- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A ja piore,piore i jeszcze raz piore...pogoda bez rewelacji wiec szybko nie schnie ale nie moge czekac na ladna bo zostane w koncu z reka w nocniku.
Wiecie jak tak patrze na ten wozek to chcialabym juz isc na spacer aby juz byl malutki i go tulic i calowac

Czuje ze jak to wszystko popiore poprasuje torbe mozna oowiedziec mam spakowana bede o wiele spokojniejsza.
Dzisiaj mialam wizyte szyjka długaśna iec na nic sie nie zapowiada maly caly czas w takiej samej poycji czyli glowka w dol i po prawej stronie nozki i raczki po lewej pupa i kregoslup.dostalam skierowanie na GBS.i nie mam juz anemi wiec odstawiam zelazo

Nie moge pic wogole gazowanego bo mnie tak meczy po nim nie moze mi sie odbic i tak stoi mi cos w gardle wczoraj wieczorem myslalam ze nie zasne
Pisala do mnie kolezanka ktora ma juz 4 miesiecznego synka i jak jej oowiedzialam xe jestem w 34tc to ona ze w tym to ona urodzila i to mnie zmotywowalo do szybszego dzialania i ze ja nie mam na nic juz czasu
Ktoras z was pytala o butelki lovi medical ja wlasnie kupilam i jestem ciekawa czy sie sprawdzi.termometr chce kupic jakis porzadny te zwykle elektryczne sa do bani moze tego polecanego brauna kupie,w smoczku to dla mnistrata pieniedzy bo tym braunem to i my domownicy bedziemy kozystac a pozatym dziecko np 5letnie nie bedzie korzystac z termometru ze smoczka wiec wole zainwestowac w cos co bedzie na lata
No ide zobaczyc jak tam pranko

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Alivva ja to w ogóle lewa jestem w tych rzeczach a koleżanka mi mówiła nie martw się tego się nieprzeoczy na pewno będziesz wiedziała że to już tylko mówiła mi że nawet jak wody w dou odejdą to żeby nie lecieć do szpitala bo to jeszcze kupa czasu do porodu ale znając mnie to na pewno od razu pojade

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Izula Kalinka ma na 13.09 dopiero poród
Alivva ja to w ogóle lewa jestem w tych rzeczach a koleżanka mi mówiła nie martw się tego się nieprzeoczy na pewno będziesz wiedziała że to już tylko mówiła mi że nawet jak wody w dou odejdą to żeby nie lecieć do szpitala bo to jeszcze kupa czasu do porodu ale znając mnie to na pewno od razu pojade
A ja znowu słyszałam że jak wody odejdą to już trzeba jechać do szpitala, żeby kontrolować stan maluszka
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja nawet nie wiedziałam, że mam skurcze bo ich wcale nie czułam

Dziewczyny ja na tego paciorkowca mam wziąć "przyrząd" z Diagnostyki, lekarz mi pobierze i zaniosę spowrotem do Diagnostyki, tylko wiem, ze muszę to zrobić w określone dni, żeby wynik był ważny. No i będzie to nasz 33 tydzień, ale może tak jak Villemo pisze, wcześniej zleca by zdążyć podać leki

Skończyłam nadrabianie a teraz gotuję wodę na kąpiel, bo u nas od poniedziałku do piątku prace konserwacyjne i tylko zimna jest, ale boje sie odejść od komputera bo znów kilka stron do tyłu będę

Nubi wyjdę z łazienki to puszczę przepis, zapisałam sobie notatkę na pulpicie

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kocham Cie a co to za powiedzmy masaz czy rozciaganie? Czemu ma to słuzyc? Nie słyszałam o czyms takim?
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A co do rozmiarków to ja wiem, że dzidziuś szybko rośnie na początku ale widziałam 55cm Zosie w ubranku na 56 i rękawki miała zawinięte i całkiem luźne, właściwie to Ona mi wcale nie wyglądała na 3500 i 55cm, taka maleńka, ze ja Jej do rąk nawet w rożku wziąć nie chciałam no i wszyscy mi dokuczali, że sama przecież niedługo będę miała takiego baka a sie boję

U nas położna powiedziała, że jeśli poród zaczyna sie od skurczy a wody nie odeszły to pierworódki mają się zgłosić przy skurczach co 7-5 minut a wieloródki co 10 minut, jeśli zaczyna sie od odejścia wód i są w kolorze "jakby dolać do wody pól szklanki mleka" to można sie spakować, wykąpać, ogolić, nałożyć podpaskę i dopiero spokojnie jechać na izbę przyjęć, ale jakoś specjalnie nie odwlekać, a jeśli zaczyna sie od wód i one są zielone to tylko sie wytrzeć, podpaska i w taxi czym prędzej do szpitala. Może to Cie uspokoi Mery

Karolcia nie wyobrażam sobie by wieczorynki nie było, choć sama już przecież nie oglądam, ale to tradycja! I nasza Bogna miała za kilka lat PO WIECZORYNCE iść siusiu paciorek i spać

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Szkoda ze nie bedzie wieczorynki wieczorem a przecież tyle lat była emitowana.
A jesli chodzi o ten wymaz to ja bede go miała 12 sierpnia na miejscu u mojej gin , bede musiała zapłacic 30 zł.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

no na razie czytałam w necie o tej wieczorynce ale czy ja będą puszczać czy nie jeszcze decyzja na 100% nie zapadła.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Mi pani dr powiedziała, że skurczy porodowych nie da się nie zauważyć.
Mi tez tak mówili,ale na porodówce byłam idealnym przykładem tego,że jednak da się NIE zauwazyć,a raczej nie poczuć

Dla Agi od Moni(Akiny)
Serku ja mam brać Dopegyt 3x1,o magnezie nic nie wspomniał
Aga,a co do kawy z Dagą i PLACKA....

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ania u nas właśnie wczoraj położna o tym mówiła i to jeszcze zarejestrowałam, jak się zgłaszasz na izbę przyjęć do porodu już to dostajesz dokumenty do wypełnienia tzn wypełniasz z lekarzem czy położną i tam wpisujesz kto jest Twoja osoba towarzysząca i osoba towarzysząca podpisuje sie na jakimś papierku

Te gary wody chyba nigdy się nie zagotują

Iva to jak się znalazłaś na porodówce skoro skurczy nie miałaś?
- aska06091
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Przyjemnie się czyta Wasze posty, dlatego chciałabym dołączyć do tak sympatycznego grona mamusiek

W skrócie o mnie: mam na imię Asia, mam 22 lata i to moja pierwsza ciąża. Jeśli chodzi o moje dzieciątko to ma się dobrze, ale płci nie znam (chcemy z mężem mieć niespodziankę, ale czasami kusi mnie by zapytać gin co maleństwo ma między nóżkami;) )
Niestety mam szyjkę macicy z tendencją do skracania, w 25 tc miałam założony szew okrężny i mam nakaz oszczędzania się. Więc obecnie jestem na l4 i leżakuję.
Mam nadzieję, że będę tu częstym gościem, a właściwie tu się zadomowię

A dziewczynom, które przechodzą teraz trudne chwile życzę, aby problemy szybko się rozwiązały i szczęśliwie doczekały się swoich maluszków w odpowiednim terminie

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Iva to jak się znalazłaś na porodówce skoro skurczy nie miałaś?
Miałam indukcję porodu w 41tc

3dni wywoływania,skurcze regularne i mocne (tak mówili