BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #705477 przez agamo
Serku Agus super ze u was wporzadku bo juz sie przejmowalysmy czemu cie nie ma. A internetem sie nie przejmuj. No i bodziaki super! Tata napewno sie ucieszy a takie kolorki to i chlopcu i dziewczynce pasuja!
Ja na szczescie noc przesypiam chyba ze mnie biodra bola to sie przebudzam ale jestem taka spiaca ze zasypiam dalej Natomiast ruchy malego wogole mnie nie wybudzaja i nie wiem czy dlatego ze maly w nocy jest malo aktywny czy mam az tak twardy sen.

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #705489 przez paulinka.k22
karolcia1919 napisał:

ciekawe co tez u akiny_zet

patrze na tabelkę i chyba już dawno tez się nie odzywała...Paulinka.k22

Karolcia ja odzywam się codziennie na forum. Może widocznie piszę jakieś bzdety skoro jestem niezauważalna... :(

Serku bodziaki są śliczne :) Ja też się w zeszłym tyg cieszyłam jak kupiłam pierwsze ciuszki dla Oli :) tym bardziej, że nie mogę poszaleć po sklepach. A i jak wyszły dżemy? :)

Nefeli trzymam kciuki na Was!!!!!

11 lata 9 miesiąc temu #705493 przez niagara
Dzień dobry :)
Papi fajny wózeczek :) Też macie w gratisie pościel do niego? Tak zastanawiam się czy kupować. Mam dwa kocyki, a poduszeczki na początku i tak używać nie można. Na zimę chcę kupić śpiworek. A Wy kupujecie pościele do wózka?
Nefeli ja mam dużo ciuszków z C&A :) Te na zdjęciu są w rozmiarze 62
Izula ja myślałam o mleku Bebilon, ale ono jest dosyć drogie :dry: Położna mówiła mi, że te mleka się niewiele od siebie różnią więc przy wyborze można pokierować się ceną :)
Serek słodkie bodziaki :)

Mąż mi właśnie zadzwonił, że mamy już mebelki do odbioru :laugh: Tak się cieszę, bo miały być dopiero w sierpniu, ale udało im się wcześniej :laugh: Skoro tak, to od jutra zaczynam akcję wielkie pranie :) Teraz przynajmniej będę miała gdzie układać :laugh:
Wyprawkę dla Małej i dla siebie do szpitala też już mam skompletowaną :laugh: Brakuje tylko kilku drobiazgów :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #705495 przez karolcia1919
Paulinko nie nie ...mnie teraz nie było często może po-prostu nie zauważyłam :) przepraszam....

wiecie byłam na sierpniowkach i dziś Urodził się Kacperek ma ponad 2700 i 50cm.

11 lata 9 miesiąc temu #705503 przez SerekWaniliowy
Dziś ma znów przyjść informatyk sprawdzić co się dzieje z netem, ale tak jak mówiłam, postanowiliśmy, że póki Marcin nie przyjedzie "na poród" kolo polowy sierpnia to zostaję u Mamy w moim starym pokoiku :) jest mi tu dobrze i chociaż trochę lepiej się czuję a tak wiecznie wisiałam na telefonie do Niej i do męża a w domu i tak mało robiłam.

Przy okazji w szkole rodzenia dowiedziałam się, że bóle, które myślałam, że to mała mi gdzieś tam grzebie, to są skorćże i miałam poinformować o nich lekarza i ten nakazał więcej lżenia i więcej nospy :/

Muszę się jednak pochwalić, że mąż tuż przed wyjazdem złożył komodę, którą kupiliśmy do przedpokoju, pomył okna i podłogi i posprzątał balkon :) naprawdę nie wiem jak On to zrobił wszystko :) a ja w tym czasie tylko poukładałam rzeczy naszej kruszki w komodzie w sypialni i stwierdziłam, że lichutko wyglądamy z ilością w porównaniu do Was :side: 1 szuflada z ciuszkami i jedna na pieluchy, ręczniki, prześcieradła i miejsce na pościele, których jeszcze nie mamy, jak większości rzeczy :side: no i koszyk z kosmetykami i to wszystko achh a na półce stoją prezenty od męża dla Bogny, wiaderko, łopata, słodziutka konewka i foremki :lol: no i obowiązkowo piła do kosza ;)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #705514 przez paulinka.k22
karolcia1919 napisał:

Paulinko nie nie ...mnie teraz nie było często może po-prostu nie zauważyłam :) przepraszam....

Spoko! Nie ma sprawy!

A co do mleka mi koleżanka radziła, zeby lepiej mieć jedną puszkę w zapasie w domu. Ona urodziła przez cc, niby miała pokarm, jej się wydawało, że ma duzo, w szpitalu wystarczało (może dlatego, że u nas dzieciaczki dokarmiają w szpitalu glukozą ;) )ale jak wróciły do domu to się okazało, że mała non stop głodna. Ale to trwało ponoc kilka dni. Później mleczka przybyło :)

Niagara ja pościeli do wózka nie kupuję. Myślę, ze na początek wystarczy kocyk, a później jakiś śpiworek.

Papi patrzyłam na wasz wózek i wydaję mi się całkiem fajny :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #705523 przez paulinka.k22
Serku męża masz na medal :laugh: a z zabawkami do piaskownicy to chyba sie trochę pośpieszył :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #705547 przez SerekWaniliowy
Też mi już biodra dokuczają podczas snu a nawet w dzień jak leżakuję, co ostatnio zdarza się znów często.

Paulinka
a dżemy się jeszcze robią, narazie jeszcze tylko mieszam, jeszcze ze 2 godziny i myślę, że konfitury będą dobre a do dżemu wiśniowego, z rumem i z kakaem to jeszcze kilka godzin a może nawet jutro dopiero :) no wiem wiem, że szybko z tymi zabawkami, ale tak się cieszył i taki był z siebie zadowolony, że nic Mu nie mówiłam tylko postawiłam w widocznym miejscu :) i muszę powiedzieć, że aż miałam oczy mokre widząc że On sie tak z wiaderka w formie zamku cieszy :) :blush:

Niagara
to widzę, że grono gotowych mam znacznie się powiększyło, a ja myślałam, że przodowniczkami są Iwonta i Karolcia a tu sie zaraz okaże, że zostałam z Mery na szarym końcu :silly: :side: No i mimo, że mamy jeszcze niedużo rzeczy to uszykowana komoda naprawdę cieszy także Natka nie dziwię Ci się, że jesteś taka podekscytowana szybszą dostawa :) a kiedy odbiór dyplomu Pani Magister?:D

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #705552 przez paulinka.k22
Hmmm... dżemu wiśniowego z rumem i kakao nigdy nie jadłam :) ale brzmi smakowicie :)
Na szarym końcu to raczej jestem ja... ;) komoda jeszcze do mnie nie dojechała, parę rzeczy do szpitala kupiłam, które muszę jeszcze wyprać i tyle ;) a i wybrałam pościele na Allegro, które trzeba zamówić, tylko jakoś się zebrać nie mogę :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #705557 przez pyzaura
Dzien dobry
Wpadlam sie przywitać i zaraz zaczynam was nadrabiac znaczy po sniadanku ;-);-)
Nefeli i Akina do was juz teraz myslami caly weekend z wami bylam piesci kocno zacisniete za was dwie kchane wszysto sie ulozy zobaczycie ...
Reszta jak troszke nadrobie

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #705569 przez nike84
dzień dobry :)
U mnie kolejna "fantastyczna" noc :dry: Ale za to teraz jem właśnie śniadanko z ciepłym jeszcze chlebkiem, więc humor mi już wraca ;)
Karolcia śliczna wyprawka, chociaż ja znowu widzę tylko niektóre zdjęcia. Jak coś to resztę obczaję na fb :P
Izula przyłączam się do pytania odnośnie mleka. Bo też słyszałam, żeby mieć w domu w razie czego jedno opakowanie, bo nie wiadomo jak to z tym naszym karmieniem będzie :huh:
serku świetne bodziaczki :cheer: też myślę nad zakupem czegoś takiego, żeby tata się cieszył :silly:

Czy u was też od rana tak leje? Byłam z psem na spacerze i wróciłam z przemoczonymi butami :dry: Mam nadzieje, że do środy sie poprawi, na spotkanie krakowianek :silly:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #705575 przez kocham_cie
hej brzuchatki:)
My już po wizycie... w skrócie... wyniki badań- książkowe, przepływy pempowinowe idealne, serduszko, płucka, główka też, szyjka długa i zamknięta :lol: i to co najważniejsze ... moje szczęście waży już
2 100g :lol: wiek ciąży nadal ponad 2 tyg do przodu... następna wizyta za miesiąc...
Jeśli chodzi o foty to mam ale niestety Antek standardowo wtulił się w łożysko dwa razy ziewną i tyle było z pozowania...
ach no i moja waga na dzień dzisiejszy to 11kg na plusie.

teraz idę poczytać co żeście nabazgrały od wczoraj :silly:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #705583 przez paulinka.k22
O rany ale Antoś już duuuży :laugh: Ale dobre wieści piszesz Magda :laugh: super!

U nas na szczęście na razie nie pada, ale niewiele brakuje...

11 lata 9 miesiąc temu #705584 przez SerekWaniliowy
No Paulinka to jesteśmy we trzy ;) ja dla siebie to kupiłam tylko kapcie w Biedronie i japonki pod prysznic w Lidlu więc gdyby Bogna chciała mnie zaskoczyć to by Jej się udało :silly: ale dużo, bardzo dużo leżę i to bardzo pomaga więc myślę, że mała poczeka do terminu, choć nie pogniewałabym się gdyby tak z tydzień wcześniej do nas zapukała :lol:

A ten dżem z rumem i z kakao to też będę pierwszy raz jadła dlatego zrobię go malutko tak na próbę :)

Pyzaura smacznego :)

Kurcze, widzę że sporo słyszało o mleku, to ja jakoś do tyłu jestem, ale może położna coś jeszcze wspomni, a jak nie to wybiorę jakieś a kupi się jak będzie potrzebne :blink:

Nike u nas zimno dziś ale nie pada, a mogłoby bo trawę wysiałam na działce, tak na przyszły rok dla Bogny musi być ładna :) a tatuś chce piaskownice z daszkiem kupić :D Oj jak Wam zazdroszczę tego spotkania krakowianki

Kocham Cie przynosisz same dobre wiadomości kochana, bardzo sie cieszę i Antos jaki duży, choć, Zosia (męża kuzyna córa) urodzona niespełna 2 tygodnie temu, w 31 tygodniu ważyła 2300 a urodziła sie 3500 i 55cm wiec wcale nie jakiś kolos, a jak ja widzieliśmy tydzień później to taka kruszynka, że nie wyobrażam sobie jak muszą wyglądać dzieci urodzone z waga 2500-2700 :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #705599 przez papi88
Natalka mamy posciel w gratisie podoba mi sie ten wozek bo wszystko do niego jest od moskitery na komary do jakiejs foli przeciwdeszczowej nawet jakqs podstawka na kubek jest choc wiem ze nie te rzeczy najwazniejsze sa a wygoda i komfort dla dziecka przede wszystkim.naczytalam sie ze w tym wozku kola odpadaja i R wczoraj sprawdzal jak moga kola odpadac :unsure: przednie sa skretne ale mozna je zablokowac to tez plus.a pozatym ja przed domem mam kostke i w poblizu tes chodniki wiec po wertepach nie bede jezdzic a jak nawet no to dalej licze na ten wozek od siostry on ma solidna konstrukcje niczym czolg sama bym go raczej nie zapakowala do samochodu.

Tez sie zastanawiam co kupic do wozka jeszcze czy jakis spiworek bo ta posciel to raczej dla bobasa troszke starszego poduszka wiadomo na razie odpada bo dziecko spi bez.chyba na pewno kupie jakies przescieradelko do wozka a tak nakryc moznjak cieplo pieluszka flanelkowa lub cienkim kocykiem wiec chyba w spiworek zainwestuje

Magda dobre wiesci ciekawa jestem ile moj maly wazy ale to sie dowiem pewnie w jakims 36/37tc bo na kontrolnych nie wazy

PAULINA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka