- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Madzik co tam amasz? Ja wlasnie bylam w sklepie, ale nic konkretnego nie zakupilam. Chyba zjem ser zolty z dzemem

Z tematem zwolnien nie jestem zapoznana, bo mam ksiegowa i tlumaczyla, ze mam dostac 100% za jeden miesiac, a ide na zwolnienie 5 sierpnia. Wiec jakies z 10000zl moze wpadnie i sie zwroci za wczesniejsze koszty poniesione na skladki.
Czy Wy tez juz mocno czujecie ruchy - tzn. moze ianczej, czy to zaczyna Was bolec? Mi maly jakos tak przybral w sile, ze te jego harce troche mnie bola. Przeraza mnie to, bo jeszcze 8 tygodni!!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mami_nka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zakochani od pierwszych chwil <3

www.facebook.com/photo.php?fbid=48131199...80161&type=1&theater zalajkujesz ew. udostępnisz nasz brzuchol
Będziemy z Lili bardzo wdzięczne

Pozdrawiam
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Kinia wciełam bułeczkę z sałatą, szynką pomidorkiem i ogórkiem - po której antek ma czkawkę

wypłata na 10 tyś

Natomiast jeśli chodzi o kopniaki to ja już tak mam od jakiegoś czasu... bardziej bolesne jest rozpychanie się i ugniatanie moich żeber i pęcherza niż kopniaki... ale rzeczywiście też się zastanawiałam co będzie w 9 miesiącu skoro to już teraz mi ból sprawia

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Akina tylko 10 na plusie? Daj spokój, pociesze Cie ja mam wiecej ale nie powiem ile bo wstyd
na koniec ciąży najwięcej się tyje wiec nie dołuj sie bo wszystko dla naszych malenstw! Lekarza miej gdzieś. Nie ma prawa oceniać twojej wagi. Ma sie zajmować twoja ciążą a nie prawic morały ile masz kg na plusie. Jak urodzisz bedziesz sie martwic zbędnymi kilogramami
Tylko Ty to taka zgrabniutka jesteś

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kupilismy wczoraj fotelik. Czy ktoras z Was bedzie uzywac bazy Isofix? Kurka droga, ale super wygodna i chyba bezpieczniejsza. Z tym, ze nawet nie wiem czy moj Cruiser ma ten system, a dla jednego auta taty, ktory rzadko bedzie wozil malego, to sie chyba nie kalkuluje....
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Wstałam dziś jak zwykle po 4, dziś z zamiarem posprzątania obejścia

Słonko Ciebie wiecznie nosi i ten Twój synek to pewnie tez taka powsinoga bedzie

Villemo jak sytuacja z mężem?

Izula ja to sobie kilka lat temu kupiłam książkę Asertywność dla żółtodziobów ale guzik mi to pomogło, mi chyba muszą inni wchodzić na głowę

Akina ja też od początku biorę witaminy i póki co malutka w 32 tygodniu ważyła 1800g to chyba nie tak dużo i lekarz mówił że po następnym USG -za tydzień, się okaże ile urośnie, ale obstawia, że jeśli urodzi się w terminie to 3000-3500g więc wcale nie za duża

Ach dziewczyny dołączam do grona spuchlaczków, jak tylko mąż wróci to gonię go za Liotonem 1000 do apteki, miałam go stosowac juz od 2 tygodni, tak zalecił lekarz ale nie chciałam a teraz to już chyba wyjścia nie mam, paluszki serdelki, kostki i stopy pączusie brrr
Kocham Cię fotelik mam bo kuzynka po swojej 15 miesięcznej córeczce nam zostawiła bo akurat w tym tygodniu zmieniała

U mnie na 1 śniadanko kromalek razowca z żółtym serem pomidorami i małosolnymi a na 2 podobnie plus przedostatni kawałek sernika z ogromna ilością truskawek i malin

A właśnie odnośnie opuchlizny to ktoś mi powiedział, że jedno z drugim bardzo powiązane tzn jak zaczynamy puchnąć to i waga w górę idzie bo to woda się zatrzymuje, wiec niektóre które się tak przejmowały mogą odsapnąć, że po ukropie i porodzie szybko waga im zejdzie

Krowy, słoniki i koniki śliczne a dlaczego takie drogie? A po co mają być tańsze skoro i tak je kupimy ;P najlepszy interes to dzieciowy interes, niczego maluszkowi nie odmówimy przecież

Akina, Kocham Cie ja też jestem krąglejsza od Was hehe ale się zrobiła licytacja ;P nigdy nie byłam na diecie ale też nigdy nie byłam szczupła, tzn od kiedy skonczyłam 17 lat :/ i na sotatniej wizycie 22.07 było +11 kg

A z tym tyciem na koniec ciąży to mi lekarz powiedział, że sporo dziewczyn w ostatni miesiąc nie przybiera a dużo wręcz zrzuca około 2kg

MyMelange Ty też robaczki masz w dupsku, wiecznie gdzieś gonisz

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.

chciałam się przywitać i życzyć udanego weekendu. ja na weekend uciekam do rodziców bo nasz remont dobiega końca a ja na zapach farb to jestem br.... uczulona.
Co do ruchów Maleństwa to moje Maleństwo upodobało sobie moje żebra. Jak mi wydzieli kopniaczka albo wsadzi te swoje stópki gdzieś tam pod żebro to się zwijam. Że nie powiem o dziwnych kształtach brzucha jakie przybiera, gdy Mały w nim użądza harce.
Buziaki

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ganiam troche poki moge, ale powoli juz niedomagam. Byla mysl, zeby jechac na final regat do Szczecina w nastepny weekend, al ja juz kiepsko znosze dlugie podroze. Samo spacerowanie super, ale siedzenie w aucie bleee. Staruszki zabiraja kampera wczesniej, wiec nam zostalaby tylko opcja jechania osobowka, a to juz raczej odpada.
Ser zolty z dzemem to nie ciazaowa zachcianka - jadam tak od lat

Alez mi dzis pikawa bije. Weszlam po schodach i musialam usiasc, zeby serce zwolnilo. K.....a z upalami!
Izulka baw sie dobrze

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Krowa superowa i NOŃ Iwonki też

Wygramoliłam się po książeczkę ciążową z czasów Fila,żeby sprawdzić tą wagę i wróciłam z książeczką zdrowie ale....kota

Więc....ja z młodym do 32tc przytyłam 7kg a przez kolejne 9 drugie 7...
Ale laski....przestańcie się stresowac kilogramami. Myslę,że wszystkie mamcie które przechodzą ciążę po raz drugi jak ja przyznają mi rację,że po porodzie kilogramy spadają lekko i nie wiadomo kiedy. Nie nastawiałabym się raczej,że wrócimy do domku z płaskim jak sprzed ciąży brzuniem ale kilka miesięcy (ja sobie zakładam max 6) i będzie jak przedtem

Kinia,co TY mówisz o tym gojeniu nóżki???????? Serio???? Ja Filipa szczepiłam normalnymi szczepionkami. Wiem,że najgorsze (dla mnie) było to szczepienie w oba uda i ramię jednorazowo ale młody był niewzruszony (na żadnym szczepieniu nie płakał) i nigdy po żadnej nie miał gorączki,nie był marudny i nic mu się tam goic nie musiało bo śladu nie ma żadnego do dziś.
Ser żółty z dzemem jadam

Alicja też mi się tak rozpycha,że az zaboli Czasem z nienacka tak fiknie,że mamcia się yta,czy znów ją ktoś prądem potraktował hahaha Wczoraj przed snem była tak ułozona,że miałam problem ze znalexieniem pozycji do spania. Oddychać nie mogłam i tak uciskała na pęcherz,że mnie tam wszystko bolało... Pierwszy raz się wystraszyłam.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Iwonka, prowadzilam 2 lumpy przez 2,5 roku

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Idę zaraz uzupełnić basen wodą i będę się moczyć całe popołudnie bo siedzenie przy wiatraku już tez mi nic nie daje. rozpływam się.
Iwonka szacun za prasowanie. Nie zrobiłabym tego nawet jakby mi ktoś zapłacił

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Iva, mowie na podstawie synka kuzynki. Nozka bardzo puchnie w tym miejscu i robi sie twardawy czerwony obrzek (bez strupow itp), ale schodzi mu to juz kupe czasu, a plamka czerwona nadal jest. Czytalam w artykule, ze to przez komorki ktore atakuja to miejsce po szczepieniu w celach obronnyc, a ze jest to 6 wirusuw naraz, to obrzek jest dosc duzy. Pisali, ze mozna czesciej kluc i beda male ranki lub rzadziej kluc, ale obrzek bedzie spory. Kwestia wyboru
No właśnie-kwestia wyboru więc ja już zdecydowałam

Iwonka ja też myślałam o lumpku ale u nas mimo tego,że jest ich opór to i tak wymiatają dwa. Reszta się zmienia a te dwa stoją na straży.