BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #721641 przez niagara
Agus narazie nic mi nie mowia, caly czas czekam na lekarza

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #721648 przez Monika23083
agamo śliczny brzuszek:) a co do tych skurczy to pewnie masz rację, ale przypominają mi moje bóle okresowe..bleee, no zobaczymy jak to będzie. Wiem, że brzuch bardzo mi się obniżył, Jasia czuję już na samym dole, czasem mam wrażenie że zaraz mi sam wyjdzie:) Pewnie to normalne, w końcu coraz bliżej do porodu:)

malinowa mumba ale miksik masz:) oj arbuza prosto z lodówki to bym zjadła:) ja włąśnie jestem bo kopytkach z bitkami wołowymi i buraczkami prosto od mamy:) nie wiem co ja ma z tą wołowiną, ale bitki wołowe to mam w oczach normalnie :laugh:

kurcze muszę zrobić 3 morfologię i mocz oraz HBS, nie wiecie po ilu dniach mniej więcej są wyniki HBS? tak szybko jak zwykła morfologia? potrzebuję na 16, a w te upały nie chce mi się iść i czekam na ochłodzenie lekkie:)

niagara, dobrze, że z malutką wszystko w porządku:)no i czekamy na dalsze wiadomości.

11 lata 7 miesiąc temu #721658 przez kocham_cie
Monia ja na wyniki HBS miałam na następny dzień

Aguś zainspirowałaś mnie tym zmierzeniem brzuszka bo bardzo dawno tego nie robiłam... chyba ostatnio o tym pisałyśmy jakieś 2 miesiące temu i wówczas pamiętam że miałam 110... dziś popatrzyłam na twój i sobie myślę... uff pewno będzie ze 130... a tu 116 :lol: mój brzuszek zdecydowanie wolniej rośnie niż na początku...

Ach i stanęłam dziś na wagę... i... uwaga uwaga mamy 13 na plusie... ufff nie jest źle :lol:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #721661 przez donata
agamo napisał:

dzieki dziewczyny Brzuch jest juz duuuuuzy moze tego tak nie widac ale przy moim malym biuscie to naprawde gigant sie wydaje zreszta 110cm mowi samo za siebie A wy ile cm macie?

Natka no to dobrze ze z malutka wszystko wporzadku i ladnie sie wyrownalo Ale te skurcze hmmm dupiato a ja szyjka? i co mowia ze cie poloza do szpitala juz czy jeszcze do domu? trzymaj nas w kontakcie jak bedziesz dala rade oczywiscie.

Agamo, Specjalnie zmierzyłam przed chwilą i wyszło 102 cm. Ale Twój naprawdę wygląda na nieduży! Wydawało mi się, że ja mam większy. Serio.

Natka, powodzenia i daj znać, co Ci lekarz powiedział.

Nike, duże te ,,próbki" Ci przysłali. Ja gdzieś ze 2 miesiące temu wszędzie się zarejestrowałam i u nich też i dalej nic nie dostałam. Dziady ;)

Monika23083 ja dzisiaj miałam krew pobieraną i robione te HBS i myślę, że wyniki będą normalnie jutro. Muszą być, bo ja jutro z nimi na 10.30 muszę do ginekologa! :)

11 lata 7 miesiąc temu #721673 przez nike84
donata duże czy małe, ważne że za darmo więc biere :silly: Ja się rejestrowałam jakoś na początku lipca i coś tam przysłali :)
Agamo też się zmierzyłam z ciekawości i mam 103cm. Mąż się śmieje, że wreszcie mam więcej w pasie niż on :silly:
niagara trzymaj się tam i daj od razu znać czy to już :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #721675 przez malinowa_mamba
nike84 zazdroszczę teściowej:) Moja to by mi w życiu nie pomogła co najwyżej przyszła i powiedziała gdzie są smugi:D Też muszę wziąć się za mycie okien żeby na przyjście maluszka były na błysk:)
agamo ja mam 109:)
[Monika23083/b] ja wołowiny wcale jesć nie mogę,przez gardło mi nie przejdzie.....:)

11 lata 7 miesiąc temu #721679 przez malinowa_mamba
nike84 a ta przesyłka to jakieś próbki?:) Gdzie takie coś można zamówić:D

11 lata 7 miesiąc temu #721686 przez nike84
malinowa_mamba napisał:

Ja zarejestrowałam się na stronie i tam podaje się swoje dane do przesyłki. Szczerze to nie liczyłam na nic ale jak widać jednak przysyłają :)
A co do teściowej to tak jak kiedyś już pisałam - złego słowa na nią nie mogę powiedzieć. Zawsze pomoże, doradzi. Dziś umyła okno, przywiozła obiad i pączki B) Nie raz razem na zakupy jeździmy - więc chyba trafił mi się unikat :silly: Chociaż nie mieszkamy razem z teściami więc może to też dlatego :)

11 lata 7 miesiąc temu #721694 przez Villemo
nike84 napisał:

malinowa_mamba napisał:

Ja zarejestrowałam się na stronie i tam podaje się swoje dane do przesyłki. Szczerze to nie liczyłam na nic ale jak widać jednak przysyłają :)
A co do teściowej to tak jak kiedyś już pisałam - złego słowa na nią nie mogę powiedzieć. Zawsze pomoże, doradzi. Dziś umyła okno, przywiozła obiad i pączki B) Nie raz razem na zakupy jeździmy - więc chyba trafił mi się unikat :silly: Chociaż nie mieszkamy razem z teściami więc może to też dlatego :)

ehhh szczerze zazdroszcze :dry: moja to kompletnie wykazuje zero zainteresowania moją osobą, a jak ostatnio zrobiłam urodziny młodego to rozsiadła się wygodnie zażyczyła sobie kawki i patrzyła jak gonię albo za młodym albo po schodach żeby wszystko wynieść na dwór.

No ale po 8 latach to naprawdę przestałam oczekiwać od niej jakichkolwiek ludzkich zachowań :huh:

Ja właśnie sobie popraałam poszycie wózka jeszcze tylko muszę przetrzeć stelaż z kurzu, założyć poszycie jak wyschnie i fura gotowa :lol:

Co do obwodu brzuszka to tak myślałam,że będę tutaj rekordzistką. Chyba już nie ma szans, żeby którakolwiek mnie dogoniła... u mnie 126 cm

11 lata 7 miesiąc temu #721695 przez Alivva
dzięki Monia za rady....będę walczyć z włosami ;)

Aga...wszystkie kg w brzunio poszły :) I to jaki zgrabniusi :) Nie wiem co ja Cie w snach nawiedzam :) I to z obraczką??? eeeeeeeee

Nike...tez mam te próbki....i chyba je wezmę do szpitala,ale dla siebie ;) maale poręczne buteleczki :)

Natalia :) No to maleńka już w sumie gotowa :D Autem się na razie nie przejmuj,tylko pisz co tam postanowili....czy zostajesz w szpitalu czy jak??

Mój rozmiar brzunia na wysokości pępka.....106cm :) Wszystkie mamy podobnie ;) ale na wagę zaczekam do wtorku :P Wyslalam własnie młodego po lody Pipi :P kakaoweeeee uwielbiam je :)

Dodzwonilam się wreszcie do ZUSu w Poznianiu. baardzo sympatyczna pani powiedziała mi,że zwolnienia dotarłi i,że pierwsze pieniążki wpłyna mi na konto w ciągu tygodnia.... No nic...jakos trzeba przetrwać. Młody w niedziele wyjeżdża do BARANA zwanego tatą,a ja zaczekam cierpliwie. Dobrze,że chociaz juz wiem kiedy sie spodziewać.
Żebym tylko zdążyła kupic te cholerne ksiązki i wszystko inne do szkoły dla Filipa.

11 lata 7 miesiąc temu #721701 przez agamo
Madzia nie jest tak zle jak myslisz naprawde! Wiec nie panikuj bo mnie uroslo 15kg :P Mnie dlugo sie utrzymywalo 107cm i wczoraj wieczorem zmierzylam no i 110 sie pokazalo To teraz mi przypomnij ile twoj Antos ma to moze jakos szacunkowo wylicze ile moj Kacperek moze miec.

Malinowa mamba a twoja dzidzia ile ma? i spodziewasz sie chlopca czy dziewczynki?

Donata bo fotki nigdy nie odzwierciedlaja jak naprawde brzunio wyglada mam jeszcze kilka fotek na ktorych lepiej widac ale ja sama zle wygladam bo zero fryzjera zero makijazu i wszystkie domowe graty kolo mnie sie szwedaja wiec nie chcialam dokladac. twoje 102 jeszcze urosna napewno ale rany kiedy ja mialam 102 :P

Nike ja tez mam zlotych tesciow Naprawde tak serdeczni ludzie, pomocni i troskliwi Smialo do nich mowie mamo i tato i wspolczuje dziewczynom jak opowiadaja o tych wrednych tesciach bo to takie chamskie jak najblizsi moga byc tacy okropni!

Hmmm ciekawa jestem jak tam Natalka Mam nadzieje ze wszystko ok!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #721702 przez karolcia1919
niagara, dobrze, że z malutką wszystko w porządku: i z ta główką ciekawe jak u mnie:( no i czekamy na dalsze wiadomości.

11 lata 7 miesiąc temu #721712 przez agamo
Paula no myslalam ze cie dogonie choc troche i powiem ze maly chyba bardzo by chcial bo tak mnie pcha ze skora przy pepku strasznie mnie boli Widocznie chce sie jeszcze naciagnac ale material nie wyrabia :p zaczely mi sie tez kolo pepka rozstepy robic mimo iz przy tych bolach smaruje brzuch ze trzy razy na dzien ostatnio to poprostu skora nie daje rady. choc pewnie przy drugiej ciazy bede juz wiecej cm miala!

Iva no nie wiem o co chodzilo w tym snie i snilas mi sie dosc dlugo ale ze ja mam skleroze to o wszsytkim zapomnialam tylko ta obraczke pamietam i ze byla taka z czerwonymi rubinami jakby z dwoch obraczek jedna zrobiona Hmmm moze nie slub ale moze jakis prezent ci sie szykuje w takim razie :P a kg poszly mi w tylek, uda i brzunio a syski zostaly jakie byly :(

pokaze wam jednak jeszcze jedna fotke mysle ze tu wyglada na wiekszy i moja pilka zbawienie w tle i juz wiecej swojej dupy pokazywac nie bede :p nastepne fotki wrzuce juz jak Kacperek z nami bedzie eh tylko kiedy...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aga

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #721720 przez iwonta_kg
Aga super masz brzuszek:-)

Ja nawet sie nie wypowiadam na temat swojej wagi...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #721721 przez malinowa_mamba
agamo u mnie jest 36tydzien ciĄży i będzie chłopiec:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka