BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713557 przez donata
karolcia1919 napisał:

donata napisał:

Acha, i chciałam się pochwalić, że torbę do szpitala mam już spakowaną :) Tyle tego jest, że ledwo się zmieściłam do dużej torby... Szok! Ale mój mąż od sierpnia będzie jeździł do innej miejscowości do pracy i wracał późno, więc jakbym zaczęła rodzić, to nie byłoby czasu na pakowanie. Tylko torba, taksówka i w drogę :) Dobrze, że jest na kółkach, to jakoś zaciągnę :)

pochwal się co tam napakowałaś bo ja mam wrażenie ze o czymś zapomniałam.[/quote]

W torbie mam:

DLA SIEBIE
- 2 koszule nocne
- szlafrok
- podkłady poporodowe
- majtki jednorazowe z siatki
- 2 ręczniki (mały i duży)
- kapcie i klapki pod prysznic
- biustonosz do karmienia
- wkładki laktacyjne
- papier toaletowy i chusteczki
- sztućce i kubek
(jeszcze potem musze kosmetyki włożyć)

DLA MAŁEGO
- Pampersy 1
- 3 pieluchy tetrowe
- 3 czapeczki
- skarpetki, łapki-niedrapki
- 3 komplety ubranek
- rożek, kocyk
- ręcznik z kapturem
- mydełko, krem na odparzenia

Nubi, ta komoda z Carrefoura jest w gazetce www.carrefour.pl/page/pl/tanie-promocje/...yjna/katcrf20130722/
Ja kupiłam tę za 179 zł :) Sporo w niej miejsca.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #713561 przez agamo
Iwonka z ta noga morze wybierz sie do chirurga może coś poradzi albo jakaś masc przepisze Wiem ze jeśli chodzi o obrzeki to na skrócona kostkę jeśli bardzo spuchla to bialkiem surowego jajka obkladac tyle ze odrazu nie wiem czy teraz pomoże Napewno nie na ból hmm chyba jednak czeka cię lekarz!

Nefeli jak miło gdy nam tu piszesz! I proszę nawet teściowa sumienie ruszyło! A co do szwagierki olej ja! Debilami nie ma co sie przejmować! Aktywność dziecka nie ma nic wspólnego z wielkością brzucha! I to ze mała mniej czujesz tez sie nie przejmuj może sie tak ulorzyla bo jej wygodnie!

Donata to masz ładna rozbieżność w tych datach z początku miesiąca do końca i w połowie! Cały miesiąc twój kochana!

Vilemo myśle ze jeśli by coś było nie tak i bym goraczkowala i była zbyt słaba to pewnie by mnie dłużej trzymali! Ale tutaj wszystko na sztukę bo jest poprostu zbyt duży nabór zbyt przeludniony kraj i wszystko szybko byleby następnej miejsce zrobić! Zreszta oni tu zwalaja wszystko na naturę Naturalnie pekniesz naturalnie zrosniesz naturalnie dziecko ma zwymiotowac naturalnie nie myć Najlepiej jeszcze żeby naturalnie pod krzakiem urodzić i super by było! Niby taki bogaty kraj a czasem taki zacofany! A jak oni tu uczą by dziecko odbijać to każą na kolanach posadzić i za szyje trzymać wyglada to tak jakbyś dusila własne dziecko. Porażka!

Aga

11 lata 4 miesiąc temu #713568 przez Nubi
Donata dzieki, jakos nie moglam tego wczesniej namierzyc :blink: zastanawiam sie jaka musi byc glebokosc komody zeby przewijak na niej dobrze siedzial, mam upatrzona w ikeii 50cm to powinno wystarczyc?

Iwonka ostatnio mi sie to samo ze stopa stalo, naszczescie tylko boli i jest siniak, chodze normalnie, jak Ci opuchlizna nie zejdzie to niestety najlepszym wyjsciem jest lekarz...

Nefeli jak dasz rade to pochwal sie tym rogalem :blink:

Monka ja juz sprawdzilam tabelke, caly czas mimo wszystko licze na swoj biust, no niech ktos ma w koncu z niego pozytek!

Dobranoc wszystkim, :kiss:

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713570 przez akina_zet
Dziewczynki czy Wy też macie czasem takie pulsujące,drgające ruchy maluchów? Trwa to kilka sekund i spokój. Nie mam na myśli zwykłych kopniaków,tylko takie czasem trzepotanie :huh:

Nefeli dziękuję za życzonka dla męża :kiss:

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #713572 przez Alivva
Nie mam humoru a spać i tak nie mogę :(

Tak czytam Aga,że planujesz spać z młodym do 18 heh.... a mój młody niecałe 11 lat a ja od dobrych 3 lat nie wejdę do łazienki jak młody tam jest :) No chyba,że już siedzi w wannie szczelnie pozakrywany hahaha No cóż-chłopak a ja uszanowałam jego "prywatność" :) Także mamuśki synusiów-nacieszcie się póki będą mali :)

Czytam to co VVillemo napisała o pobycie w szpitalu po cc i aż się cholera musze doktorka zapytac jak to u nas jest.... Z Filipem cc miałam 18go grudnia o 8;30 i 21go około 11 już opuszczałam szpital. Mam nadzieję,że tym razem jeśli skończy się tez cc wyjdę równie szybko a nie 2 doby później :(
Położna przyjeżdżała do mnie około 2 tygodnie (co kilka dni) na krótką wizytę,podczas której obejrzała małego,moją ranę,pytała o karmienie,sen,moje krwawienie i takie tam....służąc dobrą radą jak miałam pytania,a teraz jak będzie-nie mam pojęcia ale pewnie podobnie.

Iwonka-jutro jak Ci opuchlizna nie minie to jedz to sprawdzić,bo z przykładu mojej mamy która jest mistrzem w sprawach wykręcania sobie stóp :dry: ....różnie to bywa.

Daga-razem latać nocami będzie raźniej ;) Szwagierke poślij w cholerę. Jeju jak ja nie znoszę takich qwa.... moja ex szwagierka była taka sama. Tzn jest ale na szczęście nie mam z nią kontaktu już :D Dla jasności-moje dziecko faktycznie nie żebrało o jedzenie :) Chciał dopaść aparat ;) Aaaaa jak chcesz adoptować Anię na takich zasadach,że tylko gotowanie i pogaduchy przy kawie to....chyba się przydam w pakiecie-będe piekła do tych kawek ;)

Donia....przygotowana widzę na wszelkie ewentualności ;)
musze wreszcie też się wziąć za spakowanie tej torby :) Ale moja będzie mini-tylko trochę pierdołów dla mnie. Dla małej na wyjście to mi wszystko przywioza jak będą mnie odbierać... Ktokolwiek to będzie :dry:

Monia moja mała ma różne akcje ruchowe ale nie wiem czy akurat takie o których piszesz.... Trudno znów do mnie dotrzeć dziś. Z mysleniem ciężko kurcze,ciężko...

Donia pisze o komodzie a ja w gazetce szperam i się zastanawiam jaką ona tą TORBĘ kupiła za tyle kasy....

Buziole i do jutra...tzn do dziś-za jakiś czas ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713573 przez akina_zet
Iva a gdzie ten Twój humor nawiał?
Oby do rana się znalazł ;)

Tymczasem mówię Wszystkim dobranoc ;)

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #713602 przez izula
Cześć dziewczynki,

muszę zacząć od tego, żeby się pochwalić, że dziś zaczynamy 34 tydzień :)))

Iva mam nadzieję, że dziś będzie lepszy humorek :) głowa do góry.

Iwonka jak kostka dalej będzie spuchnięta toidź do lekarza. Może jakąś maść przynajmniej dostaniesz.

Nefeli cieszę się, że jesteś w domku. A i teściową sumienie ruszyło. No rewelacja.

Buziole dziewczynki

[/url]
[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #713612 przez kocham_cie
dzień dobry... słońce... upał... bleee to nie będzie dobry dzień :dry: :S :P

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #713629 przez niagara
Dzień dobry
Ja też już mam dość tych upałów, ostatnio jakoś kiepsko je znoszę :dry:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713637 przez akina_zet
Cześć dziewczyny.

Ja też pewnie spędzę dzień przy wiatraktu :dry:

Kochane ponawiam swoje pytanie odnośnie ruchów,czy któraś też tak ma, że czuje czasem kilkusekundowe drgania/trzepotanie oprócz normalnych kopniaków?

Całą noc to miałam w głowie i pitoliły mi się jakieś koszmary :(

Gdzieś wyczytałam, że dziecko w ten sposób owiija się pępowiną,czy się uwalnia z niej :huh: ?

A wszystkim ANECZKOM śpiewam sto lat z okazji imienin ;)

Miłego dnia!

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #713665 przez agamo
Dzień doberek
Ale miałam durne sny o wezach i fryzjerze ze mnie ciachla babka za krótko bo sie pomyliła i spanikowala i nie chciała mnie juz ciąć a ja z połowa włosów odcięta połowa nie! Hmm chyba muszę jednak do fryzjera jechać skoro moje kudly mi sie juz śnią!

Akina Monia ja tez mam takie ruchy od dawna i dość często mam namysli może raz dziennie! Czasem dwa czasem dzień bez i od nowa! Nie przejmuj sie i nie czytaj o pepowiwnie to napewno wszystko wporzadku Może malenstwa sie wkurzaja ze mało miejsca i aż nimi zatrzepie :p hehe myśle ze nie ma co sie martwić!

Iva biedna nasza rozkojarzona! Oby dzisiaj lepszy dzień był! A z chłopakami tak na poważnie to wiem bo u mnie z młodszym bratem było to samo chyba nawet wcześniej! Pamietam ze jak dosiegal juz do sedesu to zamykał sie w ubikacji a pózniej tylko wolal mamę żeby go wytarla bo był jeszcze za mały żeby to samemu robić ale drzwi miały być zamknięte. Także trudno mąż mi pozostanie! :D hehe

Dziewczyny z tymi zakichanymi upalami to ja tez mam! Chyba taki etap ciąży i maluszkom tez nie bardzo służy!jak wczoraj padalam po drodze ze sklepu i widziałam babeczki z wózkami z malutkimi bobaskami to sobie myślałam ze o wiele przyjemniej by było małego wiez juz w wózku a nie nosić w tym ciężkim odstajacym brzuchu!

Aga

11 lata 4 miesiąc temu #713674 przez akina_zet
Ufff Aguś trochę mnie uspokoiłaś! Bo ja już tu w lekką panikę wpadałam :huh:

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #713686 przez karolcia1919
hejo :)
u mnie upał tez :) ale aż za bardzo :) dziś ostatni dzień w pracy i wolne jak na razie ale nie wiem czy jeszcze na kilka dni będę musiała wrócić.okaże się :) Kornelek szaleje coraz więcej :)
akina_zet-ja częściej czuje te drgania niż kopniaki :)

11 lata 4 miesiąc temu #713689 przez karolcia1919

11 lata 4 miesiąc temu #713693 przez Nubi
Dzien dobry :)
U mnie slonecznie, jeszcze sie nie wygrzebalam z wyrka i wcale mi sie nie chce, wiec nie powiem jaki upal sie zapowiada :P

Akina ja tez mam trzepotanie, zdarza sie roznie nie ma zasady. Mysle ze to normalne :blink:

Jestem mamAsią

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka