BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #702104 przez nike84
o rany papi 17 lipca to właściwie już :ohmy: ja bym się pewnie nie nie zdecydowała na taki termin. Poza tym jak pisałaś nie macie obrączek, a na nie z reguły się czeka 3-4 tygodnie, no i w ogóle zaplanować wszystko w tydzień...to chyba niemożliwe. My braliśmy ślub jak ja byłam w 4 miesiącu, ale u nas to trochę inna sytuacja bo byliśmy już 2 lata zaręczeni, tylko nam sie jakoś nie śpieszyło do wydawania kasy na wesele ;) Tak że jak dowiedzieliśmy się, że bedzie dzidziuś to postanowiliśmy wziąć tylko cywilny. Ale cale załatwianie i planowanie nam i tak zajęło prawie 3 miesiące. Więc może faktycznie na spokojnie załatwicie sprawę ślubu już jak maleństwo się urodzi :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #702114 przez papi88
ANIA no tak chcielismy na razie tylko wziasc samych swiadkow i slub cywilny a w przyszłym roku przy chrzcie małego odrazu koscielny i wtedy moze jakies małe przyjecie bysmy zrobili a tak wogole to wolałabym zamiast przyjecia jakas fajna podroz poslubna moja mama zaoferowała sie ze zostanie w przyszlym roku z małym ale R mowi ze nie ma mowy ze dziecko jedzie z nami w razie co

NIKE mowisz ze tyle na obraczki sie czeka?nie wiedzialam myslalam ze od reki.wiesz my tez po zareczynach juz ze dwa lata ale do tej pory było nam dobrze jak jest i pewnie gdyby nie dziecko to dalej bysmy sie zbierali.tylko czasem mnie wkurzaja takie sytuacje jak u lekarza pani wziela moj dowod a pozniej wywołała nas po moim nazwisku czyli poprosze panstwa G bo dla niektorych to oczywiste ze skoro kobieta w ciazy to musi byc po slubie

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #702120 przez Alivva
Dzień Dobry Bardzo :)

Wyspałam się (wyjątkowo),poranek z synem,młody juz wybył do kolegi a mama ogarnęla mieszkanie,dostala zadyszki jak parowóz hahaha,wykąpala się,wydepilowała,usiadła na kanapie z notebookiem i pachnie :D
Po jakims obiadku przejade się na małe zakupy i skocze do koleżanki do szpitala zobaczyć co i jak ;)
karolcia,no widzisz jaak to jest. Jak ja nie kuie to ktoś cos przyniesie i się zbiera :) Bodziaki Anna kupiła na 68cm i wydaje mi się,że sa zawyżone więc pasi ;) Juz uprzedzam,że jak ktoś naprawdę chce coś kupic to od rozmiaru 74 wzwyz ;) A i zrobilam malą liste rzeczy przydatnych,albo takich których jeszcze nie mam i jak ktos pyta co kupić to pokazuje listę. Kilka rzeczy juz jest z niej wykreślonych,co oznacza,że jakies koleżanki już zdeklarowały sie kupić cos z listy. Może ja świnia jestem ale po co mają mi kupoważ zbędne pierdołki albo sie z czymś dublować. Nie wiem tylko co zazyczyć sobie z pracy bo wiem,że będą chcieli kupić coś większego.....
Iwonka...czarne chmury może tesciowa przywiozła :D
Jak dobrze,że Agilla sie odezwała i,że wszystko u niej gra ;)

Papi....zakochałam się w tych mebelkach :D Ja głupol czasami już też oglądam tak przyszłościowo dla Alicji :) Na chwile obecną myslę o pokoju w kolorkach bialym z fioletem a motywem będą wróżki :) Ale w ciągu 3 lat może jeszcze wynysle cos innego :P

Iwonka,zmieniasz fona??? Nie wiem nic na temat tego samsunga. ja mam jakis LG L5...cegla taka,ale ogólnie sie sprawdza.Z tymi bateriami w telefonach dotykowych wydaje mi się,że w większości kicha.A brakiem gier sie nie sugeruj bo pościągasz sobie aplikacje za free i będziesz miała jakie tylko zechcesz ;)
Pytasz o butelki. Ja jestem zdecydowanie za TT. Koleżanki uzywaja i sa zadowolone,a Villemo ma porównanie tych dwóch firm i tez mówiła,że TT wypadają lepiej niż Avent.

Nike-fart z tym mandatem :) Mnie jak ostatnio zatrzymali,to Filip nie miał zapietych pasów. Nie wiem why??? zawsze zapinał,musial zapomniec a ja wyjątkowo nie sprawdziłam. Facet do mnie,czy to moje dziecko,a ja mu na to,że NIE,UKRADŁAM! ale sie pomyliłam bo miał byc zart a gosć mnie miażdżył wzrokiem :D Dał mi wykład jaka to ze mnie neodpowiedzialna matka i mówil o mandacie ale jak wysiadłam z samochodu to sie chyba zlitował widząc brzusio i dostałam tylko pouczenie. Ale zaznaczył,że jak sie raz jeszcze spotkamy to nie popuści :D No i w ten sposób upiekło sie nieodpowidzialnej mamie :/

papi,nie obraź się,bo nic złego nie mam na mysli ale Ty naprawde chcesz teraz na szybko ten slub brac????? jesteś co do tego przekonana? Twoja mamcia widzę mądra kobietka ;)

Z grubsza,na szybko nadrobilam....idę coś wszamac i jade do miasta ;) Do póżniej Kochane Brzuszki :)
Aniu....przyjemnosci na wizycie :)

11 lata 9 miesiąc temu #702122 przez Ania31
Papi ja tez załatwiałam slub w tydzien cywilny bo moj maz mial isc do wojska i nam przyspieszyli termin. Jakos dalismy rade jedyne co mialam to sukienke :) Bo my bralismy slub w sierpniu a wczesniej mielismy termin na styczen ale ze ojczym mojego meza w sylwestra mial powazny wypadek i dlugo lezal w szpitalu to odłozylismy to na pozniej myslac ze moze jednak odrazu koscielny wziasc. No ale pozniej w sirpniu wyszlo jak wyszlo, slub byl skromny przyjece w domu u tesciów ale i tak bylo fajnie :) Ale to juz wasz decyzja czy warto sie spieszyc czy lepiej poczekac. Ja bym chyba jednak poczekała i wziela pozniej bardziej na spokojnie

11 lata 9 miesiąc temu #702124 przez zuzuzanta
niagara piękna pościel.

nike84 prezent dla Kacperka to jakiś cenny musi być, bo skoro udało się zejść z aż 5000 zł :laugh:

iwonta_kg przy Zuzi miałam aventa, teraz kupiłam TT. Ma je moja znajoma i jak karmiłam z TT jej syna, to wydała mi się dużo wygodniejsza niż avent. Z tym, że może mam zachwiany obraz tej avent, bo używałam jej ostatnio z 9 czy 10 lat temu :laugh:

Monika23083 cóż, przecież moskitiery można nie zauważyć :laugh: . Ja tam często nawet drzwi czy ściany nie wiedzę, więc jeszcze nie jest z Tobą tak źle :laugh: .

Ja dzisiaj po wizycie. Nie miałam usg, bo za 4 tygodnie będę miała już to ostatnie dokładne i dłuższe. Młody już ułożony główką w dół. Szyjka zamknięta, ma 2 cm, a jeszcze miesiąc temu 4,9. Ale gin. nic na to nie powiedziałam. Przy następnej wizycie zrobi mi też wymaz żeby sprawdzić czy żadne paciorkowce niebezpieczne w pochwie nie mieszkają. Ogólnie powiedziała, że wszystko ok, więc i ja zadowolona.

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #702140 przez pyzaura
zuzuzanta swietna wiadomosc :D

Papi my wczoraj wlasnie tak na temat slubu i moj tak mowi male wesele na 50osob wyliczyl a ja nie chce za ta kase tez wole cos innego mi by sie marzylo i chyba tak bym chciala chrzciny z weselem i wtedy obiad + kawa ciasto w lokalu i po sprawie :) jestesmy prawie 9 lat razem 6 lat po zareczynach :D tez nam to dlugo zajelo bo po pierwsze szkoda kasy po drugie jakos nam tak dobrze 5 lat mieszkamy razem i zawsze bylo mowione poco ten papierek jak bedzie dzidzia to cos skromnego sie zrobi :) powiem ci ze po tym wszystkim tez nie mam ochoty na jakies wielkie uroczystosci :)

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #702158 przez paulinka.k22
Dziewczynki my mielismy wesele dwa lata temu, na 120 osób, w super lokalu, po wszystkim bylismy zadowoleni. Ale teraz z perspektywy czasu i doświadczenia, wiem, że drugi raz czegoś takiego bym nie robiła :ohmy: Mimo iż lokal wszystko zapewniał, nie musielismy się za bardzo martwić pierdołami, to i tak załatwiania było od groma. A najgorsze były te papierki i to jeżdżenie jak nie do księdza to do urzędu ;) teraz bym zrobiła małe, skromne przyjęcie i tyle :)
Papi myśle, żebyście się wstrzymali i jak dzidzia się urodzi to wszystko na spokojnie zdążycie pozałatwiać. Mimo iz chcecie skromna uroczystość to biegania i tak będzie. Ale to Wasza decyzja, ja tylko mogę doradzić :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #702178 przez MyMelange
Czesc plotkary :)

Niagara cudne łożeczko :)

Nike no super, ze sie upieklo z tym mandatem. Mamy TIRy wiec wiem, jakie ITD potrafi byc delikatnie mowiac niemiłe :)

Co do butelek, to ja chyba Medele bede miec (chociaz mam nadzieje, ze nie beda potrzebne), bo moj M. ma znajomego, ktorego zona pracuje w Medeli wlasnie i byc moze trafi nam sie jakis zestaw w prezencie :)

Piszecie, ze u Was chmury, a u mnie parowa nadal wrrrr... Oczywiscie pewnie spieprzy sie na weekend, a mielismy plan poplywac motorowka i jak zwykle wyjdzie diuuuuupa :(

Iva mowisz, ze masz zadyszke... powiem Ci, ze ja tez sapie jak pies. Cos strasznego - ciutu pogotowalam i padam, a jestem dopiero w 1/3 pracy :( No nic, chwila pod wiatrakiem i wracam do garow.

AH! CZy ktoras z Was bedzie pobierac krew pepowinowa?

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #702184 przez donata
pyzaura napisał:

papi co do lozeczka ja dzis tez rozkladam na gotowo tylko przescieradlo poduszeczki wypiore poprawuje zaloze na posciel i schowam ale ozdoby jak baldachim falbanka oslonka wszystko juz poloze :D a lozeczko nawet mam taki sam kolor jak Ty :D:D

To daj potem zdjęcie :) U mnie łóżeczko już stoi, tylko muszę kupić pościel i baldachim :)

Niagara, piękne łóżeczko :) Też chce mieć w takich kolorach pościel :)

11 lata 9 miesiąc temu #702189 przez Ania31
Zuzuzanta super ze wszystko ok. Ja juz niedlugo bede szla na swoja :)

Co do slubu to my tez tak myslimy zeby razem z chrzcinami wziasc slub koscielny :) Zobaczymy w sumie to ja bym chciała :) Szczrze mowiac to tak czasami marzył mi sie slub z weselem gdzies w jakims fajnym lokalu ale juz takiego nie bedziemy robic.

11 lata 9 miesiąc temu #702194 przez Ania31
My melange ja nawet nie pomyslałam o tym zeby pobierac krew pepowinowa , ato sie za to płaci?

11 lata 9 miesiąc temu #702197 przez pyzaura
Donata wstawie wstawie pewnie jak moj wroci to jade jakies japonki kupic bo nie bylo kiedy a noga jak slon :P i wtedy bedzie skladal to wam wstawie :D

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #702211 przez Ania31
ja dziewczynki spadam ide sie szykowac do wyjscia bo na 15 do gin. to do pozniej. Jak wróce to sie odezwe i pewnie bede miła duzo do czytania :)

11 lata 9 miesiąc temu #702224 przez niagara
Ania31 napisał:

A czytałyscie ten artykuł o tej 11 latce co iwona przysałała? Normalnie tragedia

Posciel nie jest z allegro tylko z takiego internetowego sklepu z artykulami dzieciecymi :laugh: Jeszcze jeden komplet mi sie od nich podoba, a widze ze material dobry jakosciowo wiec chyba sie jeszcze skusze :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #702227 przez Villemo
Dzień dobry

Izula ja w sprawie antygen HBS nie pomogę bo ja nie wiem o co w tym chodzi ;( Lekarz tylko mówił, że wyszedł ujemny i wszystko jest ok i tyle. Przewijak mam bardzo podobny i super się sprawdza. Na początku kładliśmy na nim wanienkę i kąpaliśmy młodego a oprócz tego służył właśnie jako przewijak a na dolnych półkach wszystkie pierdółki pielęgnacyjne. Stoi do dziś z Klaudiusza akcesoriami czyli pampersami chusteczkami kremami itp. no ale będzie musiał ustąpić braciszkowi :-)

Papi u mnie też mnóstwo cellulitu i waga już 16 kg na plusie. Nie ma co się przejmować, przyjdzie na to pora to weźmiemy się za siebie. Mi się udało po pierwszej ciąży zrzucić ponad 20 kg które przybrałam więc jak najbardziej jest to do zrobienia :-) Dukan + basen 2 razy w tygodniu zdziałał cuda :-)

Co do mat to tak jak pisze Alivva jak dla mnie zbędny wydatek. Dużo fajniejszy leżaczek który się sprawdza na początku przy pierwszych karmieniach łyżeczką gdy maluszek jeszcze nie siedzi. U nas był w codziennym użytku, jak gotowałam albo sprzątałam to mały lądował w tym czasie w leżaczku i obserwował co mama robi. Wiadomo, nie są najzdrowsze ale nikt nie mówi o trzymaniu dziecka w leżaczku po kilka godzin dziennie.

Agamo - śliczną masz piłeczkę, całkiem sporawą zresztą :-) a tych kg nie widać.

Pampersów 1 to radzę nie robić dużych zapasów. Maluszek na początku przybiera prawie 1 kg miesięcznie :side:

Ooo i jest wiadomość od Agilli - dobrze że się odezwała i że wszystko ok.

Iwonta - ja bym wybrała TT. Smoczki aventowskie się często rozwalają a w dodatku system odpowietrzający jakoś do mnie nie przemawia a testowałam obie i nawet jako trzeciego dr. browns'a . Ja tam bym i tk kompletu całego nie kupowała bo dzieci bywają wybredne jeśli chodzi o kształt smoczka i może się okazać, że się wypnie na aventa, TT a pokocha miłością bezgraniczną zwykłego canpola. Co do telefonu ja mam samsunga s2 mini jestem zadowolona poza drobnym faktem tj. że ma potłuczony panel dotykowy i w razie takiego wypadku jaki mi się przydarzył naprawa przewyższa wartość nowego telefonu :blink: za to ostrzegam przed nokią lumią mój mąż za pół roku oddawał go już 3 krotnie na gwarancję...

Nike - ale jaja... dobrze, że inspektorzy normalni i szło się dogadać. A to w Krakowie kontrol? Co rusz słyszę że ktoś u nas złapany przez inspekcję :dry:

Niagara ale śliczna pościel. No przepiękna!

Papi - ale szaleństwo z tym ślubem, mielibyście co wspominać jakby faktycznie udało się wam to ogarnąć w kilka dni. Ja bym jednak chyba w ogóle nie ryzykowała ślubu w ciąży. Moja koleżanka urodziła maleństwo w 6 miesiącu ciąży na drugi dzień po swoim ślubie. Stres, emocje zrobiły swoje. Córeczka niestety żyła tylko 2 doby :-( Wiadomo, że to bardzo czarny scenariusz i skoro tak się stało to widocznie miało się tak stać ale ja bym oszczędziła sobie w końcówce teraz dodatkowych stresów i latania związanych z organizacją.

Ja wesele miałam huczne, na prawie 150 osób a teraz jak sobie pomyślę, z perspektywy czasu to chyba zdecydowałabym się na cichy ślub. :dry: Nie chciało by mi się tego wszystkiego przechodzić jeszcze raz. No ale teraz mi bliżej do 30 jak do dwudziestki wiec zmienił się troszku punkt widzenia :S :side: :silly:

Co do baldachimu to ja miałam przy Klaudiuszku tylko nie taki jak na zdjęciu który wkleiła Niagarka tylko ten kremowy allegro.pl/arus-14-elem-posciel-haft-z-m...-90-i3358964587.html

Jest szeroki obejmuje całe łóżeczko więc super chroni przed komarami i delikatnie rozprasza światło. Miałam tak samo założony jak na zdjęciu czyli po długości łóżeczka a nie po szerokości.

Co do krwi pępowinowej to niestety ale raczej mnie na to nie stać.

No to walnęłam elaborat :dry:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka