- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Iva wiem wiem wczesnie jeszcze na to ale tak bardzo bym chciala parke i chlopca i dziewczynke a cos mi sie wydaje ze u mnie bedzie sprawa wygladac jak u Vilemo ze same sisiorki w domu bede miec Wszyscy mi mowia ze odechce mi sie dziecka po porodzie hmmm nie wiem ale napewno na to bede inaczej patrzec mimo to jednak bardzo nie chce by moje malenstwo bylo jedynakiem!
Ja Natalia ostatnio jak byly takie upaly i w domu robilo sie nie do zniesienia to tez chcialam wybyc chocby do parku ale jak wstawalam z lozka to brzuch mi sie tak spinal i te klucia w pochwie mialam takie mocne ze sie sciany musialam trzymac ze niestety wyladowalam w lozku do konca dnia a maz nademna z wachlarzem i tylko pytal co chwile czy mi lepiej. chyba juz zle znosze te upaly i dziekuje bogu ze nie musze juz pracowac bo bym chyba nie dala rady!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- Otrzymane podziękowania: 0

300 postów nawaliłyście! W życiu tego nie nadrobię

Moje drogie czy był już poruszony temat podgrzewaczy do butelek? W jakie się zaopatrzyłyście? No i któraś z Was kupowała szklane butelki? Jakiej firmy?
Ja kupiłam jak na razie jedną, plastykową, tą antykolkową butlę Dr Brown's,niby ma super opinie ale jakoś tak mi nie leży

Dobra,postaram się choć trochę Was nadrobić

P.S. KINIA - śniło mi się,że pojechałam z Tobą i Twoim chłopem nad Lazurowe Wybrzeże i tam walczyliśmy z aligatorami

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Aguś,Ty też taka zgrabniutka,piękniutka i ten samolot, brakuje jeszcze przystojnych pilotów w tle

Pisałyście o przebarwieniach,ja dlatego zrobiłam grzywkę bo wyglądam jak łaciak,wąs plamowy też się lekko pod nochem pojawił

Dziękuję,że przez te kilka dni o mnie pamiętałyście

Co do bóli,jest lepiej,zauważyłam,że źle się dzieje jak się denerwuje a zmartwień nie brakuje niestety,ale staram się myśleć pozytywnie.
Co do tego pęcherza i piasku,leków które biorę i po których tak kiepsko się czuję,to zobaczymy co we wtorek powie lekarz.
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Akina Monia jak dobrze cie widzieć spowrotem! No i super ze bedziesz juz z nami na bierzaco! A jak sie wogole czujesz kochana? Mam nadzieje ze wszystko wraca do normy! Co do podgrzewaczy to biduje juz od jakiegoś czasu na podgrzewacze tommee tippee bo mam akurat te butelki ale czytałam opinie ze jest dobry do większości modeli! Zobaczymy! Jak wkoncu uda mi sie wygrać jakaś aukcje która zakończy sie pozytywnie!
Jestem,jestem bez Was nudy

Czuję się lepiej Kochana

No ja chciałam kupić te butelki co Ty,ale baba mnie zakręciła i wzięłam tego Dr Brown'sa

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ja dziś moje drogie znowu cały dzień walczę z tematem wózek dla Antka... i znalazłam coś co trafia w mój gust, cenowo wogóle rewelacja... ale jego ciężar mnie przeraża jak ja sobie bym miała z nim poradzić...

połączenie skóry z lnem... oj strasznie mi się podoba
Aga pajacyk śliczny.... możesz przekazać mężowi żę ma gust... a jeśli chodzi o komentarze że odechce ci się 2 dziecka po porodzie... to chyba są nie do końca prawdziwe... bo przecież mamy tu mamusie które zdecydowały się na drugą pociechę...

Monia jak dobrze że jesteś ty i igunia... nadal w dwupaku... i niech tak zostanie jeszcze przez jakiś czas

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madzia przekazalam mezowi jaki dumny teraz chodzi

Ania pojechala na wyspe a Michasie w domu zostawila z dziadkami

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Akina - co do podgrzewaczy to ja miałam pożyczony od bratowej ale nie korzystałam w ogóle. Po prostu zawsze miałam zagotowaną wodę w czajniku więc tylko włączałam go dosłownie na ułamek sekundy żeby podgrzać wodę. A w szpitalu to w ogóle podawano mleko w temperaturze pokojowej i nie grzano specjalnie. No ale przy karmieniu cycem i odciąganiem pokarmu to inna bajka bo trzeba mleczko w lodówce przechowywać więc pewnie wtedy podgrzewacz się przyda. Butelki dr. brownsa to może z wyglądu nie są szałowe ale są to naprawdę jedne z najlepszych butelek antykolkowych wiem, że jak bratowa męża miała problem z bliźniakami to lekarz zalecił zmianę butelek z aventu właśnie na dr browns i faktycznie kolki się skończyły. System odpowietrzania bardzo podobny do tego zastosowanego w TT. No ale jest tak jak pisze Agamo, jaka butelka nie ma większego znaczenia chyba, że faktycznie dzieciątko ma problem z kolkami lub refluksem albo krztusi się przy jedzonku. (Agamo ja Ci dam za tą Vilemopedię!

Kocham Cię - bardzo mi się podoba ten wózeczek! A co do wagi to wszystko zależy w jakich warunkach mieszkasz. Ja mieszkam na wsi w domu, żeby wyjechać na ulice muszę przemierzyć schody ale to kompletnie nie ma znaczenia bo jak wózek ma pompowane koła to normalnie zjedziesz nim po schodach i wyjedziesz ciągnąć go tyłem więc jak dla mnie to żaden problem. Jeśli szukasz wózka lekkiego to bardzo często kosztem stelaża czyli aluminiowy zamiast metalowy albo kosztem kół piankowe zamiast pompowane bo to są dwie główne rzeczy które wpływają na wagę wózka.
Teraz żeby nie było że Vilemopodia wszystko wie. Laseczki które będą ciętę tak jak ja. Jakie majteczki poporodowe kupiłyście? Pytam bo ja nastawiając się na poród sn przy Klaudiuszu kupiłam jednorazowe i się nie nadawały bo miały za niski stan już nie mówiąc że był mało elastyczne, ciężko je było założyć i dupsko z trudem w nie zmieściłam ;/ Teraz szukam takich które będą miały wyższy stan, żeby zakrywały miejsce cięcia. Macie coś takiego?
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wzięłam się za sprzątanie komody z różnego rodzaju papierami... nie sprzątałam tam przez jakieś 5 lat... tylko dokładałam... faktury, rachunki, umowy, gwarancje, instrukcje... o boże wywaliłam to i teraz nie mam siły tego posprzątać
![]()
![]()
hihii znam ten słomiany zapał. Też ostatnio to robiłam i nie miałam siły dokończyć więc wpieprzyłam wszystko do szuflady w jeszcze gorszym stanie niż było

Nefeli - jak tam się macie?
- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Akina no padlam na podloge

Madzik, bryka rewlacja! Sliczna!
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Na weekend byłam z mężem i teściami u jego rodziny. Jestem wymęczona. 2 godziny jazdy samochodem w tym upale. I najgorsze, że u cioci się pali w mieszkaniu... Wiem, że kiedyś były inne czasy, ale bez przesady. Ciocia z wujkiem palili jednego papierosa za drugim, od rana do nocy. Od dymu było aż ciemno. Jak im teściowa zwróciła uwagę, to ciocia powiedziała, że na 2 dni nie będzie zmieniać przyzwyczajeń... Ach, słów brak. Już nigdy tam nie pojadę. W ogóle już nie wybieram się w taką trasę będąc w ciąży.
Ostatnio dostałam 3 torby ubranek i buciki dla naszego synka

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Vilemo

Hmm chyba mogę ci coś doradzić jeśli chodzi o majtki po cc mimo iż będę mieć naturalny poród. Bo kupiłam majtki co prawda wielorazowe ale myśle nie używać ich wielerazy no bo nie wydaje mi sie to praktyczne no ale zobaczymy Tak czy owak majteczki są wysokie bo jak przymierzylam teraz z moim duuuzym brzuszkiem to sięgają pepka tutaj wysyłam ci linka skąd kupowałam
allegro.pl/wielorazowe-majtki-poporodowe...0cm-i3262549008.html
Kiniga witamy spowrotem i jak było?wrocilas opalona? Pewnie w cholerę ludzi o tej porze! Ale nie ma to jak morska bryza zwłaszcza w takie upały jak ja tu mam!