- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Ja pierdziele od godziny siedzę i próbuję zrobić przelew... zapomniałam loginu do konta internetowego....którego używam od jakiś 5-7 lat
![]()
![]()
mam pustkę w głowie, jeszcze raz i zablokuję konto
Zadzwoń do banku

Ja wczoraj też zapomniałam pinu do karty, a chciałam pieniądze z bankomatu wypłacić i musiałam specjalnie do banku lecieć

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Kocham Cię a kupiłaś już ten wózeczek co pokazywałaś? Ja kurcze chyba będę do wiosny bez wózka jak tak dalej pójdzie i będę małą w foteliku nosiła albo w torbie pod pachą

We wtorek w szkole rodzenia pytałam co położna no i dziewczyny myślą o szczepieniu bądź też nieszczepieniu, więc położna odpowiedziała, że nie wyobraża sobie by w tych czasach nie szczepić i Ona swoje dzieci szczepiła na wszystko co było dostępne, dziewczyny były podobnego zdania i tylko jedna no i ja miałyśmy wątpliwości a pozostałe będą szczepiły tymi skojarzonymi szczepionkami i na wszystkie dodatkowe dobrowolne. Ja sie boję niezaszczepić ale szczepionek boje sie chyba jeszcze bardziej

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Iva ja mam rozek po mlodym jak wszystko zolte z niebieskim,zadna rewelacja ale nie bede na 2 miesiace inwestowac w rozki, kocyk jeden od mamusi a jeden mialam,mysle ze dwa wystarcza spokojnie,a taki wiekszy gruby z Tweetym mam tez po mlodym,kiedys tesciowa kupila

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Iva Konik ma smutne jak dla mnie te melodyjki znajdz Fisher Price w jakims sklepie i posluchaj bo mozesz byc zawiedziona....
Madzia ja tez mam zaniki a szczegolnie cyferek

- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Postanowiłam w końcu napisać, na wypadek, gdyby ktoś zaczął się o mnie martwić

Tak serio to miałam dość zakręcone te ostatnie 10 dni i ledwie zdążałam Was z grubsza podczytywać. O pisaniu nie było mowy.
U nas ok, brzuszek znów ruszył, więc Młody chyba sobie rośnie

A odnośnie tego wszystkiego, co działo się u Was, trzymałam za wszystkie kciuki, szczególnie za te z Was, które przeżywały chwile grozy. Cieszę się, że jest już dużo lepiej, Moniko i Asiu

To fakt, większość z nas jest chyba już w dość bezpiecznym okresie, kiedy nasze maleństwa rodząc się powinny być raczej zdrowe i przy niewielkiej pomocy lekarzy dać sobie radę. Więc głowa do góry, Mamusie! Dianko, Ty i Twoje Maleństwo też dacie radę!
Co do bólu porodowego... Hm, obawiam się, że to nie tylko legendy

Agamo, Tobie miałam napisać o położeniu dzidzi. Mój większość czasu spędza chyba w identycznym położeniu jak Twój, tak sądzę po moich odczuciach. Ale nie przejmuj się tym tak bardzo. Koleżanka z pracy mówiła, że zaczynała rodzić z synkiem odwróconym do przodu. Ale położne mówiły jej, że dziecko obróci się w trakcie akcji (chyba w tej przedostatniej fazie porodu). No i tak się stało!
Muszę się Wam czymś pochwalić

Jutro wyjeżdżam z rana na 3 dni w góry i jednocześnie nad wodę

Buziaki

- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tu linki do artykułów o zmianach w przepisach:
[url=http://http://www.prawowpracy.pl/urlop-macierzynski-rodzicielski-wychowawczy/]urlop-macierzynski-rodzicielski-wychowawczy[/url]
zmiany w zasilkach macierzynskich
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Gdyby nie ten miesiąc bez wypłaty to już bym miała wszystko a tak....musze czekać

Temat szczepionek-ciężki temat i tylu ma zwolenników co i przeciwników. Ja rozmawiałam z Bartem i zdecydowaliśmy się tylko na te "standardowe" szczepionki. Te jakie my sami mieliśmy podawane,ale te wszelkie 3w1,skojarzone,pneumokoki i inne wymyślne odpuszczamy.Filipa tez tak szczepiłam.
Daga,no ja własnie nie chciałam w ogóle rożka kupować. I tak mam zamiar młodą kokonować a rożki są do tego za grube,no ale jak juz dostałam to pewnie się przyda. Przynajmniej ten jeden (różowo-biały) bo ten drugi jakiś taki ecru ale nie bardzo mi się podoba

Dzięki za podpowiedz. Na pewno pójdę poszukać w sklepie konika bo ciekawość porównania cen mnie do tego zmusi heh Melodyjki w sumie chcę takie nie za głośne i sentymentalne takie "do poduchy"

Ale ten KUŃ wielki przy takim dzieciaczku

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Od witamin duże dzieci? Ło matko,a ja się pasę prenatalem clasic i prenatalem dha

Konik morski jest piękny i bankowo po wypłacie zakupię go Iguni

Ta moja mała takie dziś piruety odstawia,że hej

Aaa,rożek też kupiłam zwykły bez szaleństw,bo też stwierdziłam,że mało będzie się go używać

Co do wózka,ja nadal nie wiem co kupić

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Osobiście uważam, że trzeba przede wszystkim uważać na to, aby nim podda się dziecko szczepieniu było ono całkowicie zdrowe. Nie wszyscy lekarze tego rygorystycznie przestrzegają i tutaj jest błąd bo osłuchanie dziecka to nie wszystko, dziecko może nie mieć śladów przeziębienia a może cierpieć np. na zapalenie pęcherza a każde jedno osłabienie organizmu spowodowane infekcją może doprowadzić do tego, że dziecko źle zareaguje na szczepionkę. Czasami dla własnej pewności warto dziecku przed szczepieniem zrobić badanie krwi i moczu.
Druga sprawa to kwestia teorii, że szczepionki powodują autyzm. Za pewne już osoby które miały styczność z elementarnymi podstawami diagnostyki w zakresie zaburzeń rozwojowych u dzieci wiedzą doskonale, że nie można w wieku 2 lat postawić dziecku jednoznacznej diagnozy co do zaburzeń rozwojowych które mogą wskazywać na autyzm a w wieku 18 miesięcy kiedy właśnie szczepi się na odrę świnkę i różyczkę jest to niemal niemożliwe. Wiązanie jednej rzeczy z drugą jest więc jak dla mnie bezsensowne no bo na logikę, to jaką można mieć pewność, że dziecko po prostu nie było już autystyczne w chwili poddania szczepionki skoro nie da się tego w tym wieku w 100% wykluczyć. No ale nic dziwnego, że pojawiają się takie teorie rodzicom za pewne łatwiej oswoić się z myślą, że dziecko zachorowało po szczepionce niż, że po prostu urodziło się chore. To taka moja osobista dygresja jako pedagoga specjalnego. Tak naprawdę temat wzbudza we mnie kontrowersję a im dłużej to trwa, tym mam więcej wątpliwości na ile jest prawdą że szczepionki szkodzą a na ile jest to wzajemna walka koncernów farmaceutycznych o zbyt na rynku. Możliwe, że jest tak, że sanepidowskie szczepionki są obsmarowywane właśnie po to, żebyśmy z nich nie korzystali tylko wyciągali co kilka miesięcy po parę stówek i szczepili rzekomo lepszymi preparatami zastępczymi.