- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

pyazura śliczna fotka córeczki

Co do koszul do szpitala to ja wezmę pewnie ze 3, a jak będzie taka potrzeba to najwyżej mąż będzie mi dowoził.
nubi piękne te chmurki - zakochałam się

donata kawał chłopa z twojego synka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A z pracy to sie dostaje pieniadze z ubezpieczenia jak ma sie dodatkowe , ja mam podstawowe PZU i za urodzenie dziecka dostane ok 1000 zł
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Agamo ona mi mówiła że jak kobieta dużo w ciąży przybiera to może dojść do jakiegoś zatrucia ciążowego ale ja się świetnie czuje odpukać więc nie wiem o co chodzi zobaczymy 25 ile przytyłam bo w domu niemam wagi
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Niewiedziałam kurcze to musze jechać a kiedy najpóźniej trzeba te papiery złożyć u mnie to mąż dostanie z ubezpieczenia 500zł. bo ja dodatkowego niemam tyle tylko co w pracyMery na becikowe to sie składa w osrodku pomocy to sie nalezy i wiem ze trzeba miec tez zaswiadczenie z urzedu skarbowego o dochodach.
A z pracy to sie dostaje pieniadze z ubezpieczenia jak ma sie dodatkowe , ja mam podstawowe PZU i za urodzenie dziecka dostane ok 1000 zł
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Aniu31 pamiętałam że miałam Ci odp. i zapomniałam a więc diete surówkową przez 3 dni w tyg. cały Boży dzień same surówki ze zblanszowanych warzyw niewolno owoców chleba ziemniaków mięsa no nic tylko same surówki ale niestety ja się tego nietrzymam bo nie dość że bym padła z głodu jeszcze z anemią na diecie ? a pozatym jeden dzień próbowałam odpuścić i trzymać się diety to tak się moja córunia pogniewała że prawie w ogóle niedawała znać o sobie i stwierdziliśmy z mężem że widocznie dziecko potrzebuje normalnego jedzenia i w ogóle nie trzymałam diety
Agamo ona mi mówiła że jak kobieta dużo w ciąży przybiera to może dojść do jakiegoś zatrucia ciążowego ale ja się świetnie czuje odpukać więc nie wiem o co chodzi zobaczymy 25 ile przytyłam bo w domu niemam wagi
ja tez bym nie wytrzymała na takiej diecie, wcale sie nie dziwie ze jej nie przestrzegasz. A moja kolezanka przytyła w ciazy ponad 30 kg i zadnego zatrucia nie miała. a tak sobie wogóle mysle ze moze i troche przybrałysmy ale chyba nie jest jeszcze z nami az tak zle, tylko ciekawa jestem ile jeszcze przez te 2 miesiace mozna przybrac, moze do 20 kg dobije czyli jeszcze ok 7 kg oby nie wiecej

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.

Niagara też się napaliłam na tą pościel ale poczekam do sierpniowej wypłaty bo w tym miesiącu to mocno nadszarpnęłam nasz budżet.
A jeszcze jak by było mało to szyba w aucie poszła i nie wiadomo z czego. Pęknięcie się zrobiło przy wycieraczce. I teraz czeka nas jeszcze jej wymiana.
Jak czytam o tej diecie surówkowej to sobie myślę, że bym chyba z głodu padła bo ja za surówkami to tak nie przepadam. Współczucia.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Mery na becikowe to sie składa w osrodku pomocy to sie nalezy i wiem ze trzeba miec tez zaswiadczenie z urzedu skarbowego o dochodach.
Zaświadczenie z Urzędu Skarbowego do becikowego??? Mi bratowa mówiła,że tylko ten papier od lekarza a zaświadczenie z US na ten drugi tysiąc czy coś.... Ja na drugi i tak się nie załapię z dochodami. A z dodatkowego ubezpieczenia Compensa wypłaca chyba 1300....przynajmniej przy moim ubezpieczeniu... zawsze 2300 będzie

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mery na becikowe to sie składa w osrodku pomocy to sie nalezy i wiem ze trzeba miec tez zaswiadczenie z urzedu skarbowego o dochodach.
Aniu ja też mam dodatkowe ubezpieczenie i chyba to samo tzn grupowe ubezpieczenie pracownicze Pzu P Plus. orientujesz się może czy w ramach tego ubezpieczenia dostaniemy też pieniążki za pobyt w szpitalu bo mnie to ciekawi?
W ogóle u nas śmieszna sprawa z tym ubezpieczeniem i ciekawe jak to wyjdzie bo mąż płacił to ubezpieczenie od października u starego pracodawcy a teraz z dniem 9 lipca zwolnił się i od 10 zatrudnił się w innej firmie gdzie mógł kontynuować to ubezpieczenie. No ale babki w kadrach jak się dowidziały, że ja jestem w ciąży to powiedziały mu, żeby podwyższył składki, że dostaniemy wtedy więcej pieniędzy no i dodatkowo, żeby ubezpieczył też mnie to wtedy dostaniemy podwójną kasę. Ciekawa jestem czy to przejdzie bo niby doczytałam, że są okresy karencji i że np. żeby dostać kasę z tytułu urodzenia dziecka to trzeba płacić przynajmniej ubezpieczenie przez 9 miesięcy no ale one babki w kadrach twierdzą, że okresy karencji zależą od warunków jakie wynegocjuje zakład pracy a że ta firma jest olbrzymia to ponoć okresy karencji w przypadku nowo zatrudnionych pracowników są zniesione. Ciekawe jak to wyjdzie. No i właśnie ciekawe jak z pobytem w szpitalu bo wiem, że jest dodatkowo płatny tylko pytanie, czy dotyczy to również pobytu z powodu porodu.
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ania31 napisał:
Zaświadczenie z Urzędu Skarbowego do becikowego??? Mi bratowa mówiła,że tylko ten papier od lekarza a zaświadczenie z US na ten drugi tysiąc czy coś.... Ja na drugi i tak się nie załapię z dochodami. A z dodatkowego ubezpieczenia Compensa wypłaca chyba 1300....przynajmniej przy moim ubezpieczeniu... zawsze 2300 będzie
Alivva tak mi mowiła kolezanka która juz urodziła i składała papiery ze trzeba miec z US ale ja sie osobiscie nie dowiadywałam , niewiem moze chodziło jej o to dodatkowe becikowe ale ja sie pytałam o to normalne co sie nalezy
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Aniu31 pamiętałam że miałam Ci odp. i zapomniałam a więc diete surówkową przez 3 dni w tyg. cały Boży dzień same surówki ze zblanszowanych warzyw niewolno owoców chleba ziemniaków mięsa no nic tylko same surówki ale niestety ja się tego nietrzymam bo nie dość że bym padła z głodu jeszcze z anemią na diecie ? a pozatym jeden dzień próbowałam odpuścić i trzymać się diety to tak się moja córunia pogniewała że prawie w ogóle niedawała znać o sobie i stwierdziliśmy z mężem że widocznie dziecko potrzebuje normalnego jedzenia i w ogóle nie trzymałam diety
mery ja przytyłam ponad 20 kg w pierwszej ciąży, Klaudiuszka urodziłam w 8 dniu po terminie a wody były czyściuteńkie więc nie sądzę, żeby to faktycznie miało jakieś znaczenie... natomiast wiem, że do zatrucia ciążowego może dojść w przypadku cukrzycy ciążowej gdy nietrzymana jest dieta ale przybieranie na wadze nie ma tutaj nic do rzeczy, ja tyję dużo a cukrzycy nie miałam ani nie mam.Za to leżała ze mną po cięciu dziewczyna której zrobili cięcie w 8 miesiącu ze względu na to, że dzieciątku zanikało tętno (a miała cukrzycę) no i okazało się, podczas cięcia, że zatrucie ciążowe jak byk - wody zielone. Dodam, że dziewczyna przytyła tylko 8 kg w ciąży.
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kurcze to tys. się należy z mopsu becikowego a ten drugi to za co może czas się tym zaintersować

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Z tytułu tego ubezpieczenia dostaniesz dodatkowe pieniądze za urodzenie dziecka. Tyle ile masz w swoim ubezpieczeniu.
My jesteśmy oby dwoje z mężem ubezpieczeni więc dostaniemy osobno pieniążki on i ja.
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Wniosek o becikowe składa się w urzędzie gminy lub w upoważnionym do realizacji świadczeń rodzinnych ośrodku pomocy społecznej
Czytaj więcej na Wieszjak.pl: zasilki.wieszjak.pl/zasilek-rodzinny/289...xzz2ZPuXrbaMZapomoga z tytułu urodzenia dziecka przysługuje matce lub ojcu albo opiekunowi prawnemu dziecka oraz w określonych warunkach opiekunowi faktycznemu. Z tytułu urodzenia się dziecka przysługuje im jednorazowy dodatek z tytułu urodzenia się dziecka w wysokości 1000 zł na jedno dziecko. W przypadku urodzenia więcej niż jednego dziecka podczas jednego porodu becikowe przysługuje na każde dziecko.
Becikowe przysługuje jeżeli kobieta pozostawała pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do porodu. Warunku tego nie stosuje się do osób będących prawnymi lub faktycznymi opiekunami dziecka. Ponadto warunek ten został zawieszony do końca 2011 roku. Do końca 2011 roku wystarczy, aby kobieta przedstawiała zaświadczenie, że kobieta przedstawi zaświadczenie lekarskie lub zaświadczenie wystawione przez położną, potwierdzające co najmniej jedno badanie kobiety w okresie ciąży przeprowadzone przez lekarza ginekologa lub położną. Po tym okresie ponownie wymagane będzie pozostawanie pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży potwierdzone zaświadczeniem lekarskim lub zaświadczeniem wystawionym przez położną.
Czytaj więcej na Wieszjak.pl: zasilki.wieszjak.pl/zasilek-rodzinny/289....html##ixzz2ZPurqcS4