BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #708455 przez Ania31
karolcia1919 napisał:

Ania31 napisał:

karolcia1919 napisał:

ile bierzecie koszul do szpitala ???bo ja nie wiem ile spakować dwie mam nowe ..ale może jeszcze jakieś wezmę .

No własnie tez niewiem ale myslałam o 2

no ja tez tak myślałam a kumpela co jest dwa dni po terminie pisała ze ma aż 5..jedna do porodu i 4 na zmianę.

To moze lepiej wziasc 3 ale 5 to chyba za duzo tak mi sie wydaje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #708458 przez izula
CO do koszul to ja mogę coś powiedzieć.

Generalnie wiadomo jedna na dzień ale jak był upał i leżałam w szpitalu akurat to jedno ubranko szło na dzień a drugie na noc. Bo się pociłam jak mops. Tak, że mąż tylko jeździł z praniem do domu i do szpitala. Ręczniki miałam dwa jeden mały do rąk i duży po kąpieli. Klapki miałam jedne ale potem mąż dowiózł drugie bo jak wychodziłam spod prysznica to zostawiałam mokre ślady za sobą. A i gdzieś słyszałam, że na wszelki wypadek jedną koszulę na poród taką do zmarnowania ale to nie wszędzie podobno trzeba.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #708462 przez Ania31
Karolcia mnie tez czeka jescze pranie i prasowanie ale ty masz wytłumaczenia bo pracujesz a ja nie i tak sie obijam i wszystko na ostatnia chwile zostawiam ;) oj leniuszek ze mnie

11 lata 9 miesiąc temu #708491 przez karolcia1919
ja niby poprane miałam wszystko ale zawsze się coś dokupi dostanie i znów się nazbierało.

11 lata 9 miesiąc temu #708499 przez agilla.r
Cioteczki kochane, jak Wy takie zorganizowane i przygotowane na swoje Skarby to może wpadniecie do nas z pomocą? ;)

Kurcze no przestańcie mnie straszyć z tym prasowanie, pokoikami, torbami do szpitala :P Mówicie że już czas ??? :)

Całujemy :*

11 lata 9 miesiąc temu #708509 przez karolcia1919
agilla.r napisał:

Cioteczki kochane, jak Wy takie zorganizowane i przygotowane na swoje Skarby to może wpadniecie do nas z pomocą? ;)

Kurcze no przestańcie mnie straszyć z tym prasowanie, pokoikami, torbami do szpitala :P Mówicie że już czas ??? :)

Całujemy :*

My nie straszymy ale chyba być lepiej przygotowaną szybciej bo sama widzisz co się dzieje tu u nas :/

11 lata 9 miesiąc temu #708559 przez Ania31
A ja dopiero wróciłam ze spaceru ale zrobiłysmy kółko i pies znowu zmeczony wyganiał sie. A i dostałam od kolezanki siostry troche ciuszków bo ona ma połrocznego synusia i wybrała takie ciuszki które beda pasowac na dziewczynke tez :) Jak bym miała chłopca to full ciuszków bym od niej miała

11 lata 9 miesiąc temu #708561 przez niagara
Nubi fajne te chmurki, ale na gładkiej ścianie :dry: U mnie było by trochę za pstrokato :blink: Ale za to weszłam dzisiaj do empiku i kupiłam świetne ramki na zdjęcia :laugh: Powieszę je nad łóżeczkiem Małej :laugh: W ogóle takie ładne pastelowe kolorki, będą ślicznie wyglądać :laugh: I co najlepsze, wszystkie były za pół ceny :laugh: :laugh: :laugh:
Izula ta pościel 6-elementowa jest prześliczna :laugh: Aż żałuję, że kupiłam już inną :blink:
Dziewczyny o co chodzi z tym pustym żołądkiem na usg? :huh:

11 lata 9 miesiąc temu #708571 przez pyzaura
Natka chodz o to ze lekarz powiedzial mi ze mala moja ma pusty żołądek co daje za maly do masa ciala i to wszystko... a czy Tobie tez cos mowil...

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #708573 przez donata
Hej dziewczynki!

Pyzaura, słodka ta Twoja córeczka :)

Ja dzisiaj też byłam u ginekologa. Mały waży już 1580g :) Byk, co?
Z USG dzisiejszego wyszedł 31. tydzień, a miałam 30. tydzień i termin na 18. września, a był na 27. września... Hmmm. Ogólnie z okresu termin wychodzi mi na 8 września, ale miałam nieregularne miesiączki i wzięliśmy termin z USG.

Śmiesznie, że powiedzmy głowa rozmiarem to 33. tydzień, coś tam 32. tydzień, coś tam 30. tydzień... Zwariować idzie. Sama nie wiem, na który termin patrzeć.

Wyniki mam dobre, tylko WBC mam 14,1. Sporo, co? Cały czas mam to wysokie. Mały ułożony już główkowo.

11 lata 9 miesiąc temu #708577 przez dianka13
Donata gratuluję udanej wizyty. Co do Wbc to się nue martw ostatnio miałam 17 a lekarz mówił ze jak inne wszystko jest dobrze to dobrze. A w szpitalu to juz w ogóle do 25 dobilam i sie nie przejeli tylko sprawdzili jeszczr raz. Ha zawsze to mam wysokie i tylko to.

11 lata 9 miesiąc temu #708582 przez pyzaura
Donatka Gratuluję udanej wizyty ;-);-);-) kawal chlopa z Twojego synka ;-) a foteczke dostalas??

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #708586 przez niagara
pyzaura napisał:

Natka chodz o to ze lekarz powiedzial mi ze mala moja ma pusty żołądek co daje za maly do masa ciala i to wszystko... a czy Tobie tez cos mowil...

Nie mi lekarz nic takiego nie mówił, tylko tak czytam posty z zaczęłam się zastanawiać co to oznacza :blink:
Donata dobrze, że wszystko ok :) Na ostatnim usg moja Mała też miała główkę o dwa tygodnie większą niż reszta ciała, ale tym nie ma się co martwić :blink: Jeszcze nadgoni :)

11 lata 9 miesiąc temu #708589 przez mery75
Pyzaura moje dziecko to zawsze jakieś numery odstawia na usg pamiętam jak w 12tyg. doktorowa na prenatalnych mówiła dziecko ułożone książkowo do badania i od tamtej pory zawsze coś wywija że zbadać ledwo co się da :blink:
Donata no kawał chłopaka nie powiem to Ty będziesz rodzić prawie jak ja i jeszcze 2 dziewczyny :blink:
Iwonka przepraszam że pytam ale dlaczego Ci się należy jakiś dodatek z mopsu ja to myślałam że na becikowe to pracodawcy się składa papiery i na macierzyński kompletnie nie jestem w temacie

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708593 przez Ania31
Donata Ja równiez gratuluje pomyslnej wizyty i super ze wszystko w porzadku :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka