BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #702243 przez kalina
zuzuzanta super ze na wizycie wszystko ok

ja krwi pepowinowej nawet nie rozwazalam bo to droga przyjemnosc

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #702252 przez niagara
Musze napisac sprostowanie :blink:
Ja kupilam sama posciel z baldachimem, zdjecie pochodzi z internetu, poniewaz my jeszcze czekamy na mebelki, a zdjecie zlozonej poscieli nie dalo by takiego efektu :silly:
Tez bardziej podobaja mi sie te ciensze baldachimy ale akurat taki byl w komplecie ;)

Musze do tego jescze domowic przewijak i dywanik z tymi samymi motywami :)
Jak wszytko juz bede miala to zaprezentuje Wam calosc :)

11 lata 9 miesiąc temu #702254 przez iwonta_kg
Iva ale naśmiałam z twojego kradzionego dziecka haha :lol:

Papi ja bym ze ślubem poczekała. Może do świat bożego narodzenia? Najlepiej bierze sie ślub w Swieta bo i tak sie rodzina zjeżdża i tak. Na obrączki nie trzeba czekac kilka tygodni jak dostaniecie swoje rozmiary u złotnika. My czekaliśmy dwa tyg bo mąż misiek to duży rozmiar a ja duzo duzo mniejszy od niego hehe wiec z mojej obrączki przelali złoto na jego. Poza tym 17 to za tydzień! U nas trzeba dodatkowo zaplacic stowe jak termin jest krótszy niz 30 dni do ślubu w USC.

Zuzuzanta dobre wieści z wizyty. Zazdrosze ułożenia malucha! Mój wciąż leży poprzecznie...

Chyba wybiorę te butelki TT.

Teście pojechali to i czarne chmury sobie poszły hehe wlasnie wyszło słońce :)

Kinia pobranie krwi Pępowinowej to ogromne koszty! Kiedys rozmawiałysmy na ten temat. Nie dosc ze kosztuje samo pobranie tej krwi ok 2 tys to jeszcze miesięczny koszt za trzymanie tej krwi w takim specjalnym miejscu to ok 300 zl wiec nie zbyt wielu ludzi na to stać. Moze to uratować życie rodzeństwu fakt ale to strasznie droga sprawa.

Nubi tez niezle sie uśmiałam z tej łapówki hehe :lol:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #702263 przez nike84
zuzanta tatuś już obiecał, że na pewno będzie prezent dla synka za uratowanie go przed tak duuuużym mandatem :) śmieję się,że w tym miesiącu go będą czekać wydatki, bo jeszcze ja mam imieniny i urodziny :P
Villemo gdzieś na śląsku go zatrzymali zaraz jak przejechał polską granicę. W sumie dobrze, że to w Polsce się stało to mógł się dogadać (o dziwo :ohmy: ), bo z Czechami czy Austriakami by mu tak łatwo nie poszło, no i mandaty w euro .
Co do obrączek to ja nigdzie nie spotkałam się z terminem krótszym niż 3 tyg, ale możliwe jest, że jest tak jak pisze iwonta. Chociaż trzeba mieć chyba dużo szczęścia, żeby dany komplet obrączek idealnie pasował no oboje.

11 lata 9 miesiąc temu #702267 przez papi88
ja wlasnie patrze na moje nosidełko samochodowe czy jak to zwał i zastanawiam sie czy nie kupic nowego (te dostalismy)mam wrazenie ze jest jakos dziwnie wyprofilowane a moze wlasnie tak ma byc nozki dziecka beda duzo wyzej niz reszta ciala i patrzylam po necie to inne nosidelka tak nie maja a wasze tez sa takie wyprofilowane?

jejku jak mi sie nie chce zebrac do prania tych ubranek...chociaz moglabym półki poprzecierac aby juz pozniej w czystych ukladac ale tak pogoda sie zmienia ze to odczuwam spadek cisnienia łeb mnie boli a na dodatek wczoraj cos mi pstrykneło w kregoslupie bo az uslyszalam

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #702271 przez papi88
iwonka a zeby wstawic te imie dla małego to musze poprostu caly link skopiowac do podpisu?ciekawe czy mi sie zmiesci bo mam dwa suwaczki juz

no wlasnie ja jestem strasznie nie zdecydowana z imieniem w koncu i tak mam watpliwosci ze slubem tez a wyobrazcie sobie jak pojechalismy na zakupy dla małego co sie dzialo moj R usiadł w koncie na stołku przeznaczonym wlasnie dla ciezarnych bo wiedzial ile sie zejdzie a ja sobie wybieralam wzorki kolorki np pielusze i co dochodzi do placenia to ja nie a moze jednak tamto i bylismy juz w samochodzie a ja zmiana zdania ze moglam wziasc cos innego :laugh:
dlatego przy ostatnich zakupach R leciał jak torpeda po sklepie wrzucał szybko do koszyka pampersy,chusteczki itp abym czasem nie zaległa przy jakiejs półce :) ale oczywiscie on obleciał caly sklep a ja nie mogłam wybrac proszku do prania no musialam poczytac etykiety :laugh: chyba przed ciaza az taka straszna nie bylam albo dopiero teraz to zauwazam bo brzuszek mnie dodatkowo spowalnia

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #702281 przez MyMelange
Wiem Iwonka, ze to droga sprawa, ale na wakcje sie wydaje po kilka tysi, a tu mozna zycie dziecku uratowac. ja sie z tym gryze... Miesiecznie to nie kosztuje 300zl, tylko rocznie abonament okolo 600zl. Samo pobranie to jakies 2500zl. W sumie z roztargnienia przepierzylam 2400zl, a zaluje na to. Nie wiem, nie wim :( Trudna sprawa...

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #702294 przez nefeli
Natalia piekna posciel!!!
Nike alez mial maz szczescie ze go wysluchali i byli tacy wyrozumiali,super...
Iwonka ja jestem zwolenniczka nuka wyprobowalam i nadal jesli by dziecko nie moglo z piersi to kupie nuka.
Monia ja tez mam bole jak okresowe a od dwoch dni wogole nie moge wstac,a wlasnie prosze napiszcie mi jak bierzecie nospe forte? teraz mi mama przyslala jakas nospe bez recepty podobno taka sama jak ta forte ale nie wiem jak ja brac...
Mala mnie tak mocno kopie po szyjce,pecherzu ze az mnie skreca,Iwonka tak wlasnie wyglada moj brzuch jak Twoj jak mi pupke w prawy bok wcisnie ;)

11 lata 9 miesiąc temu #702299 przez nefeli
Zuzia gratuluje pomyslnej wizyty,mam pytanko 2cm szyjka i gin nie kazala Ci lezec? kurcze dlaczego ja przy 2,5 mam lezec????
Papi ja tez bym odlozyla slub na po...
A co do chrzcin razem ze slubem to na prawde odradzam bylam na 2 takich,straszna meczarnia szczegolnie dla mamy i ogolny chaos,my tez o tym kiedys myslelismy ale widzac w realu odechcialo mi sie na amen :) taka moja opinia ...
Co do krwi pepowinowej oczywiscie o tym myslalam ale koszt ogromny i jakos nie wiem malo ufna jestem i nie bardzo wiem czy jakby co to mozna byloby ja wykorzystac???

11 lata 9 miesiąc temu #702303 przez papi88
nefeli pewnie masz zwykła nospe bo forte jest na recepte choc w sumie nie wiem dlaczego jak dla mnie to łagodny lek predzej pyralgina powinna byc na recepte

jezeli masz zwykła nospe to spokojnie bierz po dwie tabletki 2 razy dziennie ja mam nospe forte to mi lekarz kazal brac po jednej tabletce 2 razy dziennie ale jak forte mi sie konczy to wlasnie te zwykle biore tylko po dwie

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #702318 przez zuzuzanta
Powiedziała, że szyjka zamknięta i wszystko wygląda ok, więc nie ma czym się martwić.

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #702319 przez pyzaura
Nefeli a te chrzciny z weselem to jak mozna spytac jak wygladaly na ile osob??

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #702324 przez pyzaura
a to nowa ja :) obiecalam wstawic foto po fryzjerze :) z bladi na czarna troszke za ciemno ale sie da :)

Ania

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #702326 przez pyzaura

Ania

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #702328 przez zuzuzanta
pyzaura, ale z Ciebie mamcia laska

Kasia

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka