- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Kornelek cudny, gratulacje!
Papi, wyglądasz kwitnąco!

Agamo pisała, że wie, jak jest jej synek ułożony po czkawce. Ja na razie nie poznaję. Rano próbowałam na leżąco go wymacać, ale do niczego nie doszłam. Owszem, ponad linią pępka czułam wyraźnie twarde części, które zmieniały pozycję, ale jakie to części?

Dziewczyny, które jeszcze pracują: nasza kadrowa była wczoraj na szkoleniu ze zmian w przepisach "macierzyńskich" i przyniosła mi następującą ciekawostkę: Czas, w którym wzięcie L4 przed rozwiązaniem jest odliczane od macierzyńskiego, wydłużono z 2 do 6 tyg! Także ja np. muszę się zdecydować najpóźniej na samym początku sierpnia, czy wytrzymam do końca, czy czas się zmywać, bo potem szkoda urlopu!
Pisałyście, że kupujecie koszule do szpitala i karmienia. Ja akurat wczoraj dostałam od mamy nieco za dużą i strasznie długą koszulę-tunikę rozpinaną do mostka. Mało atrakcyjna do chodzenia, ale myślę, że będzie idealna jako koszula nocna po porodzie! Także polecam, rozejrzyjcie się - ja już znalazłam na Allegro sporo takich. Wg mnie ładniejsze niż większość tych specjalnych do karmienia. Byle były bawełniane i miękkie, powinny się sprawdzić

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Przepraszam, że was nastraszyłam! Wstyd mi

Mam nadzieję, że u was wszystko ok bo nie jestem ze wszystkim na bieżąco. Ja czuję się w miarę dobrze ale kostki mam paskudnie opuchnięte. Biżuterie z palców też zmuszona byłam ściągnąć bo palce też popuchły.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wiecie co, mam wrażenie, że ze wszystkim będzie jakoś lepiej i normalniej... jak miną te upały! Bo ja to już wariuję od tego gorąca...
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A u mnie upał minął i już jakieś takie powietrze bardziej rześkie się zrobiło - chyba rzeczywiście ta noc będzie chłodniejsza od wczorajszej, bo aż miło wyjść na spacerek ( wprawdzie był on krótki, bo tylko do kosza na śmieci, ale chyba sie skuszę na park).
Właśnie mnie naszło, że dawno nie piłam herbaty i takiej nabrałam ochoty, że robię sobię taką mega z cytrynką. Dzisaj teściowa mi powiedziała, że w np. w Austrii w upały piją właśnie coś gorącego, najczęśćiej miętę. I pomaga!!
No cóż, zobaczymy..herbatka z cytrynką plus książka - niczym w wieczór zimowy

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Dziewczyny, które jeszcze pracują: nasza kadrowa była wczoraj na szkoleniu ze zmian w przepisach "macierzyńskich" i przyniosła mi następującą ciekawostkę: Czas, w którym wzięcie L4 przed porodem jest odliczane od macierzyńskiego, wydłużono z 2 do 6 tyg! Także ja np. muszę się zdecydować najpóźniej na samym początku sierpnia, czy wytrzymam do końca, czy czas się zmywać, bo potem szkoda urlopu!
Słonko nie do końca rozumiem... więc popraw mnie jeśli się myle... jeśli nie wezmę L4 min 7 tygodni przed porodem, to potem pozostaje mi już tylko opcja wcześniejszego macierzyńskiego???
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
www.pepco.pl/gazetka
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

U mnie bedzie burza, wiec powietrze jak u Moni zrobilo sie przyjemniejsze niz w ciagu dnia
Zosia miala dzis czkawke, podskakiwala po lewej stronie pepka... Tzn ze jak jest ulozona?
I jeszcze do Moniki mam jedna prosbe: nie mow o takich pychotkach... Czlowiekowi goraco, je niby wspanialosci na okraglo ale tan barszczyk z pasztecikami...mmmmmmmmm

W razie gdyby sie rozszalalo burzysko to zycze wszystkim Wam dobrej nocy

- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
kocham_cie napisał:
Słonko nie do końca rozumiem... więc popraw mnie jeśli się myle... jeśli nie wezmę L4 min 7 tygodni przed porodem, to potem pozostaje mi już tylko opcja wcześniejszego macierzyńskiego???
No tak, po prostu te powiedzmy aż 6 tygodni L4 zostanie Ci policzone jako pierwsze sześć macierzyńskiego...
Edit: oczywiście w tamtym poście miałam napisać "przed rozwiązaniem"

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
salatka -salata rzodkiewka pomidor ogorek koperek mniam;)
teraz lezymy i ogladamy tv.
ah jak ja lubie wolne.
Dobrze ze Villemo sie odezwala;)
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
kocham_cie napisał:
No tak, po prostu te powiedzmy aż 6 tygodni L4 zostanie Ci policzone jako pierwsze sześć macierzyńskiego...
czyli jednym słowem frajerka ze mnie że chciałam pracować aż do 9 miesiąca??? bo gdybym wzięła L4 np 2 miesiące przed porodem to wówczas aż do porodu mogę korzystać z L4 100% płatnego i nie zostanie mi to policzone jako wcześniejsze macierzyńskie- które będę miała płatne 80% bo chce iść na rok?!
Ufff chyba się we mnie zaraz zagotuje!!!
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jak Paulina sie nazywa na fb to do niej skrobne
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
a przeciez biore witaminy...
a wlosy.moge garsciami sobie wyjac z glowy...;/
cos polecicie?
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Kocham_cie, ja się walnęłam w tamtym poście i napisałam "przed ciążą" zamiast "przed rozwiązaniem". Już poprawiłam, ale Ty cytowałaś... Więc jakby Ci się chciało, popraw proszę ten cytat