BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #721578 przez iwonta_kg
Villemo napisał:

Dziewczyny smarujecie czymś brodawki? Ja się boję właśnie bo mam bardzo wysuszone mam trochę mustelli w tubce ale wolę sobie zostawić na czas jak będzie naprawdę potrzebna przy karmieniu. Możecie polecić coś do pielęgnacji na teraz?

Ja używam MALTAN. brodawki robią się twarde od tego żelu.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #721588 przez Monika23083
nefeli napisał:

Monia dzieki za linki,zaraz do Mamusi zadzwonie...a czy ten olej nie przetluszcza wlosow,bo ja mam teraz takie cienizny i szukam czegos zeby wzmocnic...chcialo sie na blondzik farbowac ;)

nefeli nie przetłuszcza, o ile wetrzesz go odrobinę; ja jeszcze kładę na całą długość włosów. Potem po prostu zmywasz szamponem, najlepiej łagodnym:)

11 lata 7 miesiąc temu #721595 przez kocham_cie
Dzień doberek... Dziś podobno najgorętszy dzień roku... a ja po okropnej nocy... nieprzespanej, ze stawiającą się macicą... tymi okropnymi skurczami w pochwie... uff myślałam że tak szybko jak uciekałam z tego szpitala, tak równie szybko do niego wrócę... ale na szczęście po 3 prysznicu o godzinie 2 nad ranem przeszło... i nawet się troszeczkę przespałam... maskara... naprawdę noce są dla mnie co raz to gorsze... w dzień jeszcze jakoś daję radę ale w nocy to tragedia :S :S :S

Nike fota brzuchola super... a fafik to jak z jakiejś reklamy... słodziak bez oczu :silly:

Agamo ja po tych 3 dniach w szpitalu doszłam do wniosku że zniosę wszystko tylko żeby samo się zaczęło i postępowało w miarę szybko... boże uchroń nas od wywoływania!!!

Malinowa_mambo najlepiej jest podejść do szpitala na odział i tam zawsze wisi lista co należy przynieść do porodu... każdy szpital ma swoje wymogi :) u mnie np do szpitala trzeba mieć tylko rzeczy dla siebie (podkłady, podpaski, majtki siatkowe, lewatywę) bo maluszek wszystko dostanie, ubranka, kosmetyki, jedyne co to pampersy i mokre chusteczki trzeba wziąć dla maleństwa...no i oczywiście ubranka na wyjście :side:

Iwonka a gdzie kupiłaś takie ładne koszyczki... ja tyż takie chcę :blush:

Niagara biedna ty, chyba chcą cię po tym usg od razu na trakt porodowy wysłać :S

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #721604 przez Alivva
Hej.
Kolejny dzien ktory zaczal sie dla mnie ciulowo po zajrzeniu na konto :(
Do ZUSu na ta infolinie dodzwonic sie nie moge wiec nadal nic nie wiem...

Villemo,dzieki. Ta maske z proteinami mleka znam,bo uzywalam jej jak mialam przedluzone wlosy. Zapach naprawde taki,ze az ma sie chec sprobowac :-) bede musiala sie w nia zaopatrzyc. O olejku arganowym slyszalam,to moze tez sprobuje...

Iwonka,zdjecia super i te znad morza i te z kacika :-)

Nike wrzucala fote brzunia z Fafikiem??? Swietna,a psiak naprawde jak taka maskotka :-)

Witam nowa mamyske. Ja torby jeszcze spakowanej nie mam,ale biore tylko kosmetyki dla siebie, stanik,wkladki laktacyjne,a dla malej smoczek i ciuszki na wyjscie: body z kr rekawkiem,pajac,skarpetki,czapusie i cienka bluze w razie W.

Jak tam Natalia? Gdzie sie tak rozplywasz? Na Polnej??

11 lata 7 miesiąc temu #721605 przez Monika23083
Cześć dziewczyny!

szalejecie od rana, a ja ciągle śpię...w kuchni robi się malowanko, więc mam ograniczony dostęp do jedzonka :)

upał straszny, ale podobno dzisiaj ostatni tak gorący dzień...

Iva ja już walczyłam z mega przesuszonymi włosami: szampon - jak najbardziej łągodny, ja myję codziennie włosy, no i oleje - ja kładę na noc na włosy, rano zmywam:) Na końcówki dobry jest olej arganowy lub z pestek śliwki, ta maska o której pisała Villemo jest świetna, też ją mam:) Czasem do szamponu dodaję wody aloesowej, bo super nawilża. To tak w mega skrócie:) A po niecałym roku powiedziałam bye bye przesuszonym włosom:)

niagara
czekamy na wieści z wizyty:)

a ja dziewczyny od paru dni budzę się koło 4 rano z bólami okresowymi..nie wiem czy to normalne?

11 lata 7 miesiąc temu #721613 przez agamo
no to wrzuce wam dzisiaj ja i moje 110cm :ohmy:
niestety meza nie doprosilam wiec samowyzwalaczem

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aga

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #721615 przez kocham_cie
Agusia brzuszek masz śliczny :kiss:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #721617 przez malinowa_mamba
agamo ale masz piękny brzuszek...W ogóle szczuplutka jesteś

11 lata 7 miesiąc temu #721620 przez malinowa_mamba
Monika23083 też bym chciała mieć ograniczony dostęp do kuchni,bo dziś to coś przesadzam z jedzonkiem...Ogórek kiszony,kiełbasa i arbuz jedno po drugim :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #721622 przez agamo
Monia pewnie masz skurcze calkiem normalne macica sie przygotowuje Musisz tylko pilnowac czy sa regularne i jak dlugie sa?

Iva snilas mi sie dzisiaj i snilo mi sie ze sie chwalilas obraczka na palcu hmmm nie wiem czy to jakis sen przepowiednia?? :P hehhe

Iwonka jak super wszystko przygotowane az tylko czekac jak zaczniesz wszystkiego uzywac Bo mnie az skreca jak patrze na to wszystko i az sie doczekac nie moge :D

Madzia ja wlasnie planuje jakos malego wygonic z brzuszka by sie nie zasiedzial ale jak hmm nie wiem Mojego Kacperka tak latwo ciuszkami chyba nie zachece hmmm faceta to moze gadzetami zachece to wyjscia ?! :D

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #721627 przez iwonta_kg
Madzia kupilam w yusk te koszyczki. Wiekszy za 25 zl mniejszy za 15 zl.

Agus super wygladasz!

Cały brzuch mi chodzi! Maly mi grzebie w pepku caly czas:-)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #721629 przez nike84
Witam dziewczynki w ten upalny dzień :)
Bardzo dziękuję za komplementy odnośnie brzuszka i psiaka :silly: Agamo twój brzusio też cudny :cheer: taka doklejona piłeczka i do tego jeszcze widzę, że figurę masz piękną :)
malinowa mamba widzę, ze dziewczyny Ci już pomogły więc nie będę się powtarzać :) u mnie na stronie szpitala jest napisane co trzeba mieć a resztę jak coś wyjdzie to mąż będzie dowoził. Więc najlepiej sobie zadzwonić albo podjechać do szpitala i sie dowiedziec co i jak :) I tak w ogóle to witaj :)
iwonka pięknie wszystko przygotowałaś na przyjście Kacperka. Też będę musiała zainwestować w takie koszyki, bo są bardzo przydatne.

U mnie od rana była teściowa i myła okna, ale juz po wszystkim i przynajmniej tym nie muszę zawracać sobie głowy. Pan zabrał mi dziś dywan do czyszczenia, więc jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu skręcanie mebelków B) I już spokojnie będziemy mogli czekać na małego :silly:
A przed chwilą przyszła mi kolejna przesyłka :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #721630 przez niagara
Agus sliczny zgrabny brzuszek :)
Ja juz po badaniach. Na usg wszystko ok, "Mala" dobrnela juz do magicznej granicy 3 kg. glowka wyrownala sie juz z reszta ciala i wykazuje wielkosc na 37 tydzien. Na ktg tetno wyszlo w miare, ale za to pokazaly mi sie skurcze regularnie co 5 min i czekam teraz na swojego lekarza co on na to powie. Jak na zlosc zaczal wlasnie operacje i nie wiadomo kiedy skonczy :dry:

11 lata 7 miesiąc temu #721632 przez niagara
Iva tak na Polnej jestem i zostawilam samochod na myjni, zeby za parking nie placic, ale chyba zaraz mi go odholuja :blink:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #721633 przez agamo
dzieki dziewczyny Brzuch jest juz duuuuuzy moze tego tak nie widac ale przy moim malym biuscie to naprawde gigant sie wydaje zreszta 110cm mowi samo za siebie A wy ile cm macie?

Iwonka mnie Kacperek tak nieraz maltretuje ze powiedzialam wczoraj mezowi ze moge chodzic w ciazy bez problemu ale do 8mca bo 9 jest juz ciezki. Mnie Kacperek tak oklada ze nie raz nawet w ubikacji jak sikam potrafi mi przylozyc ze nie raz to az mnie wystraszy ze nie wiem czy z kibla uciekac :P i juz nisko siedzi ze jak wypije zaledwie dwa lyki wody musze isc je wysikac zaraz bo mnie tak pcha Wydaje mi sie ze jest juz duzy i ma malo miejsca i dlatego to takie czasem okropne.

Natka no to dobrze ze z malutka wszystko wporzadku i ladnie sie wyrownalo Ale te skurcze hmmm dupiato a ja szyjka? i co mowia ze cie poloza do szpitala juz czy jeszcze do domu? trzymaj nas w kontakcie jak bedziesz dala rade oczywiscie.

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka