BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #713706 przez akina_zet
Karolcia i Nubi dzięki Kochane, czyli jak zwykle sieje niepotrzebnie panikę :cheer:

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #713717 przez iwonta_kg
Hej ciężaróweczki.

Z nogą lepiej. Opuchlizna zeszła. Troche jeszcze boli ale najważniejsze że nie jest spuchnięta więc ominie mnie wizyta u lekarza.
W dzieciństwie miałam chyba z 6 razy spuchnięte kostki i mam je teraz osłabione. Lubiłam skakać po murkach i drzewach i nie zawsze moje upadki były właściwe... Raz jedną nogę skręciłam, raz drugą.

Izuś gratuluję 34 tygodnia :)

U mnie upał od rana :( Ja wogole tak się męcze że w nocy spać nie mogę. Dziś o 5,30 jadłam śniadanie bo nie mogłam spać. udało mi się zasnąć o 7,30 na godzinę. Znowu mnie kręgosłup boli. Macie jakieś sposoby na ten ból???

Akina ja czuje takie ruchy, drgania ale to normalne bo dziecko ma coraz mniej miejsca i te ruchy będą coraz dziwniejsze.

Karolcia jaki Kacper? A raczej czyj? :silly:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #713720 przez karolcia1919

11 lata 8 miesiąc temu #713721 przez SerekWaniliowy
Dzień dobry Brzuchatki!

Akina
ja też odczuwam takie szybkie i nagłe ruchy, takie pulsowanie nerwowe od jakichś 2 miesięcy co jakiś czas i trwa już to tak długo, że teraz się już tym nie martwię, ale wciąż ciekawi mnie co ta mała wiercipietka tam wtedy robi :)

Wczoraj przeliczyłam się z pogodą, myślałyśmy, że to zachmurzenie zwiastuje chłodniejsze popołudnie i wybrałyśmy się z mamą by załatwić sprawy spadkowe i już w kilka minut po wyjściu chmury sie gdzieś rozeszły, wylazło słońce i myślałam, ze się rozpłynę a i tak nie mogłam się zrzec niczego bo mała też dziedziczy (!) i potrzebny jest mąż do załatwienia :/ ale spotkała mnie za to miła niespodzianka bo pewien młody dżentelmen ustąpił mi z uśmiechem miejsce tylko krępowało mnie to że stały obok mnie kobiety w wieku mojej mamy a ja siedziałam :/ no ale myślę, że już niedługo i wszystko wróci do normy :) a dziś zaczynamy 35 tydzień i tak myślę, że to już naprawdę niedługo :)

Dziewczyny, które startują z wyprawką po weekendzie? :D

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #713722 przez agamo
Monia Akina to normalne ze sie martwisz Ja sama sie zastanawialam jak pierwszy raz to poczulam ale jak pozniej poczulam normalne ruchy a trzepotki zaczely sie powtarzac wiec stwierdzilam ze to normalne. Zreszta po to mamy forum jak sie martwimy to mozemy popytac innych brzuchatek czy tez tak maja. Grunt ze pomoglysmy :D

Iwonka mnie polozna polecila kupic ta pilke do cwiczen ze pomoze malemu sie obrocic i ze pomoze na bole kregoslupa bo twierdzila ze powinnam je miec przy takim ulorzeniu malego Fakt ze mnie nie boli to ciezko mi powiedziec czy na to pomaga ja na niej sie kolysze by malego obrocic ale podobno na kregoslup tez ma pomagac Dlatego tez maja je na porodowkach ze podobno w bolach kregoslupa pomaga Nie sa drogie wiec moze warto sprobowac ja kupilam taka zwykla do cwiczen nie zadna specjalna porodowa bo one sie niczym nie roznia.

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #713726 przez MyMelange
Mój mały tez ma takie nerwowe ruchy. Dziś w nocy zrobił takiego fikolka, ze myślałam ,ze padne z bólu!

Przyjechalam do Wro na zawody i zakupy, a ledwie żyje przez ten skwar. Póki co leżę w łóżku i czuję jak puchne!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #713741 przez iwonta_kg
SerekWaniliowy napisał:

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #713743 przez SerekWaniliowy
Iwonta dobrze że z noga już lepiej, za 30 dni musisz być w pełni na chodzie i w najwyższej formie :) a ja pierwsze śniadanko codzień koło 4:30 bo budzi mnie mała i jestem strasznie głodna a do tej godziny już poszły 3 śniadanka, butla wody i prawie ćwierć arbuza :) Też mam ostatnio straszne bóle kręgosłupa no i bioder, ja się tylko przekręcam z boku na bok aż przysnę, na biodro trochę pomaga jasiek miedzy nogami ale wiecie co, tak jak do niedawna najlepiej spało mi się na lewym boku tak teraz najlepiej na prawym a często budzę sie na plecach, tyle, że wtedy nie mogę się właśnie ruszyć z powodu pleców :/ ale już niedługo Iwonka :)

Dziewczyny nam położna powiedziała, że po porodzie naturalnym wypuszczają po 2 dobach a po cesarce po 3, ale ta nasza kuzynka miała cesarkę w środę a już w piątek popołudniu były w domu :) podobno wiele zależy czy dziecko ma żółtaczkę i jak się goi i czuje mama :) a co do wyjazdu na porodówkę to nam też radziła pierworódkom czekać do skurczy co 5-7 minut, wieloródkom co 10 minut :) po to by nie siedzieć samej na porodówce bo to może trwac nawet kilka godzin :)

Agamo to możesz być spokojna, ze mąż zdąży przyjechać po Was :)

A jak Wy się szykujecie do porodu, nastawiacie sie na termin czy raczej wcześniej? Czy lekarze mówią Wam jakie jest prawdopodobieństwo, że Wasze maluszki urodzą się w terminie lub poza nim i co Wy o tym myślicie?

Akina ja byłam na porodówce, patologii ciąży i poporodowym i muszę Ci powiedzieć, że nie wydaje mi się by standardy odbiegały od zachodu, wszystko jest czyste zadbane, mogłabym powiedzieć, że nowe a stopień retencyjności oddziału dla noworodków należy do najwyższych w Polsce, przywożą tu dzieci z województwa i ratują kruszynki nawet z 26 tygodnia, mimo, że szpital boryka się z ogromnymi problemami i co rusz to chcą go zamknąć, hmm nie pamiętam ale któraś wstawała zdjęcia ze swojego szpitala i też wyglądał super więc chyba powoli powinniśmy sie przyzwyczajać do tego że mieszkamy na zachodzie :silly:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #713752 przez SerekWaniliowy
iwonta_kg napisał:

SerekWaniliowy napisał:

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak Iwonka Ty! hahaha ale się Ciebie żarty trzymają :silly: Powiedz ile Ty już masz półeczek zapełnionych dla Kacperka? Bo my jedna szufladę ;P i czeka druga pusta hehe i pamiętam jak sie dziwiłaś że tylko 2 szykuję, ale ja sie zastanawiam co u licha musiałabym włożyć do trzeciej by ja zapełnić ;) no ale zobaczymy jak się rozkręcimy z zakupami :lol: choć nie wydaje mi się bym dogoniła Ciebie lub Karolcię :silly:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #713755 przez karolcia1919
SerekWaniliowy-ja tam mam mało heheh :D ja dopiero po 10stym jeszcze wybiorę się na zakupy chce dokupić kilka śpiochów bo mam wydaje mi się ze mało :)

11 lata 8 miesiąc temu #713756 przez akina_zet
No jak Wy wszystkie czujecie takie trzepotanie,to jestem spokojna :) Moje uspokajaczki :kiss:

Wiecie co jak czytam na fb albo innych stronach,że kobieta podczas porodu odczuwa do 57 jednostek bólu,co odpowiada jednoczesnemu łamaniu 20 kości, to mi się słabo robi. Po co tak straszyć nieświadome mamy :cheer: ? Ja tam cały czas mam nadzieję,że nie będzie źle a te porównania to zwykłe bujdy :silly:

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #713776 przez SerekWaniliowy
Papi udało Ci się nie wykastrować? :silly:

Karolcia szalona Ty! Kilka śpiochów chcecie dokupić? To po ile sztuk bielizny czy odzieży szykujecie? Bo ja po kilka z rozmiaru ;P tak po 5 sztuk mniej więcej ;P
O i dopiero doczytałam, że ostatni dzień dziś jesteś w pracy! To nie przemeczaj się i z wielką siła i radościa rozpocznij weekendowo ciązowo macieżyńskie dni wolne od pracy! A ten Kacperek dziś urodzony jaki olbrzymek mały! Takiego to juz chyba nie taki strach na ręce wziąć :)

A właśnie we wtorek dostaliśmy listę potrzebnych rzeczy do szpitala na poród i pobyt i wcale nie ma tam tego aż tak dużo, w torbę podręczną sie zmieścimy :silly:

Akina nie wiem w jakim celu to piszą ale jestem pewna, że wszystkie nastawiamy się na jakąś totalna masakrę a zdecydowana większość wcale nie będzie tego tak odczuwała no i trzeba pamiętać, że hormony i adrenalina są z nami i trochę nas znieczulają :)

O matko! dopiero po 11 a ja bez wiatraka i rolet to chyba bym nie wyrobiła, rany jakie ciężkie powietrze i tak ledwo dycham :/ nie mam nawet siły podczytać wczorajszego dnia :dry:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #713790 przez karolcia1919
SerekWaniliowy-mam około 25 szt z rozmiaru 56 62 68 ale wszystkich razem i wydaje mi się mało.tak Kacperek dziś urodzony :) kolosik mały :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #713792 przez kalina
Nefeli to ja juz nie wiem jak z ta luteina.. ale i w szpitalu lekarze zalecali i moja lekarka to moze jednak cos daje.. bo wyszlam z gabinetu dzis z recepta na 3opakowania.. a teraz zgluplam:)
a jak tesciowa sie lepiej zachowuje to musi dac popalic szwagierka chyba tak dla rownowagi. glupia baba ktora nie powinno sie przejmowac

karolcia to moze jeszcze liczysz ze wyjda ci blizniaki skoro chcesz dokupywac a wydawalo mi sie ze juz niezle ciuszkow masz:) ale skoro u ciebie sie takie duze dzieci rodza to niepotrzebne ci male ciuszki :laugh: i w takim razie musisz opic koniec pracy.. moze jakis koktajl po lub duuuze lody..

akina tez mam takie wstrzasy.. i to mi sie kojarzy jakby sobie kichnela choc to raczej niemozliwe :side: i nie czytaj tych glupot w internecie :ohmy:

iwonka oj uwazaj na noge zebys pozniej nie musiala kustykac za wozkiem

monia no pieknie przydzialalas z tabelka. a ja myslalam o bebilonie albo bebiko a tu kilka tych szkodliwych skladnikow troche odstrasza. chooc te z mala iloscia skladnikow tez niefajne w takim razie bo za malo. i jak tu dobre wybrac? a ty o ktorym myslisz ze najlepsze?

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #713795 przez karolcia1919
no niby koniec :) ale niby mam przedłużone i nie wiem czy jeszcze choć na parę dni wrócić nie będę musiała :) no ale i tak się ciesze z tego wolnego :) i czekam na Usg w poniedziałek :) oby wszystko było dobrze :) dziś byłam oddać krew pobrała mi dwie fiolki więc pewnie na jakieś dodatkowe badania :) oby wyszły dobrze :)

kalina- bliźniaki nie nie :d nie ogarnęłabym tego :D
a wg jest jakaś tu mamcia u nas co będzie mieć bliźniaki chyba nie ??

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka