- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

no i taka mialam ochote na pepsi ze maz mial radochy jak sie rzucilam jak przyszedl to nie na niego tylko dorwac butelke:-)
nubi no jak to nie dajesz znac po wizycie? duzy minusik.. chyba ze faktycznie jak pisalas zrobilas z siebie debilka i cie odwiezli do szpitala bez klameczek? :-p
nefeli kochana nie jest przyjemne sie prosic ale teraz nie czas na nerwy. jeszcze troszke wytrzymaj. po narodzinach mozesz sie pozrec ile wlezie z tesciowa:-)
co do laktatora to kurcze szkoda ze maz sie wcina bo to kobiety sprawa i to tak jakby ci mowil uzywaj tamponow zamiast podpasek lub na odwrot. a jak mozna sie odzywac jak sie pojecia nie ma :-E ja mialam zamawiac ale na szczescie sie okazalo ze mam skad pozyczyc i sprawa sie rozwiazala:-)
co do depresji to niestety nie mam pojecia.. ale cos czuje ze po urodzeniu ci przejdzie bo teraz za duzo masz stresow z przygotowaniami i zdrowiem i nie ma co sie dziwic ze juz zalamka lapie. jeszcze troszke i bedzie dobrze.. a w szpitalu nie bedzie sie krecil jakis psycholog? bo na pewno wiele mamus takiej osoby pottzebuje po
karolcia ale maz dal czadu z ta siara:-) chyba bym mojego udusila.. ale siary u mnie ni ma to ni ma problemu:-)
akina my bylismy zdecydowani na wozek alu fyn i w takich samych kolorach. fajnie wyglada, w miare wydaje sie solidny, nawet opinie takie dosc ma. ale nas niestety rozmiar windy zatrzymal i misielismy zmienic zdanie ale zal
iwonka a gdzie ty? co tu nagle taka cisza?
kinga pyzaura ciesze sie ze wyjazdy udane. sily mam nadzieje ze zregenerowane zeby juz do porodu starczylo:-)
agamo ubranko przeslodkie i mezowi sie udalo. nawet jak nie bedzie po co zakladac to mozecie choc ubrac raz do zdjecia to sie nie zmarnuje:-) jak sie rozpedzisz z dzieciaczkami to moze jeszcze stworzycie druzyne pilkarska:-P
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

agamo urodziny jak najbardziej udane, bo były i zakupy i kino i impreza

donata ale z ciebie laseczka

Co do podgrzewacza to ja nawet za bardzo nie miałam w planie go kupować, przynajmniej na początek. Ale dostałam go od koleżanki więc problem z głowy.
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Agamo dzięki Ci za te majtasy! Mojego męża panie odesłały ze szpitala, żeby kupił właśnie wielorazowe a on oczywiście nie wiedział o co chodzi i wrócił z takimi jakie miałam spakowane w torbie ;/ widziałam, w szpitalu, że dziewczyna która leżała ze mną po cc miała właśnie takie siateczkowe i suszyła je na kaloryferze ale nie mogłam ich znaleźć nigdzie wydaje mi się że to właśnie te co mi przesłałaś link.
Donatka - ale uprzejma ciotka... bez przesady żeby nie można sobie było dać na wstrzymanie na 2 dni. Ja to w ogóle nie mogę zrozumieć jak w ogóle ludzie mogą kopić papierochy w domu, wszystko prześmierdnięte na wylot. U mnie nikt z rodziny nie pali, i każdy palacz który do nas do domu przychodzi jest ostrzegany, że u nas się nie pali. Swoją drogą śliczna z Ciebie mamuśka z mikroskopijnym brzuszkiem
Dzięki za miłe komentarza, ale aż tak dobrze nie ma

Co do majtek to mam siatkowe, spodenkowe. Dałam za nie może z 6 zł i to za 2 czy 3 sztuki. To zależy od kobiety, jakie będzie miała. Moja koleżanka wzięła z domu zwykłe, bawełniane majtki i potem je wyrzuciła. Tak samo jak z koszulami. Jedna najczęściej jest do wyrzucenia. Więc warto wziąć jedną starą i ze 2 na zmianę.
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
nike a ty na ujastku bedziesz miec prywatna polozna?
Raczej nie. Zastanawiałam się nad tym, ale koleżanki które tam leżały po cesarce powiedziały, że nie ma takiej potrzeby.
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
a jezeli ciotce udaloby sie do was wpasc to skoro ona u siebie w domu dyktowala warunki to ja bym sie wcale nie przejmowala i w swoim domu po prostu nie pozwolila zapalic wypominajac akcje u nich. w koncu chodzi o zdrowie twoje i dziecka
nike no wlasnie slyszalam rozneopinie i najwiecej zadowolonych bylo po oplaceniu poloznej. a tych zdajacych sie na te ktora jest to czesciej narzekalo. przy cesarce nie ma potrzeby ale przy normalnym porodzie to codziennie rodzi sie po kilka wiec nawet czasu nie maja sie toba zajac. no wczesniej nie myslalam o takim rozwiazaniu a teraz mam metlik w glowie czy sobie poradze
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Nike wiem wiem tak tylko zartowalam No ale najważniejsze ze urodzinki udane! Następne bedziesz mieć juz w większym gronie!

Kalinka to dawaj nam tu znać jak idzie na magnezie tabletkowym A długo cie tak jeszcze bedą trzymać w szpitalu?
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Co do depresji też mnie to martwi,miałam ją na początku ciąży,teraz też ciągle stresy i płacze,boję się,że mnie dopadnie po porodzie,bo ja jakoś taka słabej dupy się zrobiłam

Nike spóźnione sto lat

Pocieszyłyście mnie dziewczynki,że nie tylko ja w czarnej dupie jestem z przygytowaniami,ja myślę,że ogarnę się dopiero pod koniec sierpnia

Kalinka,cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze

A z tym wózkiem to ja Wam mówię,oszaleje

Kinia,Pyzaurka zazdroszczę wypoczynku,ale dobrze,że naładowałyście akumulatorki

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
agamo no tak następne urodziny już większym gronie

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Powiem Ci,że prezentuje się świetnie. I te kolorki...mmmmmmmm
Monia-ja jesli kupię podgrzewacz to też z TT jak Agamo bo takie mam butelki. Miałam taki fajny szeroki z bebe confort i byłam pewna,że go mam a tu ZONK...Albo komuś wydałam i nie pamiętam albo jest tak skitrany,że sama nie moge go znaleźć :/
Oczywiście szukam czegos używanego bo jak ktos tak dbał o to jak ja to może trafi mi się w stanie idealnym

Aga no ja tez się nie dziwie,że chcesz więcej niż jedno dziecko

Podłączam się pod pytanie Villemo o te sexowne pantalony poporodowe

Donia-ciuszki extra

Daga....kurcze,czy Ty nie możesz spokojnie tej ciąży zakończyć. Qwa! No wiecznie coś tam u Ciebie. Co do męża nie będę się wypowiadać bo ja z tą moją nienawiścią do większości to wiesz.... Ale udusiałabym go teraz własnymi łapami! No sorki-musiałam to napisać

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

jakos sie przebudzilam i spac juz nie moge

mały sie wierci

no chcialam Go udusic za ta siare ;p ale jakos wszyscy wzieli to smiechem i bylo koniec tematu.
u mnie w szpitalu nie daja nic jedynie tylko kosmetyki jak myja dziecko....a tak musze miec wszystko swoje .
moja kumpela wcxoraj pisala ze upadla na chodnik troche sie poobijala...a jest 6dni po terminie...
nic jej nie jest ale dzis miala sie zglosic do lekarza jak nie urodzi ...wiec okaze sie

caly czas wyje gdzies alarm za oknem...masakra ;/ nie wytrzymie zaraz ;D
jaki macie pomysl dzis na obiad ? bo ja juz nie wiem co wymyslac ;D
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
nie mam pojecia na razie ile tu bede. mam nadz ze sie wnet dowiem:-)
nike no ja wczesnuej tez takiej opcji
nie bralam pod uwage. a teraz zgluplam. a mowisz ze po normalnym porodzie tez sobie chwalili? bo jakos tez mi sie nie usmiecha wyrzucac tyle kasy. jeszcze proponuja tutaj polozne srodowiskowe. musze sie zorientowac co i jak bo mozna sie z nia wtedy zgadac jeszcze przed porodem a myslalsm ze to raczej tylko po sie dzwoni. i po porodzie przysluguje 6spotkan. tylko nie znam nazwisk bo kazda przypisana do danego regionu i nawet nie mam na razie jak sprawdzic czy na fajna bym trafila
karolcia mi to by wystarczyly frytki z majonezem wiec raczej nie poddam ci dobrego pomyslu:-)
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ja już od 06:00 walczę w pracy... mialam okropną noc... troszkę chyba wczoraj przegiełam z tym sprzątaniem i położyłam się do łóżka z okropnym bólem brzucha a kłucia w pochwie osiągnęły taki stan że aż oddech musiałam wstrzymywać... kurka przestraszyłam się nie na żarty

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
ja tez miałam ciężka noc Tez mnie brzuch pobolewal po tym grilu najpierw zelondek a pózniej brzuch hmm może od jelit czy coś! Nie wiem!do tego deszcz tak o 5'rano zaczął walić ze sie obudziłam i juz zasnąć nie mogłam!
Biedna Madzik jeszcze po ciężkiej nocy do pracy musialas czmychac! Zobaczysz szybko zleci!
Kalina no to oby jak najszybciej cię do domu odeslali Bo nie ma to jak w domku! I oby szyjka sie tak wydłużyła ze aż po cycki

Karolcia ja z obiadem zawsze spontan! Ostatnio miałam smaka na naleśniki ale mi przeszło! Przedwczoraj na smażona rybke a wczoraj na kapusniak i najlepsze jest to ze za każdym razem miałam coś innego na obiad

- agilla.r
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Być może rozmawiałyście już na ten temat za co z góry przepraszam ale chciałam Was dopytać czy któraś zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej??
Cały czas mi to chodzi po głowie i nie wiem co zrobić :/
Miłego dzionka :*
p.s.No to ciekawe co tam Kate dziś urodzi, ja myślę że dziewczynkę