BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #707339 przez karolcia1919
dziewczyny małe pytanko jakie musi być ułozenie dziecka by była wykonana cesarka??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #707349 przez mery75
Hej kobitki przez tą sytuacje z Akiną to takiego doła miałam na noc i cały czas myślałam co u niej spać nie mogłam jakaś niespokojna byłam uspokoiłam się troszkę po tej wiadomości co napisała to znowu Serek odwala numery ojej obyśmy wszystki szczęśliwie już dobrnęły do końca :silly:
Karolcia jeżeli się niemyle to ułożenie musi być chyba miednicowe ale nie tylko ułożenie ma znaczenie co do cesarki są również inne czynniki jak chociażby wysokie ciśnienie
Fajnie że niektóre z nas mają polot u innych facetów :silly:
Już niemogę się doczekać usg i wizyty przez te problemy tutaj jakaś niespokojna się zrobiłam trzymajmy się kochane i głowy do góry a kreseczka zrobiła się w 11 tyg. ale w cycuchach nadal posucha :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #707354 przez nike84
karolcia1919 napisał:

dziewczyny małe pytanko jakie musi być ułozenie dziecka by była wykonana cesarka??

Z tego co mi wiadomo to przy ułożeniu miednicowym zalecana jest cesarka, zwłaszcza u pierworódek. No i przy ułożeniu poprzecznym.

Obejrzyjcie sobie filmik, warto poświęcić te 14 minut :)

demotywatory.pl/4171178/Niesamowita-animacja

11 lata 9 miesiąc temu #707362 przez karolcia1919
ja przy ostatnim usg miałam ułożenie miednicowe ale jakoś na razie nikt nic nie mówił mi o cesarce.

11 lata 9 miesiąc temu #707365 przez mery75
karolcia1919 napisał:

ja przy ostatnim usg miałam ułożenie miednicowe ale jakoś na razie nikt nic nie mówił mi o cesarce.

Ja też ale na razie się nieprzejmuje zobaczymy teraz na usg ale jak trzeba cesarkę to trudno niebęde rozpaczać najważniejsze dziecko :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #707369 przez nike84
karolcia1919 napisał:

Ja na ostatniej wizycie też miałam ułożenie miednicowe i lekarz wspomniał, że trzeba brać pod uwagę cesarkę, zwłaszcza przy pierwszej ciąży, ale mały ma jeszcze czas, żeby się obrócić :)

11 lata 9 miesiąc temu #707373 przez kocham_cie
a właśnie dziewczęta dobrze że Serek wspomniała o paciorkowcu, wczoraj w szkole rodzenia położna wynieniała nam dokumenty które musimy zabrac do szpitala i może wam o tym napiszę bo ja np nie wiedzialam że poza dowodem i kartą ciąży potrzebne jest potwierdzenie grupy krwi tzn nie wystarczy że wpisana będzie w kartę ciąży tylko trzeba mieć albo wydruk z laboratorium albo kraw karte... no i właśnie badanie na paciorkowca jest obowiązkowe- jak pacjenta nie ma go to wówczas traktowana jest jako pozytyna i dostaje antybiotyk :dry: ale nie wiem czy to wymogi moje szpitala czy wszędzie tak jest :unsure:

Karolcia pewnie nie było jeszcze rozmowy na temat cesarki, bo Kornelek ma jeszcze czas na obrócenie się, podobno do 36 tygodnia...

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #707377 przez mery75
Kocham cie to w którym tyg. się robi badania czy to doktórka wymaz pobiera bo już niepamiętam jak pisałyście pada mi na pamięć

11 lata 9 miesiąc temu #707385 przez pyzaura
Dzień dobry mamuśki :-)
Ja dzis tez wizyta kontrolna na 15 ale bez usg bo ostatnio mialam...takze 3majcie kciukaski
Jak sie dobrze obudze napisze więcej :-)

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #707387 przez mery75
Pyzaura kciuki trzymane odezwij się potem bo już dosyć smutków czas na miłe wiadomości :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #707395 przez SerekWaniliowy
Co do termometrów to wybiorę albo bezdotykowy Braun albo Microlife ale doświadczenia nie mam, Braun kojarzy mi sie z jakością, mam ok kilku lat szczoteczkę a Microlife od 2 lat ciśnieniomierz i nie powiem złego sowa :silly:

Mery jestem daleka od straszenia, ale z tego co położna w szkole mówiła i lekarz, to bóle jak na miesiączke to nie są te próbne skurcze, trzeba o nich pilnie lekarza poinformować, tylko takie niebolesne skurcze mona bagatelizować, wiec łykaj nospe kochana, to mniejsze zło :) a co do Twojego pytania, nospe biorę z polecenia od 6 tygodnia :ohmy: jak powiedziałam wtedy ze te bóle są znośne i nie potrzebuje tabletek przeciwbólowych to z nerwem powiedział, ze to nie dla mnie tylko dla dziecka i to nie na ból tylko rozkurczowo. 1+2 tabletki jednorazowo i leżenie a jak nie przejdzie do 2 godzin to do szpitala jechać.

Pyzaura
jak mnie chwyciła migrena w 12 tygodniu to 1000mg paracetamolu(apapu) mogłam jeść jednorazowo i trzymać sie ogólnej ulotki. Wiec myślę, ze aptekarka przesadziła i lekarz wie lepiej, ale jak ćwiartka pomogła to super :)

Akina słońce moje ciśnienie na codzien to 130-140/90-100 i tetno ponad 100 :ohmy: ale mam brać tylko magnez i pilnować, wczoraj w szpitalu tez nic na to nie powiedzieli a Dopegyt w razie W mam wziąć tylko 1 :unsure:

No i Izula,Kocham Cie guzik widziałam tego oddziału tzn sale porodowa i łóżko tak no i nawet na nim leżałam, ale nic więcej a miałam słuchać uważnie by mężowi wszystko powtórzyć :dry:

Izula zaszalałaś z zakupami i słyszałam, ze jednak te bella podkłady są lepsze właśnie dlatego ze większe, inaczej zalecali by zwykle podpaski, wiec musimy sie pomęczyć :silly:

Nike Twój to Wam pomoże w remoncie a mój to powiedział, ze niepotrzebnie malować tylko 2 ściany bo cale mieszkanie trzeba odświeżyć :angry: a kurcze malowanie było 1,5 roku temu z czego tylko rok mieszkaliśmy tam :dry: a 2 chciałam tylko by kolor zmienić. Dziad jeden!

Lo Matko! Jeszcze tyle do czytania a Wy już kolejne skrobiecie :silly:

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #707397 przez kocham_cie
mery75 napisał:

Kocham cie to w którym tyg. się robi badania czy to doktórka wymaz pobiera bo już niepamiętam jak pisałyście pada mi na pamięć

ojc Merry nie wiem jak to badanie wygląda bo jeszcze go nie miałam:(

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #707401 przez mery75
Serku ta moja doktórka to jak jej powiedziałam że biore no-spe jak mam skurcze to niebyła szczęśliwa i zwiększyła mi dawke magnezu dlatego no-spe biore bez polecenia tylko jak czuje skurcz a te bóle jak na okres to mam bardzo bardzo rzadko ale zdarzają się ostatnio 2 dni temu w nocy coś takiego czułam ale staram się pozytywnie myśleć bo bym się wykończyła :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #707406 przez pyzaura
odezwe odezwe :)
ale cos od 3 dni boli mnie glowa ucho dzisla i ogolnie cala prawa polkula nie wiem naprawde od czego to dobrze ze dzis wizyta

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #707411 przez karolcia1919
pyzaura-mnie tez bolała głowa twarz ucho ale jakoś przeszło.
Trzymam kciuki za wizytę.

Mery-chodzi Ci o wymaz ja miałam to jakoś na początku ciąży .

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka