BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #721724 przez agamo
Malinowa mamba chodzi mi o wielkosc dzidziusia tzn ile ci wazyl na ostatniej wizycie i kiedy ja mialas?Bo u mnie usg sie skonczylo na 20 tyg i juz nic nie wiem jaki maly jest duzy :P a ze po wielkosci brzuszka blisko twojego to moze maly jest wielkosciowo podobny.

Iwonka nie przesadzaj bo na fotkach to ty taka laseczka ze kg u ciebie nie widac No i wysoka tez jestes Ja raczej z tych niskopiennych wiec bardziej wszystko widac A ile Iwonka masz juz cm?

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #721731 przez Alivva
Niskopienna ha ha ha...dobre :-)
Wcale na taka nie wygladasz a poza tym wszystko sie ladnie uklada a brzunio wcale nie wyglada na jakis mega wielki

11 lata 7 miesiąc temu #721733 przez aska06091
Agamo śliczny brzuszek :cheer: ja mam 107 cm, ale mój brzuch nie jest taki okrągły, raczej bardziej rozlany :dry: ale może jeszcze się to zmieni.
Iwona mam taką samą butelkę. Ładnie prezentują się te koszyczki.

Kocham cie u mnie 6 kg na plusie, ale było by 8, tylko przez szpitalna dietę schudlam 2 :dry: ale nie ważne ile by było liczę na to, że zbędne kg zostaną wyssane z mlekiem :P

A ja dziś musiałam odwiedzić dentystę :angry: ząb mi się w połowie ukruszył jak jadłam zupę :ohmy: i dziś przed 5 już mnie męczył. Pani stomatolog popatrzyła, trochę powierciła , powkrecała igle, wyczysciła i stwierdziła, że zostawiamy tak ząb. Mam nadzieję, że gorzej nie będzie. Tylko zastanawiam się jak długo wg niej da się chodzić z połową zęba :dry:

11 lata 7 miesiąc temu #721738 przez malinowa_mamba
agamo heh przez ten upał chyba jestem taka kumata:D Ostatnie Usg było w 30tyg i mały miał 1610g

11 lata 7 miesiąc temu #721739 przez iwonta_kg
agamo napisał:

Iwonka nie przesadzaj bo na fotkach to ty taka laseczka ze kg u ciebie nie widac No i wysoka tez jestes Ja raczej z tych niskopiennych wiec bardziej wszystko widac A ile Iwonka masz juz cm?

O brzuch ci chodzi? 115cm!!!!!!
O kg nawet nie pytaj ile na plusie bo chyba zadna mnie nie przebije...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #721742 przez malinowa_mamba
Ja przytyłam 15kg:D

11 lata 7 miesiąc temu #721745 przez nike84
Agamo super brzuszek :) Jak dla mnie wcale nie jakiś wielki, po prostu piękny ciążowy brzuszek :) O twoim brzuszku Iwonko to nawet nie będę wspominać, bo jest równie śliczny :cheer: Na temat wagi też się nie wypowiadam...bo mąż mnie cały czas dokarmia B) ale lekarz twierdzi, że ładnie, równo mi przybywa kilogramów, więc nie zadręczam się teraz tym :)

Dobra wracam do prasowania - niech mnie ktoś zabije, bo już mam dość :ohmy:

11 lata 7 miesiąc temu #721749 przez ninka333
Iwonka - super organizacja i porządek :) a koszyk na skarpetki to rewelacyjny pomysł i chyba zmałpuje bo też mam ich sporo i ciągle mi się "rozchodzą" po półce

villemo - ja do brodawek mam beppanthen bo super sprzawdził się w ostatniej ciąży a dodatkowo kupiłam maluśką tubkę maltan na spróbowanie bo Iwonka tak zachwalała :) ale narazie nie korzystam. wielkość obwodu brzuszka faktynie impomująca!!!!

niagara - współczuje oczekiwania w taka pogodę :ohmy: dobrze że z malutką ok a te skurcze to może i przez pogodę ale trzymam kciuki zeby lekarz potwierdził że ok

agamo - ty obrzaciuchu !!!!! rozumiem podjadać ale piłke do kosz wszamać to już przesada :side: :lol: żartuje super brzucho i faktycznie duży!!! ale za jak fajnie równiutko rozłożony

u mnie w obwodzie 108 cm :)i 10 kg do przodu !! ale zauważyłam że mój brzuch już od jakiegoś czasu nie rośnie tylko się tak jakby wypełnia twardą zawartością, bo wcześniej to wielki i mięęki a teraz ciągle twardy od powystawianych jakiś części - musi być jej już naprawde ciasno bo czuc każdy nawed najdrobniejszy ruch .

ja wstwiłam dziś pranie kocyków, rożków i ręczników dla malutkiej :) zostało jeszcze uprać poszycie wózka i fotelika ale jakoś ten upał nie mobilizuje mnie do działania!!!! pasowałoby też poodkurzac ale to juz za wiele :silly:

córeczka ALICJA

11 lata 7 miesiąc temu #721759 przez agamo
Iwonka tak o brzusio pytalam ooo to w sam raz Wiesz twoj Kacperek ma juz 3kg wiec wiadomo ze kg urosly!

Malinowa mamba to masz calkiem podobnie jak ja i z kg i z cm hmmm ciekawa jestem ile moj malutki juz ma kg Eh moze juz zaniedlugo sie dowiem bo chyba w inny sposob mi sie nie uda

Iva brzunio nie mega wielki ale taki sterczacy i skore mam taka mocno napieta Maz jak mi widzi brzuch nago to zawsze mowi ze wyglada jakby mial wypuchnac :P

hmmm Natalke chyba wzieli na dokladne badania.

dobra lece zrobic cos pozytecznego bo caly dzien na kompie siedze do juterka

Aga

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #721762 przez iwonta_kg
Mamba przebijam Cię niestety z wagą... :dry:
Zrób sobie suwaczek żebyśmy wiedziały na jakim etapie jesteś ciąży.

Koszyczek na skarpetki naprawde fajna sprawa, na dnie mam też buciki i te takie kapciuszki miękkie.

Gdzie będziecie kąpać dziecko? bo ja w łazience. moja mama super dobra rada wymyśliła żeby kąpać w salonie bo to mniejsza różnica temperatur niż w łazience. i za pare miesiecy chyba sama mi panele przyjdzie wymienić ktore spuchną od wody która będzie lecieć na podłogę... Boshe jak ja kocham te rady... wrrrrrr... :angry:

O matulo 18 dni zostało........ jutro przywiesze do łóżeczka karuzelę z melodyjką :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #721771 przez malinowa_mamba
mam zrobiony suwaczek-myślałam ze go widać ;/ i co teraz?

11 lata 7 miesiąc temu #721772 przez kocham_cie
agusia antek w 34t1d ważył 2800 a jeśli chodzi o rozmiar Brzusia to położna w szpitalu powiedziała że pokazny jak na 34,tydzien Ale jak zobaczyła w karcie ile młody waży to się uśmiechnęła i powiedziała że rozmiar adekwatny do dzidzusia :silly:

iwonka jakbym wyglądała jak ty to żadnymi kg bym się nie przejmowała. Kochana 18 dni to szaleństwo!

Poklucilam się dziś z matką zywicielka bo zaczęłam wymieniać co mmuszę jeszcze kupić a ona na to że łóżeczko wózek wanienke przewijak to rzeczy które mogę kupić po porodzie...uff nienawidzę takich rozmów i bezsensownych dyskusji :angry:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #721773 przez malinowa_mamba
ja będę kapać w salonie ;D bo w łazience to nie bardzo mam miejsce..a w salonie duży stół więc sobie spokojnie postawię wanienke.A co do paneli to nie pomyslalam o tym :-)

11 lata 7 miesiąc temu #721781 przez karolcia1919
A ja 2kg na plusie...brzuszek maly... Ale ile mam to nie wiem.
Zle sie czuje...brzuch mi sie stawia

11 lata 7 miesiąc temu #721786 przez Alivva
Magda,tez nam te "dobre" rady
Moja mama dziś stwierdzila,że rozlozymy łóżeczko,i położę sobie na nim przewijak,bo przecież tego stojącego jeszcze nie mam i pewnie nie zdążę kupic....
Nie wytłumaczysz,że jak kasa będzie na koncie,to zamawiasz i za 2 dni masz w domu.
Lepiej rozłozyc łóżeczko.... A dla przypomnienia moja Lusia będzie przecież pierwsze miesiące spala w koszu!

Ja mała kąpać zamierzam w lazience.... wanienka na stelażu,obok przewijak i jedziemy ;)
Aczkolwiek w salonie tez mogłabym kąpać :) O panele bym sie nie martwila bo na początku to przecież woda sie nie leje :) Jezioro zaczyna sie tworzyć jak maleńswto zaczyna porządnie szaleć w wanience :D

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka