- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Ide dupsko zamoczyc,bo ledwo zipie
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
madzik ciesze sie, ze juz w domciu jestes.
Monia sliczna Igunia - tak jak i mamunia
U nas goscie od rana, wiec pieke, gotuje, sprzatam, szykuje, a moje piety wolaja o pomoc... madre jak bola! wiczorem gril, wiec zasiade jak krolowa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny wszystkie jesteśmy rozdrażnione, zmęczone i stąd spięcia myślę, że jak maluszki będą całe i zdrowe na zewnątrz to i atmosfera będzie inna.
Co do przeżywania ciąży i zamartwiania się to ja się w pierwszej ciąży też bardzo martwiłam. Pamiętam jak wróciłam po usg, okazało, się, że łożysko przodujące zachodzące na ujście od razu poczytałam na necie jakie konsekwencje tego mogą być i ryczałam przez kilka dni. Teraz już się nauczyłam nie dobierać sobie do głowy i o wiele spokojniej przechodzę tą ciążę chociaż tak sobie myślę, że niektóre z was mogły by powiedzieć, że znowu jestem znieczulona w drugą stronę i że przez tą moją zbyt małą ostrożność mogę coś zbagatelizować. Fakt jest taki, że każda z nas jest inna przeżywa i martwi się na swój własny sposób więc uszanujmy to. Ja tutaj na tym forum jestem praktycznie od początku, wiem że Nefeli od początku miała w tej ciąży pod górkę w dodatku w życiu prywatnym też ciężka sytuacja z dala od rodziny za granicą, mąż bez pracy, teściowa dająca w dupę. Gdy wszystko się sypie dookoła trudno wykrzesać w sobie chociażby najmniejsze pokłady optymizmu. Po prostu człowiek z przyzwyczajenia już czeka aż dostanie kolejnego kopa od losu. Mam nadzieję, że tym postem nikogo nie uraziłam.
Ja pierdzielę chyba nigdy nie nadrobię wszystkich postów. Jak nie macie co w domkach robić to chętnie zatrudnię kogoś do sprzątania, prania i gotowania a przede wszystkim do malucha w szczytowym momencie buntu dwulatka
Nubi - uśmiałam się bo ja też przeczytałam, że ta kroplówka na przedłużenie orgazmu
Kocham Cię - słuchawki na uszy i pozytywna wizualizacja Swoją drogą mogli by paniom przed porodem zaoszczędzić takich atrakcji. Wiadomo, że każda się obawia stresuje porodem na swój sposób.
A ja to jestem chyba nie normalna, troszkę czuję się tak nieswojo, że nie będę rodzić sn, że nie będzie mi dane poczuć jak to jest
Agamo - co do wywoływania porodu w Pl to różnie to bywa i zależy od szpitala i indywidualnego przypadku. Ja zostałam w 7 dniu po terminie położona do szpitala bez rozwarcia i bez skurczy i od razu na drugi dzień dostałam kroplówkę na wywołanie bo wybłagałam że mam już dość i chcę urodzić, a inną dziewczynę która była 10 dni po terminie ale miała 3 cm rozwarcie bez skurczy traktowali najpierw jakimiś zastrzykami (3 serie) ale jej nic nie ruszyło więc dopiero wtedy kroplówka. Jeszcze w niektórych szpitalach zakładają balonik i to chyba jedna z najmniej przyjemnych prób prowokacji ale nie chcę nikogo straszyć Kwestia kiedy prowokacja też zależy od szpitala przeważnie koło tygodnia po terminie trzeba się zgłosić i jest robiony tzw test oxytocynowy czyli kroplówka z najmniejszą dawką oxy w zasadzie nie po to, żeby sprowokować poród tylko zobaczyć jak maleństwo będzie reagowało na oxy choć wiadomo, że są przypadki, że kogoś po takiej kroplówce od razu rusza tak jak mnie ruszyło gdy nie rusza, po 2-3 dniach gdy maleństwo odpocznie ponawiana jest prowokacja z użyciem większej dawki oxy ale to jakie praktyki w danym szpitalu to już wszystko zależy od lekarzy i od tego ile mają porodów bo wiadomo, że jak mają kocioł i przyjeżdżają już rodzące kobiety to są w pierwszej kolejności do sfinalizowania a panie po terminach to na zasadzie ooo dziś luźniejszy dzień to bierzemy ją pod kroplówę
Agilla - octanisept i bepanthen jak najbardziej ale Oilatum nie no chyba, że mały by miał problemy skórne. Ma fatalny skład i w dodatku jest drogi. Przy Klaudiuszku używałam hippa a teraz zachęcona dobrymi opiniami chyba sięgnę po babydream.
Alivva - co za dupek z Twojego ex brak mi słów i kategorycznie proszę przestań wystawiać swoje cycki bo pękam z zazdrości
- agilla.r
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dobrze że Was zapytałam bo na szkole rodzenia tak chwalili ten Oilatum, że niby tylko to jako jedyny kosmetyk wystarczy i że super, pfff i bądź tu mądry
- donata
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Iva oczy mi wypadly z wrazenia! Kobieto, no cacunio! A z cyckami mam podobnie - w biustonoszu mega kuleczki (juz sie paru slinilo), a jak sciagne to zoooonk hahahha, jakas ta skora luznawa ;P
madzik ciesze sie, ze juz w domciu jestes.
Monia sliczna Igunia - tak jak i mamunia
U nas goscie od rana, wiec pieke, gotuje, sprzatam, szykuje, a moje piety wolaja o pomoc... madre jak bola! wiczorem gril, wiec zasiade jak krolowa
Iva, fajnie wyglądasz! Nóżki takie chude! U mnie jak balony i ten brzuch zgrabniutki... U mnie też był zgrabny jeszcze ze 2 tygodnie temu, a teraz jakoś się wyciągnął do przodu Nie wiem, gdzie Ty schowałaś te kilogramy dodatkowe?
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Iva wlasnie rozmawialam z pania z zusu, wyplaty chorobowego nie sa w jednakowych terminach, mozesz zedzwonic na infolinie i zapytac czy zostalo to zatwierdzone i kiedy mozesz sie spodziewac wplaty na konto jezeli jeszcze ci nie wplacili lasencjo i jeszcze to swiatlo mmmm bosko
Kinga wieczorem jak krolowa, a masz juz niewolnika ktory wymasuje Ci piety?
Ja sie topie naprawde...chyba umre zanim urodze
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iva szczuple nozki i brzun zgrabniutki,bedzie Luska sie mama chwalila,jak Fil teraz dumna bedzie z mamy cmok cmok zgadzam sie z Agilla - zakompleksiasz!!!!
Paulinka dzieki i wiem ze rozumiesz moje leki o malutka,bo znasz sytuacje od poczatku,jak i kilka innych Mamus ktore zawsze mnie pocieszyly cieplym slowem,mysle ze mam bardzo duzo optymizmu skoro grzecznie czekam na porod zeby uslyszec czy moja mala jest zdrowa,a mimo to smieje sie tu z Wami i ciesze roznosciami,staram sie jakos nie myslec o negatywach.Zgadzam sie z Toba ze po to jest to forum zeby uszanowac czy to hormonalne czy tez nie podlamania,narzekania czy jak kto zwie wszystkich tutaj mamus :)co raz ktoras narzeka,marudzi i jak juz pisalam nie widze w tym nic dziwnego,ale ja juz o sobie nie bede pisac,bo nie chce zciagac zlych fluidkow( u nas tak zwane zle oko )na swoja osobe badz tym bardziej malenstwo.I nie umiem byc sztuczna i klamac ;( nigdy nie lubilam jak ktos zwraca na siebie uwage gadajac o innych,przyczepiajac im etykietke...ale spoko jest ok,jakby nigdy tematu nie bylo,nie ma sensu tego ciagnac...nie piszmy juz o tym prosze ,bylo tak milo do czasu tego najazdu na moja osobe i osadzania...
Kinia udanej imprezy,nozki na zyrandol i wcinaj pysznosci!!!
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Iva jak zawsze przepiękna!
Sorry dziewczyny, miałam coś tam napisać po przeczytaniu wszystkiego , ale nie mam siły, pot po du...leci, a tu w kuchni remont...
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
1. Bardzo dobra i tania seria Jantar, zwłaszcza odżywka do skóry głowy:
wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5902
www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?value=jantar
2. Olej z korzenia łopianu, też jako wcierka:
www.doz.pl/apteka/p49828-Olej_z_korzenia...anu_z_ziolami_150_ml
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
rany ile sie tu dzieje.. co to za wariactwo ze szpitalami?
magda fajnie ze szybko wyszlas. faktycznie kiepsko cie karmili.
serku iza trzymajcie sie tam. byle porobili badania wstrzykneli co trzeba i moze jeszcze puszcza do domku..
no a nubi to mnie powalilas. nie rozsypuj sie bo mialysmy w podobnym terminie sie spotkac na porodowce a ja jeszcze nie chce dobrze ze sie reguluje wszystko to moze jak i u mnie strachu narobilo i jednak sie poprawi na tyle ze cie puszcza do domku. trzeba bylo konika robic? chciala mala zobaczyc wiec dobrze ze tlumaczysz jej ze nic z tego to moze sie ogarnie:p a przefajna taka wlsnorecznie zrobiona zabawka bo dzieci chyba czuja ze od serca bo w wiekszosci bardziej sie do takich przywiazuja niz do jakis wymyslnych zabawek ze sklepu. a jak jedzenie w zeromskim?
bo na ujastek nie moglam narzecac. sniadanie zupa mleczna+ 2 kromki i cos do nich, kolacja 3-4kromki z mieskiem lub serkiem zoltym, obiad z dwoch dan.. i dosyc dobre nawet mowilam zeby mi jedzenia nie przynosili. za to jak mowicie o balonikach to tam na nonstopie slyszalam tekst Zakladamy balonik wiec jak bedziesz po terminie nike to sie zastanow na ile takie rozwiazanie ci pasuje bo chcialas tam rodzic?
a dzis mnie brzuch tez stresuje bo sie stawia. daje mu czas do jutra i jak sie nie zmieni to trza bedzie gdzies jechac. ale mam nadz ze nie bo cos czuje ze jakby mnie wzieli z powrotem do szpitala to juz nie wypuszcza
a tu jeszcze tyle zostalo do roboty.. ale najwazniejsze okna mamy wprawione i wreszcie takie ladniutkie:) dzis mielismy z drzwiami zrobic ale chamy zadzwonili zeby zmienic termin i mnie tym wkurzyli bo myslalam ze to bedzie z glowy. a wczoraj akcja porzadki. w sumie ja raczej nadzorowalam niz pracowalam bo mnie maz szybko pacyfikowal jak sie bralam choc zdarzylam ciut z odkurzaczem zadzialac. ale chyba przez te 2 dni lezenia tylko czesciowo( bo w pon panowie wygonili mnie z obu pokoi naraz bo tak kurzyli i spedzilam kilka godzinek siedzac w kuchni albo sie szwedajac patrzac jak im idzie) przez to pewnie dzis brzuszek czuje i mam nadzieje ze jednak jutro bedzie spokoj. w ogole dzis moj organizm zastrajkowal w koncu przez te pogode. i od rana niedobrze mi a jak sie obudzilam to mi tak slabo bylo ze nie wiedzialam co mam z soba robic. ale slysze gdzies grzmoty to moze bedzie lepiej
oj mialam co ogladac- brzuszki, usg, zdjecia z dziecinstwa- alez sie przyjemnie patrzylo
iva tak patrze na te twoje cyce i nie wspomne ze czesciowo bym se zaporzyczyla.. ale sie zastanawiam czy taki cycnik by sie nadawal po porodzie do szpitala bo wyglada jak czesc od stroju kapielowego. czy raczej musi byc typowo dla matek karmiacych? bo nie wiem co za rozmiar bede potrzebowac bo jeszcze ludze sie nadzieja ze jak w ciazy nie urosly to nadrobia przy karmieniu:P
a tak w ogole to byly baran powinien procz polowy na wyprawke dolozyc od siebie NA krem na drobne zmarszczki bo od wkurzania sie moga zaczac sie robic a to tylko jego wina
akina na opryszczke najlepsza masc cynkowa bo grosze kosztuje a bardzo szybko wysusza. a to najwazniejsze zeby sie nie rozniosla dalej. a pozniej dopiero moze inna masc ale nie wiem czy te co piszesz mozna
nefeli cos czuje ze jak ci mala tyle strachu narobila teraz to bedzie taka kochana pozniej ze hej. a tyle juz przeszlyscie ze jeszcze troche razem wytrzymacie:) a to jak tesciowa wyjezdza to sama zostajesz? bo przy niej to chociaz bylas w stanie lezec a co teraz?
donata to ty w wieku 3 lat chcialas popelnic samobjstwo? eh sobie czlowiek uswiadamia ja to trza dziecko pilnowac bo chwila nieuwagi i tragedia gotowa
jak sie tak uparlam przy zakladaniu okien na klamki z kluczykiem jak sie nasluchalam od meza znajomych jak to dziecko sie spindra na okno i ze w ostatniej chwili zabrali z parapetu.. no ciary przechodza jak pomysle ze mala leci z 6pietra..
a nike gratuluje konca remontu. porzadki teraz najgorsze:) ale byle do przodu.. no chyba ze juz po.. ale zdjec nie widze
agamo opisywalas jak jestes skopana i jakimi czesciami ciala obrywasz i normalnie moja ma taki sam system.. tak samo obrywam.. i sie zastanawialam jakimi czesciami konczyn dostaje a ty to tak ladnie wytlumaczylas ze juz rozumie bo nawet nie pomyslalam ze moge dostac z kolanka
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Od wczoraj troche sie dzieje,bo mi sie cisnienie podnioslo ale zaciskam nogi ile moge
Co do tesciowej to ja caly czas sama bylam,ona przyjechala na dwa tygodnie i znow wyjechala,jak byla to kilka razy cos ugotowala i podrzucila,teraz stoje znow ja i gotuje,innego wyjscia nie ma,maz pracuje musi zjesc prawdziwy obiad,no i synus rosnie,wiec nie moge chlopcow na kanapkach zostawic
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Villemo-obiecuję że nie będę juz wstawiać moich cyców noooo
Nubisiu-dziękuję jeśsli jutro nie będę miała kasy na koncie to faktycznie poszukam numeru i zadzwonię do tego cholernego ZUSu
Monia....a co byś polecała na przesuszone rozjaśnianiem włosy? Ogólnie moje w najgorszej kondycji nie są ale jednak myję codziennie i farbuję sama co miesiąc..... strasznie szybko mi sie przesuszają końcówki włosów.
Kalinka-to faktycznie strój mam na sobie Gajdy mają pomarańczowy napis na tyłku ale wiem,że to tak troche nie na kpl wygląda,jednak tak go uwielbiam,że mam 2 takie same
Czy by sie nadawał? hmmm nie wiem ale to takie zwykłe szmatki bez fiszbin,wkładek....zero jakichkolwiek usztywnień. Jedyne więc co by trzymały to wkładkę laktacyjną przy cycu
Daga,to tesciowa w sumie przybyła,dowiedziala sie o tym o czym miała sie dowiedzieć,ociupinke pomogła,kupiła poduchę i się zmyła....też dobrze. Z jednej strony masz spokój
Mówiłam/pisalam już,że jesteście KOCHANE???? Nieeee?? No to JESTEŚCIE NAPRAWDĘ
Dziękuję dziweczynki. Wy wiecie za co