- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
NIKE mowisz ze tyle na obraczki sie czeka?nie wiedzialam myslalam ze od reki.wiesz my tez po zareczynach juz ze dwa lata ale do tej pory było nam dobrze jak jest i pewnie gdyby nie dziecko to dalej bysmy sie zbierali.tylko czasem mnie wkurzaja takie sytuacje jak u lekarza pani wziela moj dowod a pozniej wywołała nas po moim nazwisku czyli poprosze panstwa G bo dla niektorych to oczywiste ze skoro kobieta w ciazy to musi byc po slubie
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Wyspałam się (wyjątkowo),poranek z synem,młody juz wybył do kolegi a mama ogarnęla mieszkanie,dostala zadyszki jak parowóz hahaha,wykąpala się,wydepilowała,usiadła na kanapie z notebookiem i pachnie

Po jakims obiadku przejade się na małe zakupy i skocze do koleżanki do szpitala zobaczyć co i jak

karolcia,no widzisz jaak to jest. Jak ja nie kuie to ktoś cos przyniesie i się zbiera

Iwonka...czarne chmury może tesciowa przywiozła

Jak dobrze,że Agilla sie odezwała i,że wszystko u niej gra

Papi....zakochałam się w tych mebelkach

Iwonka,zmieniasz fona??? Nie wiem nic na temat tego samsunga. ja mam jakis LG L5...cegla taka,ale ogólnie sie sprawdza.Z tymi bateriami w telefonach dotykowych wydaje mi się,że w większości kicha.A brakiem gier sie nie sugeruj bo pościągasz sobie aplikacje za free i będziesz miała jakie tylko zechcesz

Pytasz o butelki. Ja jestem zdecydowanie za TT. Koleżanki uzywaja i sa zadowolone,a Villemo ma porównanie tych dwóch firm i tez mówiła,że TT wypadają lepiej niż Avent.
Nike-fart z tym mandatem

papi,nie obraź się,bo nic złego nie mam na mysli ale Ty naprawde chcesz teraz na szybko ten slub brac????? jesteś co do tego przekonana? Twoja mamcia widzę mądra kobietka

Z grubsza,na szybko nadrobilam....idę coś wszamac i jade do miasta

Aniu....przyjemnosci na wizycie

- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
nike84 prezent dla Kacperka to jakiś cenny musi być, bo skoro udało się zejść z aż 5000 zł

iwonta_kg przy Zuzi miałam aventa, teraz kupiłam TT. Ma je moja znajoma i jak karmiłam z TT jej syna, to wydała mi się dużo wygodniejsza niż avent. Z tym, że może mam zachwiany obraz tej avent, bo używałam jej ostatnio z 9 czy 10 lat temu

Monika23083 cóż, przecież moskitiery można nie zauważyć

Ja dzisiaj po wizycie. Nie miałam usg, bo za 4 tygodnie będę miała już to ostatnie dokładne i dłuższe. Młody już ułożony główką w dół. Szyjka zamknięta, ma 2 cm, a jeszcze miesiąc temu 4,9. Ale gin. nic na to nie powiedziałam. Przy następnej wizycie zrobi mi też wymaz żeby sprawdzić czy żadne paciorkowce niebezpieczne w pochwie nie mieszkają. Ogólnie powiedziała, że wszystko ok, więc i ja zadowolona.
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

Papi my wczoraj wlasnie tak na temat slubu i moj tak mowi male wesele na 50osob wyliczyl a ja nie chce za ta kase tez wole cos innego mi by sie marzylo i chyba tak bym chciala chrzciny z weselem i wtedy obiad + kawa ciasto w lokalu i po sprawie

- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Papi myśle, żebyście się wstrzymali i jak dzidzia się urodzi to wszystko na spokojnie zdążycie pozałatwiać. Mimo iz chcecie skromna uroczystość to biegania i tak będzie. Ale to Wasza decyzja, ja tylko mogę doradzić

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Niagara cudne łożeczko

Nike no super, ze sie upieklo z tym mandatem. Mamy TIRy wiec wiem, jakie ITD potrafi byc delikatnie mowiac niemiłe

Co do butelek, to ja chyba Medele bede miec (chociaz mam nadzieje, ze nie beda potrzebne), bo moj M. ma znajomego, ktorego zona pracuje w Medeli wlasnie i byc moze trafi nam sie jakis zestaw w prezencie

Piszecie, ze u Was chmury, a u mnie parowa nadal wrrrr... Oczywiscie pewnie spieprzy sie na weekend, a mielismy plan poplywac motorowka i jak zwykle wyjdzie diuuuuupa

Iva mowisz, ze masz zadyszke... powiem Ci, ze ja tez sapie jak pies. Cos strasznego - ciutu pogotowalam i padam, a jestem dopiero w 1/3 pracy

AH! CZy ktoras z Was bedzie pobierac krew pepowinowa?
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
papi co do lozeczka ja dzis tez rozkladam na gotowo tylko przescieradlo poduszeczki wypiore poprawuje zaloze na posciel i schowam ale ozdoby jak baldachim falbanka oslonka wszystko juz poloze
a lozeczko nawet mam taki sam kolor jak Ty
:D
To daj potem zdjęcie

Niagara, piękne łóżeczko

- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Co do slubu to my tez tak myslimy zeby razem z chrzcinami wziasc slub koscielny

- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
A czytałyscie ten artykuł o tej 11 latce co iwona przysałała? Normalnie tragedia
Posciel nie jest z allegro tylko z takiego internetowego sklepu z artykulami dzieciecymi

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Izula ja w sprawie antygen HBS nie pomogę bo ja nie wiem o co w tym chodzi ;( Lekarz tylko mówił, że wyszedł ujemny i wszystko jest ok i tyle. Przewijak mam bardzo podobny i super się sprawdza. Na początku kładliśmy na nim wanienkę i kąpaliśmy młodego a oprócz tego służył właśnie jako przewijak a na dolnych półkach wszystkie pierdółki pielęgnacyjne. Stoi do dziś z Klaudiusza akcesoriami czyli pampersami chusteczkami kremami itp. no ale będzie musiał ustąpić braciszkowi

Papi u mnie też mnóstwo cellulitu i waga już 16 kg na plusie. Nie ma co się przejmować, przyjdzie na to pora to weźmiemy się za siebie. Mi się udało po pierwszej ciąży zrzucić ponad 20 kg które przybrałam więc jak najbardziej jest to do zrobienia

Co do mat to tak jak pisze Alivva jak dla mnie zbędny wydatek. Dużo fajniejszy leżaczek który się sprawdza na początku przy pierwszych karmieniach łyżeczką gdy maluszek jeszcze nie siedzi. U nas był w codziennym użytku, jak gotowałam albo sprzątałam to mały lądował w tym czasie w leżaczku i obserwował co mama robi. Wiadomo, nie są najzdrowsze ale nikt nie mówi o trzymaniu dziecka w leżaczku po kilka godzin dziennie.
Agamo - śliczną masz piłeczkę, całkiem sporawą zresztą

Pampersów 1 to radzę nie robić dużych zapasów. Maluszek na początku przybiera prawie 1 kg miesięcznie

Ooo i jest wiadomość od Agilli - dobrze że się odezwała i że wszystko ok.
Iwonta - ja bym wybrała TT. Smoczki aventowskie się często rozwalają a w dodatku system odpowietrzający jakoś do mnie nie przemawia a testowałam obie i nawet jako trzeciego dr. browns'a . Ja tam bym i tk kompletu całego nie kupowała bo dzieci bywają wybredne jeśli chodzi o kształt smoczka i może się okazać, że się wypnie na aventa, TT a pokocha miłością bezgraniczną zwykłego canpola. Co do telefonu ja mam samsunga s2 mini jestem zadowolona poza drobnym faktem tj. że ma potłuczony panel dotykowy i w razie takiego wypadku jaki mi się przydarzył naprawa przewyższa wartość nowego telefonu

Nike - ale jaja... dobrze, że inspektorzy normalni i szło się dogadać. A to w Krakowie kontrol? Co rusz słyszę że ktoś u nas złapany przez inspekcję

Niagara ale śliczna pościel. No przepiękna!
Papi - ale szaleństwo z tym ślubem, mielibyście co wspominać jakby faktycznie udało się wam to ogarnąć w kilka dni. Ja bym jednak chyba w ogóle nie ryzykowała ślubu w ciąży. Moja koleżanka urodziła maleństwo w 6 miesiącu ciąży na drugi dzień po swoim ślubie. Stres, emocje zrobiły swoje. Córeczka niestety żyła tylko 2 doby

Ja wesele miałam huczne, na prawie 150 osób a teraz jak sobie pomyślę, z perspektywy czasu to chyba zdecydowałabym się na cichy ślub.

Co do baldachimu to ja miałam przy Klaudiuszku tylko nie taki jak na zdjęciu który wkleiła Niagarka tylko ten kremowy allegro.pl/arus-14-elem-posciel-haft-z-m...-90-i3358964587.html
Jest szeroki obejmuje całe łóżeczko więc super chroni przed komarami i delikatnie rozprasza światło. Miałam tak samo założony jak na zdjęciu czyli po długości łóżeczka a nie po szerokości.
Co do krwi pępowinowej to niestety ale raczej mnie na to nie stać.
No to walnęłam elaborat