BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #706968 przez izula
Iva oj znam takich ludzi jak twoja ex szwagierka. Ale pocieszę cię moja szwagierka nie odzywa się do nas od roku. W sumie tak bez powodu bo mąż jej tak powiedział, że nie lubi jej rodziny i ma z nią zerwać kontakt. Nie odzywa się nawet do własnej mamy. A jej mąż to ostatni d... na ziemi. Ale mam koleżankę, która jest nauczycielką i dostała całą ale to całą wyprawkę od rodziców uczniów bo udziela korków. Fajnie, że miała taką okazję. Ale wyobraź sobie, że do póki nie byłam w ciąży to mówiła, że czemu się nie staramy bo ona wszystko nam da. :)Zdarzyło się, że w krótkim czasie zaszłam w ciążę i biedna koleżanka nie wiedziała jak się ma z tej deklaracji wymigać bo rzekomo mama jej powiedziała, że ma trzymać to co dostała dla swojej przyszłej szwagierki :)) a nie pożyczać. Ja tam nic nie chcę. Dajemy radę sami. I bardzo to nas cieszy a jak bym się jeszcze miała stresować, żeby Maleństwo nie pochlapało czegoś to już w ogóle. Ale odbiegam od tematu, ostatnio z nią rozmawiałam i tak po prostu mówiłam, o tym co już mam bo chciałam się pochwalić to usłyszałam "haha a ja wszystko dostałam i nie wydałam ani złotówki" i wiecie zatkało mnie bo nie wiedziałam co odpowiedzieć. Tego nie potrafię czasami nie którym odpowiedzieć tak, żeby im w pięty poszło.

Papi uśmiałam się jak czytałam o kocie i wózku :))) Zadziałała wyobraźnia hahaha I super, że po wizycie jest wszystko ok.

Iwonka jestem z tobą. Widzisz trąba jestem nie popatrzyłam na datę.
A zakupy prześliczne od babci :)

Mery śliczne zakupy :)

Mój mały synek dziś chyba chce mi dziurę w brzuchu wywiercić stópkami. :)))

[/url]
[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #706981 przez Villemo
Dzień dobry,

Czytałam dzisiaj głównie z telefonu bo byłam z mamą w szpitalu. Jak wyjechałyśmy z domu o 8 rano tak wróciłyśmy po 14 padam na pysk...

Dziewczyny niestety nie dam rady się jutro spotkać. Zmarł ojciec mojej dobrej koleżanki z podstawówki i jutro jest pogrzeb o 15 więc wypada mi iść o ile będę w stanie bo po dzisiejszej nasiadówce na Żeromskim mam dość... Wielka szkoda bo już się nastawiłam psychicznie no ale mam nadzieję, że jeszcze będzie nie jedna okazja.

Są już jakieś wieści od Akiny no i co z Nefeli bo zaczynam się denerwować.

Dziewczyny pytałyście po podkłady. Ja napakowałam i podkładów i podpasek do torby a na miejscu okazało się, że szpital zapewnia także najpierw się upewnijcie czy musicie mieć swoje. Podkładów nie trzeba dużo, myślę, że maks 5 sztuk zakładając że będzie się w szpitalu leżało 3 dni.

Herbatki na laktację nie miałam w torbie ale zaraz jak się okazało, że nie mam pokarmu to wysłałam męża i po herbatkę na laktacje i po szałwie żeby okładać poranione sutki :/

11 lata 9 miesiąc temu #706982 przez mery75
Moja niunia też szaleje ale to chyba po coca-coli :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #706983 przez pyzaura
no wlasnie tez sie denerwuje co z Nefeli i Akina :(:(:(
dobrze ze chociaz do Ivy napisala Monia za obie mocno trzymam kciuki i mam nadzieje ze wszystko sie ulozy.... myslami jestem caly czas z moimi dziewczynkami caluje was kochane 3majcie sie :kiss:

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #706986 przez mery75
Niemożemy myśleć inaczej na pewno jest wszystko ok tylko może Akina dopiero jutro się odezwie każda z nas przeżywa jak u którejś coś się dzieje :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #706998 przez iwonta_kg
Martwi mnie to ze nic mi nie leci w tych piersi... :(

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #707001 przez nefeli
Hej Mamusie.
Probuje wlasnie jakos to wszystko ogarnac,ale nie bardzo moge siedziec,wiec przepraszam z gory jak o kims zapomne :( jak juz wroce do normalnosci to sie poprawie...
Tak w skrocie,leze bo mam wrazenie ze mala mi wypadnie,tak doslownie to czuje...ucisk w podbrzuszu no i skurcze :(
Izunia ciesze sie z pomyslnej wizyty i podziwiam Cie za to lezenie,ja wczoraj mialam kryzys,placz i depresja ze jestem uziemiona,ze na spacer czy plaze nie moge wyjsc,ze nie moge nic w domu zrobic...oj strach jest okropny jak pojawiaja sie skurcz za skurczem :( Sciskam Cie kochanie i wierze ze damy rade do 9 wytrzymac...apropo ja tez wlosy z big odrostem,ale nie da rady 3h na fotelu u fryzjera wysiedziec :(
Iwonka kuruj sie kochana i niech tam maz teraz kolo Ciebie skacze!!!Iwonka w 39 beda Ci cesarke robic??? u mnie bylo ustalone na pewno na 38,ale teraz po wielkosci malej stwierdzil ze nawet wczesniej....
Madzia sliczne zakupy,ach ja tez do hm chce pojechac,ale to tylko marzenia.Madzia podaj mi prosze stronke gdzie kupilas rozek ten zielony moze udaloby sie mojej mamie mi go zamowic przez kogos znajomego.Z gory dzieki :)
Pyzaura bodziaczek z kroliczkiem przeuroczy!!!
Witam nowa mamusie Sylwie :)
Kinia baw sie dobrze i wypij za mnie jakiegos drinia zdrowotnego naturalnie :)

11 lata 9 miesiąc temu #707002 przez Ania31
Miejmy nadzieje ze zrówno z akina jak i z Nefeli jest wszytsko wporzdaku i napewno tak jest.
Wszystkie trzymamy kciuki za nie

Villemo to przykre co sie stało jak czujesz sie na siłach to pewnie ze przydałoby sie pojsc na pogrzeb.

Moj maz wrocił godzine temu z pracy i wział rower i psa i pojechał to dopiero pies sie zmeczy ale dobrze on potrzebuje sie wtbiegac :) No i maz przyniósł pyszna czekolade milki i sie juz zasłodziłam ale dobra była :)

11 lata 9 miesiąc temu #707003 przez mery75
Iwonka mnie też nic nieleci wtedy te 2 krople jakiegoś płynu potem też 2 i na tym się skończyło wiecie co nie wiem jak się zachować bo dziewczyny przeżywają problemy u lekarzy i zastanawiam się czy w tym momencie wypada chwalić się czymkolwiek :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #707004 przez Ania31
O nefeli fajnie ze napisałas, jeszcze troszke i bedzie wszystko dobrze i bedziesz miala malenstwo przy sobie, napewno takie lezenie nie jest fajne ale to wszystko dla dzidzi,

11 lata 9 miesiąc temu #707010 przez Monika23083
własnie wróciłam z Lidla, pojechałąm po te pampersy za 29,90 i co? nie było już ani jednej paczki, a promocja od wczoraj :(

akina, nefeli trzymamy za Was kciukasy mocno :) na pewno wszystko będzie dobrze:)

Iwonta dobrze, że z gardłem lepiej i nie martw się tym, że nic nie leci, mi też nie, a lekarz mówił żeby się nie przejmować bo to nie ma żadnego wpływu na to, czy będziemy karmiły czy nie. To samo potwierdzała położna, a żadna z nas w szkole też nie ma nic. Każda kobieta przygotowuje się do karmienia inaczej. Gorzej działa stres więc głowa do góry!! :)

mery, Iva fajne ubranka:)

przewijak...wzoraj widziałąm jakąs promocję w Resco, był przewijak za 51,99zł, ale nie wiem czy to tanio czy nie, bo jeszcze się nad nim nie zastanawiałam. Za to kupiłam wanienkę za 19 zł:)

kurcze coś jeszcze miałam pisać....

11 lata 9 miesiąc temu #707012 przez Monika23083
JUŻ WIEM,

agamo
ten film to " Wszystko o karmieniu i pielęgnacji noworodka" z 2005 roku. Ja właśnie ściągnęłąm go z chomikuj.pl, bo coś nie chciał mi się otworzyć online:)

11 lata 9 miesiąc temu #707013 przez izula
Villemo tak mi przykro z powodu śmierci ojca twojej koleżanki. :( Jak dasz radę fizycznie i psychicznie to pewnie idź ale jeśli masz wątpliwości to myślę, że koleżanka zrozumie jak nie pójdziesz.

Dziewczyny tak mi przyszło do głowy fajnie byłoby się kiedyś spotkać i powspominać nasze przeżycia forumowe z okresu ciąży :))) Talko patrząc na rozrzut to nie wiem gdzie by to miało być :)Ale na pewno byłoby wspaniale ;))) Przede wszystkim was zobaczyć na żywo.

NEfeli fajnie, że się odezwałaś. Leż kochana i się nie denerwuj. :) Ja to jestem mol książkowy i komputerowy. Jak nie buszuję w necie to czytam książki :) Mąż mi zrobił taką podstawkę pod laptopa, że laptop stoi koło łóżka a ja leżę bokiem do niego hahah. NEfeli zobaczysz damy radę :))) niema innej opcji i ja to będę Ci powtarzać co dziennie. :)Głowa do góry co do widoków za oknem, uwierz lepiej patrzeć na może niż na ruchliwą ulicę i w okna sąsiada, który niema co robić tylko całymi dniami wysiaduje w oknie i nie wiem na co patrzy. ;/ Ale takie są uroki mieszkania w mieście. Br...

Iwonka u mnie też posucha ale się tym nie martwię :))) liczę na to, że w odpowiednim momencie w końcu przyjdzie :)))

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #707014 przez nefeli
Mery sliczny brzunio :)....ale ja nie mam tej kreseczki na brzuniu ...w pierwszej ciazy tez jej nie mialam hm ???
Karolcia fajnie ze Ci umowe przedluzyli,staz ...
co do ktg juz jedno mialam i musze dodatkowo 20 euro placic za nie :( no szok....
mala tak spychala pupa mi to z brzucha ze szok,od razu skurcz silny jak tak sie wypinala,a moj gin do mnie "oj oj Bog z Toba ,ciezka ciaza ale jak sie ta wiercipieta urodzi to dopiero bedzie Ci wesolo"
Nubi ja polecam brauna do ucha,ale ten zwykly model zeby nie przeplacac za dodatkowe bajery jakimi jest pamiec,do niczego nie potrzebna,a termometr ten sam,informacje mam od sprzedawcow z media markt

11 lata 9 miesiąc temu #707029 przez nefeli
Izunia jak z zapachem Jelpa do prania? bo ja kilka rzeczy upralam w loveli przyslanej prze mame i powiem ze jak wyschna to mi sie zapach nie podoba :( i mowilam jej ze moze jelp ladniej pachnie od loveli...
Iva przyjade na kawe na pewno( hihi ale sie wpraszam) ja tez mam takie opowiesci dziwnej tresci do ranaaaaaaaaaaaa...ojoj no i te babcine zakupy w lumpiku cos ja o tym wiem,moja tez szaleje :)
Iva napisz Akinie ze jestesmy z nia,trzymam kciuki i niech sie nie denerwuje bo ja po sobie wiem ze to z nerwow,dzis wlasnie sie o tym przekonalam i caly dzien nawet do toalety pojsc nie moge,bo skurcze porodowe jeden po drugim...najwazniejszy spokoj,a jak sie mala rzuca to wiem ze to takie przerazajace ale moj gin mowi mi ze to dobrze ze dziecko jest takie aktywne...musimy ich sluchac bo calkiem zwarjujemy

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka