BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #721787 przez iwonta_kg
malinowa_mamba napisał:

mam zrobiony suwaczek-myślałam ze go widać ;/ i co teraz?

widać ile dni zostało ale chodzi mi o ilość tygodni żebyś zrobiła :)

Karolcia to pewnie przez pogodę. mi też brzuch dziś strasznie twardnieje i macica sie stawia.

Madzia znam to... teraz jak rodzice mieszkają u nas to codziennie mam takie rozmowy na temat co będzie najlepsze dla mojego dziecka... :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: nie przejmuj się. idź sobie kup loda :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #721791 przez mery75
Hej kobitki jak patrze na niektóre suwaczki to zazdroszczę że to lada moment :blink:
A ja zakupów ciąg dalszy i mnóstwo pracy przedemną jeszcze ale bardzo się ciesze mnie też macica i brzuch się stawia a od wczoraj to nogi w kostkach mi puchną tak że kostek w ogóle niemam :blush: zaraz podczytam was

11 lata 7 miesiąc temu #721793 przez mery75
Agamuś brzuszek cud miód u mnie na razie w pasie 103 :blush: acha wiecie co miałam kupować małej kosmetyki Johnsona ale jak przeczytałam to żaden nienadaje się dla niemowlaka tak samo jak niektóre z serii Nivea musiałam troszkę pomieszać firmy i kupiłam wszystko dla noworodka od pierwszych dni życia a pozostałe są dopiero powyżej pierwszego miesiąca dobrze że poczytałam na opakowaniach bo bym się nacięła
Niagara Kocham cie bidulki kciuki trzymam

11 lata 7 miesiąc temu #721807 przez karolcia1919
Kuje mnie w tej macicy jak nic....

U nas w Grudziadzu byl wczoraj prezydent Komorowski nawet nie wiedzialam ;D teraz w tv mowia.

Mery widze szaleje.ale troche sie oszczedzaj kochana.

Co do mycia...no ja w salonie ....lazienke mam mala ze ledwo co sie ruszam...i mam prysznic a do brodzika wanienka nie wejdzie! O panele sie jakos nie boje...jakos trzeba sobie radzic w kazdej sytuacji ;)

No ja mam lozeczko i na nim przewijak...choc chyba bede go zakladac tylko do przewijania...bo zajmuje pol lozeczka.

Natalko i co lekarz mowil?

11 lata 7 miesiąc temu #721810 przez Alivva
Karolcia,Komorowski byl w zwiazku z tymi sciezkami rowerowymi wzdluz Wisly? Bo mi cos tam mignelo w tv ale nie do konca kojarze :-P
Co do przewijaka,to mam juz i lozeczko i przewijak po moim Filipie i pewnie potem z tego skorzystam no ale nie bede specjalnie ze wzgledu na przewijak lizeczka w sypialni rozkladsc :/ ta moja mama jest czasem mistrz w dawaniu takich rad :D

11 lata 7 miesiąc temu #721817 przez karolcia1919
Iva ...ja slyszalam cos o rolnictwie tylko;D o sciezkach nic nie wiem...jak sie dowiem dam znac ;)

11 lata 7 miesiąc temu #721820 przez mery75
Kobitki słuchajcie czy każda z was kupiła te termometry bezdotykowe one są strasznie drogie byłam w hurtowni medycznej i kobitka powiedziała mi że najdokładniej mierzą termometry cyfrowe ale te pod pache w tyłeczek albo dobuzi bo to są 3 sposoby pomiaru kuiłam ten termometr ale teraz się zastanawiam czy jednak niezainwestować w ten bezdotykowy co wy o tym myślicie

11 lata 7 miesiąc temu #721834 przez iwonta_kg
mery75 napisał:

Kobitki słuchajcie czy każda z was kupiła te termometry bezdotykowe one są strasznie drogie byłam w hurtowni medycznej i kobitka powiedziała mi że najdokładniej mierzą termometry cyfrowe ale te pod pache w tyłeczek albo dobuzi bo to są 3 sposoby pomiaru kuiłam ten termometr ale teraz się zastanawiam czy jednak niezainwestować w ten bezdotykowy co wy o tym myślicie

Mi rodzice kupują taki termometr bezdotykowy. Lepiej jest chyba zainwestowac w ten drozszy. Dla dziecka to chyba nie jest zbyt przyjemne jak ma wkladany termometr w dupke...

11 lata 7 miesiąc temu #721836 przez mery75
iwonta_kg napisał:

mery75 napisał:

Mi rodzice kupują taki termometr bezdotykowy. Lepiej jest chyba zainwestowac w ten drozszy. Dla dziecka to chyba nie jest zbyt przyjemne jak ma wkladany termometr w dupke...

Tak właśnie myślałam a ta w hurtowni mi powiedziała niech Pani nieprzesadza to jest miękka końcówka troszkę wazeliny na koniuszek i po kłopocie

11 lata 7 miesiąc temu #721856 przez zuzuzanta
Natalia i co u Ciebie?

Kasia

11 lata 7 miesiąc temu #721859 przez iwonta_kg
Mery co za glupia baba! Niech sama sobie w dupe wsadzi taki termometr... brak slow...

11 lata 7 miesiąc temu #721868 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Mery co za glupia baba! Niech sama sobie w dupe wsadzi taki termometr... brak slow...

Pewnie właśnie tak robi i jeszcze czerpie z tego przyjemność buahahahaha
Ale sama tez kupuję bezdotykowy,bo nie mam zamiaru praktykować sposobów tej baby na mojej córce. Tylko jeszcze nie podjęłam decyzji odnośnie firmy i modelu takiego bezdotykowego termometru :/

Ejjj co z Natalią???? Ma ktoś do niej numer???

11 lata 7 miesiąc temu #721869 przez agamo
Ninka moja dupa na wolnym to sie pasie :p śmieszne to było z ta piłka Tylko to nie ja sie tak objadam To wszystko moj syn! :P na kogoś trzeba zrzucić :p
A apropo piłek pomogła coś ta piłka do ćwiczeń? Czy jeszcze nie probowalas?

Iwonka u mnie z kąpielą będzie wyzwanie bo łazienkę mamy mała z prysznicem Kupilabym stelaz ale to kolejna rzecz która nie wiem gdzie bym miała trzymać a i tak nie wiem czy bym ja zmiescila do łazienki W pokoju czy salonie odpada bo mam wszędzie wykładziny podłogowe więc jeszcze gorzej niż panele Chyba w kuchni :p Nie no żartuje jakoś będę musiała sie z małym sciskac w tej łazience jeszcze nie wiem jak ale musimy dać radę! Ale sie usmialismy z tego twojego tekstu żeby baba w hurtowni sama sobie ten termometr do dupy wsadzila Usmialam sie za wszystkie czasy!

Iva nie ma co sie nawet przejmować Za czasów Twojej mamy wszystko było inaczej i ona pewnie nie rozumie i nie widzi tego tak jak my I ta sama sytuacja pewnie u Iwonki jest i Madzi tez! Nie ma sie czym przejmować To my będziemy rodzic i my będziemy wychowywać a reszta jak chce to może prezenty przynieść i tylko ładnie sie uśmiechać i wara od naszych malenstw! Ooo tak właśnie!

Dzięki Madzia to moj pewnie z 3 kg będzie miał Kuuurde a kopie jakby juz ponad 10 miał :p mam nadzieje ze do porodu to tak z 3.5 takie moje małe życzenie a pewnie z 4 kg znając moje szczęście!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #721873 przez agamo
Natalii nie ma nic nie pisze coś mi sie wydaje ze dostaniemy newsy o pierwszym porodzie wrześniowych mamus! Najważniejsze by były całe i zdrowe!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #721874 przez nike84
iwonta_kg napisał:

Haha no dokładnie :woohoo: My też kupilismy bezdotykowy i innego sobie nawet nie wyobrażam przy takiej kruszynce.
Co do kąpania to u nas sprawa jest prosta - łazienkę mamy tak małą, że na pewno byśmy się tam nie zmieścili jeszcze z wanienką, więc pozostaje tylko salon. A jesli chodzi o panele to na początku nalewasz do wanienki tak mało wody, że raczej wątpię żeby Ci je zalało. Moi znajomi kąpali małego w pokoju przez długi czas i nic im się z podłogą nie stało :)

Myślałam, że bedzie już coś wiadomo co z niagarą :unsure:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka