BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #705885 przez zuzuzanta
villemo mam takie same odczucia ja Ty co do kolejnej ciąży :laugh: :laugh: :laugh: .

Mleko też muszę kupić, ale nie wiem jakiej firmy. Zuzię karmiłam Nanem i było ok. Może tym razem też to kupię. Nie wiem, cała głupia jestem. Bo to wszystko wina producentów. Po cholerę jest tego tyle na rynku. Byłby jeden rodzaj i by człowiek nie miał dylematu :angry: .

Boże, jak mi się już marzy sierpień. Normalnie nie mogę się doczekać. A Wy też tak macie, czy to tylko ja taka w gorącej wodzie kąpana?

Witam nową mamusię.

Kasia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #705901 przez Ania31
zuzuzanta napisał:

villemo mam takie same odczucia ja Ty co do kolejnej ciąży :laugh: :laugh: :laugh: .

Mleko też muszę kupić, ale nie wiem jakiej firmy. Zuzię karmiłam Nanem i było ok. Może tym razem też to kupię. Nie wiem, cała głupia jestem. Bo to wszystko wina producentów. Po cholerę jest tego tyle na rynku. Byłby jeden rodzaj i by człowiek nie miał dylematu :angry: .

Boże, jak mi się już marzy sierpień. Normalnie nie mogę się doczekać. A Wy też tak macie, czy to tylko ja taka w gorącej wodzie kąpana?

Witam nową mamusię.

No własnie masz racje za duzo jest wszytskiego do wyboru i niewiadomo co kupowac i jakiej firmy
A mi sie tak wcale nie spieszy do sierpnia, to znaczy z jednej strony bym chciała zeby juz bylo jak najblizej rozwiazania a z drugiej nie bo dalej mam jakies glupie obawy.

11 lata 9 miesiąc temu #705908 przez zuzuzanta
Ania31 - obawy o co?

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #705917 przez Villemo
Serku aleś pojechała :-)

W trosce o moje zdrowie psychiczne oświadczam wszem i wobec nie będzie kolejnej próby. Straciłam nadzieję, że mój mąż jest zdolny do zrobienia córci. Wolę już nie ryzykować bo poczwórna dawka testosteronu w naszej rodzinie mogłaby być dla mnie zabójcza jeszcze w ogóle nie wiem jak zniosę potrójną :unsure: :dry:

Co do mszy to faktycznie przykro :dry: Pamiętam jak mi się przykro zrobiło jak teściowa nie przyszła na roczek Klaudiuszka bo wolała jechać na wycieczkę do lichenia :angry:

Kocham CIę - ja tam obstawiam, że Wikuś będzie troszku mniejszy i w przedziale do 3500 się zmieści :blink:

Z nowości napiszę, że chyba złapałam jakąś dowcipną infekcję :angry: :ohmy:

11 lata 9 miesiąc temu #705919 przez Ania31
zuzuzanta napisał:

Ania31 - obawy o co?

A takie głupie ale sa jak to bedzie , takie malenstwo, czy bede umiała i wiedziła co mam przy nim zrobic, wiem ze to niby przychodzi samo

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #705920 przez kalina
ale mam dzis rewelacje zoladkowe:( po przebudzeniach nad ranem jak usnelam to spalam do 12:) na szybkie zakupki i nadal do lozka bo nie dosc ze caly czas niedobrze i brzuch boli to jeszcze napiety i tak mi sie spac chce ze hej:) mialam 2 dni powera za duzego to dzis odchorowuje:(

ja o mleku nawet nie wiedzialam ze trzeba kupic:D

zastanawiam sie czy by malej w razie czego w wozku nie wozic w rozku. a jak nie to zwykly kocyk. poscieli raczej kupowac nie bede. najwyzej cos do wyscielenia bo gondola biala i sie boje ze bedziemoment ubrudzona

zuzuzanta jakos mi sie nie pali do sierpnia. jakos dobrze mi z brzuszkiem procz kilku niedogodnosci:D no i jeszcze duzo rzeczy czeka na kupienie. moze uda mi sie w koncu w tym tygodniu polatac z lista i pokupowac co trzeba. zeby juz rzeczy do szpitala miec i inne najpotrzebniejsze

iza ja tez farbuje w domu. mam niedaleko sklep fryzjerski i sobie kupuje tubki i mi siostra naklada:) ale teraz wzielam Casting szampon 24myc bo tez go kiedys uzywalam i jest super. a przynajmniej bez amoniaku. i mozna nakladac jak szampon wiec sama sobie bys poradzila. chyba ze chcesz bardzo duza roznice w naturalnym kolorze to nie wiadomo na ile chwyci. ale pozniej super sie trzyma i dlugo

natalia suoer ze mebelki beda ale nie wiem czy nie lepiej najpierw je wywietrzyc bo nie wieadomo jak beda pachniec a dopiero pozniej napelniac

serku no niezbyt ladnie sie tesciowie zachowali ale ciesze sie ze juz ci maz powrotem humor poprawil:)
zelazo tez pije. wyniki sie nie poprawiaja ale i nie pogarszaja. przywiozlam sobie kwaszony barszcz czerwony to moze cos pomoze. innych rewelacji z powodu zelaza odpukac nie mam na razie

magda ale duzego juz masz dzieciaczka:) kurcze az sie zaczelam zastanawiac ile moja ma:)

nubi juz niedlugo hormony mina.. wytrzymaj jeszcze:D najwazniejsze ze juz wiesz co po porodzie. jak juz to ustaliliscie to dobrze jest. a twoj ma zamiar powiedziec rodzicom czy na razie jeszcze czeka?

witam sylwia:) im nas wiecej tym lepiej:D

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #705922 przez zuzuzanta
Bo to na prawdę przychodzi samo :-). Zobaczysz, że szybko się siebie nauczycie i będzie ok.

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #705924 przez Ania31
Papi bardzo ładny wózek wybrałas i ze wszystkim nawet posciel gratis i całkiem nie dgrogi super

Ja tez farbuje włosy sama, nigdy jescze nie byłam u fryzjera farbowac

Co do mleka to ja w sumie nie myslałam o zakupie na poczatek ale moze i fakt ze w jedna paczke trzeba sie zaopatrzyc w razie czego, a jakie to zupelnie niewiem

Do szpitala nie mam jeszcze wszytskiego, ale juz z lista zakupów troche jestem do przodu :)

Serku rzeczywiscie tesciowie troche przegieli , powinni przyjsc na msze.

11 lata 9 miesiąc temu #705925 przez nike84
nubi nie przejmuj sie ponoć to normalne... Ja też mam teraz takie humorki - raz jestem szczęśliwa i zadowolona, a za chwilę nie wiadomo dlaczego dopada mnie taki straszny dół i chce mi się płakać. A co najgorsze, to zauważyłam, że wtedy sama zaczynam się nakręcać i tylko pogarszam tym swoje samopoczucie :(

dzisiaj cały dzień porządki, bo jutro teść przyjedzie :dry: a przed chwilą wsunęłam całą fantasie z czekoladowymi kulkami :S i mały chyba oszalał, ze szczęscia bo tak wariuje w brzuchu, że aż musiałam sie położyć na chwilę :)

witam nową mamusię - terminy mamy podobne ;)

11 lata 9 miesiąc temu #705937 przez donata
nike84 napisał:

nubi nie przejmuj sie ponoć to normalne... Ja też mam teraz takie humorki - raz jestem szczęśliwa i zadowolona, a za chwilę nie wiadomo dlaczego dopada mnie taki straszny dół i chce mi się płakać. A co najgorsze, to zauważyłam, że wtedy sama zaczynam się nakręcać i tylko pogarszam tym swoje samopoczucie :(

dzisiaj cały dzień porządki, bo jutro teść przyjedzie :dry: a przed chwilą wsunęłam całą fantasie z czekoladowymi kulkami :S i mały chyba oszalał, ze szczęscia bo tak wariuje w brzuchu, że aż musiałam sie położyć na chwilę :)

Chyba hormony nam szaleją po prostu :) hehe Ja raz chciałabym mieć już to wszystko za sobą, innym razem myślę sobie, że tak mało czasu zostało i w ogóle.

A jak u Was ze spacerami itd.? Ja za daleko się nie przejdę. Zaraz mam parcie na pęcherz i mały napiera mocno na brzuch. Jeszcze tyle czasu, a już za bardzo chodzić nie mogę. Ciekawe, co będzie potem :/

11 lata 9 miesiąc temu #705968 przez Alivva
Ania Ty masz obawy bo pierwsze dziecko a ja,bo drugie heh.
Tzn,nie boję się dziecka,czy tego,że nie podołam ale zastanawiam się czy będę miała takiego powera jak przy Filipie. No i jednak teraz całkowita opieka nad małą spada na mnie,bo co Bart i te jego przyjazdy co 4 tygodnie :)
Ukochana cioteczka (taty siostra) przekonuje mnie,że te macierzyństwo będzie calkiem inne....takie bardziej dojrzałe i sprawi mi mnóstwo radości :) Doświadczona kobietka,bo tez pierwsze dziecko urodziła młodo i była mężatka a drugie....samotnie i już jako 38letnia kobietka :) Historia ponoć lubi się powtarzać.... :)

11 lata 9 miesiąc temu #705974 przez mery75
Cześć wszystkim mamusiom najpierw się przywitam a potem poczytam :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #705981 przez nike84
donata ja zanim gdzies pojdę to najpierw sprawdzam czy gdzieś w pobliżu będzie toaleta, bo z utrzymaniem siku to u mnie też już problem ;)
Jak na razie cieszę się byciem w ciąży - oprócz kilku niedogodności, czyli np sikanie, zgaga czy ból pleców - i jakoś do września mi sie szczególnie nie spieszy :) Chociaż czuję, że i tak szybko zleci - juz jest połowa lipca, a wydaje się że dopiero co się dowiedziałam, że jestem w ciąży :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #705998 przez mery75
Nefeli kochana włos mi się zjeżył jakie miałaś problemy przez ten czas co mnie niebyło no ale Bogu dzięki że się wszystko normuje :kiss:
Kocham cię jej jaki duży ten twój synek ja na usg ide 23.07 mam nadzieje że Julcia dorówna twojemu Antosiowi bo to będzie też przełom 31-32 tyg. ale wątpie bo Twój to od początku bije na głowe :blink:
No i jak zwykle ciuszki wszystkie przepiękne :lol:
Serku Paulinka spoko same nie zostaniecie z zakupami ja tylko pare ciuszków i mam i nadal pozatym nic :blush: ale od 10.08 jak zaczne to doby mi braknie na zakupy i szykowanie no co ja zrobie że taka zaboboniara jestem i czekam do ostatniej chwili tarość chyba mnie dosięgła :silly:
Dziękuje dziewczynom za zainteresowanie moim zniknięciem ale myślałam też że może mnie tu za dużo już troszkę było i się przejadłam trochę z moimi mądrościami :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #706001 przez mery75
Nike też cieszę się ciążą tyle że już nawet na lewym boku nie idzie spać bo mała się chyba przełożyła jakoś zostało spać na siedziąco ale z drugiej strony to już chce ją mieć przy sobie :blink:
Alivva a u mnie w tym wieku pierwsze ale na dziecko nigdy nie jest za późno o ile człowiek czuje się na siłach :lol:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka