- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
apps.facebook.com/brzuszki/z/1b228a
Jakby wam się chciało to oddajcie na mnie głos

Mykam spać!!! Dobranoc ciężaróweczki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Donatka Gratuluję udanej wizyty
kawal chlopa z Twojego synka
a foteczke dostalas??
Dzięki za gratulacje

A jeśli chodzi o becikowe, to jeszcze czas. Po porodzie mamy czas na załatwienie tego. Kryterium dochodowe jest spore, więc raczej powinniśmy się zmieścić

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
od dziś w kauflandzie magnum jest po 2.79
a kosztował 4.99
to chyba pojadę po zapasy

Głos na twój brzuszek oddany

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Od tego roku nie wszystkim należy sie becikowe :/ zależy od zarobków, ja myślę, ze nas to ominie, chyba, ze ta kwota to jest podana netto. A o jakim drugim tysiącu Ty mówisz?

Izula pościel piękna chyba żółwiki, miś i serduszka czekoladowe najładniejsze aaa nie, jeszcze są tam statki takie niebieskie, kurde śliczne

1 koszula na dzień

Agamo tego będę się trzymała do poniedziałku, że Bogunia sobie weźmie wszystkiego ile Jej trzeba, ale o te kapsułki z żelazem i tak pójdę spytać popołudniu, do większej apteki bo u nas nie mieli a już mi świat wirował z gorączki to przyszłam odpocząć szybko do domu.A no i gulaszu też dziś nie będzie bo już wołowiny ładnej nie było, a jutro piątek więc dopiero w sobotę

Villemo dziękuję za przypomnienie o tych kiszonych burakach, gdzieś kiedyś podawałyście przepis i gdzieś tu go mam zapisanego...
Iwonka ja już nie pamiętam, ale był tak duży parking i przechodziło sie przez park, gdzieś blisko centrum, tak kojarzę, może później popatrzę na mapce to przyjdzie mi więcej do głowy

Karolcia cieszę się że po burzy w końcu przyszło słoneczko, zaręczyny czy ślub z chrzcinami wspaniały pomysł i jaką inicjatywą wykazał się Twój facet

Mery ja jestem oburzona, taka dieta to nawet poza ciążą do najzdrowszych nie należy, nasze dzieci teraz potrzebują bardzo dużo białka i wapnia, nawet przy 30kg na plusie bym tej doktorki nie posłuchała :/ a na ubieganie się o becikowe mamy rok

O widzę, że z promocji dzieciowych przerzucamy sie na zachciankowe

Nubi dziękuję za artykuł, ale moja hemoglobina mimo, że jest poniżej normy nie jest najgorsza, gorzej jest z żelazem, bo to ono jest ważniejsze i powoduje takie szkody, niestety szukając norm znalazłam tylko potwierdzenie tego artykułu, że niedobór powoduje wady rozwojowe płodu, a przed poczęciem pytałam lekarzy pokazując wyniki! Konowały!
Ach właśnie miałam pytać już kiedyś, czy któraś z Was piła alkohol będąc już w ciąży świadomie?
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Jutro wizyta, ale i tak się martwię

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Pyzaura byłam w dużej aptece pytać o te saszetki z żelazem z gazety ale babeczka nie zna tego ale na poniedziałek może mi ściągnąć i chyba zaryzykuję, przecież gorzej być nie może, a jest napisane, że dla dzieci (tylko mniejsze dawki) i dla ciężarnych przeznaczone. Moze pogrzebię jeszcze gdzieś i coś wyczytam ciekawego

Niagara nasza malutka też ma chyba gorszy dzień, bo rano poruszała sie tab bardzo, ale to bardzo delikatnie i leniwie, później popołudniu raz i teraz kilka razy ale tak jakby siły nie miała, staram się nie myśleć o tym i poczekam do rana czy wstanie prawa noga, a jak nie, to podjadę do lekarza, wiec nie martw sie też tylko zjedz coś słodkiego, podokuczaj jej troszkę i poleż, pewnie się odezwie

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
niagara albo zjedz coś słodkiego. Na mojego synka to działa

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Natalka zjedz cos slodkiego i poloz sie na lewym boku troche kołyszac brzuch. Napewno mała sie poruszy

Serku nie mam pojęcia ktore to wejście na plażę mogło być

Alkoholu świadomie w ciąży nie piłam i nigdy bym sie nie napiła. Proponowali mi w sylwestra, wtedy akurat sie dowiedziałam o ciąży ale stanowczo odmawiałam. Nie wybaczyłabym sobie czegos takiego. Chce mi sie takiego zimnego piwka ale nie tknę nawet łyka.
Nike dzieki za głos

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
serku z tego co zauważyłam to też robisz badania w diagnostyce? Bo zastanawiam sie jak to jest z tym badaniem GBS. Oni dają ci szpatułkę, lekarz robi wymaz, później odwozisz im ją z powrotem?
Nie wiem jak jest na kasę chorych, ja chodzę prywatnie do lekarza i prosił bym na następna wizytę przyniosła z Diagnostyki tą szpatułkę i On pobierze i zawiozę spowrotem, ale tylko od poniedziałku do czwartku, w piątki nie przyjmują tych próbek, tak mi Pani w Diagnostyce powiedziała.
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Serku wogole skąd to pytanie??
Natka mała coś sie ruszyła?
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Czekolady ani cukierka z alkoholem tez bym nie ruszyła.
Serku wogole skąd to pytanie??
Natka mała coś sie ruszyła?
Chyba tak, ale tak krótko i bardzo delikatnie, że sama nie wiem czy to była ona, czy tylko sobie uroiłam.
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
nike84 napisał:
serku z tego co zauważyłam to też robisz badania w diagnostyce? Bo zastanawiam sie jak to jest z tym badaniem GBS. Oni dają ci szpatułkę, lekarz robi wymaz, później odwozisz im ją z powrotem?
Nie wiem jak jest na kasę chorych, ja chodzę prywatnie do lekarza i prosił bym na następna wizytę przyniosła z Diagnostyki tą szpatułkę i On pobierze i zawiozę spowrotem, ale tylko od poniedziałku do czwartku, w piątki nie przyjmują tych próbek, tak mi Pani w Diagnostyce powiedziała.
aha bardzo dziekuje

A co do alkoholu, to przyznam sie szczerze,że ja podczas swojego ślubu napiłam się po jednym małym łyku wina czerwonego i białego. Oczywiście miałam później z tego powodu wyrzuty sumienia, i na następnej wizycie powiedziałam o tym lekarzowi, ale on się tylko śmiał i powiedział, że wiadomo w ciąży nie należy pić alkoholu ale po łyku wina lub piwa nic się nie stanie. Uff...