BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #724281 przez nefeli
Slonko Twoj termin na porod naturalny to 14.09 ?
moj w tych okolicach to cc,i tydzien 37-38 ,stad chyba jak dobrze czaje te rozbieznosci

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #724286 przez nike84
Dziewczynki jak już mowa o znakach to przed chwilą znalazłam coś takiego :silly:
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #724288 przez Monika23083
Cześć dziewczyny!

Dopiero po śniadanku, nie wiem jak Wy ale ja od jakiś 3 tygodni tylko płatki lub musli z mlekiem wsuwam, nie pamiętam keidy jadłam kanapki jakieś :)

akina mi na gardło w 1 trymestrze przepisała tabletki do ssania Tymianek i Podbiał, no i płukałąm gardło solą, pomogło..a jak się dzisiaj czujesz?

jeśli chodzi o znaki to ja się nie znam, ale babcia zawsze mówiła że chłopaki spod znaku panny do dobre chłopaki. A ja miałam takich 2, z czego jeden to obecny:) Z tego co mogę powiedzieć to są bardzo pomocni i mili, ale też uparci i mega pedantyczni:) ciekawe jak u mnie wypadnie bo mam termin z OM i USG na 23.09...a mój Piotr ma urodziny 13 września:)

trzymam kciukasy za wizyty i czekamy na wieści:)

11 lata 4 miesiąc temu #724290 przez karolcia1919
w mojej bliskiej rodzinnie ..(chrzestna ojczym i kuzyn )-wszyscy z znaku panny .
są to osoby bardzo uparte i kute na pieniądze.lwa nie znam żadnego:/

a zresztą obojętnie mi :) wszystko sie okaze:)

11 lata 4 miesiąc temu #724293 przez mery75
Nefeli ja też stawiam na naturalny poród i myśle że mój wiek niema tu znaczenia chyba bo nic nie mówiła ja mam taką doktórke że stawia wszystko na nature fajna dojrzała kobieat choć na 1 wizycie bardzo mnie zraziła do siebie ale zaryzykowałam poszłam 2 raz a teraz to po imieniu mi mówi :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #724309 przez nike84
karolcia1919 napisał:

allegro.pl/elektroniczny-termometr-smocz...eci-i3452639777.html co wy na to??

Karolcia mnie wszystkie koleżanki odradzały termometr w smoczku, bo bardzo często dziecko go wypluwa i ciężko dokładnie zmierzyć temperaturę, dlatego zdecydowałam się na bezdotykowy bo takim możesz maleństwu zmierzyć temp nawet jak śpi, bez budzenia go :)

11 lata 4 miesiąc temu #724313 przez niagara
karolcia1919 napisał:

allegro.pl/elektroniczny-termometr-smocz...eci-i3452639777.html co wy na to??

Jak dla mnie, bez sensu, bo co zrobisz, jak dziecko w ogóle nie będzie chciało wziąć do buzi smoczka, a takie dzieci też się zdarzają :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #724316 przez papi88
Mój synek się rozkręca zaczyna ciągnąć cyca i robi się placzus.jak dobrze pójdzie to jutro wyjdę choć ledwo laze ale w domu prędzej mi ktos pomoże niż tu bo jak mnie jedna ściągnęła z wyrka to juz nie proszę o pomoc dlatego wczoraj ,3h trwało abym się położyła.
Wyobraźcie sobie ze w Pt byłam badana przez gin znajomego i powiedziała ze w najbliższym tyg nie urodzę!a w ndz po grupy dostałam biegunki myślałam ze się przejadlam a patrzę coś wycieka trochę i do R czy jest gotowy jechać na porodowke a on na mnie jak na głupia a tu zaczęło mi ciec po nogach :) Jakbyście widziały jego mine :laugh: ale zerwał się z łóżka wpadł w taka panikę ze musiałam na niego ryknac bo ja byłam bardziej opanowana poszłam jeszcze wsiąść prysznic i się ogolic.boli nie miałam myślałam ze to jakiś fałszywy alarm ubralam normalna Podpaske i to był błąd bo w szpitalu jak dojechalam patrzyli na mnie jak na głupia bo podlaska sucha a jak mnie zbadala dr to znow chlusnelo i tak co chwila!ciśnienie miałam ponad 140/110 a puls ponad 130 no to wiedziałam ze zostaje na oddziale zaczęli mnie mierzyć wypytywać jak moja mama rodziła no i szybko postanowili podpiąć mnie pod oxy tylko ze po prawie 30 min ja dalej bez skurczy i bez rozwarcia!a wody ciągle wyciekaly wiec nie chcieli ryzykować i na stol odrazu jak tylko podpisałam zgodę.podejrzewam ze mogło być jakieś zagrożenie o którym mo nie powiedzieli bo coś nawet na karcie jest napisane ale nie mogę rozczytac.wiec poród odbył się zupełnie bezboleśnie a później było coraz gozej...

C.D nastąpi.... :)

PAULINA

11 lata 4 miesiąc temu #724322 przez pyzaura
Karolcia ja tez nie polecam termomerta w smoczu mojej kolezanki corka 4miesiace i siostrzenicy synek 3 miesiace oni wcale nie chce smokaska za kazdym razem go wypluwają takze musisz na to patrzec ...

PAPI najwazniejsze ze maly jest caly i zdrowy a dalas mu wkoncu na imie Alanek?? co do Twojego R, wyobrazam sobie jego mine :) moj pewnie tez by byl posrany wazne ze juz masz to za soba a na forum zrobilas duze poruszenie i wzruszenie :) bardzo sie cieszymy i troszke zazdroscimy pewnie ze masz to juz za soba buziaki :D

Ania

11 lata 4 miesiąc temu #724323 przez karolcia1919
no tak..racja dziecko wypluwa smoczek.dzieki:)

papi no to miałaś akcję :) nie dziwie się ze Twój tak zareagował:)
wazne ze juz wszystko ok :) i masz Swojego Synusia:)

11 lata 4 miesiąc temu #724325 przez akina_zet
Cześć dziewczynki :)

Dziękuję za informację odnośnie leków. Łykam wit. C i ciućkam tantum verde.

Monia długo dziś spałam,jestem taka trochę osłabiona :dry: Jeszcze opryszczka na ustach.

Nike,ej ja jestem ze stycznia i za pesymistę się nie uważam :D Jeśli chodzi o lwy,otaczają mnie zewsząd :D Mój brat,mąż,teść,teściowa itd. Uparte i rozgadane bestie :D Panny ani wagi nie znam :huh: Ciekawe w jaki znak wstrzeli się mała :)

Ja też cały czas myślałam o Papi,jakie to musi być cudowne tulić tą małą istotkę do serca :)

Jeśli chodzi o poród,jestem tak zmęczona ciążą,że też przestałam się chwilowo bać,tyle osób dało radę to i my damy!

Dziewczynki,czy Wy też dalej macie nabrzmiałe paluchy i stopy mimo braku upałów? U mnie najgorzej jest z dłońmi,stopy są jakby większe,żadne baletki nie pasują! Czuję jakbym miała wodę nawet w łydkach :( Tony wody wszędzie! To normalne? :huh:

Aguś co się dzieje z humorkiem?

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #724327 przez akina_zet
O Papi się odezwała :)

Najważniejsze,że u Was wszystko ok i masz małego zdrowego przy sobie! :)

Czekamy na dalsze relacje :)

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #724328 przez pyzaura
Monia lykaj lykaj co Ci szybko przejdzie ..
co do opuchnietych no i rak wogole sie nie wypowiadam ja to mam takie lapy i nogi ze masakra wszyscy do mnie ale spuchnieta jestes .... na wesele nie mialam co ubrac na nogi bo wszystko za male a wstyd isc w japonkach wiec 2 dni temu zaopatrzylam sie w baletki takie same jak ma Iwonka czerwone tylko czarne kupilam sa bardzooo szerokie i wygodne slon by wlozyl tam noge :) a ja tez jestem ze stycznia powiedz jeszcze kiedy dokladnie masz urodzinki :D jestes wodnikiem??

Ania

11 lata 4 miesiąc temu #724332 przez nike84
akina mój mąż urodził się w maju a artystą na pewno nie jest ;) Co do puchnięcia kończyn to ja wczoraj niestety musiałam zdjąć obrączkę :( mam nadzieję, że po porodzie będę mogła ją od razu założyć. A w weekend musiałam sobie kupić buty bo jedynie w czym ostatnio mogę chodzić to sandały, a one nie są najlepszym wyjściem jak leje deszcz.

Papi wow ale przeżycie :ohmy: Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i masz już maluszka przy sobie :cheer:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka