BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #707842 przez iwonta_kg
Moje dziecko dostało dziś wariacji w brzuchu i ułożyło sie dość dziwnie... :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #707846 przez dianka13
iwonta sliczne te buciki! Uwielbiam malusue takie obuwie. Cudowne :) masz rację mojej niuni tez się spieszy. Myślałam że do 30 tc nie dociagne a tu juz 31 się zaczął. Modle sie o każdy dzień.
Co do Kalinki to przywiezli ja pewnie dlatego że chcą zakładać szew . I istnieje przy tym ryzyko przwbicia pęcherza im krótsza szyjka. Trzynam mocno kciuki

Z góry przepraszam za błędy ale pisze z telefonu :) a on czasem sobie zmienia jak chce

11 lata 9 miesiąc temu #707851 przez iwonta_kg
akina_zet napisał:

Czy któraś z Was bierze ten Fenoterol? Jak tam z samopoczuciem po tym? Bo ja się troszku męczę :(

Ja nie wiem co to za lek nawet... Na co go bierzesz?

11 lata 9 miesiąc temu #707859 przez izula
Dziewczyny parę godzin mnie nie było a tu znowu tyle stron i wiadomości :)

Witam nowe Mamusie. Ja mam od 23 t.c założony pessar położniczy a leżę w łóżku od 17 :)

Iwonka zakochałam się w tych bucikach :))) gdzieś ty je wyczasnęła. Ja też takie chcę :)))

Niagara śliczne mebelki. I komoda rewelacyjna bo bardzo duża a nie takie kici menci jak to większość producentów ma.

Jeszcze jedna mamusia wrzuciła zakupy też bardzo ładne :)

Nefeli dobrze, że szyjka się nie skraca i nie rozwiera. Patrz kolejne dni za tobą i tak po malutku po malutku coraz bliżej 37 tygodnia:)

Ja dziś dostałam kolejną paczkę z 3 bluzami dla Maluszka ale nie umiem zdjęcia dobrego zrobić. Jak uda mi się to jeszcze wrzucę.

Akina ja miałam brać fenoterol i pani dr mi mówiła, że to normalne objawy przy nim. Tylko, że mówiła że wprowadzała by go w szpitalu, żeby mieć mnie na obserwacji bo ja się bałam szczególnie tego kołatania serca. Ale wiem, że to jego normalne objawy więc się nie stresuj. Jak ci będzie za bardzo przeszkadzać to się przejdź do szpitala, żeby cię zbadali ale myślę, że będzie ok. Trzymam kciuki mocno za ciebie. Aa podobno te objawy tylko na początku potem ustają.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #707860 przez akina_zet
iwonta_kg napisał:

akina_zet napisał:

Czy któraś z Was bierze ten Fenoterol? Jak tam z samopoczuciem po tym? Bo ja się troszku męczę :(

Ja nie wiem co to za lek nawet... Na co go bierzesz?

Na rozluźnienie macicy i na te skurcze.

Właśnie dokopałam się do postu Nefeli.
Nefeli Kochana uspokoiłaś mnie tymi skutkami ubocznymi,a jaki lek Ty bierzesz?
Ja miałam wczoraj takie bóle jak Ty to opisywałaś,tylko nawet leżenie nie pomagało! Dziś lepiej.

Dzięki Izulka!

I skąd to się wszystko bierze? Tak dobrze do tej pory się czułam,nawet nospy prawie wcale nie brałam :huh:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #707862 przez Villemo
papi88 napisał:

Hej,

Ja od wczoraj tylko piore,sprzatam i tak caly czas a konca nie widac nawet moja mama sie zaangazowala w pomoc chce teraz podoczyszczac wszystko bo po porodzie predko na takie generalne porzadki nie bedzie czasu.robie wszystko na raz tu pranie wstawie tam sprzatam pokoj i juz dzis czuje ze przeginam tak mnie jajnik boli a nospa nie pomaga ze zaraz bede miec porod na wlasne zyczenie ale ja juz tak mam ze jak za cos sie zlapie to chce wszystko na raz i na juz i jeszcze wszystkich po kontach rozstawiam.do tej pory jak mowilyscie o prasowaniu to nie przerazalo mnie to dopoki nie zobaczylam mojej sterty :) szkoda ze samo to sie nie uprasuje :)

Wiecie ja bym chciala rodzic jak moja mama ona zawsze prawie na sygnale jechala na porodowke rodzila blyskawicznie i tez bym tak chciala niespodziewanie a nie np miec przenoszona ciaze i jechac na swiadome wywolanie kosztowaloby mnie to o wiele wiecej nerw

Kupujecie sobie jakis zestaw do lewatywy?bo nie wiem jak to jest z tym w szpitalu ale chcialabym sama sie na takie cos przygotowac.i chce podpytac czy wykupujecie sobie jakies oddzielne sale do porodu i pozniej po? Bo ja na pewno tak jezeli tylko bedzie taka mozliwosc

Papisiu ja w tamtej ciąży kupowałam gotową buteleczkę z roztworem www.doz.pl/apteka/p5544-Enema_roztwor_do...jednorazowego_uzytku

Co do osobnego pokoju po porodzie to w szpitalu w którym rodzę są tylko pokoje 1 i 2 osobowe więc komfort jest. Ja leżałam po porodzie w 2 osobowym i myślę, że jednak niebo lepszy niż jedynka bo jakbyś chciała iść do toalety czy wskoczyć pod prysznic to zawsze będzie Ci miał kto kuknąć na dzieciątko. Jak już są większe sale tzn 3-6 osobowe to jak dla mnie już przesada mam tutaj na myśli kwestię intymności jak zaczną się schodzić odwiedzający. U mnie w szpitalu jest też możliwość wynajęcia za odpłatą pokoju rodzinnego gdzie może razem z mamusią nocować tatusiek i wydaje mi się, że też super sprawa.

11 lata 9 miesiąc temu #707863 przez papi88
Czesc dziewczyny

A ja piore,piore i jeszcze raz piore...pogoda bez rewelacji wiec szybko nie schnie ale nie moge czekac na ladna bo zostane w koncu z reka w nocniku.

Wiecie jak tak patrze na ten wozek to chcialabym juz isc na spacer aby juz byl malutki i go tulic i calowac :) i zapominam nawet o porodzie nie mysle o bolu jaki mnie czeka.R to sie smieje zebym kota zapakowala i na spacer poszla :laugh:

Czuje ze jak to wszystko popiore poprasuje torbe mozna oowiedziec mam spakowana bede o wiele spokojniejsza.

Dzisiaj mialam wizyte szyjka długaśna iec na nic sie nie zapowiada maly caly czas w takiej samej poycji czyli glowka w dol i po prawej stronie nozki i raczki po lewej pupa i kregoslup.dostalam skierowanie na GBS.i nie mam juz anemi wiec odstawiam zelazo :) wagowo mam 6,5 na plusie.dr pytal czy wybralam szpital i az glupio mi bylo odp ze jeszcze nie

Nie moge pic wogole gazowanego bo mnie tak meczy po nim nie moze mi sie odbic i tak stoi mi cos w gardle wczoraj wieczorem myslalam ze nie zasne

Pisala do mnie kolezanka ktora ma juz 4 miesiecznego synka i jak jej oowiedzialam xe jestem w 34tc to ona ze w tym to ona urodzila i to mnie zmotywowalo do szybszego dzialania i ze ja nie mam na nic juz czasu

Ktoras z was pytala o butelki lovi medical ja wlasnie kupilam i jestem ciekawa czy sie sprawdzi.termometr chce kupic jakis porzadny te zwykle elektryczne sa do bani moze tego polecanego brauna kupie,w smoczku to dla mnistrata pieniedzy bo tym braunem to i my domownicy bedziemy kozystac a pozatym dziecko np 5letnie nie bedzie korzystac z termometru ze smoczka wiec wole zainwestowac w cos co bedzie na lata

No ide zobaczyc jak tam pranko :) poniewaz ja mam praktycznie same rzeczy z drugiej reki wiec piore najpierw w zwyklym proszku pozniej drugi raz w loveli wiec jedno pranie ok 5h :)

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #707865 przez iwonta_kg
izula napisał:

Iwonka zakochałam się w tych bucikach :))) gdzieś ty je wyczasnęła. Ja też takie chcę :)))

Wyczasnęłam je w lumpka :lol: :lol: :lol: :lol: a są z firmy George. W tym lumpku którego odwiedzam co jakiś czas jest towar na wagę. Dziś akurat był po 40 zł i dlatego wyszła złotówka za te papunie (buciki) :) są zaczepiste normalnie :laugh: :laugh: :laugh:

A wogóle wysłałam dziś rodziców do Koszalina na zakupy :silly: mają kupić pościel do łóżeczka i też jakieś buciki. Pewnie wrócą z czterema torbami jak ich znam heheeheh :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #707871 przez SerekWaniliowy
Iwonka Ty mnie chyba udusisz ale tym razem Twój Kacperek zrobił Ci nie cycucha a dwa :blink: niezły dekolt z brzusia :silly: no siedzę i się śmieję co On wyprawia :lol: jaki akrobata!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #707872 przez nefeli
Moniczka ja lykam nospe forte 3 razy,a drugi to grecki ale ma te same skutki uboczne...z tym ze u mnie dzis coraz gorzej,skurcz za skurczem i nawet to ze leze niw pomaga...Monia chyba cos w tym jest ze dziewczynki sie szybciej chca wydostac,ja chce chociaz do 8 go dociagnac ale jakos powoli przestaje w to wierzyc...w nocy zostaje sama z synem i nie wiem co bedzie jakby sie porod zaczal...obawiam sie czy do jutra dotrwam

11 lata 9 miesiąc temu #707875 przez izula
Akina na to pytanie, skąd się te dolegliwości biorą to nawet pani dr mi nie odpowiedziała. Mówiła, że przyczyn może być bardzo dużo i ciężko określić z czego. Przyczyn może być dużo.

Papi gratulacje z tym praniem. Ja jeszcze czekam, aż maż skończy gładziować ostatnią ścianę i ją pomaluje wtedy ruszam ostro z praniem.

A ja dziś gościłam agenta ubezpieczeniowego z powodu zalanego sufitu. Świeżo pomalowanego na granatowo. I widzi ten debil, że kolor jest bardzo ciemny i raczej nie można dostać takiego mieszając farbę za 19 zł z pierwszym lepszym pigmentem a jeszcze mówi jak mu opakowanie po farbie pokazaliśmy, że zawsze można przelać do innego kubła. Wrrrr myślałam, że go uduszę na miejscu. Maż mu paragon pokazał. W ogóle jakiś przepraszam debil, bo na jednej ścianie mamy taki kolor jasny szary nie pamiętam nazwy. To aż ścianę głaskał bo nie wierzył, że to kolor jest. Oby dwie farby są lateksowe i z mieszalnika a to niby podnosi kwotę zwrotu z ubezpieczenia i dlatego się tak czepiał. Ale ja pierwszy raz zgłaszałam, że mnie zalało.

A i dowiedziałam się, że dostanę z pracy bony w tym miesiącu bo prezes zarządził z tytułu zabawy zakładowej czy jakoś tak. W każdym bądź razie niespodzianka była ogromna bo się nie spodziewałam. :)

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #707877 przez izula
Iwonka po prostu są cudowne. Oj jak ja Ci zazdroszczę tego buszowania po lumpku. Ja mogę tylko po necie buszować chyba, że mamę wyślę ale ona ma zupełnie inny gust niż ja.

Serku ty jesteś udana :))) uśmiałam się z tych Iwonkowych cycuszków ;)

Nefeli trzymaj się tam i nogi do góry. Może ty masz te skurcze przepowiadające? Nie mam kompletnie pojęcia jak one wyglądają ale coś tam słyszałam, że czasami są jak prawdziwe.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #707889 przez Villemo
SerekWaniliowy napisał:

Iwonka Ty mnie chyba udusisz ale tym razem Twój Kacperek zrobił Ci nie cycucha a dwa :blink: niezły dekolt z brzusia :silly: no siedzę i się śmieję co On wyprawia :lol: jaki akrobata!

hihihi ja tam widzę pośladki :D

11 lata 9 miesiąc temu #707905 przez akina_zet
nefeli napisał:

Moniczka ja lykam nospe forte 3 razy,a drugi to grecki ale ma te same skutki uboczne...z tym ze u mnie dzis coraz gorzej,skurcz za skurczem i nawet to ze leze niw pomaga...Monia chyba cos w tym jest ze dziewczynki sie szybciej chca wydostac,ja chce chociaz do 8 go dociagnac ale jakos powoli przestaje w to wierzyc...w nocy zostaje sama z synem i nie wiem co bedzie jakby sie porod zaczal...obawiam sie czy do jutra dotrwam

Nefeli Daguś chyba racja z tymi dziewczynkami,ja mam nadzieję,że mimo wszystko jakoś to się uspokoi. Za Ciebie i malutką cały czas trzymam kciuki!

Izulka najwidoczniej nie ma reguły z tymi dolegliwościami :/

Tak patrzę na Wasze piękne pokoiki,zakupy,wyprawki a ja nie mam nic i nadal remont,ciągle u teściów mieszkam i cholera mnie bierze :huh:
Kiedy ja wszystko pokupuję,a co będzie jeśli będę musiała się już do końca oszczędzać,a tu tyle do zrobienia i do pozałatwienia ech... Sen z powiek mi to spędza.

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #707909 przez akina_zet
Villemo napisał:

SerekWaniliowy napisał:

hihihi ja tam widzę pośladki :D

ja też widzę pupkę :woohoo:

Monika Z.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka