BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #706439 przez agamo
Dziewczyny dzien dobry
Ja tak na szybko bo lecimy na jakies zakupy.
wczoraj wkoncu zlorzylismy to lozeczko moze uda mi sie jakies fotki strzelic No i jak zlorzylismy to trzeba bylo przemeblowanie w domu zrobic No i tak do dzisiaj sie z tym grzebalambo przy przemeblowaniu przy okazji generalne porzadki Jeszcze troche mi zostalo to sprzatniecia ale ogolnie jest ok.

Kinga udanego wyjazdu nad morze az zazdroszcze choc sama ostatnio bylam ale tak na jedno popoludnie tyle ze u mnie glupia kamienista plaza wiec to nie to co polski piasek :D Wygrzej tam nozki i wypocznij bo po po skrecaniu mebelkow i pracowaniu u taty naprawde wam sie wypoczynek nalezy!

Papi ja tez bym w zyciu nie wziela po kims butelek. Nie jest to az taki duzy wydatek a mysle ze to raczej malo higieniczne.

Iwonka kuruj sie tam bo ja wam sloneczko z uk wyslalam wiec jak przyjdzie to zebys na spacerki mogla po plazy pochodzic No zostalo nam 41 dni Masakra!!a jak maly sie wczesniej rozpakuje hmm ciekawa jestem jak to bedzie Byle by nie wybieral sie przed 15 bo wtedy ma moja mama ma przyleciec a licze na jej wsparcie na porodowce. Bo u nas moze byc do dwoch osob na porodowce wiec bedzie i mama i maz!

Karolcia super wiadomosci dobrze ze ci przedluzyli a mogli np nie przedluzyc jak jestes juz w tak zaawansowanej ciazy?

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #706454 przez mery75
Hej kochane Pyzaura z tego czerepu to lałam normalnie fajna babka z Ciebie a ja już niemogę się doczekać i wstawie na razie sukienusie mojej córuni w której mi się dzisiaj śniła
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #706457 przez Nubi
Dzien dobry :)
Na sen narzekac nie moge wlasnie sie zbieram z wyrka :P glowa nie boli ale zacznie bo dzis odwiedzam gadatliwa Krystyne :silly:

Serku
bodziaki dla malej sa przecudne i sama na takie zapoluje zwlaszcza ze P marzy o zeglarstwie, posciel do kolyski tą pierwsza bedzie Zocha miala w zeglarskim stylu granatowo biale pasy ;)
Ty robilas te konfirki z rumem i kakao bo jestem sobie w stanie wyobrazic jakie to musi byc przepyszne i prosbe mam o przepis na pw :lol:

Co do zelaza i skutkow to pomagam sobie lyzka oliwy a ponadto codzien rano jadam lyzeczke pylku pszczelego z miodkiem, schodzi dobrze :blink:

Izula
troche pozno ale co do farbowania robie od czasu do czasu szamponetki 4-8 zmyc tylko nie mam odrostow bo mam naturalny kolor a szamponetka splukuje sie rownomiernie. Z tego co pamietam masz blond wlosy wiec nie wiem czy ci siki po tym by nie wyszly, przynajmniej zaraz by sie spralo ;)

Donia
ja spaceruje, czasem skracam dystans bo brzych sie spina, ale w sobote zaliczylam 4km zolwim tempem wiec nie jest zle zwlaszcza ze to po spacerku po galerii bylo.

Magdalena sliczny ten rozek i ciuszki i wcale Ci sie nie dziwie ze mogla bys spac z tym :)

Karolcia
Gdyby Ci nie przedluzyli to i tak zus by Ci placil, jestes chroniona i macierzynski tez bys mogla spokojnie odbierac, tylko pracodawca musi na swiadectwie pracy umiescic informacje ze jestes w ciazy. Naszczesce nie masz tego problemu, gratuluje :woohoo:

Joanno podaj adres NATYCHMIAST bo tego piernika to masz na pewno wiecej :silly: mleko przyniose :side:

Ania bodziaczek miodzio, minusem tego ze dostaje ciuszki dla malej jest to ze sama ich nie kupuje :dry: moge sie cieszyc tylko zakupami aspiratorka do nosa...fajnie :S

Iwona uwazaj na to gardełko, przy takich zmianach pogody to latwo o gorsze rzeczy :ohmy: zebys nam sie nie pochorowala :)

Kinga bezpiecznej podrozy i jak bedziesz juz znudzona wakacjami to wrzuc nam tu jakas pocztowke :blink:

Mebelki dziewczyny poskrecaly i jeszcze sie nie pochwalily !!

Edit
Agamo jeszcze nie zdazylam Ci pogratulowac tego urlopu :) odpoczniesz na zakupach nie powiem :P

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #706472 przez mery75
Co do karmienia mlekiem koleżanka swoją córunie dokarmia Bebilonem fakt że nie jest tanie ale podobno najlepsze raz jej brakło i kupiła Nana to mówiła że mała od razu rozwolnienie dostała kolke i całą noc z nią wojowała radziła mi też żebym się trzymała cały czas jednej firmy choć bardzo będę chciała sama karmić ale newiadomo ile pokarmu będzie także jeżeli trzeba będzie dokarmiać to zdecyduje się na ten Bebilon :blink:
Karolciu nic się nie martw jesteś na prawie więc śpij spokojnie :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #706474 przez Monika23083
Dzień dobry!!

Zwlekłam się dziś szybciej bo o 13.30 mam kolejne zajęcia ze szkoły rodzenia. Dzisiaj będzie o technikach karmienia piersią, problemach laktacyjnych i odżywianiu w czasie karmienia. Więc ciekawie:)

Magda ciuszki śliczne, szkoda że w naszym kaliskim HM nie ma działu dla dzieci :( dla kobiet w ciąży też nie ma :(

Iwonta jak tam gardło? ja pamiętam że w marcu pomogły mi płukanki solne, napar z lipy i właśnie te herbatki z malinami

serku
jednym słowem się zamalinowałaś.. a po ile maliny u Was? wczoraj przed Tesco pytałam kobietki - 4 zł za ten pojemniczek, a ile tam jest nie wiem, ale malutko! właśnie serku podaj przepis na Twoje konfiturki z rumem i kakao! :) plisss :laugh:

karolcia
gratulacja przedłużenia umowy! Ty o fasolce, a mi się bób marzy :)

My melange
miłęgo pobytu w Mielnie!!

i gdzie te zdjęcia ? miały być mebelki, łóżeczka? :)

11 lata 9 miesiąc temu #706478 przez Monika23083
mery75 napisał:

Co do karmienia mlekiem koleżanka swoją córunie dokarmia Bebilonem fakt że nie jest tanie ale podobno najlepsze raz jej brakło i kupiła Nana to mówiła że mała od razu rozwolnienie dostała kolke i całą noc z nią wojowała radziła mi też żebym się trzymała cały czas jednej firmy choć bardzo będę chciała sama karmić ale newiadomo ile pokarmu będzie także jeżeli trzeba będzie dokarmiać to zdecyduje się na ten Bebilon :blink:
Karolciu nic się nie martw jesteś na prawie więc śpij spokojnie :blink:

No właśnie na NAN często narzekają, a ja dostanę roczny zapas z pracy. Jak Jaś nie będzie chciał to sprzedam i kupię inne. Ale mam nadzieję, że będę mogła karmić i się obejdzie jakiś czas bez tego mleka :)

11 lata 9 miesiąc temu #706485 przez SerekWaniliowy
Dziewczynki dziękuję za miłe słowa pod zdjęciem, ale naprawdę wyjątkowo szczupło na nim wyszłam, Wy macie wyszczuplające lustra a ja obiektyw :silly: :silly: :silly:

Tak czytam posty z weekendu i wymyśliłam, że baby to dziwne istoty, większość była lub będzie w ciąży a później takie niemiłe i niemyślące dla innych ciężarnych jesteśmy :huh: bo jeszcze mi się nie zdarzyło, by jakiś sąsiad tudzież obcy facet negatywnie się wypowiedział albo krzywo spojrzał a wręcz przeciwnie, sąsiedzi chwalą brzuszek i wygląd i uśmiechają się choćbym akurat uważała, że fatalnie wyglądam, a na naszym osiedlu mieszka grupka studentów, młodzi jurni z AWFu :D i jest 2 którzy mnie zaczepiają, naprawdę nie mogę powiedzieć, żeby to były gówniarskie zaczepki :silly: jakby brzucha nie widzieli i wiedzieli że ciężarówki w ilościach hurtowych potrzebują miłych spojrzeń :D naprawdę nie wiem co z nami babami jest nie tak i chciałabym nigdy nie zapomnieć o swoich potrzebach i samopoczuciu w ciąży. No ale się wymądrzyłam, chyba rychła godzina ku temu sprzyja :silly: :side:

Ach to MyMelange sie wczasuje? a ja się zastanawiałam dziś co sie z nią dzieje, ze sie nie odzywa, ale to super, odpocznie od codzienności i pracy no i chyba skończyła skręcać te mebelki to może humor jej od słoneczka wróci :)

Karolcia ja tez spanikowałam jak jak poczytałam o ruchach i jak poszłam do lekarza to mi wyjaśnił, żeby zwrócić uwagę na ruchy między godzina 9 a np 13 -14 i ile tych ruchów jest no i czy z reguły są o tych samych porach i już mam spokój bo mała jak z zegarkiem rano i wieczorem się gimnastykuje, a jak się zaniepokoję to kładę rękę na brzuszek albo ja szturcham :blush: Jeszcze dostaniesz ciuszki? haha szalona Ty!

Kalinka tez biorę Ascofer, a rumianek bardzo lubię ale od kiedy jestem w ciąży to nie piłam, muszę spróbować :) wszystko byle stłamsić tego królika we mnie :silly:

Mery to Ci sie córcia czy księżniczka śniła w takiej sukieneczce ho ho :blink:

Nubi kochana za chwilkę wychodzę na lekcje :lol: i z pewnością zapomnę bo mam teraz głowę jak te rolne nieużytki, więc proszę przypomnij mi bym o tym drzemie napisała po południu. No i zapisałam sobie Twój sposób na kibelek, muszę pyłek kupić, chyba w sklepie ze zdrową żywnością powinien być?

MyMelange szerokiej drogi, wygrzewaj się i ciesz z wypoczynku i widoków za nas wszystkie :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #706487 przez mery75
Monisiu myślę że ze sprzedażą nie będziesz mieć problemu nawet po trochę niższych kosztach na pewno znajdą się chętne mamy :blink:
A to mój najnowszy brzuszek
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #706489 przez kocham_cie
Dzień dobry kuleczki:)
Widzę że od rana pełna aktywność...a ja w pracy walczę,ale jeszcze tylko 3h i koniec- do domciu, do mężusia... i łazanek które mi dziś obiecał :laugh: A potem szkoła rodzenia, dziś pierwsze zajęcia.. nie wiem dlaczego ale jakoś się stresuję :unsure:

Karolcia cieszę się że Ci umowę przedłużyli, ale za bardzo się nie postarali, bo aż do rozwiązania to musieli...

Monia dziękuję za przepis na łososia, ja zrobię to podzielę się wrażeniami ;)

Kinia odpocznij, i baw się dobrze- oby pogoda dopisała :kiss:

Serku ale fajowo z tym oglądaniem odziału... ciekawe czy u mnie w programie też są takie atrakcje

A tu link do kocyka i rożka
allegro.pl/rozek-becik-kapturek-uszka-pu...9353.html?source=mlt

allegro.pl/kocyk-koc-bobas-nowosc-76x102...5768.html?source=mlt

Dziewuszki a powiedzcie mi czy wszystkie dostałyście polecenie od lekarza na ktg??? bo mój nic nie mówił że mam robić...

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #706491 przez mery75
Serku to już księżniczka była taka cipka kochana mam już sporo rzeczy ale ze wstawianiem poczekam jeszcze troszke :lol:
Kocham cie mnie nic nie mówiła o ktg ale mam wizyte 25.07 to może wtedy coś będzie kazała zrobić

11 lata 9 miesiąc temu #706495 przez Monika23083
mery śliczny brzuszek! ze sprzedażą mleka z pewnością problemu nie będzie, bo skroo jest zbyt to są też ludzie którzy kupują :)

Magda ja też o KTG nic nie wiem, ale idę 22 lipca na wizytę to może coś mi powie:)

11 lata 9 miesiąc temu #706501 przez kocham_cie
Merry ty oszuście paskudny... a ja myslałam że ty dla swojej księżniczki nic nie masz... a teraz piszesz że poczekasz... ja ci dam... prosze wstawiać tu foty i się chwalić!!!
A brzusio piękny:)

Agamo zakupy dla Kacperka???

Serku studenciaki Cię rwą... ulalalla tylko pozazdrościć ;) ja to odkąd jestem w ciąży, nawet nie podnoszę wzroku idąc ulicą bo mam wrażenie że wszyscy którzy patrzą się na mój brzuch myślą sobie... ale wieloryb... kurka a przed ciążą nigdy nie miałam problemów z pewnością siebie i samooceną... mam nadzieję że po ciąży wszytsko wróci do normy... bo teraz nawet jak słyszę komplementy to wydaje mi się że są one nieszczere i z listości:S
Ojć muszę popracowac nad sobą... albo udać się do psychiatry- hihihihi

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #706507 przez mery75
Kocham cie ja się dzisiaj zesikam z Was no siedze sama i śmieje się sama do siebie mam pare rzeczy ale to kropelka w oceanie jak mąż pojedzie na wieczór do pracy to popstrykam ale to naprawdę pare ciuszków nic więcej szaleć będę za 2-3 tyg. to was zamęczę ale miałam taki piękny sen tyle że całego niepamiętam :blush: że musiałam wstawić tą sukienusie a za brzuchola dziękuje za miłe słowa

11 lata 9 miesiąc temu #706512 przez kocham_cie
mery75 napisał:

Kocham cie ja się dzisiaj zesikam z Was no siedze sama i śmieje się sama do siebie mam pare rzeczy ale to kropelka w oceanie jak mąż pojedzie na wieczór do pracy to popstrykam ale to naprawdę pare ciuszków nic więcej szaleć będę za 2-3 tyg. to was zamęczę ale miałam taki piękny sen tyle że całego niepamiętam :blush: że musiałam wstawić tą sukienusie a za brzuchola dziękuje za miłe słowa

oj w sierpniu to i ja też poszaleję... bo oboje z mężem dostaniemy premię i dodatek wakacyjny... więc w końcu będziemy mogli skompletować wyprawkę... kupic wózek i łożeczko...i te inne pierdoły o których piszą dziewczęta... bo ja też poza ciuszkami 62-68, rożkiem i kocykiem nie mam nic :)

A mi się Antek nie śni:( dlaczemu???

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #706517 przez Ania31
Witam dziewczyny

Mam dzisiaj takiego strasznego lenia ze nawet dupska niechce mi sie do sklepu ruszyc.

My melange miłego wypoczynku :)

Mery fajny brzucholek :) I sukieniusia sliczna

A co do ktg to tez mi narazie nic nie mowiła a teraz dopiero ide 12 sierpnia to bedzie mi pobierała jakis wymaz na bakterie mowiła ze to wazne

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka