BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #708157 przez izula
Nubi jeden plus, że blisko w góry :). Ale co do uroków to mnie w ogóle nie urzekają miasta. Wiem, że to wygodne bo wszędzie blisko i tak dalej ale Śląsk wydaje mi się szczególnie przepełniony i mało atrakcyjne. Szczególnie, że dużo jest miast, które są bardzo zaniedbane. Chodź Zabrze to taka "dziura" więc nie jest jeszcze źle. Ale np taki Chorzów albo Bytom typowo górnicze miasta to już istna tragedia.

Nike to smacznego :)

Monika Ja polecam również bloga sroczki :) dużo można się dowiedzieć o kosmetykach dla dzieci :)

[/url]
[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #708160 przez karolcia1919
Monika23083 to ja płynu do kąpieli nie mam z Rossmana , ja będę używać szamponu z bambino i trosze oliwki po kąpieli a krem do pupy mam bo zobaczę jak to będzie z tą pupą jakieś zaczerwienienia fałdki itp

11 lata 9 miesiąc temu #708167 przez aska06091
Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień!
Alivva również zazdroszczę tej wycieczki rowerowej, gdyby nie ten szew i to, że muszę jak najwięcej leżeć to już bym jechała rowerem nad jeziorko :dry:
Świetne fotki :cheer:

Agamo ja ochraniacz do łóżeczka wyprałam i na szczęście nic się z nim nie zrobiło, a zamówiłam komplet (kołderka, poduszka, ochraniacz i pościel) na allegro i pierwsze pranie przetrwał ;)

Oj chyba jednak czas zacząć kompletować torbę do szpitala. Chyba będę spokojniejsza jak będzie gotowa.

Karolcia1919 nie tylko Ty martwisz się jak Kornelek się mało rusza. Ja to bym chciała ciągle czuć ruchy, a jak dłuższą chwilę nic się nie dzieje to też panikuję :dry: np wczoraj to moje dziecko więcej dnia chyba przespało, a jak usłyszało tatusia to takie harce się zaczęły, że aż mnie skręcało :lol:

Kurcze, tyle napisałyście, że trudno za Wami nadążyć, ale mam nadzieję, że się wprawię :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #708168 przez Monika23083
izula napisał:

Nubi jeden plus, że blisko w góry :). Ale co do uroków to mnie w ogóle nie urzekają miasta. Wiem, że to wygodne bo wszędzie blisko i tak dalej ale Śląsk wydaje mi się szczególnie przepełniony i mało atrakcyjne. Szczególnie, że dużo jest miast, które są bardzo zaniedbane. Chodź Zabrze to taka "dziura" więc nie jest jeszcze źle. Ale np taki Chorzów albo Bytom typowo górnicze miasta to już istna tragedia.

Nike to smacznego :)

Monika Ja polecam również bloga sroczki :) dużo można się dowiedzieć o kosmetykach dla dzieci :)

izulawiem wiem , sama go tutaj rozpopularyzowałam jakiś czas temu;) prawdziwa skarbnica informacji, więc warto poczytać. Swoją drogą ciekawe książki dla dzieci poleca sroka:) cały jej blog jest badzo przydatny:)

no i szkoda że sroka nie analizuje kosmetyków dla dorosłych, ale musiałąby wtedy chyba nic innego nie robić.

11 lata 9 miesiąc temu #708169 przez SerekWaniliowy
Dzień dobry z samego rana brzuchatki!

Znów zapowiada się parówka, od 7 słońce i bezchmurne niebo, wczoraj wieczorem ledwo siedziałam, wywaliłam wszystko z łóżka i wiatrak włączyłam bo myślałam, że się przekręcę, chyba duży brzuszek i sadełko już robią swoje :blink: a dziś od rana nasza córcia protestuje, wciąż śpi, już ją szturchałam a teraz ciastka czekoladowe będę jadła by ją skusić do gimnastyki, bo już się zaczynam denerwować :side:

Dianka ja mam Hippa, bo akurat promocja fajna była, oliwka, mydełko w płynie, balsam, kremik na mróz i kremik na pupkę :blink: ale oliwki i balsamu sama używam a mała jak będzie w potrzebie to od Matki pożyczy ;)

Kalinka jakże byśmy mogły nie trzymać kciuków za Was kochana, my tu jeden brzuszek za wszystkie, wszystkie za jeden :kiss: mam nadzieję, że dziś już wszystko po lekach się uspokoiło i malutka zechce poczekać jeszcze troszkę :) no chyba, że naprawdę ten sweterek taki śliczny i nie może się oprzeć by go zobaczyć, schowajcie go gdzieś na dno szafy :silly:

Agamo ja za dużo nie wyniosłam z zajęć na oddziale, ale położna mówiła, że jeszcze mamy czas na poprawne ułożenie dzieci a kleszczy już się teraz nie żywa tak jak kiedyś, żeby się nie obawiać, więcej już nie słyszałam bo na "porodzie" akurat fikłam :huh: :dry:

Dziewczyny polecam dla leniwych dzieciaczków ciastka BelVita czekoladowe, smakują i stawiają na nogi :silly: :lol: żartuję oczywiście, ale od rana młoda dopiero teraz się ruszyła leniwie :blink:

A ja myślałam ,że pytałyście o sale poporodowe, a porodowych jest 5 pojedynczych, z czego jedna z wanną :)

Nefeli w dwupaku to jeszcze troszkę posiedzicie, bo to jeszcze nie Wasz czas :kiss:

Villemo to chyba coś w powietrzu wisi, bo ja też miałam upojną noc z moją pierwszą miłością :silly: mężatce i kobiecie w ciąży to chyba nie wypada mówić, ale jak zamknę oczy to widzę, że było cudownie :silly: :lol: :side: i to chyba wyjaśnia, że oczy mi się kleją od kiedy wstałam hehee

Agamo, Nefeli, ja dostałam po szwagrze ochraniacz i wyprałam w całości w 40^ i nic się nie stało, chyba zależy czy w środku jest włóknina czy gąbeczka, ale na moim było na metce ze można prać :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #708174 przez mery75
Cześć ciężaróweczki ja właśnie wróciłam z badań 3 fiolki krwi mi pobrali masakra normalnie jedną na TPA co to jest wie któraś :unsure: jak mnie ukłuli to się Julcia wkurzyła
Kalina cieszę się że się uspokoiłaś dobrze że wszystko ok :woohoo:
Dobra czytam dalej

11 lata 9 miesiąc temu #708175 przez Monika23083
z tymi ruchami teraz jest chyba tak, że wystepują rzadziej, bo dzidzia ma coraz mniej miejsca. Za to jak przywali...heeh

tu jest jeszcze fajny post o kosmetycznej wyprawce dla dziecka: www.srokao.pl/2013/02/kosmetyczna-wyprawka.html#more

karolcia z kosmetykami to nigdy nie trafisz dopóki nie wypróbujesz, może ta bambino się sprawdzi, w końcu sporo mam też go kupuje:)

kurcze dziewczyny, a ja w ogóle nie pomyślałąm o ochraniaczu do łóżeczka :ohmy: jak to się stało?? :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #708177 przez karolcia1919
aska06091 no to nie jestem sama .
a to na głos tatusia masz rację mój mały ma tak samo jak słyszy B. to też sie wierci:)

11 lata 9 miesiąc temu #708180 przez Monika23083
mery75 napisał:

Cześć ciężaróweczki ja właśnie wróciłam z badań 3 fiolki krwi mi pobrali masakra normalnie jedną na TPA co to jest wie któraś :unsure: jak mnie ukłuli to się Julcia wkurzyła
Kalina cieszę się że się uspokoiłaś dobrze że wszystko ok :woohoo:
Dobra czytam dalej

z google'a wyszło tylko że to jakiś antygen tkankowy, ale co to jest i po co to badanie nie wiem...

3 fiolki? masakra, nie boję się pobierania krwi, ale jeśli trwa to tak długo to zaczynam omdlewać...

11 lata 9 miesiąc temu #708181 przez mery75
karolcia1919 napisał:

Tysiąc złotych za dwie różowe kreseczki na teście ciążowym... Panowie, miejcie się na baczności - w internecie kwitnie handel testami ciążowymi z pozytywnymi wynikami!

Więcej: www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AI...REPORTAZ%2F130719332

słyszałyście o tym ?? dla mnie to chore he

Hihi dobre ja mam 2 to będzie jakieś 2 tys. co to niewymyślą :silly:
ALIVVA no ja już na rower bym niedała rady stoi ten sezon w komórce ale masz fajnego synusia pogratulować :kiss:
NEFELI ty bidulko nasza nie martw się o nic wszystko musi być ok tule mocno :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #708190 przez mery75
Monisiu dziękuje bo patrzyłam w skrótach laboratoryjnych to nie wyskoczyło ciekawe co to znowu za wynalazek bo oprócz tego jeszcze miałam ogólną morf. TSH po raz drugi żelazo i ten TPA i mocz standardowo

11 lata 9 miesiąc temu #708191 przez SerekWaniliowy
nike84 napisał:

[Wczoraj wieczorem mąż zjechał na noc do domu, co bardzo mnie ucieszyło :silly: :side: A dziś rano obudziłam się z taką ochotą na maliny :ohmy: no i mąż mi zrobił miłą niespodziankę i rano wstał poszedł po bułki na śniadanie i przyniósł cale opakowanie...malin :cheer:

Zaczęłam czytać i myślałam, że to nie na maliny miałaś ochotę a za mężem sie tak stęskniłaś hehe coś mi po głowie amory chodzą dziś :silly: :side: a tak poza tym to mężów takich ze świeca szukać, bułeczki świeże na śniadanko i spełnianie zachcianek :)

Aska poprosimy o link do pościeli :)

Monika nic nie stoi na przeszkodzie by używać dzieciowych :) ja poza kremem do buzi i czasami odżywki czy szamponu do włosów to tylko dzieciowe, ewentualnie ekologiczne albo olej, ale z tego co Pamiętam to Ty nie używasz wcale kosmetyków więc chyba masz kłopot z głowy? :) Tobie sezon malinowy przysłoniły oczy, stąd brak ochraniacza ;)

Mery ale możemy teraz wykupić całą aptekę i na bieżąco rozpocząć produkcje pozytywnych testów jeszcze przez miesiąc - dwa :lol: na wyprawkę jak znalazł, a te które rodzą na koniec września to nawet na auto rodzinne :lol: :silly:

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708199 przez Monika23083
serkuach, ta Twoja pamięć mnie wpędza w kompleksy!! :laugh: jesz dużo orzechów?? :) nie używam, ale mam krem do twarzy dzieciowy i szampon dzieciowy:) żel do twarzy też robię na bazie dzieciowego:) a reszta to składniki z kuchni, za co dostaje co chwilę po głowie:) ale jeszcze nie zapchałam odplywu kawą, więc jest dobrze, ale szykuję się na wojnę :laugh:

aa, odzywkę do włosów też mam z drogerii, ale o prostym składzie. Chociaż mi teraz w ciąży nic nie pomaga, nie układają się i basta :(

11 lata 9 miesiąc temu #708203 przez mery75
Serku Ty to masz jednak łepek hihi bardzo kusząca oferta może jakby się już zaczęło to na chatke by się uzbierało :silly:
ACHA dzisiaj miałam jakieś koszmary senne związane z duchami prześladowały mnie tak że się obudziłam i musiałam telewizor włączyć tak się bałam a mąż spał obok :blush:
ale pozytyw snu był taki że śniła mi się też mojacórunia taka malutka karmiłam ją z butelki ale tak się śmiała bez tych zymbów to tak wyglądała że jak sobie przypomnę to serce peka z radości :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #708209 przez Monika23083
mery75 napisał:

Serku Ty to masz jednak łepek hihi bardzo kusząca oferta może jakby się już zaczęło to na chatke by się uzbierało :silly:
ACHA dzisiaj miałam jakieś koszmary senne związane z duchami prześladowały mnie tak że się obudziłam i musiałam telewizor włączyć tak się bałam a mąż spał obok :blush:
ale pozytyw snu był taki że śniła mi się też mojacórunia taka malutka karmiłam ją z butelki ale tak się śmiała bez tych zymbów to tak wyglądała że jak sobie przypomnę to serce peka z radości :kiss:

mery piekne są takie sny o naszych dzieciątkach , warto sobie gdzieś je zapisać. Mi się JAnek też snił zaraz po porodzie mi go podali, a on miał takie ładne pełne uzębienie. Tak się uśmialiśmy, bo taki malutki i ten amerykański uśmiech :laugh: Jeszcze Piotr w śnie powiedziął: Patrz on ma te zęby po mnie!! :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka