BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #708275 przez pyzaura
a tu obiecana wczoraj Foteczka Michasi z wizyty :D

Ania

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #708279 przez pyzaura
MyMelange korzystaj z pieknych widokow :D i pieknej pogody :D:D

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #708280 przez paulinka.k22
Ale bąbelka puściła :) słodka jest Wasza Michasia i jaki ma śliczny nosek :)

11 lata 9 miesiąc temu #708285 przez pyzaura
dziekuje Paulinka tez sie smiejemy z tego babelka :D

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #708292 przez aska06091
Proszę, link do pościeli
Mam nadzieję, że wytrzymają więcej niż jedno pranie :P
allegro.pl/5-el-komplet-poscieli-posciel...zja-i3375963074.html

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708297 przez Nubi
Natalia dzieki za link, zerkne :blink: a tutaj pomysl, wykonanie z filcu mozna zamiast paru zrobic jedna wieksza :lol: mi sie bardzo podoba ;)

Serku nie nakrecaj sie, ja mam ponizej normy zelazo, lekarz mi zapisal zelazo ale jak to ujal :profilaktycznie. w artykule pisza o duzym niedoborze a jak Twoj doktor nie zaleca Ci lykania to moze nie jest to jeszce konieczne...nie mniej strzezonego Pan Bog strzeze :blink:

Pyzaura super zdjecie, ja juz nie moge sie doczekac niedzieli :kiss:

Monika bylam na 80% przekonana ze to ty podalas sroke ;) dzieki Ci za to ;)

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #708300 przez Ania31
Witam dziewczyny
Nie mogłam dzisiaj w nocy spac ai za to rano zasnelam i dopiero niedawno wstałam.
Zaraz sie ogarniam i bede nadrabiac posty a tyle tego jest od wczoraj ze ho ho.

Pyzaura super focia maleństwa :)

Nubi bardzo ładne te chmurki, fajnie to wygląda :)

11 lata 9 miesiąc temu #708301 przez pyzaura
wlasnie Serku nie martw sie ja tez mam problemy z zelazem i robie badania i lekarz mowil ze nic sie nie poprawilo i dalej mam brac tabletki nasze malenstwa duzo czerpia wiec do tabletek dolacz jakas diete z duza iloscia zelaza moze sie poprawi... :) bedzie dobrze

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #708305 przez Monika23083
pyzaura jaki bąbelek fajny:)

serku musisz chyba powiedzieć o tym lekarzowi, ciekawe co powie na ten artykuł. Ciekaee, jak teraz u mnie żelazo wyjdzie. Miałam narazie 2 morfologie, i ta druga wyszłą nawet lepiej niż 1. Ale teraz to chyba będzie gorzej...

nubi nie ważne kto podał, ważne że sroka pisze :) napisałam tak tylko, bo izula mi tę stronę doradziła, więc odpisałam że wiem wiem bo sama ją tu podałam :)

oj dziewczyny, poszłam do Lidla po ręczniki, ale nie było bo oczywiście nie doczytałam że od kolejengo czwartku ;) po drodze weszłam na ryneczek po 3 kg wiśni na serkowy dżemik i ledwo dosżłam w tym upale do domu z tymi wiśniami. Jednak te 3 kg w ciązy waży dużo więcej niż 3 kg przed...koniec z dźwiganiem kategoryczny..

plus jest taki, że w Lidlu rzucili znowu te pampersy, które ludzie wykupili już w pierwszy dzień, więc czekam za P. i lecę kupić parę paczek:)

11 lata 9 miesiąc temu #708310 przez SerekWaniliowy
Monika orzechy przed ciążą zawsze stały na stole do podjadania dlatego dupsko mam spore bo je uwielbiam, różne, wszystkie, ale od kilku miesięcy to jedynie migdały i to tylko na zgagę bo mi coś ciężko po nich tak jak i po mięsie i kapustnych, normalnie mała będzie Tadkiem niejadkiem :ohmy: :ohmy: :ohmy: pamięć mam kiepska a to akurat pamiętam, bo mi zaimponowałaś, że jesteś na bakier z chemią :) U nas po kawie trzeba było rozkręcać cały odpływ w wannie i to już kilka razy ;) a od ponad roku mam zakaz wiec korzystam w małych ilościach po kryjomu a na codzień przerzucić sie musiałam na sól i cukier brązowy ale to droższa wersja i lepka ;)

Mery można na zapas na kilka lat tych testów naprodukować i np w garażu przetrzymywać ;P bo przy takich ilościach to chyba już było by "czuć" heheee kusząca propozycja :P

Nike ja mężowi co tydzień przesyłam linka by sobie o kolejnym tygodniu ciąży przeczytał i tez było o wspieraniu ciężarnej żony i od tamtej pory zamiast mi gamoń przynieść coś smacznego to dzwonił i pytał a kupiłaś sobie albo zjadłaś to czy tamto hehee no ale zgrzeszyłabym, gdybym na Niego narzekała :blink:

Dziewczyny u mnie na wyniku norma jest od 9 a ja miałam 2 tygodnie temu niecałe 5 jednostek a przed ciążą poniżej 2, ale udało sie do stycznia do 32 podwyższyć :dry: ale od tamtej pory systematycznie spada. Biorę żelazo codziennie, ale to nic nie daje :( Nie chce dopuścić do 2 jednostek bo wtedy się przewracałam, nie miałam siły wstać z łóżka, podnieść szklanki z herbatą a to już niedaleko takiego wyniku :( staram sie też jeść produkty żelazowe, dlatego mam problemy w toalecie tak jak przed ciążą gdy poprawiałam wyniki.

Odchudzać w ciąży? Oszalała? Nawet gdybyś już teraz miała ze 3 dychy więcej to chyba odchudzanie to nie jest najlepszy pomysł :/ u mnie w szkole rodzenia jest dziewczyna która w poprzedniej ciąży przytyła 28 kg, w drugiej podobnie a teraz tylko 15 narazie, a ma tylko brzuszek, no spory ale poza brzuszkiem to kurcze całkiem zgrabna dziewczyna. Myślę, ze uważać to może trzeba już przy takiej wadze ale bez przesady! Poza tym Ty Mery chyba jeszcze tyle nie masz na plusie bo coś nie kojarzę by w ogóle któras z nas o takiej wspominała :ó

Izula jak byłyśmy na Dzien Ojca u mojego teścia z mamą i w kuchni u nich znalazłam słój z małosolnymi to sie tak opchałam, że całą noc nie spałam, no ale co pojadłam to moje hehee zauważyła, że wiele rzeczy mi teraz szkodzi, które wcześniej jadłam normalnie :dry: Posciel ładna i w wielu kolorach, ale ja nie kupowałam jeszcze i co do jakosci to sie nie wypowiem :)

Niagarka uważajcie bo sie tak przyzwyczaicie jak my do Bogny, to były tylko żarty na początku :blink: a bułeczki pewnie już ulepił i czekają na wyjazd z pieca, będziesz miała jeszcze cieplutkie :silly:

Pyzaura, ja spytałam dlaczego malutka ma dziurkę w brzuszku a On odpowiedział, że to jest żołądek i że jest pusty i dlatego wygląda jak dziurka i jest biała a nie czarna jak cały brzuszek, więcej nic, przyjęłam ta wiadomość, że to normalne bo sam nic o tym nie wspominał póki nie spytałam, a Wam powiedział, ze to nie jest normalne? :dry: Miły weekend się Wam zapowiada, pojedz rybek i za nas :) jaki śliczny profil i bańki puszcza :)

Iwonka mi się od dzieciństwa Kołobrzeg z jagodziankami kojarzy, przy jednym z wejść na plażę przy takim parku była piekarnia z najsmaczniejszymi jagodziankami na świecie i takie warkocze drożdżowe z makiem mmmm od razu mi ślinka leci :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #708311 przez Ania31
Nefeli , Kalina , Akinatrzymajcie sie dziewczyny, wszystko bedzie dobrze napewno

Iva ale laska z ciebie jest, brzuszka prawie nie widac i jak aktywna ze jescze mozesz jezdzic ja bym nie dała rady.

Iwona zdjecie brzuszka rewelacja ale sie malenstwo ułozyło :) Mi tez to bardziej przypomina pupke :)

11 lata 9 miesiąc temu #708316 przez pyzaura
no Serku wlasnie powiedzial ze to bardzo rzadko sie zdarza ze dziecko ma pusty zoladek ale narazie nie bedzie ani siebie ani mnie denerwowal poczekamy te 4 tyg do nastepnego USG on sobie to zapisze ze konieczkie to sprawdzic ... dlatego pytam bo sie przestraszylam w necie malo pisze a kolezanka mnie nastraszyla ze ona juz by to sprawdzala u innego lekarza...
a jakie bierzesz tabletki na zelazo???

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #708322 przez Nubi
serku jak jesz zelazo to problem jest w takim razie z wchlanianiem, czytalam ze witamina c wspomaga Wchlanianie i mi pomoglo, dieta zelazowa w koncu zaczela dzialac, mimo to dostalam tabsy. Poza tym kobiety w ciazy maja inne normy :blink: :silly:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #708323 przez mery75
Serku heh ja przy ostatmiej wizycie 27.06 przytyłam +14 i mnie przestraszyła a koleżanka moja +30 i powiedziała jej że tak w ciąży ma i trudno 25.07 mam wizyte zobaczymy wszyscy się dziwią że ciężarna ma diete trzymać a co do testów to raczej na bieżąco muszę działać ze sprzedażą bo niemam gdzie trzymać :silly:
Pyzaura to chyba bączka córcia puściła super pamiątka mój powiedział że jak Julcia podrośnie i pokażemy jej fotki z usg jak ma nóżki na głowie to się wyprze że to nie ona :silly:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708327 przez pyzaura
Mery nozki na glowie?? a czemu nie wstawilas fotki cio?? :D
a co do wagi wczoraj mialam +7 ale dopiero teraz pewnie bede przybierac :(

Ania

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka