- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

ja coś czuje ze urodzę 10 lub przenoszę...bo wiem kiedy zaszłam dokładnie w ciąże i bym musiała przenosić ten termin od miesiączki ale okaże się.
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

serku dzieki teraz wiem ze poród rodzinny zgłasza sie juz na miejscu
A wy dziewczyny juz zdecydowałyscie czy rodzicie same czy nie? bo ja do konca nie jestem przekonana.
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
SerekWaniliowy napisał:
Iva to jak się znalazłaś na porodówce skoro skurczy nie miałaś?
Miałam indukcję porodu w 41tc
3dni wywoływania,skurcze regularne i mocne (tak mówili) ale rozwarcie stanęło na 3cm i koniec. Wszystko szczelnie pozamykane i uparte. Villemo chyba miała podobnie z tego co pamiętam. Mimo przbicia pęcherza rozwarcie stało w miejscu a saturacja młodego zaczęła błyskawicznie spadać więc biegusiem cc.....
O rany aż 3 dni

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Zaczne od ostatnich postow
Dziewczyny kochane tak mi przykro ze te glupie szyjki tak wam szaleja no normalnie az nie wiem co powiedziec chyba jakis felerny ten miesiac czy co! zycze wam powrotu do domkow z dzieciatkami w brzuszkach jeszcze bo one musze sobie jeszcze wylezakowac! bede sie za was modlic. I dobrze ze Kalinke wzieli do specjalistycznego bo to zawsze czlowiek sie czuje bezpieczniej. A Akina kochana niech bierze te leki i moze lepiej nie czytac ulotek. jesli dla dziecka to trzeba sie poswiecic.
Witamy nowa mamusie i zapraszamy!
Agus serku niestety nie ma tak latwo ze idziedz rodzisz wracasz do domu i brzucha nie ma

Madzik fajnych rzeczy was tam ucza w tej szkole rodzenia Musisz nam tu wszystko opowiadac bo ja w ciemnej dupce jestem jesli o to chodzi Dzisiaj meza zwerbuje zeby mnie masowal a sie ucieszy

Iva zobaczysz rozpoznasz skurcze a moze sie okazac ze pojedziesz do szpitala bo mala zasiedzi sie u ciebie jak Filip.
No a ja wrocilam z wizyty ktora dzisiaj mialam i z jednej strony troche zawiedziona z jednej czegos sie dowiedzialam a z drugiej uwazam ze debile sa wsrod nas! A wiec zaczne od tego ze wszystko wporzadku niestety nie bylo mojej poloznej wiec przyjmowala mnie inna i mowie do niej ze ostatnio mialam kontrolna wizyte z lekarzem ogolnym (bo tu taki system co druga wizyta z ogolnym) no i mowie ze ostatnio wyszla mi infekcja a polozna zaskoczona ze gdzie ta infekcja no to jej mowie ze w moczu ale ze babka(lekarz ogolny) nic w kartotece nie wpisala nawet nie wpisala ze mialam wizyte Polozna zaskoczona no to jej mowie ze dostalam tabletki a ze mocz wyslano do analizy Tej oczy z orbit wyskoczyly jak to leki dostalam i jak sie dowiedziala ze antybiotyk to juz wogole sie wkurzyla i powiedzila ze jak mogli mi dac antybiotyk skoro w kartotece do tej pory wszystko bylo ok a kazali mi go brac przed otrzymaniem wynikow z labolatorium. hmmm stwierdzilam ze nie wiem juz komu tu ufac jak lekarz robi zle A tak mi sie wydawalo to dziwne no ale coz tabletki i tak zazylam juz wszystkie a mocz tym razem ok w dodatku wynikow z labolatorium nie znaleziono!super! Zawiedziona bo myslalam ze moja polozna bedzie to ze ja popytam o to co mam wziac do szpitala a co szpital daje no i o to jak chce rodzic i jakie wyniki wyszly bo ostatnio krew mi pobierali a tu nic sie nie dowiedzialam. No ale czego sie dowiedzialam to to ze moj pisiorek lezy juz glowka w dol, cialko ma po lewej a nozki po prawej no i ze jest twarza do przodu a powinien byc do tylu i nozki u gory. Wiec kazano mi kupic sobie pilke do cwiczen i tylkiem na niej kolysac bo niby to ma pomoz malemu sie ulorzyc odpowiednio. Takze juz wiem czemu nie mam ucisku na zelondek ani zgagi ani zeber obitych bo on poprostu rozlorzyl sie po calosci wygodnis maly.
nastepna wizyte mam umowic na za dwa tygodnie ale w szpitalu bo oni maja juz wszystko zajete! niezle! wiec dzisiaj musze meza wziac na zakupy pilkowe

dobra rozpisalam sie jak glupia a wy juz pewnie dopisalyscie z 5 stron

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
zaczynaliśmy ranoale koło 12-13 odsyłali mnie na sale bo zjeżdżały się inne rodzące a u nas tylko 3 porodówki. Tak więc drugiego dnia wieczorem az dostałam załamania przedporodowego bo nie mogłam zniesć tego,że inne przyjeżdżają raz-dwa i po sprawie a u mnie nic

No i faktycznie tego trzeciego dnia-Szybka i nerwowa akcja bo zaczęliśmy o 8;00 podaniem oxy a o 8;30 młody pojawił się na świecie przez cc
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Nie mogłam Was nadrobić gaduły jedne

Serku dyplom odebrałam w zeszłym tygodniu

Magda duży chłopak z Twojego Antka będzie

Izula Papi Agamo cieszę się, że na wizytach wszystko ok

Asiu witamy na forum

Wszystkie ciuszki prześliczne

Odnośnie przewijaka na komodę, to ja chyba kupię ten miękki

Ja też mam linie od spojenia łonowego aż po sam biust

Dziewczyny co się dzieje? Tak spieszno tym naszym Maluszkom na świat. Poczekajmy jeszcze z miesiąc na swoją kolej. Trzymam kciuki za Was wszystkie

U mnie mebelki już stoją

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Asia miło nam będzie Ciebie tu gościć

Ania ja sobie nie wyobrażam, żeby mojego męża nie było i może zostanę posądzona o egoizm i brak zrozumienia, ale nigdy bym Mu tego nie zapomniała. To zbytważne wydażenie i poza tym uważam, że wtedy będę go bardzo potrzebowała.
Agamo, kochana ja już spakowałam tydzień temu do walizki ubrania w które nie zmieszczę się po porodzie aż do następnej zimy i mąż wyniósł na garaż

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
3 dni oxy Villemo....
zaczynaliśmy ranoale koło 12-13 odsyłali mnie na sale bo zjeżdżały się inne rodzące a u nas tylko 3 porodówki. Tak więc drugiego dnia wieczorem az dostałam załamania przedporodowego bo nie mogłam zniesć tego,że inne przyjeżdżają raz-dwa i po sprawie a u mnie nicDoktorek obiecał mi wtedy klęcząc przy moim łóżku,że jutro na pewno urodzę Filipa ale,że muszę się uspokoić heh. Do dziś mi to wypomina
No i faktycznie tego trzeciego dnia-Szybka i nerwowa akcja bo zaczęliśmy o 8;00 podaniem oxy a o 8;30 młody pojawił się na świecie przez cc
O Boże! To ja się chyba powinnam cieszyć, że mnie tak szybko załatwili.

Jak ja się cieszę, że tym razem ominie mnie kroplówka

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Nubi,Monika przepis na dżem wiśniowy z kakao i rumem: 3kg wiśni, 1kg cukru albo więcej jeśli wiśnie nie są słodkie, 100 g kakao i około 3 łyżek rumu - albo więcej , do smaku i niecała szklanka szklanki wody.
Wiśnie wydrylować, zagotować razem z cukrem i gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje i zrobią sie "czarne", mieszając by nie przypalić. Ja gotowałam 3 dni po 2 godzinki, ale możecie zrobić wszytko jednego dnia. Na końcu rozrobić w wodzie rum i kakao i połączyć z dżemem i gotować już tylko chwilkę, z 5 minutek i gotowe

Nubi to wczorajsze zakupy:
- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
O rany co się dzieję od wczoraj

Witam nową mamusię!
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A na obiadek wpałaszowałam całą michę lanych kluseczek na mleku ze świeżą konfiturką i tak się zastanawiam czy sobie nie dolać

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dopiero się doczłapałam od rana...
Akina, kalina trzymam kciuki za Was!! trzymajcie się!
pyzaura udanej wizyty!
serku dzięki za przepis na dżem

badanie na tego paciorkowca to chyba koło 35 tygodnia, ale dokłądnie nie wiem. Mnie teraz czeka klejna morfologia i mocz.
Boże, tyle miałąm popisac i już nie wiem, ciągle w biegu dzisiaj jestem...