BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #712628 przez nike84
SerekWaniliowy napisał:

Nike a ciasto chcesz piec czy robić? Na zajęciach położna powiedziała, jak chce się Wam spać to spać, jak chce się Wam jeść to jeść, dzidziuś teraz o to wszystko woła, a poza tym faktycznie u Ciebie ten remont to z pewnością prócz wołań Kacperka to ta szmata tez miała raczej wpływ na Twoje samopoczucie

Raczej będę piec, bo mój mąż to taka wybredna bestia jest, że ciężko mu dogodzić :silly:
A co do zmęczenia to staram się właśnie nie ograniczać i jak czuję, że muszę to drzemka musi być - tylko budzik nastawiam żeby całego dnia nie przespać :silly: Korzystam z możliwości spania kiedy chcę, póki jeszcze mogę ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #712643 przez donata
Alivva napisał:

Hej :)

Zasnęłam wczoraj po 2 dopiero...i spałam dziś do 11;30 :D kto mnie przebije?? :D
Aga....nie da się ukryć,że cysternę z mlekiem to mam zawsze przy sobie :P Mam tylko nadzieję,że po karmieniu się zmniejszą cholerka :dry:

Alivva, ja się położyłam spać ok. 23 i wstałam o 11 :) I tak prawie codziennie :D Wiadomo, że w nocy ze 2 razy wstanę siku. Ale ogólnie niezły ze mnie śpioch :) Muszę nastawiać budzik, bo bym przespała cały dzień.

Byliśmy dzisiaj w Carrefourze, bo mebelki są w promocji. Kupiliśmy komodę wenge za 179 zł do pokoju dziecięcego :) No, teraz już się chyba zmieszczę z jego ubrankami! :)

A ja kupiłam tartę w proszku razem z masą za 4 zł :) Jutro kupię malinki, galaretkę, śmietankę 30%, margarynę i będzie tarta z owocami :)

11 lata 4 miesiąc temu #712648 przez Monika23083
Muszę się Wam pochwalić...

W poniedziałek moja przyajciółka poszła do spzitaa w 40 tyg ciązy na wywołnie już. No i dzisiaj o 15.10 pojawił się 3,5 kg Mateuszek :)

Natalia najgorzej z pierwszym mlekiem, bo szukam każdego składnika, ale później to będzie z górki, bo surowce będą się powtarzały. Zrobię to w tabelce i zoabczymy jak to wygląda. Więc jak chcesz to wrzuć jeszcze jakieś mleko:)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712649 przez agamo
Hejka dziewuchy hmm rozpisalyscie sie dzisiaj ze niewiem co miałam pisać!

Ninka fajnie ze wrocilas i oczywiście ze cię pamiętamy!

Madzik ale dziady dopiero teraz wam powiedzieli ze premi nie będzie ! Napewno wcześniej wiedzieli! Niecierpie jak nastawie sie ze kaska ma przyjść a tu kicha albo nieplanowane wydatki sie trafia to juz wogole mnie wkurza i zawsze w takiej sytuacji muszę sie drinkiem zrelaksować a tu nawet drinka nie można Może kakao? A upały wykanczaja wiem coś o tym Jednego dnia to tak mnie brzuch bolal i spinal sie i słabo mi było ze myślałam ze urodze!

A co do królewskiego dzieciaczka oglądałam na żywo transmisje w telewizji juz kamerowali wejście na pól godziny przed ich wyjściem Swoją droga to fotoreporterzy i media siedziały tam od tygodnia! Co do pokazania go światu hmm myśle ze lepiej tak niż ukradkiem sie chować a paparazzi za nimi gonili! Powiem szczerze ze patrząc na Kate i Williama to bardzo rozsądnie do wszystkiego podchodzą. Po narodzinach powiedzieli ze pokażą sie prasie ale proszą by pózniej ich zostawiono w spokoju i nie podazali za nimi cała drogę bo dziecko i żona potrzebują odpoczynku! Podobało mi sie tez ze jak zapakowali małego do auta to William siadl za kierownicę i sam prowadził.No i wogole jak wyszli ze szpitala to podeszli to reporterów i udzielili kilku słów ze mały jest ciężki i ze ma silne plucka i ze pierwszego pampersa William juz zaliczył! no a co do czapeczki ja tez bym nie wyszła ze szpitala na wiatr bez ale powiem wam ze to dla tego ze jestem wychowana w pl i tak nas nauczono. tutaj dzieci jednak trochę inaczej sie wychowuje i chartuje od niemowlaczka Czy to dobre? Nie wiem ja bym tak nie robiła Ale powiem wam ze tutaj dzieci tak nie chorują jak w pl czy to kwestia klimatu czy zachartowania nie wiem!ale nie będę o tym pisać bo to dluuuzo by opowiadać jak tutaj niemowlaczki traktują! A co do dzidziusia to ze szpitala wyszli z malenstwem co dużo włosów nie miało :) aaa i zapomniałam napisać ze tutaj jak rodzisz naturalnie to juz po 12 h wypuszczają także wyjście po 24h to normalka Jedynie dłużej trzymają jak coś jest nie tak.

Dobra lecę na obiad

Aga

11 lata 4 miesiąc temu #712656 przez Alivva
Jestem MISTRZ :)
Wczoraj się skapnęłam,że ten cały szum w prasie i tv to z powodu narodzin małego księcia :D
No cóż.....lepiej późno niż wcale :D
To dowodzi chyba tylko tyle ile mnie to wszystko obchodzi :)
No urodziło się dziecko,dobrze,że zdrowe,że i ono i mama czuję się dobrze,UK się cieszy i dobrze ;) Jakoś też myślałam,że to będzie córka-jest syn i więcej się nad tym nie zstanawiam :) Niech im się zdrowo "chowa" (kto wymyślił taki tekst w ogóle ?? hahahha)

11 lata 4 miesiąc temu #712658 przez donata
agamo napisał:

Madzik ale dziady dopiero teraz wam powiedzieli ze premi nie będzie ! Napewno wcześniej wiedzieli! Niecierpie jak nastawie sie ze kaska ma przyjść a tu kicha albo nieplanowane wydatki sie trafia to juz wogole mnie wkurza i zawsze w takiej sytuacji muszę sie drinkiem zrelaksować a tu nawet drinka nie można Może kakao? A upały wykanczaja wiem coś o tym Jednego dnia to tak mnie brzuch bolal i spinal sie i słabo mi było ze myślałam ze urodze!

A co do królewskiego dzieciaczka oglądałam na żywo transmisje w telewizji juz kamerowali wejście na pól godziny przed ich wyjściem Swoją droga to fotoreporterzy i media siedziały tam od tygodnia! Co do pokazania go światu hmm myśle ze lepiej tak niż ukradkiem sie chować a paparazzi za nimi gonili! Powiem szczerze ze patrząc na Kate i Williama to bardzo rozsądnie do wszystkiego podchodzą. Po narodzinach powiedzieli ze pokażą sie prasie ale proszą by pózniej ich zostawiono w spokoju i nie podazali za nimi cała drogę bo dziecko i żona potrzebują odpoczynku! Podobało mi sie tez ze jak zapakowali małego do auta to William siadl za kierownicę i sam prowadził.No i wogole jak wyszli ze szpitala to podeszli to reporterów i udzielili kilku słów ze mały jest ciężki i ze ma silne plucka i ze pierwszego pampersa William juz zaliczył! no a co do czapeczki ja tez bym nie wyszła ze szpitala na wiatr bez ale powiem wam ze to dla tego ze jestem wychowana w pl i tak nas nauczono. tutaj dzieci jednak trochę inaczej sie wychowuje i chartuje od niemowlaczka Czy to dobre? Nie wiem ja bym tak nie robiła Ale powiem wam ze tutaj dzieci tak nie chorują jak w pl czy to kwestia klimatu czy zachartowania nie wiem!ale nie będę o tym pisać bo to dluuuzo by opowiadać jak tutaj niemowlaczki traktują! A co do dzidziusia to ze szpitala wyszli z malenstwem co dużo włosów nie miało :) aaa i zapomniałam napisać ze tutaj jak rodzisz naturalnie to juz po 12 h wypuszczają także wyjście po 24h to normalka Jedynie dłużej trzymają jak coś jest nie tak.

Dobra lecę na obiad

AGAMO, ale masz fajną liczbę postów: 666 :D

11 lata 4 miesiąc temu #712665 przez Alivva
donata napisał:

agamo napisał:

Dobra lecę na obiad

AGAMO, ale masz fajną liczbę postów: 666 :D

DIABLICA nasza :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #712669 przez agamo
Szatanstwo jedne :D wiecie mam nawet znajoma z pracy co sie szatan nazywa! :D no ale niestety tym postem wszystko zrujnuje :( no cóż teraz jestem undercover! :) hehehe a Iva tobie tysiak niedługo stuknie A ja myślałam ze jestem gadula!

Gdzie ta Iwonka sie podziala? Może sie opala bo pewnie ładna pogodę w Kołobrzegu ma!

Aga

11 lata 4 miesiąc temu #712671 przez Alivva
Oglądam właśnie program "Cuda chirurgii dziecięcej" operują kilkutygodniowe dziecko z rozszczepieniem podniebienia.... I tak sobie myślę...to chyba widać na usg prawda??

Jo,Iwonka na bank swoją dupcię gdzieś na słonko wystawiła i o nas zapomniała :D

11 lata 4 miesiąc temu #712680 przez mery75
Papi jej kochana Ty zaraz rodzisz oj żebym ja wytrzymała a tak się skarbulinka rozpycha że weszła mi pod żebra oj ścisk jak ta lala proszę ją cały czas żeby główke w góre wciągnęła jeszcze troszkę bo to za wcześnie to rozpycha żebra hihi niewspomne że nadal niezłapie oddechu porządnego ale nic to w porównaniu z tym szczęściem co przechodzimy :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #712686 przez izula
Iva ja Cię najmocniej przepraszam :(((

Trąba jestem i tyle. Przez to ciągłe leżenie chyba tracę swoje szare komórki albo po porodzie będę się musiała leczyć na sklerozę.

Co do królewsigo bobaska to fajnie, że zdrowe i z mamą wszystko w pożądku ale nie przeżywam tego tak jak w TV. Mam swoje na głowie a uważam, że im mniej będę śledzić te wszystkie newsy w prasie i TV tym mniej te wszystkie hieny gazetowo-telewizyjne będą za nimi jeźdźić. Owszem posłucham wiadomości jak akurat oglądam takowe albo przeczytam nagłówek w necie ale bez śledzenia każdego ich ruchu. BO to ludzie żądni sensacji nakręcają ten interes.

DZiewczynki trzymajcie jutro za mnie kciuki. Idę do pracy podpisać nową umowę. I albo przyjdę załamana albo zadowolona. Nie mam pojęcia na jakim stanowisku teraz będę po tych całych audytach ani jak to będzie z moją wypłatą. Stresa mam ogromnego bo podpisać muszę bez względu co mi tam dali.

DZiewczyny dziś już 24. Za miesiąc o tej porze - strach pomyśleć. A ja mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.

[/url]
[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #712691 przez izula
DZiewczynki załączam poniżej treść maila od Supher-Pharm w sprawie placówek objętych akcją BOBAS o której pisała kiedyś jedna z was chyba Serek:)

akcja "Bobas". Poniżej załączam Pani listę sklepów jakie zostały objęte akcją:

- C.H. "Galaxy" Al. Wyzwolenia 18/20 w Szczecinie,
- C.H. "King Cross" Ul. Bukowska 156 w Poznaniu,
- C.H. "Cinema City" Ul. Czerwona Droga 1/6 w Toruniu,
- C.H. "Matarnia" Ul. Złota Karczma 26 w Gdańsku,
- C.H. "Manufaktura" Ul. Karskiego 5 w Łodzi,
- C.H. "Stary Browar" Ul. Półwiejska 42 w Poznaniu,
- C.H. "Galeria Bałtycka" Ul. Grunwaldzka 141 w Gdańsku,
- C.H. "Galeria Biała" Ul. Miłosza 2 w Białymstoku,
- C.H. "Galeria Focus Park" Jagiellońska 39/47 w Bydgoszczy,
- C.H. "Malta" Ul. Abp. Baraniaka 8 w Poznaniu,
- C.H. "Galeria Jurajska" Al. Wojska Polskiego 207 w Częstochowie,
- C.H. "Port Łódź" Ul. Pabianicka 255 w Łodzi,
- C.H. "Szczecin Turzyn" Al. Bohaterów Warszawy 40 (Róg ul. 26 kwietnia) w Szczecinie,
- C.H. "Nova Park" ul. Przemysłowa 2 w Gorzowie Wielkopolskim,
- C.H. "Wzgórze" ul. Kaziemirza Górskiego 2 w Gdyni,
- C.H. "Alfa" ul. Kołobrzeska 41c w Gdańsku,
- C.H. "Galeria Łódzka" ul. Piłsudskiego 15/23 w Łodzi.

W każdym ze sklepów była dostarczona ograniczona ilość pakietów kuponów - akcja polega na tym, że przypisując nową kartę, zarówno jako pierwsza karta LifeStyle jak również jako duplikat do karty są wydawane kupony rabatowe funkcjonujące w ramach akcji

[/url]
[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #712704 przez Alivva
izula napisał:

Iva ja Cię najmocniej przepraszam :(((

Jejku,przestań Izka :) Wszystkie mamy jakieś teraz "braki w myśleniu" że tak pięknie to nazwę :)

11 lata 4 miesiąc temu #712732 przez papi88
Mery moj synek tez siedzi pod zebrami zaraz pod biustem go czuje przez to tez nie moge oddychac i mam problem z pozycja do lezenia wiec wiem ze porod sie jeszcze nie zbliza bo on jest wysoko ale pewnie poznam jak sie zacznie obnizac bo bedzie mega nacisk na pecherz juz jest ale podejzewam ze nie dlugo bedzie jeszcze gozej.kurcze juz sie nie moge doczekac kiedy sie poznamy i zobaczymy z moim malym chlopcem :) a wyobrazcie sobienze jeszcze jakis ponad rok temu uwazalam ze noworodki sa brzydkie i wstretne a teraz lezka mi sie kreci jak widze takie malenstwa

Ale dzis sie zle czuje chyba bede chora bańka mi pęka i ucho pobolewa chyba mnie zawialo :( a najgorsze ze nie mam dobrego termometru bo te elektryczne po 10 zl to mam i kazdy inna tem pokazuje wiec czas juz zakupic pozadny z mysla juz o malym mowicie ze brauna polecacie??

PAULINA

11 lata 4 miesiąc temu #712741 przez kocham_cie
ja pierdziele co za okropny dzień... jestem tak okropnie słaba, że odkąd wróciłam z pracy ciągle leżę w łóżku... jak się podnoszę to kręci mi się w głowie i czuję się jakbym zaraz miała paść na pysk... całkowicie opadłam dziś z sił :S

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka