BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #705704 przez SerekWaniliowy
Sylwia32 napisał:

cześć dziewczyny, wczoraj zaczęłam czytać tego bloga-mogę się do was przyłączyć?

Witamy Sylwia! Oczywiście, forum jest otwarte a nam będzie miło poznać kolejna przyszłą mamusię :) więc rozgość sie, czuj jak u siebie i opowiedz nam o sobie :)

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #705712 przez karolcia1919
Sylwia32 napisał:

cześć dziewczyny, wczoraj zaczęłam czytać tego bloga-mogę się do was przyłączyć?

Witam cię :) opowiedz coś o sobie :) w którym jesteś tygodniu ... spodziewasz się chłopca czy dziewczynki ?? jak przechodzisz ciąże??:)

11 lata 9 miesiąc temu #705736 przez Monika23083
serku za te skoszone kije z malinami chyba bym zabiła:) rzeczywiście za parę malin słono sie płaci, a mi bardzo zależy na soku z malin, bo zimą nieraz mnie wyleczył i nie musiałam brac tych wstrętnych antybiotyków. Poza tym jest przepyszny! JUż przypominają mi się mroźne, zimowe wieczory z gorącą herbatką z sokiem z malin i ulubioną książką... :)

Witam Sylwia!! Fajnie, że dołączyłaś do nas :)

11 lata 9 miesiąc temu #705742 przez Monika23083

11 lata 9 miesiąc temu #705746 przez SerekWaniliowy
Aaaa Kocham Cie jak wózek? zdecydowałaś już? Bo ja w piątek odkryłam, że u nas w Smyku stoi Moodd na białym stelażu i muszę powiedzieć, ze wciąż tak samo bardzo mi sie podoba :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #705747 przez Alivva
No i musiałam się od Was oderwać i zawieźć cioci wiśnie :)

Wracając do tematów: pościeli do wózka tez nie kupuję,mam kombinezoniki,kocyki,nakrycie z gondolki :) ale podusia ładna biała z delikatną falbanką obowiązkowa :) Tak mi się zawsze kojarzyło,że jak jest ładna biała podusia to tak czysto i schludnie ;) Różne są opinie co do poduszek dla dzieciątek od samego początku ale ja mam tak płaskie te podusie,że praktycznie dziecko będzie leżało jak bez...

Mleko Bebilon może i jest droższe,chociaż ja będę kupować te większe opakowania. Na początek chcę mieć w razie W jedną mała puszkę w domu... Jak Filip miał 8 tygodni to dostałam tak wysokiej gorączki,że musiałam podać mu mleko modyfilkowane zamiast cyca i zanim mój ex przywiózł odpowiednie mleko,to dorobiliśmy się trzech innych po drodze,które Filipowi nie podchodziło. Teraz wolę być zabezpieczona ;) A no i Bebilon tez można kupować na receptę. nasza pani pediatra wypisuje ;)

Do szpitala mam chyba wsio....a w sumie musze mieć tylko koszule,ręcznik,klapki i kosmetyki dla siebie. I ciuszki dla małej ale to dopiero na wyjście w dzień wypisu.... Reszta jest na wyposazeniu szpitala ;)

Dziewczynki....śliczne ciuszki nowe :) A widziałyscie nowe kolekcje w H&Mie?? mmmm cudaśne :) Już sobie cuś zażyczyłam ale to się Wam pochwalę jak mała dostanie od Cioci :)

Madzia...Antosiowe 2100g no no no :) Ja się może dowiem za tydzień we wtorek ile moja panna waży. Przybieraja te nasze "kluski" :) A my "za chwilę" zaczniemy się rozpakowywać. Rany boskie kiedy to przeleciało?? :)

Villemo...Ty masz dość?? Ejjj no a przecież jeszcze dziewczynka w planach :D Minie jakiś czas i zapomnisz o tych niedogodnościach :) Co ja piszę...jakiś czas?? Minie w momencie jak dostaniesz Wiktorka w ramiona :)

Sylwia32 witaj,witaj ;) Sypnij nam tu troszkę o sobie ;)

11 lata 9 miesiąc temu #705753 przez Alivva
Lecę na basen popływać.
Od przedwczoraj mała jest tak dziwnie ułożona,że ja czy siedzę,czy stoję czy leżę to wyprostowana jak struna bo tak mi się zapiera girkami o zebra z prawej strony. Może się zaklinowała?? :P Popływam,może zmieni położenie jak poczuje zimną wodę basenową :lol: :lol: :lol: :lol:
Matka-świnia ze mnie :P ale tak mi kurna niewygodnie że szok.

Do później ciężaróweczki ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #705755 przez Sylwia32
dziękuję za miłe przyjęcie, fajne z was kobitki
jestem w 30 tygodniu i termin mam na 25 września
będę miała dziewczynkę i właśnie poszłam na zwolnienie, chcę już trochę odpocząć

11 lata 9 miesiąc temu #705757 przez Monika23083
Sylwia32 napisał:

dziękuję za miłe przyjęcie, fajne z was kobitki
jestem w 30 tygodniu i termin mam na 25 września

o to tak jak ja:) tylko termin 23:)

znasz już płeć? masz wybrane imię? skąd jesteś?

11 lata 9 miesiąc temu #705769 przez Sylwia32
jestem z Biłgoraja, zastanawiam się nad imieniem - może Lenka

11 lata 9 miesiąc temu #705774 przez Sylwia32
a Ty wybrałaś już imię?

11 lata 9 miesiąc temu #705776 przez Monika23083
na doz.pl kolejne przeceny pampersów:

www.doz.pl/apteka/p54008-Pampers_Premium_Care_Mini_72_szt

www.doz.pl/apteka/k291-Pieluszki_majteczki

deszcz pada a ja na necie szukam promocji :laugh: wszystko ma swoje dobre strony:)

Iva zazdroszczę Ci tej aktywności, ja pływać nie umiem i jedyne co mi pozostaje to ćwiczenia na piłce dla kobiet w ciąży.

11 lata 9 miesiąc temu #705778 przez SerekWaniliowy
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: O kurczaczki! Właśnie szykuje sie do wyjścia, bo do nas informatyk przyjdzie i na krótkie polowanie na dzieciowe szmatki z Mamą i zadzwonił mąż, że przyjeżdża "w delegację" ;P hehee śmiesznie to brzmi bo przecież w delegacji to On jest we Włoszech :D no ale najprawdopodobniej w środę już będzie i zostanie koło tygodnia - półtora :D pewnie będzie długo pracował, ale przecież zawsze po wróci do domu :D :D :D :D od razu chęci nabrałam do działania, by jak przyjedzie nie tracić czasu na zbędne sprzątanie czy zakupy itd Tak się cieszę!!! :kiss:

Miłych pogaduszek a ja uciekam bo na 15 jestem z panem mądrym od internetu umówiona a teraz sie tak turlam, że zamiast 5 może mi zejść na dojście 15 minut :ohmy: :silly: Do wieczorka!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #705857 przez Nubi
Dzien dooobry :blush:

Ktoras z was ostatnio pytala co z tym moim quinny... Chyba kocham cie? No wiec mam juz quinny od brata ostatecznie, wspominalam ale wcale sie nie dziwie ze moglas nie doczytac ;) 4 kola czarny 3 w 1 z akcesoriami i fotelikiem maxi cosi... Jak przywiezie do rodzicow to trzasne fotke. Oczywiscie jestem zadowolona, jest sprawdzony :blink:

Karola zdjec nie widze, tylko dwa ostatnie :side:

Co do mleka to kupie jak bedzie potrzebne, a mam nadzieje ze nie bede musiala kupowac, tak samo z butelkami i tym do odciagania pokarmu, zwale te zakupy na P. w potrzebnym momencie :silly:

Serku super ze humorek dopisuje bo o ile pamietam cos sie dolowalas ostatnio :blink:
Powiem wam ze mnie dzis jakies dolowanie zlapalo i az sie poryczalam, glupia sprawa bo P. Od razu co sie dzieje co mi jest a ja nie bylam w stanie mu powiedziec dlaczego rycze... Mam dosc hormonow :ohmy:

Natalia wczoraj wstawialas zdjecie granatowego kubraczka, mi tez baaaardzo sie podoba :blush:

Witam nowa mamcie :woohoo:

Monia w lidlu tez jakas promocja na pampersy :blink: edit juz o tym wspomnialas :silly:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #705881 przez Ania31
Witam dziewczyny :)
Nie bylo mnie na forum wczoraj i bede miala duzo nadrabiania
Bylismy cały dzien na działce choc pogoda nie była najlepsza ale nie padało, wtym tygodniu u nas zapowiadaj sie naprawde gorace dni

A dzisiaj od rana u kolezanki siedziałam i dopiero niedawno wróciłam. Zaraz biore sie za obiad i w miedzy czasie bed czytac co naskrobałyscie.

Witam nowa mamusie :)

Nubi nie dołuj sie, chociaz wiem ze hormony robia swoje. Mnie tez czasami dopadaja gorsze dni i czasem nawet niewiem z jakiego powodu mam zły humor

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka