- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
- Córuniu kocham Cię nad życie
Pyzaura ja mam taki z centymetrowy wystający no ale takiego jak ma Iwcia giganta to newidziałam dziewczyny wszystkie wasze zdjęcia są superno wlasnie laski jak mowa o pepek czy wy tez macie tak mocnow wystawiony?? no moj to chyba juz na 2cm do przodu wszyscy sie u mnie smieja z niego
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
zaraz nadrobię wczorajszy dzień ale na początek:
Nubi super, że wizyta udana. Buziaki dla Ciebie i córeczki.
Pyzaura ja mam pępek w środku więc nie pomogę ale myślę, że się tym nie przejmuj. Na to chyba nie ma reguły. U jednej jest tak u drugiej inaczej.
Serku byłam wczoraj w Supher Farm i jędza nie dała mi tych kuponów. A robiłam zakupy. Powiedziała, że to musiała być jednorazowa akcja w jakiejś innej placówce. Wr... W ogóle stałam w kolejce a przede mną były 3 panie w wieku około 50 lat i żadna ani z pań stojących w kolejce ani kasjerka mnie nie przepuściła. Co za porażka. Chyba napiszę do nich skargę. BO mam dość. Łaski nie robią, że robię zakupy u nich.
Ale za to mają pampersy te białe sensitiv w promocji za 39zł.
Nefeli, Akina i Kalinka trzymam kciuki mocno, oby dalej było jak najlepiej. I cieszę się, że same dobre wiadomości tym razem.
Buziaki
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
ja stawiałam na 1500g, ale 1900g się nie spodziewałam:)
paulina ten Oilatum to nic nadzwyczajengo, na dzień dobry parafina, która jest uzyskiwana z resztek ropy i jest skłądnikiem bardzo tanim dlatego powszechnie używanym i w dużych ilościach. Parafina na maksa zapycha pory, na przykłądzie: po goleniu zawsze używałam olejku Alterry lub tego Babydream i było ok, kiedyś posmarowałam się tą Johnsons, któa ma na 1 miejscu parafinę i przez 4 dni chodziłąm z czerwonymi kropkami na nogach, tak zapchał skórę. No cóż..
no i w skłądzie dwa PEGi ( z czego jeden już na 3 miejscu) a to najgorsze emulgatory z możliwych.
i do tego cena kosmiczna oczywiście to tylko moje zdanie i do niczego nie namawiam
pyzaura mój jeszcze jest wklęsły, ale powoli robi się płąski, więc pewnie nieługo wyprzedzi brzuszek:)
nubi, mojej koleżanki synek też tak miał z tym żołądkiem ,ale potem się wszystko unormowało:) udanej kolejnej wizyty:)
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Co do dysproporcji - główka a brzuszek,to ponoć normalne,mój lekarz od usg też ostatnio mówił,że mała ma sporą głowę i pewnie ciężko będzie się przeciskała
Co do pępka,mój jeszcze troszkę w środku,ale ja też mam bardzo wklęsły,więc przypuszczam,że będzie na płasko i nie wylezie
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Hej kochane dopiero zajrzałam także zaraz czytam ale najpierw Monia ja też ide na usg jutro no i ja mam termin na 20.09 także zobaczymy jutro ile to moje szczęście ma ale aż się boje że moja to taka kruszynka
powodzenia jutro mery! nic się nie bój,na pewno jest wszystko OK, ja też myślałąm że Jasiek to taki mał będzie jeszcze, więcej niż 1,5 kg bym nie dała ( a skąd mi się to ubzdurało to nie wiem:))
ja mam wizytę za 4 tygodnie to jak teraz przybrał prawie 1 kg, to nie wiem co będzie potem, a i na plusie mam 14kg
dzisiaj sobie zdałam sprawę, że włąściwie to ja mogę w październiku urodzić nawet, biorąc pod uwagę, że pierwsze dziecko najczęściej nie rodzi się wcześniej niż przed 40 tygodniem...oby pogoda dopisała tej jesieni
- paulinka.k22
- Wylogowany
- budujemy zdania
paulina ten Oilatum to nic nadzwyczajengo, na dzień dobry parafina, która jest uzyskiwana z resztek ropy i jest skłądnikiem bardzo tanim dlatego powszechnie używanym i w dużych ilościach. Parafina na maksa zapycha pory, na przykłądzie: po goleniu zawsze używałam olejku Alterry lub tego Babydream i było ok, kiedyś posmarowałam się tą Johnsons, któa ma na 1 miejscu parafinę i przez 4 dni chodziłąm z czerwonymi kropkami na nogach, tak zapchał skórę. No cóż..
no i w skłądzie dwa PEGi ( z czego jeden już na 3 miejscu) a to najgorsze emulgatory z możliwych.
i do tego cena kosmiczna oczywiście to tylko moje zdanie i do niczego nie namawiam
Dziękuję Monika za wyjaśnienia! Teraz to na 100% jestem pewna, że go nie kupię
Nubi na ostatniej wizycie jak mierzona była moja mała, to gin tez długo nad brzuszkiem się zastanawiał i coś mówił, że troszkę jakby mały ale jeszcze się łapał w granicach tygodnia ciązy, a w tedy był przełom 28 na 29 a USG pokazało chyba że jest 28 tydz i 1 dzień. Na początku trochę się stresowałam, ale skoro gin nic nie mówił, że coś jest nie tak to nie będę siać paniki!
Wiecie jestem w szoku parę dni temu mierzyłam brzuszek i było 98 cm, a dziś jest już 101 tyle cm to mi zawsze przybywało w ciągu miesiąca a nie w ciągu kilku dni! Villemo gonię Cię
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
U mnie pępek jest teraz równo z brzuchem, ale mój zawsze był dość głęboki, więc nie wiem czy w ogóle mi go wywali na zewnątrz
Ależ wam rosną te dzieciaczki Ja już w piątek dowiem się ile mój maluch waży
Nubi fajnie że wizyta udana, chociaż szkoda że nie taka jaką sobie wyobrażałaś, ale i tak ważne, że u małej wszystko dobrze
- donata
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Hejka
Donia niezla sterta ciuszkow, buciki urocze, Ty w sukience-bardzo mi sie podobasz co do palaczy, u mnie towarzystwo nie palace, jedynie P pali i wychodzi jak chce sobie zapalic...sasiadka nie ma wstepu u moich rodzicow a jak jest na tarasie to drzwi szczelnie zamykamy i jak ktoras z dziewczyn poradzila:nawet jak przyjedzie to nie ma paleńia u Ciebie w domu... Dziwie sie Twojemu mezowi ze nie zareagowal, nie zostalabym w takim miejscu ani godzinki.
Dzięki Co do cioci, to też bym nie została. Ale to ok. 115 km od domu i byliśmy teściów samochodem. Ale jakoś przeżyłam! Wszystkie ubrania do prania poszły, bo zaśmiardły fajami. A ja dzisiaj wstałam po 11 dopiero, taka byłam wyeksploatowana.
Pyzaura, u mnie górna część pępka wystaje i wygląda to trochę jak nos hehe Wcześniej miałam wklęsły pępek...
Akina, myślę, że laktator się przyda na pewno. Chociażby nawet jakbyś musiała wyjść na dłużej. Ja mam z laktatorem woreczki do mrożenia pokarmu. W zamrażalce może leżeć nawet kilka miesięcy (w lodówce kilka godzin). Wtedy każdy może podgrzać mleczko i dać dzidziusiowi, a Ty możesz odpocząć raz na jakiś czas
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Aga nie jest źle... jak na taką ciężką noc to czuję się całkiem dobrze... zostały tylko kłucia w pochwie i rozciągający się Antek
Jeśli chodzi o pępek to mój pomimo dużego brzusia nadal jest wklęsły... i nie wydaje mi się żeby miał wyskoczyć na zewnątrz ewentualnie się zrówna z brzuszkiem
hihi dysproporcje... u mnie wręcz odwrotnie głowka jest miejsza niż brzusio:) na ostatniej wizycie (31tydzień) główka była oceniona na 32 tydzień a brzusio na 34 hihihi mój mały pasibrzuch
dziewczęta gratuluję udanych wizyt i zdrowo rosnących maluszków
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
Moj pepek poki co ni wyskoczyl na zewnatrz I cale szczescie, bo to dla mnie baaardzo wrazliwe miejsce i nie znosze jak mnie sie tam dotyka!
- Ania31
- Wylogowany
- budujemy zdania
nubi dobrze ze w sumie wizyta udana i ze jest ok
ja pepek mam w srodku choc robi sie coraz bardziej juz płaski.
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
- zuzuzanta
- Wylogowany
- budujemy zdania
pyzaura mój pępek też wystaje, a na dodatek boli jak np. córka go niechcący dotknie. W pierwszej ciąży takiego nie miałam. W ogóle miałam zupełnie inny brzuch, taki rozlany i pępek gdzieś się chował.
Akina ja na razie laktatora nie kupuję, bo poprzednio były to wyrzucone pieniądze (brak pokarmu). zobaczę jak teraz sytuacja się rozwinie i najwyżej wyślę męża do sklepu. Podgrzewacza też nie kupowałam, bo nie było takiej potrzeby. Jak coś, to sklepy są i szybko można się zaopatrzyć.
U mnie czas trochę przyspieszył. Córa wróciła z obozu i od razu więcej spraw na głowie.
Wczoraj wieczorem miałam, no właśnie sama nie wiem co, bo albo młody tak dziwnie się ruszał, albo były to skurcze przepowiadające. Zgłupiałam całkowicie, bo nie byłam w stanie określić. Cokolwiek to było, ustało i od rana się nie pojawia, a synuś rusza się normalnie. Od kilku ładnych dni już właściwie nie czuję jakiś kopnięć tylko to jak się przesuwa i wypycha te swoje plecki lub pupcię. Czy Wy też tak macie?
- Ania31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja byłam w sklepie i sie juz zmeczyłam, dzisiaj to nawet na ogrod nie mma ochoty wyjsc nawet w cieniu niechce mi sie siedziec. A na słoncu to bym wogóle nie wyrobiła.