BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #707478 przez Nubi
Iva nie bede ignorowac skurczow ale przez to co sie dzieje to troche moze panikuje, jak dzis wstalam bylo lepiej, jezeli soe pogorszy podskocze na ip.

Villemo ja tez pierwszy zakup mialam proszkowy ;)
Kaline z Zeromskiego odeslali na kopernika bo w zeromskim w tak wczesnej ciazy nie maja specjalistycznego sprzetu zeby mala ratowac w razie porodu. Mowila ze chyba w kolejce urodzi z nerwow. A teraz napisala ze juz lepiej i ze same brzuchatki czekaja na przyjecie, bo pytalam czy nie ma pierszenstwa... Jest z nia maz, wiec lzej jej w tej poczekalni.
Aga ja mam kontakt ze swoimi rodzicami b dobry, jestesmy bardzo zzyci w rodzinie, P. Jest typem samotnika, rodzinne spedy to dla niego zlo konieczne. To nie kwestia zycia zle ze soba tylko kolo siebie... Komentarze sa zbedne i nie chce juz wracac do tego tematu ;) przepis na konfiturke lepiej dawaj! :laugh:

Jestem mamAsią

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #707480 przez mery75
karolcia1919 napisał:

a my powinniśmy odczuwać jakieś skurcze bo ja nic nie czuję ..już głupieje chyba ...

Karolka skurcze to chyba nieoznaczają nic dobrego ale to jeszcze pewnie zależy jakie one są mi tylko brzuch nadal twardneje pomimo Luteiny tylko jak leże to jest w miare normalny

11 lata 9 miesiąc temu #707482 przez nike84
kurcze co to zaczyna się dziać :ohmy: :unsure: nubi przekaż Kalinie że trzymamy za nią kciuki i niech w miarę możliwości daje znać co u niej. Aż zaczynam się bać...bo niby wszystko jest dobrze a tu nagle takie "niespodzianki" :(

11 lata 9 miesiąc temu #707484 przez mery75
Oj Kalinka ma termin tydzień przedemną oby tylko nieurodziła teraz ja to się modle żeby chociaż do 36-37 tyg. donosić już dłużej niemusze bidulka oby jej przeszło :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #707489 przez Alivva
mery75 napisał:

Alivva rybko Ty się szykujesz na 1.08 aż zerknęłam w pokazywarke na kiedy masz termin kochana jeszcze masz czas gdzie się spieszysz :P

Nie,nie Gosiaku :) 01.sierpnia to faktycznie za szybko :) Napisałam,że nia miałabym nic przeciwko,żeby Luśka urodzila się koło 20sierpnia ;)

11 lata 9 miesiąc temu #707494 przez mery75
Alivva napisał:

mery75 napisał:

Alivva rybko Ty się szykujesz na 1.08 aż zerknęłam w pokazywarke na kiedy masz termin kochana jeszcze masz czas gdzie się spieszysz :P

Nie,nie Gosiaku :) 01.sierpnia to faktycznie za szybko :) Napisałam,że nia miałabym nic przeciwko,żeby Luśka urodzila się koło 20sierpnia ;)

Ojej bo się normalnie przestraszyłam :blush: szczerze to już bym chciała koniec sierpnia

11 lata 9 miesiąc temu #707498 przez Alivva
mery75 napisał:

Ojej bo się normalnie przestraszyłam :blush: szczerze to już bym chciała koniec sierpnia

Ja też :) aczkolwiek nie odmówiłabym sobie przyjemności ostatnich zakupów dla Niuni :) Jakoś po 10tym sierpnia ;)
Wiecie czego ja się obawiam....że nie będę w ogóle czuła skurczy jakby się cos działo,bo skoro nie czułam ich podczas porodu Filipa :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Nie,żebym narzekała ale żeby nie przegapiś tego co ważne cholerka.... We wtorek pogadam o tym z doktorkiem,pewnie coś poradzi :)

11 lata 9 miesiąc temu #707510 przez izula
dziewczyny a w którym tyg jest Kalinka?

Mam nadzieję, że przejdą jej te skurcze. Przecież mamy jeszcze cały sierpień. Ale fakt, grunt to 37 tygodnia doczekać to już jest spokój. Mi pani dr powiedziała, że skurczy porodowych nie da się nie zauważyć.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #707513 przez Villemo
Nubi napisał:

Iva nie bede ignorowac skurczow ale przez to co sie dzieje to troche moze panikuje, jak dzis wstalam bylo lepiej, jezeli soe pogorszy podskocze na ip.

Villemo ja tez pierwszy zakup mialam proszkowy ;)
Kaline z Zeromskiego odeslali na kopernika bo w zeromskim w tak wczesnej ciazy nie maja specjalistycznego sprzetu zeby mala ratowac w razie porodu. Mowila ze chyba w kolejce urodzi z nerwow. A teraz napisala ze juz lepiej i ze same brzuchatki czekaja na przyjecie, bo pytalam czy nie ma pierszenstwa... Jest z nia maz, wiec lzej jej w tej poczekalni.
Aga ja mam kontakt ze swoimi rodzicami b dobry, jestesmy bardzo zzyci w rodzinie, P. Jest typem samotnika, rodzinne spedy to dla niego zlo konieczne. To nie kwestia zycia zle ze soba tylko kolo siebie... Komentarze sa zbedne i nie chce juz wracac do tego tematu ;) przepis na konfiturke lepiej dawaj! :laugh:

Ufff to bardzo dobrze. Na kopernika naprawdę mają świetny sprzęt i świetnych fachowców na pewno zrobią wszystko, żeby małą zatrzymać w brzuszku jak najdłużej.

11 lata 9 miesiąc temu #707514 przez SerekWaniliowy
Karolcia ja potrafię w poł zdania się zawiesić i nie pamiętać o czym mówiłam :ohmy: wiec nie przejmuj sie, wszystkie mamy podobnie :)

MyMelange ja za te mewy to bym się pokroić dała :silly:

Nubi mi babeczka w sklepie pokazywała, że biorąc rozmiar dobry teraz jest jeszcze dużo miejsca gdyby sie powiększyły, bo staniczki są "otwarte" od góry takie trochę bardotki ale, że jak sie obawiam to mam przyjść na 2 tygodnie przed terminem, nie wiem czy już wtedy będą zmiany ale teraz sobie upatrzę a jak będę jechała na porodówkę, to kliknę i ekspresem przyjdą :silly:

Kocham Cie jakie rozciąganie? To brzmi jak jakaś średniowieczna tortura, u nas nic nie mówiła o tym tylko o ćwiczeniach oddechowych i mieśniach kegla :ohmy:

Nefeli jak sie cieszę że u Was lepiej i że troszkę spokojniejsza jesteś, a ta kawa w milym towarzystwie to dobrze Ci zrobi, szkoda, że tak długo musisz na nia czekać :) no i jak znam już to TOWARZYSTWO to pewnie i jakieś ciasto sie znajdzie hehee

Nike Nubi każdy pretekst jest dobry na porządne lody :laugh: a póki odliczamy to przynajmniej raz w tygodniu go mamy :D

Villemo no nabierasz rozpędu dopiero a póxniej sie nie bedziesz mogła zatrzymać jak dziewczyny ;)

Pyzaura czekamy tylko na dobre wiadomości powizytowe :) Powodzenia!

A dziewczyny dziś nakawkę i ploteczki się wybierają, jak fajnie mają :) Udanego spotkania krakowianki!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #707515 przez karolcia1919
mnie aż głowa boli od tego wszystkiego :(
kurde za bardzo wszystko biorę do siebie .

ja tez nie wiem co robić bo mały w dzień kopnie raz lub dwa a rusza się jak się poloze wieczorem dopiero...

11 lata 9 miesiąc temu #707516 przez karolcia1919
a tak z innej baczki słyszałyście o tym ze nie ma być już wieczorynki na TVP??
co o tym sądzicie .
dla mnie to porażka .
ogólnie jest mało bajek wieczorem ...to jeszcze chcą zabrać.

11 lata 9 miesiąc temu #707517 przez pyzaura
ej lasunie a co z Papi ?? to nie dzis miala miec ten slub?? czy cos w postach ominelam??

Ania

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #707524 przez kocham_cie
oj biedna Kalinka o jakim oni porodzie mówią :huh: :huh: :huh: niech zatrzymają wszytsko najpierw a nie myslą o porodzie przedwczesnym!!!

Serku wygląda to tak... oliwa z oliwek i na początek jeden palec... smarujesz wargi sromowe w środku i zaczynasz... trzy koliste ruchy po ściankach pochwy i potem ucisk na dole w stronę odbytu... aż zacznie piec... i tak powtórzyć kilka razy... po paru dniach dokładasz koleny palec, aż dojdziesz do 4... :lol: :lol: :lol: a i jeszcze mówiły żeby po kąpieli brodawki przetrzeć kilka razy ręcznikiem :)

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka