BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #708330 przez SerekWaniliowy
Monika z tym dźwiganiem to naprawdę nie ma żartów, za mną torebkę nosi mama jak razem idziemy, awanturuje się i muszę Jej oddać a we wtorek jak mnie zostawili na obserwacji to położna przyniosła mi torebkę i pokazała drugiej i mnie skrzyczały, że ciężarna nic dźwigać nie powinna a ja miałam tam tylko teczuszkę z dokumentami ciążowymi, portfel, wodę i śliwki suszone a i taka maleńką kosmetyczkę z długopisem i lekami :huh:
Na pewno powiem lekarzowi, pewnie sie zezłości, że podważam Jego decyzje ale to moje dziecko i to ja się martwię :(

Pyzaura teraz jem Ascofer a do stycznia Tardyferon. Ale w tej samej gazetce przy artykule jest reklama kapsułek Actiferol Fe i napisali, żer specjalne dla cieżarówek i nie ma żadnych skutków ubocznych, może przejdę sie do apteki po nie, chyba nie zaszkodzą? Nie bede miala teraz USG ale jak bede pamiętała to spytam o ten żołądek :)

Popijam tabletki sokiem i jem po femibionie a tam jest witamina C, zresztą teraz cały czas podjadam owoce bo mimo, że mam po nich straszną zgagę to nie mogę im sie oprzeć, nie jem za dużo wołowiny bo rośnie mi w ustach i mnie mdli, ale wciskam w siebie i wołowe wędliny i jajka na miękko no i płatki owsiane :/ nie mam pojęcia co robię nie tak. A jakie są normy dla cieżarnych? wyższe czy niższe? Bo ja bym nawet powiedziała, że wyższe bo i zapotrzebowanie jest wyższe :/ to by było jeszcze gorzej :dry:

Mery przy 14kg kazała się odchudzać? Jestem w szoku :ohmy:

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #708332 przez pyzaura
no ja biore Tardyferon :) a idz do apteki spytaj o te drugie tabletki ciekawe co Ci powie moze by byly lepsze...wydaje mi sie jak to jest dla ciezarnych to nie powinno zaszkodzic... :)

No wlasnie Mery 14kg to duzo??? moja kolezanka tez przytyla 30kg to jest duzo dopiero

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #708334 przez SerekWaniliowy
Tak a propos żelaznej diety, idę po wołowinę na gulasz, jakieś propozycje na dodatki? Uwielbiam kaszę jęczmienną, ale co do tego? Kiszona kapusta pewnie powiecie na poprawę wchłaniania hehee

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #708340 przez Alivva
Aguś(Serku)-dzięki za troskę kochana,ale ja naprawdę uważam na siebie i Niuńkę :)

Kalinka...Ty się tam kobietko słuchaj lekarzy i będzie dobrze :*

Aga-(Agamo)masz rację co do roweru. Na wiosnę kupuję sobie taki miejski tez :) Chyba bardziej mi się przyda przy małym dziecku :) Z przodu koszyk,z tyłu fotelik i będziemy smigać :)

Nefeli,Ty mnie nie zabijaj :) Wiesz,że jakbym miała taką możliwość to zamiast tego wszystkiego chętnie pomogłabym Tobie :* :* :*

Villemo Ty to masz ale sny hahahaha boskie :D :D :D swoją drogą,pewnie Twój gin to jakieś niezłe ciasteczko hm?? Bo wygląd mojego to mnie tylko rozbawia ale i tak go uwielbiam za charakterek,zarciki no i przede wszystkim za to jakim jest lekarzem ;.)

Agamo....ja proponuję wydusić w wannie albo brodziku,tak samo wypłukać a potem wysuszyć,układając "z wodą" na płasko na suszarce ;) Kluchy się nie zrobią. Ja ostatnio tak prałam poduchę z huśtawki ogrodowej ;)

dianka...ja kuiłam kosmetyki z firmy babe dream z rossmana :) szamponik,płyn do kąpieli,oliwkę,balsamik,krem na niepogodę i do pupci sudocrem. Będę testować i wybiorę dla małej niezbedne minimum ;)

Monia,no jakbyś jeszcze kiedyś zawitała do Wolsztyna to dawaj znać ;) szkolenie,szkoleniem ale chwilke na kawuchę znajdziesz :)

Dziękuję Mery-mój synio to mój największy skarb :)
Ja też mam 2 testy to w razie W jest na czym zarobić hahahaha

Co do produkcji to w Netto jest teraz promocja na testy heh :) Nawet Pita wziął ostatnio do ręki takie podwóje opakowanie i mówi,Ivv choć zobaczymy czy jesteś w ciąży,jak nie to idziemy na piwo hahaha Się nieźle naśmialiśmy w tym Netto we trójkę :)

nie nadążam odpisywać kurcze :) Wrzucam moje wypociny i...jeszcze 3 strony :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708341 przez mery75
Ja też biorę Tardyferon raz dziennie
Pyzaura proszę Julcia z nóżkami na główce tylko tak mi wyszło a mało nóżek to i rączki też tam miała :silly:
Serku każdy mówi że to wcale nietak dużo przytyłam zobaczymy za tydzień :blush:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #708351 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Później się odezwę. Kiepsko sie dziś czuje. Mam ból promieniujący z kręgosłupa i musze leżeć :(

Iwonka zwalnia tempo :) To ja pewnie będę musiała zwolnić za jakieś 2 tygodnie :P
Wcinaj te jagodzianki i odpoczywaj :*

Izula,papi....ładne pościele :) Ja zdecydowanie chcę biało-fioletowe dla Luśki ale to dopiero do łóżeczka a teraz do kosza w sumie też nie mam ale jeszcze coś wymyślę ;)

Aniu,śliczna profilowa fota Michalinki :) Tylko wycałować ten dziubek :)

Lecę na ogród popatrzeć jak się synio z bratanicą pluskaja w basenie :) potem może i ja się wkulnę :)

11 lata 9 miesiąc temu #708357 przez dianka13
Boziu Dziewczyny czy wy macie tez wodniste upławy? Ja mam nie duzo ale mam raz więcej raz mniej. Sa jakiś bialawe albo żółte. Schizuje czy to nie wody. .. brrr... ja chcę wrzesien.

11 lata 9 miesiąc temu #708360 przez mery75
Dianka spokojnie ja też mam przyzwyczaiłam się już to normalne podobno :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #708363 przez izula
Dzięki dziewczynki za linki o pościeli.

allegro.pl/049-6-el-posciel-haftowana-ba...yna-i3379659852.html

znalazłam jeszcze coś takiego i teraz mam dylemat która by mi się podobała najbardziej bo wszystkie ładne :)))

Pyzaura śliczne twoje Maleństwo :))

Ania boroczku to odpoczywaj teraz, może uda Ci się zasnąć i odespać noc :))

Piszę tą wiadomość godzinę a teraz drugą będę was nadrabiać hhaha:)))

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #708364 przez Monika23083

Iva
z pewnością się odezwę jak będę na kolejnym szkoleniu:)

Iwonta odpoczywaj Kochana :)

te wodniste upławy też mam i to do tego stopnia, że ostatnio w Pepco jak mi poleciało to myślałam że się posikałam , masakra:) jak białawe, czy podchodzące pod żółte to chyba ok:)

11 lata 9 miesiąc temu #708366 przez agamo
Dianka ja tez mam spore uplawy i z tego co juz kiedys pisalysmy to wiekszosc dziewczyn tutaj je ma wiec spokojna roczochrana :P

Pyzaura wiesz nie martw sie tym zelondkiem Pomysl ze mnie wogole juz nie robia usg od 20 tygodnia wiec jakby cos bylo nie tak to i tak sie teraz nie dowiem :/ ale nie mozna myslec pesymistycznie Wszystko bedzie dobrze! A fotka Michalinki taka sliczna boshe ale zazdroszcze tych fotek Babelki puszcza pierwsza klasa!

Mery nie przejmuj sie dieta Moze jest tez inny powod dlaczego ci ja lekarz przepisal. Powiem ci ze moja kuzynka tez miala scisla diete i praktycznie wszsytko miala zabronione jesc No ale Amelka urodzila sie zdrowa i wszsytko bylo wporzaadku i z mama i z cora. Ale czemu miala diete hm nie jestem pewna ale chyba cos wyniki badan miala nie tak!

Serku Agus mysle zebys sie nie przejmowala Bo jak to kiedys Nefeli powiedziala ze jej lekarz powiedzial ze jej moze braknac ale dziecku nic nie zabraknie bo z niej wszystko sciagnie! wiec tobie moze zelaza zabraknac ale nie Bognie A mozesz zwrocic zawsze lekarzowi uwage ze sie martwisz!

Iva no i skusilo cie to piwo? sprawdzilas ten test? Chyba ze Lusia sie wkurzyla i kopniakiem dala znac ze jej sie zarty nie podobaja :P

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708369 przez Ania31
Izula ale piekna ta posciel , ale jak zobaczyłam ten kolor róż serduszka czekolada to zwariowałam prześliczna ja chce taka

11 lata 9 miesiąc temu #708372 przez dianka13
agamo jak Ty już daleko jesteś :) jeszcze trochę i możesz czas odliczać :)

Cudowne fotki, ja mam wizyte za tydzień może i moja malutka tak przypozuje :)
Co do wagi to przytyłam ja 5kg. A brzuszek mam mały i nisko od początku :)

11 lata 9 miesiąc temu #708373 przez Villemo
Dziewczyny nie osłabiajcie mnie z tą wagą ja już mam chyba z 17 kg na plusie i myślę, że spokojnie skończy się na jakichś 23 kg. Lekarz nic nie mówi. Ostatnio tylko powiedział jak weszłam który to tydzień ja mówie 30 a on do mnie oooo duży brzuszek i jak mu rzuciłam dwuznaczne spojrzenie to zaraz dodał no ładny ładny piękny duży brzuszek :silly: :lol: za słodycze się mało chwytam bo zwyczajnie nie przepadam a kg lecą... identycznie tyłam z Klaudiuszkiem więc myślę, że taką mam tendencje i tyle i nijak się to ma do diety. Do roku czasu nic mi już nie zostało po tych ponad 20 kg i wielkim brzuchu oprócz kilku rozstępów. Nawet skóra wróciła do normy i brzuch się z powrotem płaski zrobił.

Co do żelaza to ja bym się tym tak nie zamartwiała. Gdyby faktycznie była anemia na wysokim poziomie to najpierw my byśmy się słaniały na nogach a dopiero potem by brakowało naszym dzidziusiom. Lekką anemię w końcówce ciąży ma prawie każda ciężarna. Ja łykam żelazo (tardyferon) a i tak dalej się utrzymuje poniżej normy. Jeśli jednak którąś z was to tak strasznie trapi to zawsze może sięgnąć po sok z kiszonych czerwonych buraczków. Na pewno bardziej skuteczne niż łykanie żelaza w tabletkach które i tak się praktycznie w ogóle nie wchłania.

Aliva - mój gin przede wszystkim młody. Ledwo lekko po 30 :-)czy przystojny nie wiem wole nie oceniać bo jeszcze mąż to przeczyta a to znajomy jego brata przecież :side: :ohmy: :lol: :lol: :lol: :lol: no ale to nie on mi się śnił :S przy tej wersji zostańmy :S

11 lata 9 miesiąc temu #708374 przez Ania31
Co do upławów to ja juz prawie wogole nie mam , a wczesniej tez leciało ze mnie strasznie ;)

Mery a jak diete Ci zalecili? ja przytyłam 13 kg i nie mowiła mi nic o diecie, tylko ze ja juz staram sie ograniczac bo juz za duzo tyje a tu jescze 2 miesiace ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka