BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #713119 przez karolcia1919
paulinka.k22-trzymam kciuki za wizytę :) i widzę ze tez masz równy 32 i wchodzisz w 33 :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #713124 przez karolcia1919
uwaga uwaga moja koleżanka dzwoniła jest po usg mały waży 4,800 i 60 cm długi wg lekarza ale kolos co ??

11 lata 4 miesiąc temu #713129 przez paulinka.k22
Karolcia my dwie i jeszcze Mery jesteśmy na tym samym etapie :)
To koleżance zrobią chyba cc, bo przeciez takiego kolosa nie urodzi :laugh: kurczę na prawdę duży chłopczyk :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #713130 przez kocham_cie
Ups i znowu wyszło moje ciążowe zakręcenie... to Papi i Pyzaura zawsze mówią że lubią słoneczko... sorki Karolcia że cie oskarżam o marudzenie na taką piękną pogodę :silly:

Karolcia a ta koleżanka to w którym tygodniu jest??? oj współczuję jej porodu :huh:

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #713132 przez karolcia1919
kocham_cie- dzis 9 dni po terminie jest .
ale to prawie 5 kg i ona na dodatek dowiedziała się ok 5 Msc ze jest w ciąży bo miała normalnie miesiączkę i wg i miała tylko ok 4 Msc na przygotowanie się :)
a tu taka niespodzianka :) pewnie jutro ja wezmą na CC .jak nie dziś :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713133 przez Alivva
karolcia1919 napisał:

uwaga uwaga moja koleżanka dzwoniła jest po usg mały waży 4,800 i 60 cm długi wg lekarza ale kolos co ??

Od razu mi przypomniałaś co chciałam Wam napisać :)
Rozmawiałam wczoraj z tą moją cieżarną kuzynką (ta która z resztą mieszka niedaleko Ciebie Karolcia ;)) i mówiła mi,że jej koleżanka kilka dni temu urodziła synka. Dzień przed porodem miała robione usg pomiarowe i wyszło,że mały waży około 3900 a urodził się długi na 62cm i z wagą-UWAGA 5200!!! Poród trwał 1,5 godziny i laska urodziła go NATURALNIE. normalnie szacun. A ja to się kuzynki 3 razy pytałam,żeby do mnie dotarło 5200???

Karolcia Ty tam się przyznaj co Wam w tym Grudziądzu podają,że dzieci takie rosną hahaha

11 lata 4 miesiąc temu #713141 przez karolcia1919
Alivva- ja na razie nie powiem CI:D bo muszę zobaczyć w poniedziałek ile mój ma :)

ale kolosy no :) ale teraz duże dzieci się rodzą mojego B .znajoma 4,600 ta moja 4,800 a ta Twoja przebiła wszystko :)

waga to waga ale kto zaopatrzył się w rozmiar 56 tylko do szpitala to miał problem dlatego ja spakowałam 3 zestawy 56 i 3 62 :)

11 lata 4 miesiąc temu #713150 przez akina_zet
Karolcia wizytę mam 30.07. odnośnie kontroli ciśnienia,choć odstawiłam ten Dopegyt i ciśnienie mam modelowe...

Co do wielkości bobasów,to wiele razy słyszałam,że przed porodem mówili,że dziecko nie waży więcej niż 3,5 a później okazywało się,że były o kilogram cięższe! Tak moja kuzynka rodziła naturalnie córę,która ważyła 4,5 kg. Ja się pytam jak to jest,że aż takie różnice? :huh:

Madzia,u mnie dziś opuchlizna przeszła na lewą stronę, dziś ma stopa przypomina pączka :(

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #713154 przez pyzaura
a ja was zastrzele poltora roku temu moja kuzynka urodzila giganciare miala prawie 7kg :) ale miala cesarke gdzie ta mala sie w tym brzuchu zmiescila :P

Ania

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713160 przez niagara
Witam brzuchatki :)

Ja dopiero godzinę temu wstałam, zjadłam śniadanko i przeczytałam co tam naskrobałyście. Niestety nie nadążam za Wami z myślami i niewiele pamiętam,z tego co wyczytałam.
Tak czytam o zboczonej lampce i sobie myślę o co Wam chodzi? Ładna żabka przecież :laugh: Musiałam się cofnąć do zdjęcia i dopiero mnie olśniło :laugh:
Nie straszcie tu takimi gigantami, bo ja się boję, że moja "Mała" też nie będzie taka mała :dry:

Tak w ogóle to mam już dość tej ciąży :dry: Niech młoda wreszcie wyłazi :dry:
Wczoraj w nocy znowu miałam randkę z kibelkiem, pogoda jest do beznadziejna, tak gorąco, że wychodzić się nie chce. Stopy opuchnięte. Ciągle czuję ucisk Małej na pęcherz i szyjkę, chyba się obniżyła. Wiecznie mam skurcze, do tego krzyż mnie boli i stale mi niedobrze :dry: A i jeszcze mąż wybył do Częstochowy i na dzisiejsze zajęcia szkoły rodzenia muszę iść sama.

Dobra koniec, musiałam się trochę wyżalić.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713161 przez Alivva
pyzaura napisał:

a ja was zastrzele poltora roku temu moja kuzynka urodzila giganciare miala prawie 7kg :) ale miala cesarke gdzie ta mala sie w tym brzuchu zmiescila :P

Oooo jaaaaaaa :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Dokopałam się do starych zdjęć mojego Filu-lilu :)
Nie wiem,może już Wam pokazywałam?
Podobne dziubasy??
Jedno,z moich ulubionych :) Chociaz mój brat powiedział,że na tym zdjęciu wygląda jakby o jedzenie żebrał hahaha Głupek z tego mojego brata :)
A taki torcik zrobiłam SIAMA na jego 3 urodzinki :) Figurki też zrobiłam SIAMA z marcepanu :D
No to Aniu-jeszcze jedna fota-4U :)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #713162 przez mery75
Witajcie ciężaróweczki :blink: My po wizycie niunia się trochę podciągnęła już aż tak bardzo na dole niejest szyjka się skróciła ale zamknięta cały czas a więc Julcia posłuchała mamy mam odstawić już żelazo bo jest ok luteina 2razy dziennie po 2 dopochwowo dzisiaj brała wymaz na czystość pochwy a na następnej wizycie 19.08 będzie brała na GBS sama także niemusiałam się przypominać bo sama powiedziała także oby do końca sierpnia donosić a potem mogę rodzić tętno 130-140 min. narazie usg niemam ale pewnie jak pójde 19.08 to skieruje no i standardowo morfologia i mocz do zrobienia i ten antygen na przeciwciała też ok wyszedł także dzięki Bogu wizyta się udała :woohoo:
Jak czytam o takich wielkich dzieciach to mnie przeraża :blush:

11 lata 4 miesiąc temu #713163 przez pyzaura
ale przepiekne duze blekitne oczy :) zakochalam sie :P

Ania

11 lata 4 miesiąc temu #713166 przez mery75
Niagara co do spania to też niedaje rady nonstop w nocy siku parcie na pęcherz a wczoraj znów powrócił ból pleców :dry: aż tak bardzo ciąży niemam dość ale już bym chciała mieć Julcie na rękach zdrową
Alivcia Twój Filuś to w tej sukieneczce to dziewusia normalnie a tego koguta na główce ma wyrąbanego hihi :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #713167 przez pyzaura
Mery to dobrze ze u Julci wszystko ok :D

Ania

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka