BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #702333 przez papi88
kurcze ja tez musze isc do fryzjera bo odrost na pol glowy jednak w blondzie szybciej go widac niz w czarnych ale chce przetrzymac jeszcze do konca lipca aby w sierpniu jako tako wygladac i we wrzesniu bo po porodzie moze roznie byc i ciezko bedzie sie wyrwac przez pierwsze dwa miesiace
a ja mam juz czarny scenariusz ze zaczne rodzic jak farbe na glowie bede miec :laugh:

PAULINA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #702338 przez pyzaura
papi nie jest tak zle :D ja tez robilam pasemka blad i teraz specjalnie na jeden kolor zeby potem znowu nie bawic sie w pasemka chodz uwazam ze w pasemkach mi lepiej bylo ale tak zawsze mozna raz dwa farbe polozyc i nie widac nic :D

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #702340 przez pyzaura
dzieki zuzuzanta :*:*:*:*

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #702343 przez Nubi
Wlasnie skonczylam drzemke i biore sie za pierogi z borowkami :blush:

Papi jak chchesz to bierz slub cywilny, zalatwiaj wszystko i sprawdz swojego ukochanego jakim mezem bedzie do slubu koscielnego :blink: tylko martwi mnie jedno ...17lipiec jest za 7dni :silly:

Natalia masz racje z posciela, poskladana nie prezentujesie sie tak dobrze, a na Twoich mebelkach bedzie wygladala jescze lepiej bo to bedzie z sercem a nie reklamowe :blink:

Co do niezdarnosci to juz Sloneczku i Kalinie mowilam ze jestem jak by mi mozg uciekl na wakacje, nie wspominajac o tym ze powinnam teraz kupic sliniaczki ktore Zosia by odziedziczyla ( ostatnio na kolacji w jednej z posh restauracji bilam sie z kawalkiem szynki, taaaki wstyd! :P )

A na spotkanie krakowianek w tygodniu tez sie pisze tylko wczesniej musze wiedziec zeby dojechac bo u rodzicow teraz siedze :blink:

Tyle mialam do napisania jak czytalam a wyszlo jak zawsze :side:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #702350 przez zuzuzanta
Ja na ostatnie farbowanie przed porodem umówiłam się na 20 sierpnia. Chociaż moja córka twierdzi, że mogę spokojnie odwołać tą wizytę u fryzjera, bo 20 to ja będę rodzić:-). 20 sierpnia to będzie początek 38 tygodnia. Zuzkę urodziłam w pierwszym dniu 38 tyg. więc nigdy nic nie wiadomo. Najwyżej farbnę się po porodzie, tylko że wtedy to z wolnym czasem może być kiepsko.

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #702351 przez papi88
a ze slubem macie racje tyle czasu czekalismy to i teraz mozemy poczekac.owszem nie chce przyjecia gosci i tego calego zamieszania ale to jednak powazna decyzja i chcialabym na spokojnie wybrac obraczki kupic jakas prosta skromna sukienke wybrac sobie miejsce i dzien slubu zamowic wycieczke na podroz poslubna :)
a tak nie dosc ze teraz wszystko na wariata to po slubie musialabym sie najezdzic wszystkie dokumenty zmieniac bo dwa samochody sa na mnie prawo jazdy dow osobisty w bankach pozmieniac...no coz R sie rozczaruje...bo jak nie chcialam jechac do tego urzedu to on do mnie to co nie kochasz mnie.to mu powiem ze kocham dlatego chce aby to mialo rece i nogi.powiem wam ze jak mi sie oswiadczyl to czekalam az zacznie ustalac ze mna date slubu to on milczal myslal chyba oswiadczylem sie i to wystarczy...
a co do chrzcin ze slubem to chyba wygodniej bo za jednym razem ale z drugiej strony wiecej na glowie i mordęga bo trzeba nie dosc ze siebie przygotowac to i dziecko

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #702358 przez MyMelange
Nubi napisał:

Wlasnie skonczylam drzemke i biore sie za pierogi z borowkami :blush:

Ooooo pychotki :)

Ja cos zeswirowalam z tymi plackami i dzis machnelam po wegiersku - aleeeeeeeeeeee dobre!!! Straszny ze mnie obzartuch :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #702359 przez papi88
ale moj mały mi dał kopniaka przed chwila chyba pora obiadowa sie zbliza dobrze ze dzis nie gotuje siostra mi niesie gulasz od mamy :)

a jak wy wazylyscie jako noworodki i czy terminowo sie urodzilyscie?ciekawe czy nasze dzieciaczki podobnie do nas beda mialy czy to nie ma znaczenia bo np mnie lekarz pytal o moja wage i partnera i stwierdzil ze dziecko nie powinno byc duze
ja sie urodzilam w 37tc z waga 2650 a moj R z waga 3600 chyba terminowo

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #702362 przez papi88
kasia a moze bedziesz miala jak moja siostra rano poszla na maniciure/pediciure a popoludniu pojechala na porodowke to ty pojdziesz do fryzjera i pozniej odrazu na oddzial tylko powiedz aby ci nie modelowala bo po co jak zapocisz :laugh:

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #702371 przez Nubi
No i dobrze Papi :blink: to Twoja decyzja wiec napewno dobra :woohoo:

Kinga aj kill ju!!! Wole placki po wegiersku niz pierogi z borowkami!!!!

Ja ponoc sobie pomieszkalam w domku u mamusi... 21.12 termin a wypelzlam 30 i urodzilam sie w rodzinnym domu, przez to pozniej z mama musialam zostac w szpitalu bo ona ciezko to przeszla :dry:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #702373 przez zuzuzanta
papi88 napisał:

kasia a moze bedziesz miala jak moja siostra rano poszla na maniciure/pediciure a popoludniu pojechala na porodowke to ty pojdziesz do fryzjera i pozniej odrazu na oddzial tylko powiedz aby ci nie modelowala bo po co jak zapocisz :laugh:

:laugh: :laugh: :laugh:

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #702378 przez iwonta_kg
papi88 napisał:

iwonka a zeby wstawic te imie dla małego to musze poprostu caly link skopiowac do podpisu?ciekawe czy mi sie zmiesci bo mam dwa suwaczki juz

Zmieści sie. Ja tez mam dwa suwaczki i podpis. Tylko trzeba troche pokombinować ;) musiałabys mi wysłać linki ze swoich suwaczków i link z podpisu i wtedy przerobie ci tak ze sie zmieści.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #702384 przez iwonta_kg
Pyzaura super wygladasz :)

Ja ważyłam niewiele bo 2700g i przyszłam na świat przez cc ale w terminie. Lezalam z mama w szpitalu jeszcze miesiąc. Tata mnie zobaczył dopiero 30 dni po urodzeniu takie były czasy... :dry:

Moze faktycznie cos pomyliłam z tymi kosztami bo to sie właśnie płaci rocznie za utrzymanie tej krwi. Gdzieś cos kiedys przeczytalam i pomyliłam.

Ja właśnie wciągnęłam kisiel truskawkowy :) Kacperkowi chyba smakował bo jak skończyłam to zaczal mocno kopać i chyba mu mało bylo ;) to zrobilam jeszcze galaretkę o smaku agrestu :) na wieczór bedzie gotowa :lol:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #702386 przez kocham_cie
Hejka brzuchatki:)
Ja właśnie dotarłam z pracy do domu, i moczę stopki w wodzie z solą, bo troszkę się dziś nachodziłam i biedne wyglądają jak dwa serdelki :blink: wiecie od jakiś 2 dni jest mi okropnie ciężko... szybko się męczę i wogóle jakaś taka nie do życia jestem...a jeszcze w zeszłym tygodniu tak śmigałam że wszyscy w pracy mi mówili żebym troszkę przystopowała... a teraz pokonanie 10 schodów jest dla mnie nielada wyczynem :dry:

Dostałam dziś pierwsza przesyłkę z allego- kocyk i rożek.. są prześliczne.. naprawdę mogę z czystym sumieniem polecić:)

allegro.pl/rozek-becik-kapturek-uszka-pu...ory-i3363086526.html

allegro.pl/bobas-mikrofibra-puszysty-koc...ory-i3361843567.html

Dobra zaczynam nadrabianie:

Paula ależ masz przystojniaków w domu... tatuś to nigdy by się Klaudiuszka nie wyparł :)

Nike śliczny brzusio... i nie masz rozstępów szczęściaro :S

Nubi smoczek mnie powalił :)

Papi załamałaś mnie z tą torbą... ja to mam dwie koszule i szlafrok... i tyle, nawet torby nie mam :ohmy: a kociambr w łożeczku... no cóż pan i władca :lol:
natomiast celulit mam i to ogromny... wcześniej tez miałam ale to co teraz się zrobiło to jest jakaś masakra :(

Aniu31 brzusio wcale nie jest taki duży jak piszesz... a najlepszy jest bohater drugiego planu.. pies :woohoo:

Nefeli kochana jeśli chodzi o pieluchy to ja np kupię jedno małe opakowanie 1 do szpitala a potem już 2 bo w większości zaczynają się od 3 kg i są w większych ekonomicznych opakowaniach

Akina dawaj tu fote w tej ponętnej kiecce i z nową fryzurą

Agamo kocyk prześliczny! samam bym taki chciała dla Antka :( no i te zabawki... kurka cały arsenał, ja mam jednego misia :huh: a brzunio taki okraglutki a ty taka szczuplutka... nic tylko pozazdrościć

Iwonka nalot teściów o 7 rano to gruba przesada :cheer:

nike tatuś niech nie dziękuje tylko jakiś mega prezencior kupuje dla Kacperka za wyciągnięcie z tarapatów :silly: a tak swoją drogą to o takim mandacie jeszcze nie słyszałam 5000 :cheer:

Natka śliczna pościel :kiss:

Papi i co decydujesz się na ten ślub... kurka ja to bym już chyba poczekała do rozwiązania

Pyzaura bardzo korzystna zmiana... naprawde ładnie ci w tych ciemnych włoskach

Kurcze dziewczyny wy mnie dobijacie z tymi wyprawkami, łożeczkami, torbami... ja to nawet łożeczka nie mam nie wspominając o wózku, czy choćby kosmetykach do szpitala dla siebie... uffff Magda ogarnij się i zacznij w końcu działać!!!

A jeśli chodzi o pytanie Papi: to ja urodziałam się 7 dni po terminie, ważyłam 5kg :cheer: i mierzyłam 62 cm :lol: hahaha a jak wychodziłam ze szpitala to ważyłam już o kg mniej :silly:

Ufff nadrabianie zaległości zajęło mi 2 godziny teraz pora zjeść jakiś obiadek... tylko najpierw trzeba go zrobić... no chyba że Kinia podzieli się placuszkiem :lol:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #702388 przez Ania31
Hej1! ja dopiero niedawno wrociłam, było duze opoznienie , czekałam 1,5 godziny na swoja kolejke :)

Wszystko jest wporzadku, zrobiła mi usg ale nie takie szczegółowe jak ostatnio. Tylko tak sprawdziła czy wszystko ok. Mała wazy ok 1350 gram. na nastepna wizyte musze zrobic mocz,morfologie na zółtaczke i mowila ze tez na hiv warto zrobic zeby pozniej przypadkiem nie czepiali sie wszpitalu ale nie jest to konieczne niby a wy robiłyscie?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka