BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #702393 przez papi88
ania dobrze ze u was wszystko ok.tak ja robiłam hiv na samym poczatku ciazy dla mnie to zaden wstyd a wlasnie w szpitalu moga wymagac i w sumie sie nie dziwie.

magda ale ty masz wytłumaczenie bo mama pracujaca jestes nie to co nie ktore w tym ja leza tyłkiem w domu to moga sobie szalec z zakupami dlatego tyle maja.

iwonka wyslalam ci na priv te linki

PAULINA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #702397 przez iwonta_kg
Ania31 napisał:

Wszystko jest wporzadku, zrobiła mi usg ale nie takie szczegółowe jak ostatnio. Tylko tak sprawdziła czy wszystko ok. Mała wazy ok 1350 gram. na nastepna wizyte musze zrobic mocz,morfologie na zółtaczke i mowila ze tez na hiv warto zrobic zeby pozniej przypadkiem nie czepiali sie wszpitalu ale nie jest to konieczne niby a wy robiłyscie?

Będą o to pytać w szpitalu napewno więc lepiej zrób. Badanie na HIV kosztuje ok 40-50 zł chyba. Ja teraz nie robiłam tylko w pierwszej ciąży.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #702399 przez iwonta_kg
Papi wyślij mi na pocztę bo tu na forum w wiadomościach prywatnych linki się nie wyświetlają.

11 lata 9 miesiąc temu #702400 przez Nubi
Ja tez robilam i tez duzo wczesniej :blink:
Aniu super ze wizyta si udala ;) i z mala wsio ok, a z czekaniem czasem tak trzeba posiedziec, ale po emocie wnioskuje ze nie bylo zle :blink:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #702403 przez Ania31
Pyzaura bardzo ładnie Ci w tych włosach :)

Ja urodziłam sie 2 dni przed terminem i wazyłam 3650 i mierzyłam 55 cm. Za to moj maz urodził sie w 8 miesiacu jakos na poczatku bodajze i wazył ok 2 kg ale byly jakies tam powikłania mial przetaczana krew i lezał w szpitalu dosc długo ok miesiaca. A teraz jaki chłop :)

11 lata 9 miesiąc temu #702406 przez Ania31
No jakos zniosłam to czekanie bo gadałam sobie z taka babka i jakos czas zleciał

11 lata 9 miesiąc temu #702408 przez Ania31
Ale pysznosci dziewczyny robicie pierogi z jagodami i placek po wegiersku mniam mniam :)
Ja dzisiaj szybki obiadek filet z kurczaka z ryzem i warzywami

Zrobie w takim razie badanie hiv jak wymagaja w szpitalu to lepiej miec.

Co do krwi pepowinowej to jednak jak dla mnie za drogo, choc pewnie warto.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #702411 przez nike84
kocham cię, takie są niestety mandaty dla kierowców tirów. Ale nam dzięki Kacperkowi sie udało i prezent na pewno będzie - tata już obiecał :)
MyMelange - placki po węgiersku :cheer: ostatnio je jadłam będąc jeszcze w I trymestrze i strasznie po nich wymiotowałam, ale wtedy to nawet herbatę zwracałam. Więc już mam plan na obiad na piątek B) Mam nadzieję, że wytrzymam do piątku.
papi ja sie urodziłam 2 tygodnie przed terminem a i tak ważyłam ponad 4 kg :ohmy: a mój mąż urodził sie w terminie a ważył 2600 (ostatnio nawet w piwnicy znaleźliśmy jego książeczkę zdrowia i było napisane że przy wypisie ważył 2300 :ohmy: ) taki maluszek z niego był. Ale teraz za to nadrobił :silly:
pyzaura super fryzura :) Ja dopiero pod koniec sierpnia się bede fryzować, bo potem nie wiadomo kiedy następna wizyta sie szykuje :)
Ania mnie lekarz też mówił, że lepiej zrobić to badanie na Hiv, mimo że zazwyczaj pacjentki mu sie burzą, że jakim prawem zleca im takie badanie. Nie jest to tak drogie a ponoć często w szpitalach wymagają tego badania.

11 lata 9 miesiąc temu #702414 przez papi88
zastanawiam sie czy to kupowac:http://allegro.pl/wiosenno-letni-otulacz-kocyk-do-fotelika-wozka-i3368206214.html

bo caly czas mysle o jakiejs poscieli do wozka i nosidelka

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #702416 przez iwonta_kg
papi wysylalas mi cos na poczte?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #702417 przez kocham_cie
Aniu cieszę się że na wizycie wszystko ok:) ja robiłam HIV jako pierwsze z badań bo tak zalecił doktorek... kurka twoja maleńka waży 1300 g w 30 tygodniu a mój Antek ważył tyle w 25/26 i usg oceniło wtedy wiek ciąży na własnie na 30 tydzień...

Ja pierdziele dziewczyny chyba zaczynam się bać poniedziałkowej wizyty, bo wychodzi na to że mój maluszek to będzie już miał dobrze ponad 2kg :ohmy: :S :ohmy: tzn dobrze niech chłopak rośnie zdrowo ale jak ja go urodzę???

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #702418 przez papi88
tak iwonka poszło ale do kołobrzegu to troche trzeba poczekac :silly:

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #702419 przez nike84
papi88 napisał:

zastanawiam sie czy to kupowac:http://allegro.pl/wiosenno-letni-otulacz-kocyk-do-fotelika-wozka-i3368206214.html

bo caly czas mysle o jakiejs poscieli do wozka i nosidelka

moim zdaniem bardzo fajna rzecz bo wsiadając z dzieckiem do auta lub wchodząc z nim do sklepu nie musisz je całego rozbierać żeby sie nie zgrzało, tylko odpinasz, a jak wychodzisz na zewnątrz to zapinasz. Mam koleżanke, która za każdym razem w samochodzie najpierw rozbierała małego z kurtki, bluzy/sweterka, po czym jak dojechała na miejsce to zanim wysiadła musiała go z powrotem ubierać. Więc ja penie coś takiego zakupię :)

11 lata 9 miesiąc temu #702421 przez iwonta_kg
ok doszło i nawet już odleciało z odpowiedzią :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #702422 przez kocham_cie
Kurka wogóle mam dziś jakiś dzień paniki, ja jestem w czarnej dupie... daleko za wami, ja to nawet jeszcze mieszkania nie mam tak konkretnie posprzątanego... a co dopiero mówić o malowaniu... może w sierpniu na urlopie odświeżymy ściany no bo kiedy :unsure: wszystko ciągle odkładam bo jeszcze czas... a dziś popatrzyłam na suwaczki agamo, papi i iwonki.... i zawał!!!!

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka