BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708065 przez kalina
no wlanie maz sie dzis wkurzal bo wyciagnelam go wczoraj na 5godzinny spacerek i przy okazji wpadlismy do smyka i wyszlam z buzeczka i sweterkiem bo nie moglam sie powstrzymac i dzis mowi ze po co kupowalam. pewnie mala chce zobaczyc:-) ale pewnie tez wczorajszym sobie doprawilam. bo wieczorkiem juz brzuszek sztywnial. a ja glupia zamiast konkrety pokupic to kupuje pierdoly i te podklady i tego typu rzeczy mi siostra przynosila. a mialam w planach pakowanie torby do szpitala pod koniec tyg. a tu troszke przyspieszylo. i tak nie wiem czy wszystko mam. na spokojne juz bede jutro sprawdzac bo dzis juz glowy nie mialam i co sobie przypomnialam to kazywalam doniesc. a maz stwierdzil ze jak bedzie wracal ze szpitala to kupuje pieluchy bo wczoraj myslalam kupic i za drogie mi sie wydawaly i w koncu nie wzielismy:-)

no agus kochana nubi ze chciala sie bawic w posrednika:-) i dzieki za inform ze mnie zadne zdj pysznosci tu nie zaskocza :-P

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #708110 przez nefeli
Dziekuje kobitki za cieple slowa,kocham Was.
My nadal w dwupaku,ale do 1 w nocy plakalam ze urodze,zobaczymy jak dzisiaj,nie moge juz przelykac tych tabletek :(
Kalinka super ze jestes pod dobra opieka i ze z szyjka ok!!!
Agamo ochraniacze po praniu??? ach nic mi nie mow bo az mnie trzesie,wlasnie czekam zeby zareklamowac bo od poczatku mowilam ze wszystko w srodku sie pozbija w kulke i tak sie stalo i za nic w swiecie rozprostowac,tak to jest jak sie chce zaoszczedzic :( dla syna mialam zdejmowany material wierzchni wiec bez problemu co 3 tygodnie pralam i zmienialam i takie najlepsze.
Iva ja Cie udusze,biega lata cista piecze a ja tu siku boje sie zrobic...zlaz z tego roweru i na wybieg dla ciezarnych,sliczna mama zajelabys pierwsze miejsce dinozaurze ;)
Iwonka moja tez takie akrobacje robi ze brzuch wyglada jak ...no wlasnie jak??? hihi u Ciebie tym razem pupcia :)

11 lata 9 miesiąc temu #708114 przez karolcia1919
*kalina będzie dobrze zobaczysz :)Trzymam kciuki!!!! ja planuje torbę spakować teraz w sobotę bo jak widzę lepiej szybciej niż za późno.
a no i gdzie moje maniery dzień dobry Robaczki :)

Mi noc minęła szybko :P mały wczoraj się ruszał wieczór to jego najlepsza pora :)< a ja się aż popłakałam >:* ale cóż wzrusza mnie jak mocno się rusza i nie muszę się martwić.
Wiem wiem panikuje ale wierzę ze cieszycie się wraz ze mną :)

*Kacperek to dopiero szaleje .
Iwonko zdjęcie brzuszka cudowne :)

*Iva cudna mama z Ciebie :)

*agamo oby dzisiejszy dzień był spokojniejszy mam dość wrażeń po wczorajszym :)
a musiałam ja jechać bo jestem teraz sama reszta na urlopie i ja teraz odpowiadam :)

Miłego dnia:)

11 lata 9 miesiąc temu #708117 przez karolcia1919
nefeli trzymam kciuki :) głowa do góry :) wiem że łatwo jest pisać inaczej jest czuć to co Ty teraz tak ale wierzę ze będzie u Was dobrze :)

11 lata 9 miesiąc temu #708118 przez Villemo
Dzień dobry,

Ale miałam sen dziewczyny...

miałam romans z ginekologiem :dry: zjechał w nasze regiony na praktykę lekarską, nie miał gdzie się zatrzymać więc zdecydowałam się go przekimać u nas w domu :dry: nawet nam nie przeszkadzało, że mąż śpi za ścianą w sypialni :ohmy: :dry:

Lodówka świeci pustkami a mi się chce po tej intensywnej nocy :side: :S jeść!!! No ale mężuś dziś w domu więc wysłałam go po świeże bułeczki :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708119 przez agamo
Kalinka ale to przywoza ci do szpitala wszystko do porodu to znaczy ze bedziesz rodzic czy próbują mała zatrzymać jeszcze w środku? Bo ja myslalam ze bedą robic wszystko by nie dopuścić do porodu? Czy to tak na wszelki wypadek! No właśnie tak to juz z nami kobitkami jest ze jak jedna cos kupi to druga musi poprzymierzac! :) trzymam za was kciuki!

A tak wogole to dzien doberek! Eh ciężka noc miałam Co chwilke sie budzilam mały wariowal biodro bolało a ja przez sen cały czas myslalam tylko o tym by sie nie obrocil jeszcze gorzej! Chyba w schize popadam!ale wolałabym by był juz odpowiednio odwrócony spalabym spokojniej!

Kurcze nefeli to pewnie sie kluski porobia cholerka i co teraz zrobic Nie prac? I tak w sumie ochraniaczy na początku zakładać nie bede. No ale do dupy nie wiedziałam ze są takie odpinane! Hmmm No chyba wypiore jeden i zobaczę! Jak sie wkurze to będzie bez ochraniaczy i tyle!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708122 przez izula
Kalinka cieszę się,że jesteś w szpitalu pod dobrą opieką i że Malutka siedzi sobie w brzuszku. Może po tych kroplówkach i lekach uspokoi się i jeszcze do domku wrócisz. A zakupami się nie martw rodzina Ci przyniesie albo w szpitalu Ci dadzą. Nie stresuj się.
Buziaki dla Ciebie i brzuszka trzymaj się cieplutko a my tu dalej trzymamy mocno za Was kciuki.

A moje Maleństwo dziś chyba sobie urządziło plac zabaw w moim brzuszku bo miałam wrażenie, że te maleńkie nóżki zaraz zobaczę na żywo. Tak mnie z rana obkopał ale za to to takie słodkie te ruchy tej Maleńkiej istotki, która się tam wierci.

Iva laska z Ciebie nie ziemska a miejscowość w której mieszkasz musi być przepiękna. Oj jak ja Ci zazdroszczę takiego jeziorka i mieszkania może być i na prawie wsi :)) Ehh ja za to mam mało ciekawy widok za oknem, na szaro bure miasto i ruchliwą ulicę. A zapomniałam o naszym mini parku miejskim w którym są aż trzy ławki - szaleństwo ;/

Wiecie dziewczyny nie podoba mi się tu na Śląsku i jak bym tylko wiedziała, że znajdę pracę w innym piękniejszym regionie Polski to bym od razu brała z mężem d.... w troki stąd. Ale oboje mamy umowę na stałe pracę pewna i zarobki też ok. I jak tu to wszystko zostawić i jechać w nieznane. Ale tak wam zazdroszczę, nie lubię Śląska. Br.... Szaro, buro i ponuro tu.

CO do pana Agenta to poczekam na decyzję najwyżej się będę odwoływać bo łaski nie robią. Ale dziękuję za radę, nawet nie wiedziałam, że można wynająć ekipę, która fachowo oceni szkody.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #708123 przez Villemo
agamo napisał:

Kalinka ale to przywoza ci do szpitala wszystko do porodu to znaczy ze bedziesz rodzic czy próbują mała zatrzymać jeszcze w środku? Bo ja myslalam ze bedą robic wszystko by nie dopuścić do porodu? Czy to tak na wszelki wypadek! No właśnie tak to juz z nami kobitkami jest ze jak jedna cos kupi to druga musi poprzymierzac! :) trzymam za was kciuki!

A tak wogole to dzien doberek! Eh ciężka noc miałam Co chwilke sie budzilam mały wariowal biodro bolało a ja przez sen cały czas myslalam tylko o tym by sie nie obrocil jeszcze gorzej! Chyba w schize popadam!ale wolałabym by był juz odpowiednio odwrócony spalabym spokojniej!

Agamo a jak mały jest ułożony bo coś nie doczytałam.

11 lata 9 miesiąc temu #708127 przez dianka13
Hej dziewczyny :)
Kalinka najważniejsze że już jesteś pod opieką. Teraz już na pewno będzie dobrze !
Dziewczyny jakie kupujecie lub macie kosmetyki dla malenstw?

11 lata 9 miesiąc temu #708129 przez karolcia1919
dianka13 napisał:

Dziewczyny jakie kupujecie lub macie kosmetyki dla malenstw?[/quote]

ja mam szampon i oliwkę z bambino ..kremy do buzi z rosmana a do pupci sudocrem.

11 lata 9 miesiąc temu #708136 przez karolcia1919
Tysiąc złotych za dwie różowe kreseczki na teście ciążowym... Panowie, miejcie się na baczności - w internecie kwitnie handel testami ciążowymi z pozytywnymi wynikami!

Więcej: www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AI...REPORTAZ%2F130719332

słyszałyście o tym ?? dla mnie to chore he

11 lata 9 miesiąc temu #708139 przez izula
Villemo haha ty to masz sny :)) widać, że kobieta w ciąży i hormony szaleją ;)

Nefeli super, że noc za wami i obyło się bez wizyty w szpitalu, patrz coraz bliżej po malutku dasz radę kochana dzień za dniem i tak tydzień przeleci a potem kolejny.

Dziewczyny jak czytam o tych pościelach to aż mi skóra ciepnie. Moja mama powiedziała, że chce nam kupić ładną pościel do łóżeczka z ochraniaczem. I tak od miesiąca nie mogę się na nic zdecydować. Jeszcze jak czytam o waszych przejściach to już w ogóle mi skóra cierpnie jak pomyślę, że wydam dużo kasy a to po jednym praniu będzie się nadawać na ścierkę do podłogi.

Co do kosmetyków ja mam z Hippa.

Agamo a biodro bolało bo mały uciskał czy z innych powodów?

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #708140 przez Nubi
Dzien dobry :)

Kalina Ano posrednikiem bylam bo wzmorone trzymanie kciukow daje lepsze rezultaty :blink: ale cieszy mnie ze mozesz juz tu sama uskuteczniac wrazenia i emocje :laugh: z ta kolacjatez Ci dali popalic spryciarze, chociaz moze to lepiej bo zpitalne kolacyjki to raczej dobra slawa sie nie ciesza :S

Iva mnie tez jeziorko oczarowalo, o Tobie nie wspominajac :blink: a za rowerkiem tesknie sama, tylko to gorskie cholerstwo to wsiasc wsiade ale jechac niewygodnie :(

Dianka ja mam z rossmana, chociaz polowalam na hippa, nie ma zapasow mam tylko zel do mycia i kremik do cialka. Tak w ogole to welcome back :blush: pozwole sobie podac Ci link od dziewczyn z analizami sroki... www.srokao.pl/p/moje-analizy.html ... Jak dla mnie ciekawa lektura :blink:

Villemo ja wyspac sie wyspalam ale nocy z takimi snami pozazdroszcze, nawet z ginekologiem :silly: :lol:

Izula z tego co piszesz to miejsce na slasku macie malo urokliwe ale racja ze na ten moment lepsze to niz niezane i nie wiadome, a za to na wakacjach mozna bardziej docenic piekne widoki nie wyjezdzajac zbyt daleko ;)

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #708147 przez nike84
kalina nefeli akina dziewczyny trzymajcie się tam i mam nadzieję, że maluszki zostaną w brzuszkach jak najdłużej :)I nie stresujcie się bo na pewno będzie wszystko dobrze.

Jak oglądam zdjęcia ivy to popadam w coraz większe kompleksy. Żeby tak wyglądać w drugiej ciąży :ohmy:

Wczoraj wieczorem mąż zjechał na noc do domu, co bardzo mnie ucieszyło :silly: :side: A dziś rano obudziłam się z taką ochotą na maliny :ohmy: no i mąż mi zrobił miłą niespodziankę i rano wstał poszedł po bułki na śniadanie i przyniósł cale opakowanie...malin :cheer:

Tak w ogóle to dzień dobry kobitki :)

11 lata 9 miesiąc temu #708150 przez Monika23083
Cześć dziewczyny!!

Ale ja dzisiaj wcześnie wstałam:) ale ta słoneczna pogoda mnie tak z łóżka ściągła:)

nefeli, kalina
dużo zdrówka dla Was! trzymajcie się dzielnie Kochane, na pewno wszystko będzie dobrze:) a, i za akinkę też:)

Iva zdjęcia piekne, mama śliczna:) A Wolsztyn i okolice? przecudowne, byłam dwa razy na szkoleniach tygodniowych i jestem zachwycona:) za każdym razem pytamy czy szkolenie może być w Wolsztynie :laugh: tak więc zazdroszczę pieknych tras i widoków:)

a my czekamy na moje dwie przyjaciółki, które termin mają 17 i 22 lipca. Jeszcze się nie rozpakowały, ale Danuśki lekarz poweidział, że mały jest procent kobiet, które pierwsze dziecko rodzą przed 40 tygodniem, a jeżeli już to są to wyjątki. Muszę zapytać swojego lekarza czy tak rzeczywiście jest...a póki co jedna jest w 40, druga w 41 tygodniu, no i czekamy na Julkę i Mateuszka:)

karolcia
, ja kupiłam te z Rossmana, ale używać będę tylko płynu do kąpieli i może oliwki - ale nad nią się też zastanawiam. Im mniej tym lepiej. Mam też sudocrem, u mnie się sprawdza na podrażnienia po goleniu, ale co do dzidziusia to skłąd ma chyba taki sobie. Muszę sprawdzić jak się ma ten krem JOhnson's przeciwko odparzeniom. A Wy jakiś polecacie?
z tymi testami to jakas paranoja...

serku
, ja po prostu jestem zamalinowana, w podstawówce miałam takie prezwisko, bo jadłam wszystko co malinowe :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka