- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
No więc jestem po wizycie,dostałam stertę leków Macica spięta,Igunia ułożona główkowo.Ta szarpanina,to chyba przez to,że najprawdopodobniej się obróciła. Ciśnienie miałam 140/101! Ale to przez stres,ale dał mi lek Dopegyt który mam brać 3x1, do tego Fenoterol na te skurcze 3x1,boje się tego leku bo ma skutki uboczne zawsze-kołatanie serca,duszności,drżenie. Przed tym Fenoterolem mam brać 30 min. wcześniej jeszcze Isoptin (3x1), już nawet nie czytam co to,bo załamana jestem ilością leków. Do kolekcji mam jeszcze Nystatynę dopochwowo Za tydzień wizyta u mojego gina,mam nadzieję,że mi to wszystko odstawi! Do niedzieli mam ograniczony dostęp do netu,na forum nie wejdę. Zostawiam też na wszelki wypadek nr do siebie. Będę dawać znaki jak się czuje. Ściskam.
a teraz szybko nadrobię co naskrobałyście kiedy mnie nie było...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
donata dziekowac na noc posmaruje amolem ciekawe
babcia zawsze mowi ze amol leoszy od lekow a ja jakos chce byc madrzejsza
Mojego męża babcia całe życie smarowała się Amolem i nie brała żadnych leków. U nas Amol też zawsze jest i na wszystko. Jak boli mnie głowa, to smaruję skronie, jak mam katar to robię sobie z niego inhalację, a jak boli gardło to biorę kilka kropel na cukier na łyżeczkę i łykam

Ja też już lecę spać. Oby ta noc była spokojna. Dzisiaj ostatni dzień wzięłam antybiotyk. Jutro rano idę zrobić wyniki i w czwartek na 13 wizyta u ginekologa! Wreszcie!!! Nie miałam USG od 2 miesięcy i jestem ciekawa, jak mój synek teraz wygląda i ile waży

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Daga,Kochana fajne,że się nam meldujesz.....małymi kroczkami do przodu

I nie wpraszasz się,a nawet jak tak myslisz,to powiem Ci jedno....no cholera-nie odpuszczę Ci naszego wspólnego spotkania jak będziesz w PL

Taka rada odnośnie pokarmu....pamiętajcie tak na przyszłość-im więcej się odciąga tym więcej nasze cycuchy produkują więc jak nie chcecie byc takie uwiązane jak ja z młodym to ostrożnie z tym odciąganiem. Ja mogłam wykarmić cały oddział noworodków tyle miałam....:/ i to wcale nie było takie fajne...
Słonko,Nubi-dzięki dziewczynki

Krechę na brzucholku ja mam....zaczęła mi się pojawiać juz jakoś w 10tc i jest coraz grubsza,ciemniejsza,bardziej wyraźna. Od spojenia łonowego przez pępek i jeszcze 10cm wyżej. Z młodym miałam też więc to może zależy od kobiety. Nie wiem. Jest mi obojętna,tak widocznie musi być i oby szybko zniknęła PO urodzeniu

Jeśli kogoś pominęłam-wybaczcie....staram się,staram ale same wiecie jak to wychodzi w praktyce

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dzień dobry kruszynki!
Zaraz zacznę nadrabiać wczorajsze popołudnie, bo wczoraj nie dałam rady tyle naskrobałyście gadułki

Najadłam się wczoraj stracha

Aha dziewczyny dżem stoi od wczoraj gotowy no ale siłą rzeczy go nie zawekowałam, ba, nawet nie spróbowałam, dziś nadrobię i powiem czy smaczny.
Miłego poranka, biorę się za czytanie na leżąco rzecz jasna

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
uważam ze mam zryty łeb .
tak jak kiedyś z wstawioną zupą czy wyłączonym żelazkiem myślę o tym czy zamknęłam drzwi.
ja to mam sklerozę nie pamiętam co było ok godziny temu

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

nad tym morzem spać nie idzie tak się mewy drą

Czytam o Waszych problemach i mocno za Was trzymam kciuki! Modlę się za wszystkie...
Znowu nie pamiętam, co miałam napisać noooooo. Masakra! No nic, caluje Was mocno !
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja nie wiem czy dzis nie odwiedze ip, jak mi sie powtorzy sytuacja z nocy to chyba trzeba bedzie tam skoczyc..dla spokoju. Budzil mnie pospinany brzuch, nie bylo to bolesne ale cholernie nie komfortowe. Mala teraz sobie bryka i niby ok wiec ńie chce panikowac... Ńo ale troszke mozna jak sie tu czyta Wasze zmagania.
Aga ja chetnie bez probowania zgarne przepis

A co do Twojej przygody

Bielizna z alles tez mi sie podoba, w koncu cos ladnego

Zastanawiam sie tylko czy kupic juz teraz? Jaki rozmiar? Czy miseczki z pokarmem sie nie powieksza?
Kinga jak Ci podroz minela? I prosze nie narzekaj na mewy, jestes nad morzem

Wow pelniutki 32 tydzień...

Wstaje powoli na jakies sniadanie

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ależ mam do nadrabiania... gaduły nie oszczędzacie mnie

Zaczne od tego że wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia... i jestem naprawdę bardzo zadowolona... grupka mala- 10 ciężarówek- wszystkie między 30-32 tygodniem ciąży... tak w skrócie dowiedziałam się że od 32 tygodnia pora na regularne rozciąganie ścianek pochwy- tak aby dojść do 4 palców, ćwiczenie mięśni kegla, smarowanie brodawek maltanem i ćwiczenia z oddychania przeponą

a teraz biorę się za czytanie...
Villemo pytałam o to KTG bo dziewczyny już pisały że miały robione... ale teraz już jestem spokojna- dzięki
Izula podobno te podkłady z belli są najlepsze... wczoraj położna mi powiedziała żeby innych nie kupować, bo te są największe i najbardziej chłonne
Donata u mnie dokladnie to samo ze sprzątaniem... marudzi że ciągle coś robie ale sam od siebie to raczej za pożadki się nie weźmie... przecież jest czysto
Iva
- czyżby serduszko szybciej zabiło

- Jak ja wstawiam cos przez fona to też mi się dubluje
paulinka.k22 ja wczoraj sie dowiedziałam w szkole rodzenia żeby podkładów mieć z 3-4 paczki i majtek jednorazowych tak z 3 szt- ale najlepiej tych siateczkowych.
Iwonka twój suwaczek- 40 dni- ja pierdziele maskara!!! a pokarm przyjdzie- zobaczysz tylko się tym nie stresuj

Papi wyglądałabys bosko z kotem w wózku na spacerku ... już to widzę
Nefeli kochana trzymaj się... i nózki zaciśnięte- będzie dobrze- kolejny dzień za tobą
Serku kurka uważaj na siebie, skurcze- jakie skurcze- dziewczyny zaczyna się coś za dużo tu u nas takich akcji... ufff
Jesli chodzi o leki to ja nie biorę żadnych... przez całą ciąże wziełam może z 3 nospy... i oby tak zostało do końca
Kreche na brzusiu mam od 14 tygodnia... od spojenia łonowego po sam mostek

Dobra trzeba wziąć się do pracy... hihihi, już 9 a ja jeszcze nic produktywnego nie zrobiłam... a pracuje od 6

do później

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Iva jak tylko to wszystko przetrwam to na pewno kawe bedziemy pily,uciekam i sciskam Was wszystkie,ide lezec lezec lezec

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Kurcze dziewczyny uważajcie na siebie

iwonka to jak na sierpniówkach już sie zaczyna, to już niedługo będą pisać, że wrześniówki zaczęły sie rozpakowywać

Tak w ogóle to dzień dobry

dziś zaczynamy 30 tydzień

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
nike84 napisał:
dziś zaczynamy 30 tydzień
Pogratulujemy sobie osobiscie
haha no tak

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jeszcze nie doczytałam zaległości ale się melduję.
I informuję, że dokonałam pierwszego zakupu. Skoczyłam do marketu kupić proszek do prania dziecięcych ubranek

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Agamo męża masz bystrego, ale 2 Magnumy? hmmm opłacało się

Iva trzymam kciuki i życzę powodzenia, tylko uważaj byś nie pomyliła sentymentu i wspomnień z realiami i uczuciami

Papi może nikt by Wam do wózka nie zajrzał, inaczej było by kupę śmiechu

Dziewczyny ja też mam suche piersi i w dodatku z miesiąc temu zauważyłam, że klapły, ale ta kuzynka która urodziła 2 tygodnie temu, miała całą ciążę biust bez zmian raczej nieduży a po cesarce od razu karmić zaczęła a teraz mówi, że ma sporo pokarmu, więc rozmiar czy wcześniejsze brudzenie albo rodzaj porodu ma średnie znaczenie

Dziś już jestem spokojniejsza, jak to wczoraj usłyszałam, powinnam się cieszyć, że mam możliwość leżakowania w domu a nie szpitalu i tego się trzymam, porostu muśże wziąć się za zakupy i więcej leżeć mimo chęci przenoszenia gór. Jak sobie pomyślę o Ivie, która jeszcze niedawno 30km robiła... brrr chyba bym naszą Bogne na siodełku wysiedziała

Monika ja w Tesco widziałam w normalnej cenie przewijaki w "Kubisie" za 20zł, koleżanka kupiła i narazie nie narzeka.
Co do KTG to ja od poniedziałku będę miała robione planowo co 2 tygodnie razem z badaniem ale nawet nie wiem czy się za nie dodatkowo płaci:/ ach i w najbliższy poniedziałek tego paciorkowca mam zrobić, tylko czy to nie za wcześnie?
Izula też myślałam o takim spędzie ciężarówek, albo może już mam i dzieciaczków