BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #706770 przez karolcia1919
donata Twój facet by mógł podać sobie rękę z moim .mój tez krzyczy jak sprzątam usiądź nie rób itp a sam jakoś nie posprząta.
a samo się nie zrobi.
szczerze ja robię zapasy by na jakiś czas się nie martwic ze czegoś zabraknie .choć dużo wiem ze dostane i tez chce by przynosili mi pampersy jak pytają co chce to mowie ze własnie je chce:)

ja mam juz 3 paczki po 80 szt i jedną 52 szt

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #706816 przez Alivva
Heloooooo :D
BYłam na łajzach od rana :P Tzn od około 11 :D W pracy na kawusi,w sklepach,na poczcie odebrać paczkę. Dowieźli pokrywę na basen więc od razu we dwójkę z Filipem wzięłam się za rozkładanie naszego "półmiska"w ogrodzie :) Skończyliśmy,teraz pozostaje poczekać parę godzin,aż napełni się wodą i można się piknikować ;)
A babcia Zosia była w mieście i kupiła dwie śliczne bluzeczki dla Luśki w lumpku :) Później Wam pokażę fotę,ale na razie młody gra na moim telefonie :)

Mery....już sobie wyobrażam laleczkę w tej sukienusi :) aaaa i śliczne foto brzunia :)

Karolinka,fajnie z tą umową-nie musisz się juz niczym stresować :) Ja mam nadzieję,że od przyszłego miesiąca będę regularnie dostawała kasę z zusu i jakoś ogarnę wszystko....

Madzia...ja na razie ktg nie miałam i lekarz nic nie mówił.... zobaczymy czy cos wspomni o tym na kolejnej wizycie za tydzień. I nie przejmuj się snami...mi się Luśka też nie śni :) Dzieci znajomych owszem,ale nie moja mała. No...poza jednym horrorem ale nie chcę nawet wracać myślami do tego snu :(

Izula...identyczną lampke miałam dla Filipa :) Teraz będę miała żółty księżyc chociaż szczerze to chciałabym cuś fioletowego :P

A teraz Wam jeszcze powiem,że być może odzyskam łóżeczko po moim syniu :) Piszę być może bo łóżeczko jest u mojej ex szwagierki a to taka żmija,że nie wiem czy je odda (chociaz Pola już nie śpi w nim od roku) w każdym razie ex małżonek sam się zapytał czy mam łóżeczko i jak w odp usłyszał,że nie to powiedział,że przywiezie te Filipowe. No nie powiem-chciałabym. Co moje to moje,ale pytanie tylko czy ta żmija je odda....

Muszę Wam jeszcze o czymś skrobnąć,bo od kilku dni nie mogę się pozbierać.... Kiedyś miałam kogoś takiego.....bliskiego sercu.Wieki temu ale miło się wspomina bo to była takie sympatyczne szczeniackie zauroczenie :) Gość wyjechał daleko....słyszałam,że się ożenił,związał się zawodowo z wojskiem (strzelec zawodowy),wyjeżdżał na misje do Afganistanu,Libii.... Spotkaliśmy się przypadkiem w Wolsztynie kilka dni temu. Po 17 latach :) Przegadaliśmy ponad godzinę,która zleciała w mig. Szybko poslubie owdowiał,nie ma dzieci,kolejny toksyczny związek zakończył jakiś czas temu,mieszka w Zielonej Górze....
Oj się porobiło......

11 lata 9 miesiąc temu #706817 przez nike84
dzięki dziewczyny :) trzeba będzie się uzbroić w cierpliwość, choć przyznam, że to nie jest moja mocna strona :P Zdrzemnęłam sie na chwilkę - jakieś 2,5 godziny (już widzę jaką "fantastyczną" będe miała noc), ale tak jakby lepiej się czuje :)
izula no też zaczynasz szaleć z zakupami :) właśnie miałam pytać ile tych podkładów trzeba mieć? Tzn do szpitala? Bo później to nie problem dokupić, jak to napisała donata nie mieszkamy na bezludnej wyspie ;)
oj trzeba się zabrać za jakiś obiad... :)

11 lata 9 miesiąc temu #706825 przez Ania31
A ja tez sie zdrzemnelam troche jakos tak mnie zmuliło
Zjadłam pyszne leczo, tesciowa zrobiła i mnie poczęstowała :)

Izula śliczna lampka gwiazdeczka, bardzo mi sie podoba.

Aliwa oby udało Ci sie odzyskac łóżeczko nie musiałabys kupowac. No i miło spedziłas czas, fajnie tak spotkac kogos po latach jest co opowiadac :)

No własnie a ile tych podkładów do szpitala trzeba miec? niewiem ile mam tego zamówic?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #706833 przez paulinka.k22
Ania31 napisał:

No własnie a ile tych podkładów do szpitala trzeba miec? niewiem ile mam tego zamówic?

Ostatnio pytałam się koleżanki ile tych podkładów trzeba mieć, bo też się zastanawiałam ile opakowań kupic. Jej wystarczyło tylko jedno ;) a miała cesarkę, nie wiem czy to ma jakiś wpływ ;) plus te majty jednorazowe, których zużyła może z trzy... Więc ja na razie kupię jedną paczkę, w razie czego mąż dokupi... A dla dzieciątka muszę mieć tylko pieluszki i chusteczki nawilżające i ciuszki na wyjście :)

11 lata 9 miesiąc temu #706844 przez niagara
Witam :)
U nas zabawy z mablami ciag dalszy :dry: Nawet nie mam czasu Was nadrobic :dry: Poodpisuje jak wreszcie skonczymy :)

11 lata 9 miesiąc temu #706853 przez Monika23083
Właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia. Dzisiaj " karmiłam lalkę" w różnych pozycjach, robiłam jej masaż antykolkowy i nosiłam. Taka sobie ważyła 3100g i szczerze to trochę się zmachałam:)

Myślałam, że z odżywianiem w ciąży to będzie tak tragicznie, ale na szczęście sporo można jeść i moich ukochanych bitek wołowych nie będę musiała się pozbyć:)a tak wszyscy wokół mówili mi że tylko gotowane... no i później mieliśmy wykład z panią z banku komórek macierzystych..

Iva oby udało Ci się odzyskać łóżeczko:) takie spotkania po latach są fajne i takie sentymentalne. Rok temu spotkałam się z moim pierwszym chłopakiem, byliśmy razem ponad rok i to była taka wielka szczeniacka miłość. Oj, pozbierać się nie mogłam chyba z tydzień..tak z sentymentu:)

Ania coś Ty zrobiła temu psu, że się zmęczył?? ale musisz mieć energii!! :)

u nas do szpitala nie trzeba nic przywozić, ale kupiłam sobie majtasy poporodowe 5 sztuk, a nóż się przydadzą.

a Iwonta to się dzisiaj odzywała? jakoś chyba nie zarejestrowałam postu, ciekawe jak tam jej gardło..

niagara, czekamy na foty z mebelkami:)

11 lata 9 miesiąc temu #706860 przez Monika23083
nie amiętam, może już o tym filmie była mowa, ale polecono nam dzisiaj obejrzenie tego filmu:

filmykino.pl/video/Wszystko-o-karmieniu-...dka-(2005)-Lektor-PL

11 lata 9 miesiąc temu #706864 przez Ania31
Monika to ciekawe sa te wykłady w szkole rodzenia az zaluje ze sie nie zapisałam

A pies to sie zmeczył bo cały czas mu rzucałam piłke a on za nia lata jak głupi a ja wogole nie musiałam do tego używać za duzo siły :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #706870 przez Alivva
Upolowane przez babcie bluzeczki dla Luski :-)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #706873 przez Alivva
dlaczego jak wysyłam coś przez fona to mi się dubluje cholerka....
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #706876 przez izula
Dziewczynki ja tak szybko bo nie mogę siedzieć a na leżąco nie dam rady pisać :)

Ja wyczytałam i tak mi koleżanka mówiła, że co do podkładów to dobrze mieć paczkę na dzień. Ponieważ mam mieć cesarkę to kupiłam 2x Bella +3x Baby Ono w sumie 5 sztuk. Mam jeszcze paczkę podpasek zwykłych. Wolę mieć tego akurat więcej, żeby mi nie zabrakło za nim ktoś mi dowiezie. A nie mam pojęcia ile tego naprawdę pójdzie.

CO do pampersów to mam jedną paczkę 43 szt Pampers i jedną paczkę Dady 25 szt. Do szpitala wezmę tylko paczkę Pampersów. Niby nie trzeba ale gdzieś wyczytałam, że dobrze jest mieć paczkę pampersów i chusteczek ze sobą. A potem to już na bieżąco będę dokupywać. Koleżanka powiedziała, że 1 tylko 4 paczki zużyła a Dzidziuś urodził się 3100 grama. Potem przeszła szybko już na 2. Więc myślę, że z 1 niema co szaleć.

Majtki jednorazowe też kupiłam 5 sztuk.

Alivva ładne te bluzeczki, szczególnie ta biała z kolorowym napisem.

Muszę się położyć, potem jeszcze się odezwę i nadrobię resztę postów :)

Szkoda, że niema wideokonferencji to bym nie bym mogła częściej z wami rozmawiać :)

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #706879 przez Alivva
Monia-Akina napisała własnie do mnie na fb....

Nie mogę wejść na forum przez tel. A chciałam byście trzymały za mnie i Igunie kciuki. Cały dzień mam bóle,mała się rzuca,mój lekarz na urlopie za granicą. Zadzwoniłam do tego co go zastępuje i kazał mi migiem przyjechać dziś na wizytę,albo do szpitala. Wybrałam to pierwsze i czekam na męża. Strasznie się denerwuje ;(((
Nie wiem czy mi zmartwienia wychodzą czy co,płakać mi się chce.

11 lata 9 miesiąc temu #706882 przez agamo
Iva sliczne bluzeczki eh ta babcia chyba zakochana we wnuczce co?

Niagara az sie nie moge doczekac fotek z mebelkami dla Lenki napewno super bedzie wygladac!

Monia cos mi ten link otwiera stronke z roznymi filmami a nie z tym poleconym :( a jaki to ma byc tytul tego filmu? bo chetnie bym obejrzala. Maz jutro do pracy leci to akurat mialabym czas obejrzec! a dzisiaj mialam dokonczyc sprzatanie ale spedzamy z mezem wspolnie dzien na ogladaniu filmow i byczeniu sie ze najwyzej jutro skoncze! A wiecie jaki z niego cwaniak chcialo mu sie piwka bo u nas skwar ale wiedzial ze nie bardzo bede za tym zeby isc do sklepu po alkohole dla niego to zeby mnie przekonac zeby mogl sobie kupic piwko mowi do mnie kochanie choc do sklepu nie zjadlabys loda takiego magnuma almond? eh podstepny bo dobrze wiedzial ze sie nie opre ostatnio to moje ulubione :D mniam no i polazlam z nim i dwa lody az wszamalam :D lakomczuch ze mnie sie zrobil :D

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #706886 przez izula
Alivva napisz Akinie, że my tu wszystkie za Nie trzymamy kciuki i czekamy dziś na dobre wieści i ma się nie denerwować bo to jeszcze bardziej podnosi poziom adrenaliny.
Biedna ona.

A odzywała się Nefeli? Ivonta też chyba ostatnio co pisała to o bólu gardła. Jeśli dobrze zarejestrowałam. Bo może coś mi umknęło.

Iva heheh podobno pierwsza miłość nigdy nie rdzewieje:) Ale to fajnie, że po tylu latach macie dalej o czym pogadać i rozumiecie się tak jak kiedyś. Może będzie z tego przynajmniej fajna zdrowa przyjaźń?

Coś miałam jeszcze napisać, ale co...

[/url]
[/url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka