BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #706156 przez Monika23083
byłam po maliny na wsi , po drodze wesżłam do tesco po słoiki i wyszłam z wanienką, czapeczkami i skarpetkami dla Jasia :laugh:

serku maliny wkładam do słoików na przemian z cukrem, zakręcam i tak gotuję w wielkim garnku przez jakieś 30 minut od zagotowania:laugh: po wyciągnieciu układam wieczkami w dół i gotowe. Właśnie mi się robią kolejne 4 słoje:)

pampersy w lidlu są po 29,90zł, ale tylko 3,4 i 5:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #706167 przez Monika23083
izula super wiadomości po wizycie :)

kalinaja ostatnio cały dzień taki brzuch miałam, a dzien wcześniej w polu z grabiami śmigałam... jednak trzeba trochę przystopowac nawet jak ma się full energii, dla mnie to strasznie trudne, ale musze się trzymać. Grabie póki co odłożyłam i dzisiaj nawet nie tknęłam:) mam andzieję, że już Ci troskzę lepiej:)

11 lata 9 miesiąc temu #706190 przez Alivva
Nooo Mery,Ty Łobuziaro.....pisz a nie strasz tu takimi zniknięciami ;)

Dzięki dziewczynki za miłe słowa :) Wy jednak jesteście najlepszą grupą wsparcia :D

Widze,że maluszki nie odbiegają wagą od siebie nawzajem ;) Ciekawe które będzie po urodzeniu największe hahaha Niekoniecznie bym chciała,żeby to była moja Alicja :D

papi,uważam,że nie przesadzasz :) Ja od razu robiłam selekcję ciuszków dla małej,tych które podostawałam i to co było zaplamione,zniszczone albo zwyczajnie mi się nie podobało-na bok. Bratowa zabrała do opieki społecznej gdzie pracuje. Komuś się pewnie przydadzą a ja i tak mam dosyć ;) Z butelkami tez Cie rozumiem :) Nie chciałabym po kimś,chyba,że szklane i dokupiłabym nowe smoki. Plastiki są ładne jak nowe ale ani bym ni chciała po kimś używać ani tez nie dałabym po swoich dzieciach..... robią się matowe,szare i brzydkie. Takie moje zdanie O!
Ach i zazdroszczę pampersiaków za taką cenę ;)

Kuruj się Iwonka,kuruj :) Wiem,że takie mleko jest zbawienne ale ja na samą myśl.... :X

11 lata 9 miesiąc temu #706201 przez SerekWaniliowy
No Niagara uwijajcie się, bo my tu na zdjęcia czekamy :lol:

Papi właśnie mnie męczą bolesne czarne królicze bobki po żelazie i na to nie pomaga siemię bo już nawet mielone jem ani otręby :( a bardzo się boję, że mi przez to żyły popękają albo powychodzą :ohmy: Papi zapierz plamki tłuste zielonym ludwikiem, szarym mydłem lub mydełkiem odplamiającym, są o wiele lepsze od odplamiaczy :) w ubiegłym roku pękła mi na wakacjach butelka z oliwką i przez kilka dni doprać nie mogłam i zostawiłam na dnie w szafie i teraz jak wszystko z szaf leciało przy porządkach to przyniosłam mamie i właśnie mydełkiem mi elegancko wszystko odeprała :) i to po roku :)

Tez ubranka używane czy to dla siebie czy dla Bogny kupuje i dostaje ale np bielizny czy strojów kąpielowych butów itp nie używam, jeśli ktoś ma ochotę to bardzo proszę a ja mam ograniczenie takie ;P butelkę tez nowa kupię, nie przejmuj się co ktoś powie, Ty masz się czuć dobrze i pewnie i nie otrząsać sie z obrzydzenia przy każdym napełnianiu butli i już ;)

Papi a z tym aktem to ja też nie wiem czy trzeba czy nie ;P będę robiła co mi powiedzą ;P a akt małżeństwa odbierałam prawie po roku, jakieś 2 tygodnie temu pojechałam do urzędu bo mi coś świtało, że chyba miałam się tam stawić po ślubie a Pani pyta do czego potrzebuję te papiery, wiec mówię, że do niczego, a Ona to po co w takim razie przyszłam, to mówię, że może sie kiedyś przydadzą, więc babeczka poszła i zginęła, po jakimś kwadransie przychodzi i pyta czy na pewno wszystko było w porządku i wyszłam za mąż, zdębiałam - bo słyszałam o przypadkach, że kościół nie odesłał dokumentów w ciągu 5 dni i małżeństwo nie było ważne, ale babeczka sie zorientowała, że mnie zatkało i spytała kiedy ten ślub brałam, mówię że 14.07.2012 a Ona sie śmiać zaczęła, że jeszcze jej się nie zdarzyło by ktoś po ślubie nie odebrał i tak długo zwlekał i Ona tylko w 2013 szukała, no i oczywiście wszystko się odnalazło ;P

Mery będą zielone z zazdrości jak będziemy sie zdjęciami wymieniały ;P a pampersów to ktos mi mówił, że idzie około 12 szt dziennie więc starczy Ci na jakieś 3 tygodnie :)

No Iwonka chyba za bardzo na męża krzyczałaś ;)

Ach te malinki, chodzą mi wciąż po głowie, ale może w środę przejadę się na ryneczek z rańca i popatrzę i popytam o hurtowe ilości to może i cena lepsza będzie ;)

Ojjj wzięłabym chłodny prysznic a tu klops do piątku prace konserwacyjne i tylko pozostaje z garnkiem do wanny skromnie wleźć :silly: kurde, na codzień nie docenia się takich rzeczy jak prąd czy czysta i ciepła woda z kranu, jak my byśmy żyły gdyby nie było pampersów, bieżącej wody, prądu, mleka w proszku, pralek itd :ohmy: :side:

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #706210 przez eta
Cześć dziewczyny, sama rodziłam w grudniu 2012 roku...
zajmuje się szyciem na zamówienie rzeczy dla dzieci typu pościel, mata, ochraniacz itp
więcej na www.facebook.com/pages/Spioch/183879848433685
może komuś się przyda, dbajcie o siebie dziewczyny

11 lata 9 miesiąc temu #706221 przez słonko
Cześć dziewuszki :)

Kocham_cie, izula, gratuluję dobrych wieści na wizytach i sporych dzidziusiów :)

Dziewczyny, ja też mam ostatnio czasem myśli, czy dam sobie radę... Ale bardziej w sensie czy będę dobrą matką, czy będę umiała Małego dobrze wychować. No i boję się porodu... Ostatni tydzień Młody siedział pośladkowo (dziś jeszcze nie próbowałam wymacać gdzie jest główka, ale na pewno zdecydowanie zmienił pozycję - więc może na główkową). Tak czy siak mnie jakoś ciąża sama w sobie mało kręci i ciesze się, że tygodnie tak szybko mijają!

Villemo, wyobrażam sobie co czujesz. Ja też latam siusiu co chwilę i też już czuję się coraz bardziej ociężała. To daj znać, czy się decydujesz na spotkanie.
Pozostałe Krakowianki - to gdzie się umawiamy? Krokus o 16?

Co do opieszałości w kwestii zakupów, ja dziś przeszłam z grona maruderek do tych średnio zaawansowanych! :lol: Zrobiłam mega zakupy: rzeczy do szpitala, pierwsza paczka pieluch, wkładki, kosmetyki itp. Zapłaciłam ponad 300 zł... Wszystko w jednym fajnym i chyba tanim sklepie w centrum :) Z tym że wstrzymałam się póki co z butelkami, smoczkami, laktatorem, czyli tymi droższymi rzeczami... Z niezbędnego minimum pozostało mi łóżeczko, materac i rożek :)

Coś jeszcze chciałam napisać i już nie pamiętam... Chyba czas iść spać. Dobranoc :kiss:

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #706224 przez kocham_cie
Witam z wieczorka:)

na początek witam nową mamusię :laugh:

Merry nie rób sobie więce jaj... i proszę się tu ładnie udzielać :)

Iva co do twojego macieżyństwa... to ja też myślę że będzie inne, bardziej dojrzałe... a jeśli chodzi o energie... kochana co jak co ale tobie to powera na pewno nie zabranie:)

Izunia cieszę się że po wizycie wszystko ok, i pomimo wcześniejszych kłopotów szkrabek ładnie rośnie :)

Natka czekamy na fotkę mebelków

Kinia a jak u ciebie idzie skręcanie???

Papi super okazja z tymi pampersami

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #706230 przez kocham_cie
A teraz jeszcze pokażę wam co udało mi się na sale upolować dla Anciocha:

H&M- zestaw 30zł

CUBUS- zestaw 30 zł

i TK MAXX- niby zwykłe body ale z serii grow whit me czyli pięciopak ale każde w innym rozmiarze :)

Magda M

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #706238 przez kocham_cie
no i pokażę wam jeszcze jak w realu wygląda kocyk i rożek które zamówiłam na allegro... wybaczcie ale one są takie mięciusi że najchętniej bym z nimi spała i ciągle ja dotykała- dlatego się chwlę po raz kolejny- chyba jeden z lepszych zakupów internetowych:)

Magda M

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #706240 przez izula
Dziewczynki dziękuję bardzo Wam za wsparcie :) jesteście lepsze niż moje kuzynki czyli jak by nie patrzeć rodzina. Ale o tym to już rozmawiałyśmy, że z rodziną to tylko na zdjęciu.
Moje kochane kuzynki nawet nie pamiętały, że mam dziś wizytę. To tylko ja o ich ważnych terminach pamiętam :(

Serku ja mam sklerozę postępującą :) w ciąży ale dziękuję za napisanie o tej butelce.

Kocham Cię śliczne zestawy, chyba oszaleję bo ja tu mogę tylko patrzeć i podziwiać bo na razie mogę zapomnieć o wypadzie do sklepu. Będę leżeć aż mój brzuszek przyzwyczai się do faktu, że trzeba znowu urosnąć :)I gratuluję udanej wizyty :)

Papi okazja super :)

Dziewczynki od mebelków udanego skręcania i czekam na zdjęcia.

Buziaki i dobranoc :)

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #706241 przez izula
Dziewczynki dziękuję bardzo Wam za wsparcie :) jesteście lepsze niż moje kuzynki czyli jak by nie patrzeć rodzina. Ale o tym to już rozmawiałyśmy, że z rodziną to tylko na zdjęciu.
Moje kochane kuzynki nawet nie pamiętały, że mam dziś wizytę. To tylko ja o ich ważnych terminach pamiętam :(

Serku ja mam sklerozę postępującą :) w ciąży ale dziękuję za napisanie o tej butelce.

Kocham Cię śliczne zestawy, chyba oszaleję bo ja tu mogę tylko patrzeć i podziwiać bo na razie mogę zapomnieć o wypadzie do sklepu. Będę leżeć aż mój brzuszek przyzwyczai się do faktu, że trzeba znowu urosnąć :)I gratuluję udanej wizyty :)

Papi okazja super :)

Dziewczynki od mebelków udanego skręcania i czekam na zdjęcia.

Buziaki i dobranoc :)

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #706244 przez Alivva
kocham_cie napisał:

A teraz jeszcze pokażę wam co udało mi się na sale upolować dla Anciocha:

H&M- zestaw 30zł

CUBUS- zestaw 30 zł

i TK MAXX- niby zwykłe body ale z serii grow whit me czyli pięciopak ale każde w innym rozmiarze :)

O jakieeeeeeeeeeee booooooskie :)
Kurcze,az mnie nosi na zakupy w H&Mie.... no ale niestety muszę łaskawie zaczekać na pieniążki z ZUSu :dry: Może do 10go sierpnia dotrą....

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #706245 przez kocham_cie
to i ja na dziś mówię dobranoc i uciekam pod prysznic i do wyrka bo o 04:30 pobudka do pracy:)
spokojnej nocy brzuchatki i słodkich snów :kiss:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #706247 przez nike84
słonko jeśli o mnie chodzi to mnie środa, w Krokusie o 16 pasuje B) A powiedz mi w jakim sklepie w centrum robiłaś te zakupy? Bo mnie jeszcze sporo rzeczy do kupienia zostało, zwłaszcza dla siebie do szpitala.
niagara czekam również na zdjęcia łóżeczka, bo ja nadal nie jestem zdecydowana, więc chociaż popatrzę co wy wybrałyście ;)
papi ja też słyszałam o tym żeby plamy np z oliwki zaprać szarym mydłem. Sama mam kilka ciuszków od koleżanki i to ona mi doradziła, żeby tak zrobić i ponoć na pewno plamy zejdą :)Sama jeszcze tak nie robiłam, ale akurat tej koleżance mogę zaufać, bo jest ekspertem w tych sprawach ;)
iwonka kuruj się tam i mam nadzieję, że bedzie ok. Ja osobiście bardzo lubie mleko z czosnkiem :cheer: więc mam nadzieję, że ci pomoże i szybko wrócisz do zdrowia :blink:
Dołączam sie do mery i serka do sierpniowych zakupów :silly: bo ja również jeszcze daleko w lesie jestem i na sierpień planuję inwazję na sklepy :S
kocham cię rewelacyjny zestaw z bodziakiem w paseczki - uwielbiam :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #706282 przez SerekWaniliowy
Kurka Kocham Cię bajeranckie te szmatki Antka no i w jakiej super cenie! Wskazane byście pospali z tym kocykiem kochana więc korzystaj póki konkurencja na świat nie przyjdzie ;)

Izula nie ma sprawy, też mam kiepską pamięć a teraz to już wcale na niej polegać nie mogę i tylko codzień rano kartkę piszę co mam do zrobienia :side:

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka