- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Z nogą lepiej. Opuchlizna zeszła. Troche jeszcze boli ale najważniejsze że nie jest spuchnięta więc ominie mnie wizyta u lekarza.
W dzieciństwie miałam chyba z 6 razy spuchnięte kostki i mam je teraz osłabione. Lubiłam skakać po murkach i drzewach i nie zawsze moje upadki były właściwe... Raz jedną nogę skręciłam, raz drugą.
Izuś gratuluję 34 tygodnia

U mnie upał od rana

Akina ja czuje takie ruchy, drgania ale to normalne bo dziecko ma coraz mniej miejsca i te ruchy będą coraz dziwniejsze.
Karolcia jaki Kacper? A raczej czyj?

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

ze taki duży

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Akina ja też odczuwam takie szybkie i nagłe ruchy, takie pulsowanie nerwowe od jakichś 2 miesięcy co jakiś czas i trwa już to tak długo, że teraz się już tym nie martwię, ale wciąż ciekawi mnie co ta mała wiercipietka tam wtedy robi

Wczoraj przeliczyłam się z pogodą, myślałyśmy, że to zachmurzenie zwiastuje chłodniejsze popołudnie i wybrałyśmy się z mamą by załatwić sprawy spadkowe i już w kilka minut po wyjściu chmury sie gdzieś rozeszły, wylazło słońce i myślałam, ze się rozpłynę a i tak nie mogłam się zrzec niczego bo mała też dziedziczy (!) i potrzebny jest mąż do załatwienia :/ ale spotkała mnie za to miła niespodzianka bo pewien młody dżentelmen ustąpił mi z uśmiechem miejsce tylko krępowało mnie to że stały obok mnie kobiety w wieku mojej mamy a ja siedziałam :/ no ale myślę, że już niedługo i wszystko wróci do normy

Dziewczyny, które startują z wyprawką po weekendzie?

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

Iwonka mnie polozna polecila kupic ta pilke do cwiczen ze pomoze malemu sie obrocic i ze pomoze na bole kregoslupa bo twierdzila ze powinnam je miec przy takim ulorzeniu malego Fakt ze mnie nie boli to ciezko mi powiedziec czy na to pomaga ja na niej sie kolysze by malego obrocic ale podobno na kregoslup tez ma pomagac Dlatego tez maja je na porodowkach ze podobno w bolach kregoslupa pomaga Nie sa drogie wiec moze warto sprobowac ja kupilam taka zwykla do cwiczen nie zadna specjalna porodowa bo one sie niczym nie roznia.
- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Przyjechalam do Wro na zawody i zakupy, a ledwie żyje przez ten skwar. Póki co leżę w łóżku i czuję jak puchne!
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dziewczyny nam położna powiedziała, że po porodzie naturalnym wypuszczają po 2 dobach a po cesarce po 3, ale ta nasza kuzynka miała cesarkę w środę a już w piątek popołudniu były w domu

Agamo to możesz być spokojna, ze mąż zdąży przyjechać po Was

A jak Wy się szykujecie do porodu, nastawiacie sie na termin czy raczej wcześniej? Czy lekarze mówią Wam jakie jest prawdopodobieństwo, że Wasze maluszki urodzą się w terminie lub poza nim i co Wy o tym myślicie?
Akina ja byłam na porodówce, patologii ciąży i poporodowym i muszę Ci powiedzieć, że nie wydaje mi się by standardy odbiegały od zachodu, wszystko jest czyste zadbane, mogłabym powiedzieć, że nowe a stopień retencyjności oddziału dla noworodków należy do najwyższych w Polsce, przywożą tu dzieci z województwa i ratują kruszynki nawet z 26 tygodnia, mimo, że szpital boryka się z ogromnymi problemami i co rusz to chcą go zamknąć, hmm nie pamiętam ale któraś wstawała zdjęcia ze swojego szpitala i też wyglądał super więc chyba powoli powinniśmy sie przyzwyczajać do tego że mieszkamy na zachodzie

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
SerekWaniliowy napisał:
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak Iwonka Ty! hahaha ale się Ciebie żarty trzymają

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Wiecie co jak czytam na fb albo innych stronach,że kobieta podczas porodu odczuwa do 57 jednostek bólu,co odpowiada jednoczesnemu łamaniu 20 kości, to mi się słabo robi. Po co tak straszyć nieświadome mamy

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Karolcia szalona Ty! Kilka śpiochów chcecie dokupić? To po ile sztuk bielizny czy odzieży szykujecie? Bo ja po kilka z rozmiaru ;P tak po 5 sztuk mniej więcej ;P
O i dopiero doczytałam, że ostatni dzień dziś jesteś w pracy! To nie przemeczaj się i z wielką siła i radościa rozpocznij weekendowo ciązowo macieżyńskie dni wolne od pracy! A ten Kacperek dziś urodzony jaki olbrzymek mały! Takiego to juz chyba nie taki strach na ręce wziąć

A właśnie we wtorek dostaliśmy listę potrzebnych rzeczy do szpitala na poród i pobyt i wcale nie ma tam tego aż tak dużo, w torbę podręczną sie zmieścimy

Akina nie wiem w jakim celu to piszą ale jestem pewna, że wszystkie nastawiamy się na jakąś totalna masakrę a zdecydowana większość wcale nie będzie tego tak odczuwała no i trzeba pamiętać, że hormony i adrenalina są z nami i trochę nas znieczulają

O matko! dopiero po 11 a ja bez wiatraka i rolet to chyba bym nie wyrobiła, rany jakie ciężkie powietrze i tak ledwo dycham :/ nie mam nawet siły podczytać wczorajszego dnia

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
a jak tesciowa sie lepiej zachowuje to musi dac popalic szwagierka chyba tak dla rownowagi. glupia baba ktora nie powinno sie przejmowac
karolcia to moze jeszcze liczysz ze wyjda ci blizniaki skoro chcesz dokupywac a wydawalo mi sie ze juz niezle ciuszkow masz:) ale skoro u ciebie sie takie duze dzieci rodza to niepotrzebne ci male ciuszki

akina tez mam takie wstrzasy.. i to mi sie kojarzy jakby sobie kichnela choc to raczej niemozliwe

iwonka oj uwazaj na noge zebys pozniej nie musiala kustykac za wozkiem
monia no pieknie przydzialalas z tabelka. a ja myslalam o bebilonie albo bebiko a tu kilka tych szkodliwych skladnikow troche odstrasza. chooc te z mala iloscia skladnikow tez niefajne w takim razie bo za malo. i jak tu dobre wybrac? a ty o ktorym myslisz ze najlepsze?
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

kalina- bliźniaki nie nie :d nie ogarnęłabym tego

a wg jest jakaś tu mamcia u nas co będzie mieć bliźniaki chyba nie ??