BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #707526 przez papi88
Czesc dziewczyny

A ja piore,piore i jeszcze raz piore...pogoda bez rewelacji wiec szybko nie schnie ale nie moge czekac na ladna bo zostane w koncu z reka w nocniku.

Wiecie jak tak patrze na ten wozek to chcialabym juz isc na spacer aby juz byl malutki i go tulic i calowac :) i zapominam nawet o porodzie nie mysle o bolu jaki mnie czeka.R to sie smieje zebym kota zapakowala i na spacer poszla :laugh:

Czuje ze jak to wszystko popiore poprasuje torbe mozna oowiedziec mam spakowana bede o wiele spokojniejsza.

Dzisiaj mialam wizyte szyjka długaśna iec na nic sie nie zapowiada maly caly czas w takiej samej poycji czyli glowka w dol i po prawej stronie nozki i raczki po lewej pupa i kregoslup.dostalam skierowanie na GBS.i nie mam juz anemi wiec odstawiam zelazo :) wagowo mam 6,5 na plusie.dr pytal czy wybralam szpital i az glupio mi bylo odp ze jeszcze nie

Nie moge pic wogole gazowanego bo mnie tak meczy po nim nie moze mi sie odbic i tak stoi mi cos w gardle wczoraj wieczorem myslalam ze nie zasne

Pisala do mnie kolezanka ktora ma juz 4 miesiecznego synka i jak jej oowiedzialam xe jestem w 34tc to ona ze w tym to ona urodzila i to mnie zmotywowalo do szybszego dzialania i ze ja nie mam na nic juz czasu

Ktoras z was pytala o butelki lovi medical ja wlasnie kupilam i jestem ciekawa czy sie sprawdzi.termometr chce kupic jakis porzadny te zwykle elektryczne sa do bani moze tego polecanego brauna kupie,w smoczku to dla mnistrata pieniedzy bo tym braunem to i my domownicy bedziemy kozystac a pozatym dziecko np 5letnie nie bedzie korzystac z termometru ze smoczka wiec wole zainwestowac w cos co bedzie na lata

No ide zobaczyc jak tam pranko :) poniewaz ja mam praktycznie same rzeczy z drugiej reki wiec piore najpierw w zwyklym proszku pozniej drugi raz w loveli wiec jedno pranie ok 5h :)

PAULINA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #707527 przez mery75
Izula Kalinka ma na 13.09 dopiero poród :dry:
Alivva ja to w ogóle lewa jestem w tych rzeczach a koleżanka mi mówiła nie martw się tego się nieprzeoczy na pewno będziesz wiedziała że to już tylko mówiła mi że nawet jak wody w dou odejdą to żeby nie lecieć do szpitala bo to jeszcze kupa czasu do porodu ale znając mnie to na pewno od razu pojade :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #707529 przez kocham_cie
mery75 napisał:

Izula Kalinka ma na 13.09 dopiero poród :dry:
Alivva ja to w ogóle lewa jestem w tych rzeczach a koleżanka mi mówiła nie martw się tego się nieprzeoczy na pewno będziesz wiedziała że to już tylko mówiła mi że nawet jak wody w dou odejdą to żeby nie lecieć do szpitala bo to jeszcze kupa czasu do porodu ale znając mnie to na pewno od razu pojade :blush:

A ja znowu słyszałam że jak wody odejdą to już trzeba jechać do szpitala, żeby kontrolować stan maluszka

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #707530 przez mery75
Papi nareszcie jakieś dobre wiadomości całe szczęście jej ja nawet niemyśle że mogłabym w 34 urodzić bo to lada moment

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #707533 przez SerekWaniliowy
O Matko! Dopiero przeczytałam, że Kalinka w szpitalu :( rany to jakiś pogrom, zaczynam się martwić o nas wszystkie choć do tej pory starałam się ignorować swoje obawy :( Kalinka trzymaj sie i nogi ciasno! :kiss:

Ja nawet nie wiedziałam, że mam skurcze bo ich wcale nie czułam :huh:

Dziewczyny ja na tego paciorkowca mam wziąć "przyrząd" z Diagnostyki, lekarz mi pobierze i zaniosę spowrotem do Diagnostyki, tylko wiem, ze muszę to zrobić w określone dni, żeby wynik był ważny. No i będzie to nasz 33 tydzień, ale może tak jak Villemo pisze, wcześniej zleca by zdążyć podać leki :unsure:

Skończyłam nadrabianie a teraz gotuję wodę na kąpiel, bo u nas od poniedziałku do piątku prace konserwacyjne i tylko zimna jest, ale boje sie odejść od komputera bo znów kilka stron do tyłu będę :silly:

Nubi wyjdę z łazienki to puszczę przepis, zapisałam sobie notatkę na pulpicie :silly:

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #707535 przez mery75
Kocham cie jej odeszły przy pierwszym dziecku bo teraz już 3 rodziła to kazali jej do domu jechać bo to za wcześnie i niema akcji porodowej

11 lata 9 miesiąc temu #707539 przez Ania31
Pyzaura własnie udanej wizyty i czekamy tylko na dobre wiadomosci

Kocham Cie a co to za powiedzmy masaz czy rozciaganie? Czemu ma to słuzyc? Nie słyszałam o czyms takim?

11 lata 9 miesiąc temu #707552 przez SerekWaniliowy
Kocham Cię i faktycznie będziecie wykonywały te ćwiczenia? Nam położna powiedziała, że przy pierwszym porodzie prawie wszystkie dziewczyny sa nacinane, bo jest za duże ryzyko pęknięcia. Myślałam, że poród to natura, idziesz, rodzisz i wracasz bez brzuszka a tu tyle przygotowań i wyborów :blink:

A co do rozmiarków to ja wiem, że dzidziuś szybko rośnie na początku ale widziałam 55cm Zosie w ubranku na 56 i rękawki miała zawinięte i całkiem luźne, właściwie to Ona mi wcale nie wyglądała na 3500 i 55cm, taka maleńka, ze ja Jej do rąk nawet w rożku wziąć nie chciałam no i wszyscy mi dokuczali, że sama przecież niedługo będę miała takiego baka a sie boję :dry: No ale masz rację, teraz wszędzie można kupić śliczne ubranka i o każdej porze dnia i nocy, tylko kasę mieć :) No i zacznij brać do siebie to co Ci miłego mówią inni i nie podejrzewaj nas o kłamstwa :angry: :silly: i lekarz Cie chwali, no kurka kochana otrząśnij się bo za 2 miesiące będzie za późno ;)

U nas położna powiedziała, że jeśli poród zaczyna sie od skurczy a wody nie odeszły to pierworódki mają się zgłosić przy skurczach co 7-5 minut a wieloródki co 10 minut, jeśli zaczyna sie od odejścia wód i są w kolorze "jakby dolać do wody pól szklanki mleka" to można sie spakować, wykąpać, ogolić, nałożyć podpaskę i dopiero spokojnie jechać na izbę przyjęć, ale jakoś specjalnie nie odwlekać, a jeśli zaczyna sie od wód i one są zielone to tylko sie wytrzeć, podpaska i w taxi czym prędzej do szpitala. Może to Cie uspokoi Mery :)

Karolcia nie wyobrażam sobie by wieczorynki nie było, choć sama już przecież nie oglądam, ale to tradycja! I nasza Bogna miała za kilka lat PO WIECZORYNCE iść siusiu paciorek i spać :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #707562 przez karolcia1919
aa no i zapomniałam o najważniejszym mój ma urlop od 16 września ..no i zdecydowaliśmy się na poród rodzinny :) termin mam na 20 :) jak nie urodzi się szybciej to wspólnie będziemy przy narodzinach jedynie ze urodzi się szybciej to wtedy B.nie będzie .

11 lata 9 miesiąc temu #707566 przez Ania31
a jak sie decyduje na porod rodzinny to trzebe to wczesniej zgłosic do szpitala?

Szkoda ze nie bedzie wieczorynki wieczorem a przecież tyle lat była emitowana.

A jesli chodzi o ten wymaz to ja bede go miała 12 sierpnia na miejscu u mojej gin , bede musiała zapłacic 30 zł.

11 lata 9 miesiąc temu #707571 przez karolcia1919
no tego nie wiem idziemy wspólnie 29-ego na Usg wiec chcemy się dowiedzieć co i jak :)

no na razie czytałam w necie o tej wieczorynce ale czy ja będą puszczać czy nie jeszcze decyzja na 100% nie zapadła.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #707581 przez Alivva
izula napisał:

Mi pani dr powiedziała, że skurczy porodowych nie da się nie zauważyć.

Mi tez tak mówili,ale na porodówce byłam idealnym przykładem tego,że jednak da się NIE zauwazyć,a raczej nie poczuć :) To połozna z pomocą ktg mówiła mi kiedy mam skurcz,a ja jak głupia wpatrywałam się sprzęt z pytaniem;SERIO?? :D

Dla Agi od Moni(Akiny)
Serku ja mam brać Dopegyt 3x1,o magnezie nic nie wspomniał

Aga,a co do kawy z Dagą i PLACKA....:) Nie będziesz miała az tak daleko z Gorzowa babo :D

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #707590 przez SerekWaniliowy
Karolcia super się Wam ułożyło, ale pamiętajcie, że na urodzenie dziecka B przysługuje urlop okolicznościowy więc też może być przy porodzie :)

Ania u nas właśnie wczoraj położna o tym mówiła i to jeszcze zarejestrowałam, jak się zgłaszasz na izbę przyjęć do porodu już to dostajesz dokumenty do wypełnienia tzn wypełniasz z lekarzem czy położną i tam wpisujesz kto jest Twoja osoba towarzysząca i osoba towarzysząca podpisuje sie na jakimś papierku :)

Te gary wody chyba nigdy się nie zagotują :dry:

Iva to jak się znalazłaś na porodówce skoro skurczy nie miałaś?

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #707594 przez aska06091
Witam! Od jakiegoś czasu podczytuję Was z wielkim zainteresowaniem :)
Przyjemnie się czyta Wasze posty, dlatego chciałabym dołączyć do tak sympatycznego grona mamusiek ;)
W skrócie o mnie: mam na imię Asia, mam 22 lata i to moja pierwsza ciąża. Jeśli chodzi o moje dzieciątko to ma się dobrze, ale płci nie znam (chcemy z mężem mieć niespodziankę, ale czasami kusi mnie by zapytać gin co maleństwo ma między nóżkami;) )
Niestety mam szyjkę macicy z tendencją do skracania, w 25 tc miałam założony szew okrężny i mam nakaz oszczędzania się. Więc obecnie jestem na l4 i leżakuję.
Mam nadzieję, że będę tu częstym gościem, a właściwie tu się zadomowię :laugh:

A dziewczynom, które przechodzą teraz trudne chwile życzę, aby problemy szybko się rozwiązały i szczęśliwie doczekały się swoich maluszków w odpowiednim terminie :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #707600 przez Alivva
SerekWaniliowy napisał:

Iva to jak się znalazłaś na porodówce skoro skurczy nie miałaś?

Miałam indukcję porodu w 41tc ;)
3dni wywoływania,skurcze regularne i mocne (tak mówili :P ) ale rozwarcie stanęło na 3cm i koniec. Wszystko szczelnie pozamykane i uparte. Villemo chyba miała podobnie z tego co pamiętam. Mimo przbicia pęcherza rozwarcie stało w miejscu a saturacja młodego zaczęła błyskawicznie spadać więc biegusiem cc.....

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka