- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paulinka.k22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Juz pewnie mnie nie pamiętacie, ale ja staram się czytac was na bierząco jak już dopadnę komputer, żeby nie wybić się z watku ;P jeszce 2 tyg i mam zamiar wrócic na stałe do domu i powrócić do aktywności na forum o ile mnie będziecie jeszcze chciały !!!!
ciesze się bardzo że wszystkie mamusie, mimo czasami trudnych momentów nadal w zdrowiu i dwupaku maluchy też już pokaźne!!! Iwonka gratuluje bo twój Kacperek chyba największym mężczyzną jest maleństwa już rosną w indywidualnym tempie ale różnice narazie niewielkie
pochwale się że pranie i prasowanie już w większości za mną zostało jeszcze jedno pranie kocyków i ręczników no i oczywiście wózek po braciszku odświerzyć bo zapakowany na strychu stał. wyprawke mam już w komplecie - w sumie dużo po synku zostało ale to czego brakowało już kupiłam.
Ala wierci się strasznie i na dodatek nadal nie leży główką w dół tylko potrafi przekręcić się kilka razy dziennie, ustawia w poprzek i prostowac nóżki a mama zwija się wtedy z bólu.
co do komentarzy to niestety ale nawet najblizsi nie zdają sobie czasami sprawy że sprawiają przykrość - mnie też doleciało kilka takich "o jeju jaka ty gruba jesteś" albo "masz tak wielki brzuch że tak chyba ze 3 siedzi" itp zaznacze, że przytyłam 8 kg i wszystko poszło w brzuch, który faktycznie mam ogromny ale żeby od razy GRUBA?????
dzis mam wizyte to zobaczymy jak tam mała z wagą już nie mogę się doczekac
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
A apropo figury to napewno nie przejmowac sie co mowia inni choc wiem ze czasem sie nie da mi za to dogryzaja niektorzy chyba z zazdrosci bo akurat nie mam jakiegos brzuszka giganta to co rusz slysze zobaczysz jeszcze ci wywali ze w 9mc to dopiero przytyje itp itd a ja ze to trudno w koncu w ciazy jestem i ogole nie lubie jak ktos pyta o wage bo jak mowie ze 6 kg to wlasnie ze zobacze ile mi jeszcze przybedzie a jakbym przytyla z 15-20 to by komentowali ze za duzo
Jak juz pisalam moj R mowi do mnie grubasku albo kaczuszka a ostatnio powiedzial ze wymionka mi urosły i ja to biore na zarty bo innym razem mowi ze mam maly brzuszek i ze nawet jego koledzy tak mowili a powiedzial ze nawet jakbym miala wielgaśny to nosze jego syna i figura sie teraz nie liczy tylko zdrowe dziecko ciesze sie ze ma do tego takie trzezwe podejscie bo np szwagier uwaza ze kobieta w ciazy jest straszna a porod obrzydliwy i ze jak facet bedzie z kobieta przy porodzie to pozniej nie bedzie chcial sie z nia bzykac...szfagier chyba jeszcze gowniarz i nie dojzal...
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/koc-kocyk-bobas-wozka-lozeczk...row-i3360419165.html
ja szukam czegoś cienkiego z czerwonymi elemantami więc myślę o tym :
allegro.pl/kocyk-jersey-100-bawelna-letn...tny-i3373074252.html
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ninka pewno że cie pamiętamy... nawet ostatnio zastanawiałam się jak się miewasz i dlaczego nic nie piszesz... pochwal się wynikami dzisiejszej wizyty
Ja pół godziny temu wróciłam pracy... i padłam, chyba się dziś nie ruszę z wyrka.. serku[ /b] a ty mnie jeszcze straszysz że ma być jeszcze bardziej gorąco
Karolcia dziś napisała że coś się finansowo jej sypie... u mnie to samo
... wyobraźcie sobie że dowiedziałam się ze na 90% w tym półroczu nie będzie premii, która miała być wypłacona w sierpniu - kryzys:angry: oczywiście w całości miała iść na skompletowanie wyprawki... a tu dupa, najgorsze jest to że pracujemy z d. w jednej firmie więc stracimy w sumie ok 3 tyś zł....
- paulinka.k22
- Wylogowany
- budujemy zdania
znalazłam jeszcze taki:
allegro.pl/kocyk-minky-koc-dzieciecy-bab...omo-i3392491347.html
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karolcia dziś napisała że coś się finansowo jej sypie... u mnie to samo
... wyobraźcie sobie że dowiedziałam się ze na 90% w tym półroczu nie będzie premii, która miała być wypłacona w sierpniu - kryzys:angry: oczywiście w całości miała iść na skompletowanie wyprawki... a tu dupa, najgorsze jest to że pracujemy z d. w jednej firmie więc stracimy w sumie ok 3 tyś zł.... [/quote]
no i sami widzicie jak to w dzisiejszych czasach jest kasa niby nic wielkiego ale jest potrzebna ..bez kasy teraz nie ma nic..a niby kasa szczęścia nie daje.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iva za podejście do kuzynki i jej komentarzy- gratulacje należą sie Serkowi to ona ją tak pięknie zripostowała
Kurczeeee,coś mi nie pasowło ale nie chciało mi się sprawdzać :/
Przepraszam za pomyłkę
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja właśnie skończyłam prasować (ale jeszcze nie rzeczy małego) i mam dość Rany boskie jak ja nienawidzę prasować dlatego aż boję się myśleć o tej górze ciuszków, takich maleńkich. Najchętniej bym komuś zapłaciła, żeby to zrobił za mnie.
Czy wy też jesteście cały czas takie zmęczone? Zaraz idę zjeść obiad (pierogi ruskie ) i już czuje, że będzie poobiednia drzemka. I nie wiem czy to normalne czy może ten remont mnie tak wykańcza? Ale z drugiej strony to co się dziwić, jak w 8 mc ciąży się szoruje podłogę na kolanach przez dwie godziny A co najlepsze dziś jest znowu tak brudno że znowu by się przydało ją umyć Już mi się rzygać chce tym remontem Przepraszam że was tak zanudzam ale muszę się komuś wyżalić.
A tak z innej beczki: podrzućcie jakiś przepis na ciasto Bo na sobotę muszę coś upiec, bo imieniny robię (jeszcze tego mi brakowało) a nie mam żadnego pomysłu, a wy tu nie raz wklejałyście fotki swoich pyszności
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Monika jak jesteś taka chętna, to mogę się przejść po sklepach, porobić zdjęcia składów i wrzucić na forum Wiem, że na pewno jest jeszcze Enfamil i w Rossmannie mają mm babydream.
Z tym dzieckiem książęcym to jakaś ściema jest. Na jednym zdjęciu dziecko jest malutkie i ma długie czarne włoski, a na drugim jest duże i prawie łyse W dodatku wyjść z dzieckiem ze szpitala po 24h i nawet mu nie założyć czapeczki na głowę
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Nie, no Ninka mamy naprawdę problemy z pamięcią i koncentracją ale jeszcze Ciebie pamiętamy i czekamy na dobre wieści z wizyty
Kocham Cie i z tego co pamiętam to chyba dla tej premii też tak długo pracujesz prawda? Tobie to się należy podwójna za wytrzymałość, naprawdę szkoda bo to by była ogromna pomoc w tej chwili
No i nie daje szczęścia kasa ale bardzo pomaga i ułatwia życie, niestety :/
Nike a ciasto chcesz piec czy robić? Na zajęciach położna powiedziała, jak chce się Wam spać to spać, jak chce się Wam jeść to jeść, dzidziuś teraz o to wszystko woła, a poza tym faktycznie u Ciebie ten remont to z pewnością prócz wołań Kacperka to ta szmata tez miała raczej wpływ na Twoje samopoczucie
O widzę Niagara, że jesteś tak samo podejrzliwa jak ja, też mi się wydawało, że ze swoim dzieckiem dobowym to raczej nie wyszli
No spadam do kuchni, bo przytargałam truskawy i maliny i jakby nie starczyło to jeszcze śliwy i nektaryny ;P a teraz trzeba co nieco przerobić i przekąsić
Ooo listonosz przytargał allegro ;P jak skończę w kuchni to w nagrodę sobie otworzę pooglądać Miłych i smacznych obiadków i leniuchowania grubaski kochane!