BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #707087 przez izula
iwonta_kg napisał:

Mój mąż bardzo mnie pociesza. Dziś stwierdził że wydaje mu sie ze nie bede karmić piersią gdyż pewnie nie bede miala pokarmu bo jestem za nerwowa! Qrwa jak ten facet cos palnie... Zaczelam tylko kiwac glowa. I za chwile mowi do mnie "no co chociaż szczery jestem". Dziekuje za taka szczerość! Pokarm najpierw buduje sie w glowie. Trzeba sobie wbić w psychikę że bedzie sie karmić to pokarm sie pojawi. A ten mi tylko skrzydła podcina burak jeden. Nawet nie wyobraża sobie jakie to jest dla mnie ważne!!!

Iwonka przepraszam cię źle przeczytałam i musiałam poprawiać post. Maż może się nie znać. Nie przejmuj się. Na pewno pokarm się pojawi w swoim czasie. :))))

[/url]
[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #707090 przez mery75
Iwonka dzięki pytam bo chce sumienie uspokoić bo ostatnio też zaczęłam raz dziennie brać bo też takie skurcze mam

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #707096 przez iwonta_kg
Najgorzej jest z ta blizna bo brzuch jest coraz niżej i coraz cięższy i coraz bardziej mi nachodzi na nią. A jeszcze jak się spoce to brzuch mi sie przykleja do tej blizny. Wtedy to jest dopiero ból jak musze go lekko unieść żeby powietrze mi sie do niej dostało! Kacperek chyba bedzie jednak jedynakiem...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #707119 przez agamo
Nefeli kochana popatrz ty sie zamartwiasz a malenka nadal siedzi a dni mijaja Wiem ze pewnie szlag cie trafia bo czlowiek robi sie moment bezradny i zalezny od reszty ale czego sie nie robi dla malenstwa Zwlaszcza ze tak marzylas o tej muszeleczce A pamietam jak mowilas ze chcialabys coreczke by moc jej warkoczyki plesc! juz za nie dlugo sie to spelni chyba ze Nefeli z marnym owlosieniem sie urodzi :P hehehe Bedzie dobrze kazdy dzien przybliza ja do ciebie zobaczysz dacie jeszcze rade wytrzymac!wierze w to!

Iwonka bedzie dobrze Fakt ja tez bym za nic nie chciala do takiego szpitala trafic ale wiesz co najwazniejsze zeby z toba i Kacperkiem wszystko bylo wporzadku i kij z tym gdzie i kiedy tak naprawde!

Pyzaura Co do siary ja tez nic nie mam Ale sie nie przejmuje bo tez wyczytalam ze to nie ma znaczenia czy ma sie siare w trakcie ciazy!wiec bez obaw dziewczyny nie jestescie same!

Mery wlasnie tak sie zastanawialam czy kreska pojawia sie u kazdej kobiety bo ja poki co tez nie mam No ale skoro Nefeli w pierwszej ciazy nie miala to moze ja tez nie bede miec! a podobno brunetki i szatynki maja dosyc mocne hmm a u mnie cisza poki co Za to od samego poczatku ciazy zrobil mi sie wzdluz brzucha meszek ciemnych wloskow tak jak kreseczka powinna byc no ale czytalam o tym ze sie wykrusza no wiec czekam, bo okropnie to wyglada!

Izula i jak maz przywiozl magnuma? ostatnio go uwielbiam i wcinam jak tylko mam okazje! :D

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #707120 przez agilla.r
Hej mamuśki, jak znosicie upały? a może tylko u mnie taki skwar?! Nogi mam jak balony:/ właśnie leże z nogami na stole i mąż mi wciera jakiś żel. Wam też tak puchną?

11 lata 9 miesiąc temu #707126 przez pyzaura
boli mnie glowa i cala polkula prawa wzielam cwiartke paracetamolu czy wy tez czasami bierzecie ta tabletke??

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #707138 przez pyzaura
agilla,r u mnie zimno ponuro az mnie glowa boli a tak zazdroszcze Ci tych upalow ja uwielbiam jak jest goraco :D:D i tez nogi mam zawsze jak balony ... ostatnio musialam biec po japonki bo wszystkie buty za male takie mam nogi jak cieplo ale smaruje 3x dziennie kremem na opuchniete nogi sexi mama fajnie chlodzi pomaga i jak Iwonta mi doradzila mocze w lodowatej wodzie nogi tez z 2 3 razy dziennie :) ale wole miec opuchniete nogi i Twoja pogode niz teraz moja ponura :(

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #707144 przez agilla.r
pyzaura chętnie oddam tą pogodę i wezmę w zamian nawet zimę :P
pocę się,sapię, wzdycham, puchnę itd ;)

a co do leków to ja biorę apap ale paracetamol tez można.

11 lata 9 miesiąc temu #707152 przez izula
Agamo zrezygnowałam z Magnuma bo zanim od odstawi auto do garażu i dojdzie do domu, to lód się roztopi. U nas jest ciepło mimo iż późno już a garaż mamy raptem 5 mun drogi od domu.

Ale za to przyniesie fryteczki i czipsy a co dostałam pochwałę za niski przyrost wagi to mogę sobie pozwolić na małe co nieco hahah.

TO szczegół, że mam okropną zgagę :))

CO do leków paracetamol lub apap można brać 3x1 tabletce. Wiem od lekarza bo też miewam okropne bóle głowy.

Co do nóg to jestem oszczędzona ale ja ciągle leżę. Koleżance rok temu w ciąży bardzo puchły i lekarz jej mówił, że do póki to przechodzi to się ma tym nie martwić.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #707155 przez nike84
akina trzymam kciuki za was obie i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :kiss:
mery iwonka cudne ciuszki :)
mery ja też nie mam tej kreski na brzuchu :( i dowiedziałam sie, że nie każda taką ma, wiec mnie pewnie to ominie :( a szkoda bo zawsze mi się to u kobiet w ciąży podobało :P Tak samo jak nie każdej w ciąży leci z piersi, ale to ponoć nie ma żadnego znaczenia przy późniejszym karmieniu :)
iwonka nie przejmuj się mężem, bo oni tak mają, że najpierw coś chlapną a potem... chociaż nie nawet potem się nad tym nie zastanawiają. Mnie z kolei wszyscy przekonują, że nie ma sensu sie męczyć i na silę karmić piersią, i żebym od razu butlą karmiła. A jak mówię, że ja i tak chcę spróbować, to się ze mnie śmieją i mówią, że i tak pewnie nic z tego nie będzie :angry:
Dzisiaj była u mnie siostra mnie odwiedzić i obżarłyśmy sie ciastkami, i czuję sie teraz obrzydliwie :silly: A za każdym razem jak moja siostra coś opowiadała, to Kacperek tak fikał w brzuchu, że zaczęłyśmy się śmiać że musi sie przyzwyczajać do ciotki wariatki i jej potoku słów - bo ma dziewczyna gadane :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #707156 przez pyzaura
no zawsze bralam raz na jakis czas 1 tab paracetamolu ale ostatnio bylam w aptece pytalam i mnie babka opierd.... ze cwiartke tylko powinno sie brac a nie cala i sie wystraszylam

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #707171 przez Nubi
Dobry

Mam historyjke z dzisiejszej podrozy do koleżanki. Odebralam Kat z pracy i poszlysmy po jakies ciacha do sklepu, a tam dwoch starszych panow podarowalo nam po browarku B) (mowilam ze nie pije i kat tez sie bronila ale nie bylo mowy o oddaniu... Pozniej na swiatlach zatrzymal sie kolo nas przystojny jak domniemam gej w bialym cabrio bmw i przez pare km utrzymywalismy z nim kontakt polegajacy na usmiechach i przekomazaniach muzycznych :cheer: a pozniej pan pod mc don machal nam wyjezdzajac z parkingu... :laugh: jest branie, w samochodzie nie widac brzuszka :silly:

Iwonkanie przejmuj sie brakiem sieary, moja bratowa nie miala a po porodzie zaczela od razu karmic i tak do 2roku zycia Mili, a na chlopow to nie ma wytlumaczenia, jak nie wie to poczyta o emocjach kobiety ciezarnej, czytac chyba umie :silly: i powiedz mu ze to jest najgorszy moment na szczerosc! Wrrrr

Słonko widzimy sie, tak jak ustalone, pewńie ze nie ma co sie kisic w srodku, a za adres sklepu ja tez dziekuje :blink: Villemo szkoda ze nie mozesz sie z nami spotkac, znajdziemy jeszcze czas i okazje ;)

U mnie dzis pogoda dopisala, tez troche posapalam ale nogi nie spuchly.

Zaluje ze nie polazlam w pt na ta wizyte, tez troche sie martwie, mam coraz czesciej spine brzucha...

Mery nie gadaj, wiadomo ze martwimy sie o nasze dziewczynki ale to nie znaczy ze mamy wszyscy w wisielczych humorach chodzic, jak mam dola to lubie wejsc na forum, poczytac Was i obejrzec sliczne ubranka, to daje powera :laugh:

Iva lepiej niz slonko nie napisze wiec tutaj wroc do jej komentarza o swoim przemilym spotkaniu... :blush:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #707185 przez donata
izula napisał:

Agamo zrezygnowałam z Magnuma bo zanim od odstawi auto do garażu i dojdzie do domu, to lód się roztopi. U nas jest ciepło mimo iż późno już a garaż mamy raptem 5 mun drogi od domu.

Ale za to przyniesie fryteczki i czipsy a co dostałam pochwałę za niski przyrost wagi to mogę sobie pozwolić na małe co nieco hahah.

Co do nóg to jestem oszczędzona ale ja ciągle leżę. Koleżance rok temu w ciąży bardzo puchły i lekarz jej mówił, że do póki to przechodzi to się ma tym nie martwić.

To ile przytyłaś, że zostałaś pochwalona za niski przyrost wagi? :)

Żeby mnie tak pochwalili :P hehe Ja normalnie nie mogę się najeść. Aż mąż mi zwraca uwagę. Dzisiaj tak się objadłam, że wyszłam na spacer po 21, bo brzuch mi rozsadzało :) Mały wypycha brzuch i w nocy i rano. On chyba nie śpi... 10 minut przeszłam i musiałam stanąć, bo mały tak napiera na brzuch. Nie pochodzę już sobie za bardzo.
Ja biorę No-spę tylko jak mnie mocno brzuch boli. Najpierw kładę się jak zaczyna i jak nie przechodzi po 15 minutach, to biorę. Ale ogólnie może tylko ze 4 razy brałam No-spę. A jak boli mnie głowa to smaruję sobie ją AMOLEM :) Pomaga :) Lepsze to niż leki.

Akina, Nefeli będzie dobrze! Musi być!!! Jakoś damy radę. Już jesteśmy w tak zaawansowanej ciąży, że nasze kruszynki dadzą sobie radę :)

11 lata 9 miesiąc temu #707188 przez pyzaura
donata dziekowac na noc posmaruje amolem ciekawe :D babcia zawsze mowi ze amol leoszy od lekow a ja jakos chce byc madrzejsza :D

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #707190 przez pyzaura
ide spac mamuski :) 3majcie sie :D

Akina Nefeli caly czas myslami z wami kochane :*

Ania

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka