesiąc temu #687311 przez karolcia1919
wsuwam czekoladę...rozpływa się .

jeszcze godzina masakra...ale się dłuży. dostałam dziś sałatę z ogródka wieczorkiem będą pyszne kanapki:)

11 lata 10 miesiąc temu #687318 przez agamo
Zuzuzanta rozpoznaje jak ulorzony jest Kacperek po czkawce! bo przedtem to wogole jej nie mial albo moze raz na tydzien tak czy owak zadko a teraz to z dwa razy dziennie wiec jak czka go nisko na dole to wiem ze glowka w dol a jak rano dzisiaj mial czkawke pod zebrami to sie skaplam ze sie przekrecil Poza tym tak mnie boki brzucha bolaly ze wiedzialam ze musi byc ulorzony inaczej bo uciskal inaczej!

Madzia wiesz ja mysle ze ludzi to szukaja czegokolwiek zeby dogadac! bo im sie wydaje ze jak jestes w ciazy to musza to komentowac i jedni potrafia powiedziec cos milego a drudzy dowalaja wlasnie takimmi tekstami ze pozal sie boze. U mnie w pracy jest taki facet ze nie wiedzial jestem w ciazy i jak wrocilam z urlopu i brzuch mi wywalilo i widac juz na kilometr to jak mnie zobaczyl to widac bylo na jego twarzy zaskoczenie ale nic nie powiedzial nic nie zapytal i od tamtej pory jak mnie widzi to sie mi bacznie przyglada z bananem na ustach i to tez czasem jest wkurzajace! czasem to bym chciala by niektorzy przechodzili kolo nas obojetnie!nie przejmuj sie naprawde!

rany ja tak nie mam ochoty na jakiekolwiek obiady Najchetniej siedzialabym na slodyczach chrupkach kukurydzianych i owocach!

Vilemo odezwij sie kochana nawet jak nie chce ci sie pisac co i jak to napisz czy z toba i brzusiem wszystko wporzadeczku!

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #687320 przez karolcia1919
Vilemo odezwij się kochana :(

Dziewczyny bądźmy dobrej myśli ze U niej jest ok wszystko..

11 lata 10 miesiąc temu #687332 przez iwonta_kg
Jak powiedziałam tak zrobilam. Spalam dwie godziny.

Wiecie co chyba burza idzie bo dekoder ma zakłócenia i telewizja sie wyłącza.

Wybaczcie dziewczyny tą moją bezczelność ale ja tak sie cieszę z tego ogródka :) tez nigdy nie mialam balkonu w rodzinnym domu dlatego teraz taką frajde mi on sprawia :)

Moze na fb trzeba do Villemo napisac?! Czy pisał juz ktoś?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu #687337 przez karolcia1919
iwonta_kg napisał:

Wybaczcie dziewczyny tą moją bezczelność ale ja tak sie cieszę z tego ogródka :) tez nigdy nie mialam balkonu w rodzinnym domu dlatego teraz taką frajde mi on sprawia :)

Któraś pisałaze pisała do Niej na facebooku ale uciekła...

11 lata 10 miesiąc temu #687338 przez Monika23083
iwonta_kg napisał:

czemu bezczelność? trzeba się cieszyć z tego co się ma :) ja też zazdroszczę ogródka, w mieszkaniu nie mam nawet balkonu, ale na szczęście jest jeszcze wieś z całym dobrodziejstwem :laugh:

nie wiem czy dobrze doczytałam, ale chyba Iva pisała na fb.

11 lata 10 miesiąc temu #687342 przez karolcia1919

11 lata 10 miesiąc temu #687345 przez akina_zet
karolcia1919 napisał:

iwonta_kg napisał:

Któraś pisałaze pisała do Niej na facebooku ale uciekła...

Iva chyba do niej pisała,oby było wszystko dobrze.

Monika Z.

11 lata 10 miesiąc temu #687353 przez dianka13
A dawno zniknęła? Mi ciężko w telefonie wszystko nadrobić. Coś było nie tak?

11 lata 10 miesiąc temu #687356 przez słonko
Dzień dobry dziewczynki :) Mnie też już ten upał wykańcza. W pracy niby mogę siedzieć w klimatyzowanym pomieszczeniu, ale coś wcale nie za dobrze się w nim czuję :/ Dziś powtórzyło się to, co wczoraj: od 12 do 14 zasypiałam i byłam półprzytomna, a zdrzemnąć nie udało mi się :( (nie miałabym wyrzutów sumienia, że w pracy, bo mi wystarczy 5 min i jestem jak nowo narodzona, czyli wraca większa efektywność :lol: )

Dzięki za rady co do ruchów Małego. W sumie byłam bliska jechania do lekarza, ale postanowiłam obserwować go w nocy, bo wtedy jego szaleństwo byłoby już bardzo dziwne. Jak na złość obudziłam się tylko raz i akurat kopał! Ale od razu po siusiu zasnęłam. Na szczęście rano był już stosunkowo mało ruchliwy, więc się uspokoiłam trochę. Ale w ciągu dnia znów się rozkręcił! Na siłę da się zauważyć jakieś kilkunastominutowe przerwy... Zaczynam się przyzwyczajać. Gorzej będzie, jeśli to np. przez te upały i za parę dni, jak się ochłodzi, będzie leniwy. Pewnie zacznę panikować, że go przez 15 min nie czuję... Ech, jaka ta ciąża jest zmartwieniogenna...
Póki mam 2 teorie: 1)to przez upały - bo sama czuję, jakbym miała więcej adrenaliny, jakaś taka rozdygotana jestem... 2)on wierci się sporo także przez sen, a przy jego obecnych rozmiarach i mojej "czułości" (przypomnę, że ruchy czułam codziennie od początku 15 tyg!) efekt jest taki, że czuję wszystko... Btw ja nie nauczyłam się rozróżniać ewentualnej czkawki - może i ona go męczy ostatnio?

Dziewczynki, dziś jeszcze trochę napiszę, bo sobie na karteczce w ciągu dnia notowałam, o czym chcę napisać :lol:

Zacznę od: :kiss: wszystkiego najlepszego dla naszej młodej i pięknej Ivy :kiss: Pamiętaj Iva, że Alicja jeszcze odejmie Ci parę lat! :)

cd w następnym poście ;)

Paulina i Piotruś

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka