BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #708827 przez iwonta_kg
ZNowu zgłosiłam się do konkursu
apps.facebook.com/brzuszki/z/1b228a
Jakby wam się chciało to oddajcie na mnie głos :)

Mykam spać!!! Dobranoc ciężaróweczki :kiss:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #708838 przez donata
pyzaura napisał:

Donatka Gratuluję udanej wizyty ;-);-);-) kawal chlopa z Twojego synka ;-) a foteczke dostalas??

Dzięki za gratulacje :) Rośnie jak na drożdżach :) Martwią mnie tylko zmieniające się terminy. Ale miejmy nadzieję, że będzie oki :)Mam zdjęcia mojego synka, tylko są tak niewyraźne... Słabe ma to USG i ledwo widać. Więc nie wiem czy jest sens zamieszczać :) hehe Akurat jak robiła USG to mały jadł sobie wody płodowe i ruszał ustami :) hehe

A jeśli chodzi o becikowe, to jeszcze czas. Po porodzie mamy czas na załatwienie tego. Kryterium dochodowe jest spore, więc raczej powinniśmy się zmieścić :) 1000 zł becikowego i 1000 zł prawie z ubezpieczenia męża :)

11 lata 9 miesiąc temu #708849 przez nike84
iwonta_kg napisał:

od dziś w kauflandzie magnum jest po 2.79 :):):):):) a kosztował 4.99 :lol:

to chyba pojadę po zapasy B)
Głos na twój brzuszek oddany ;)

11 lata 9 miesiąc temu #708876 przez SerekWaniliowy
Iva Ty i te Twoje robaki :silly: musisz cały czas coś robić... ja to myślę, że Ty urodzisz między zejściem z roweru a dojściem do piekarnika :silly:
Od tego roku nie wszystkim należy sie becikowe :/ zależy od zarobków, ja myślę, ze nas to ominie, chyba, ze ta kwota to jest podana netto. A o jakim drugim tysiącu Ty mówisz? :unsure:

Izula pościel piękna chyba żółwiki, miś i serduszka czekoladowe najładniejsze aaa nie, jeszcze są tam statki takie niebieskie, kurde śliczne :) zapisałam sobie w ulubionych i sama będę ja brała pod uwagę przy wyborze :D masz oko dziewczyno :blink:
1 koszula na dzień :ohmy: musiałabym się za przeproszeniem z gównem bić hihihi :silly:

Agamo tego będę się trzymała do poniedziałku, że Bogunia sobie weźmie wszystkiego ile Jej trzeba, ale o te kapsułki z żelazem i tak pójdę spytać popołudniu, do większej apteki bo u nas nie mieli a już mi świat wirował z gorączki to przyszłam odpocząć szybko do domu.A no i gulaszu też dziś nie będzie bo już wołowiny ładnej nie było, a jutro piątek więc dopiero w sobotę :)

Villemo dziękuję za przypomnienie o tych kiszonych burakach, gdzieś kiedyś podawałyście przepis i gdzieś tu go mam zapisanego...

Iwonka ja już nie pamiętam, ale był tak duży parking i przechodziło sie przez park, gdzieś blisko centrum, tak kojarzę, może później popatrzę na mapce to przyjdzie mi więcej do głowy :)

Karolcia cieszę się że po burzy w końcu przyszło słoneczko, zaręczyny czy ślub z chrzcinami wspaniały pomysł i jaką inicjatywą wykazał się Twój facet :) Ja myślałam o 2 koszulach, do porodu dostane szpitalną, a z becikowymi zaświadczeniami to nikt Ci łaski zrobić nie może :)

Mery ja jestem oburzona, taka dieta to nawet poza ciążą do najzdrowszych nie należy, nasze dzieci teraz potrzebują bardzo dużo białka i wapnia, nawet przy 30kg na plusie bym tej doktorki nie posłuchała :/ a na ubieganie się o becikowe mamy rok :)

O widzę, że z promocji dzieciowych przerzucamy sie na zachciankowe :D

Nubi dziękuję za artykuł, ale moja hemoglobina mimo, że jest poniżej normy nie jest najgorsza, gorzej jest z żelazem, bo to ono jest ważniejsze i powoduje takie szkody, niestety szukając norm znalazłam tylko potwierdzenie tego artykułu, że niedobór powoduje wady rozwojowe płodu, a przed poczęciem pytałam lekarzy pokazując wyniki! Konowały!

Ach właśnie miałam pytać już kiedyś, czy któraś z Was piła alkohol będąc już w ciąży świadomie?

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #708903 przez niagara
Właśnie zdałam sobie sprawę, że nawet nie wiem czy czułam dzisiaj Małą :( :( :(
Jutro wizyta, ale i tak się martwię :( Jeszcze męża nie ma i sama w domu siedzę :(

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708907 przez SerekWaniliowy
Ja dziś popołudniu wyskoczyłam do Diagnostyki po szpatułkę do pobrania wymazu na GBS i podjechałam do Pepco i bodziaki mam już z głowy, kupiłam 10 w rozmiarach 56-68 i półśpioszki i wróciłam szybciutko na leżakowanie i czekam na męża, bo nie pamiętam czy Wam pisałam, dziś kolo 2 przyjedzie i będzie na miejscu pracował około 1,5 tygodnia :lol:

Pyzaura
byłam w dużej aptece pytać o te saszetki z żelazem z gazety ale babeczka nie zna tego ale na poniedziałek może mi ściągnąć i chyba zaryzykuję, przecież gorzej być nie może, a jest napisane, że dla dzieci (tylko mniejsze dawki) i dla ciężarnych przeznaczone. Moze pogrzebię jeszcze gdzieś i coś wyczytam ciekawego :)

Niagara nasza malutka też ma chyba gorszy dzień, bo rano poruszała sie tab bardzo, ale to bardzo delikatnie i leniwie, później popołudniu raz i teraz kilka razy ale tak jakby siły nie miała, staram się nie myśleć o tym i poczekam do rana czy wstanie prawa noga, a jak nie, to podjadę do lekarza, wiec nie martw sie też tylko zjedz coś słodkiego, podokuczaj jej troszkę i poleż, pewnie się odezwie :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #708914 przez niagara
Wydaje mi się, że z raz czy dwa kopnęła dzisiaj, ale sama już nie wiem czy to na pewno dzisiaj było :dry: Te dni mi się jakoś tak zlewają jeden z drugim, że sama już odróżnić nie umiem :( Niech już się urodzi, bo osiwieje z tego stresu :(

11 lata 9 miesiąc temu #708917 przez SerekWaniliowy
No jak taka zajęta jesteś to sie nie dziwię, że nie czułaś albo nie pamiętasz kiedy, poszturchaj ją troszkę to na pewno sie odezwie :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708918 przez nike84
serku z tego co zauważyłam to też robisz badania w diagnostyce? Bo zastanawiam sie jak to jest z tym badaniem GBS. Oni dają ci szpatułkę, lekarz robi wymaz, później odwozisz im ją z powrotem?

niagara albo zjedz coś słodkiego. Na mojego synka to działa :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #708925 przez iwonta_kg
No i nie mogę zasnąć! Mąż młuci w play station a ja się przekrecam z boku na bok...

Natalka zjedz cos slodkiego i poloz sie na lewym boku troche kołyszac brzuch. Napewno mała sie poruszy :)

Serku nie mam pojęcia ktore to wejście na plażę mogło być ;)

Alkoholu świadomie w ciąży nie piłam i nigdy bym sie nie napiła. Proponowali mi w sylwestra, wtedy akurat sie dowiedziałam o ciąży ale stanowczo odmawiałam. Nie wybaczyłabym sobie czegos takiego. Chce mi sie takiego zimnego piwka ale nie tknę nawet łyka.

Nike dzieki za głos :) moze w tym miesiącu sie uda...

11 lata 9 miesiąc temu #708930 przez SerekWaniliowy
nike84 napisał:

serku z tego co zauważyłam to też robisz badania w diagnostyce? Bo zastanawiam sie jak to jest z tym badaniem GBS. Oni dają ci szpatułkę, lekarz robi wymaz, później odwozisz im ją z powrotem?

Nie wiem jak jest na kasę chorych, ja chodzę prywatnie do lekarza i prosił bym na następna wizytę przyniosła z Diagnostyki tą szpatułkę i On pobierze i zawiozę spowrotem, ale tylko od poniedziałku do czwartku, w piątki nie przyjmują tych próbek, tak mi Pani w Diagnostyce powiedziała.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #708933 przez niagara
Będąc w ciąży świadomie nigdy nie napiłam się alkoholu i na pewno tego nie zrobię. Wczoraj najadłam się za to cukierków kukułek i dopiero po jakimś czasie uświadomiłam sobie, że przecież one też są z alkoholem i miałam przez to okropne wyrzuty sumienia :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #708936 przez iwonta_kg
Czekolady ani cukierka z alkoholem tez bym nie ruszyła.

Serku wogole skąd to pytanie??

Natka mała coś sie ruszyła?

11 lata 9 miesiąc temu #708938 przez niagara
iwonta_kg napisał:

Czekolady ani cukierka z alkoholem tez bym nie ruszyła.

Serku wogole skąd to pytanie??

Natka mała coś sie ruszyła?

Chyba tak, ale tak krótko i bardzo delikatnie, że sama nie wiem czy to była ona, czy tylko sobie uroiłam.

11 lata 9 miesiąc temu #708939 przez nike84
SerekWaniliowy napisał:

nike84 napisał:

Nie wiem jak jest na kasę chorych, ja chodzę prywatnie do lekarza i prosił bym na następna wizytę przyniosła z Diagnostyki tą szpatułkę i On pobierze i zawiozę spowrotem, ale tylko od poniedziałku do czwartku, w piątki nie przyjmują tych próbek, tak mi Pani w Diagnostyce powiedziała.

aha bardzo dziekuje :) ja też prywatnie chodze, ale w sobotę akurta jade zrobic morfologie to może zapytam jak to u nich wygląda. W sumie mam jeszcze czas ale jakoś wolę wiedzieć wcześniej :)

A co do alkoholu, to przyznam sie szczerze,że ja podczas swojego ślubu napiłam się po jednym małym łyku wina czerwonego i białego. Oczywiście miałam później z tego powodu wyrzuty sumienia, i na następnej wizycie powiedziałam o tym lekarzowi, ale on się tylko śmiał i powiedział, że wiadomo w ciąży nie należy pić alkoholu ale po łyku wina lub piwa nic się nie stanie. Uff...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka