BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #736695 przez MyMelange
Dziekuje Wam bardzo :)

Karolcia, wspolczuje - rzygalam 6 tygodni i wiem, ze to nic milego.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #736711 przez karolcia1919

11 lata 4 miesiąc temu #736722 przez asiek89
Ninka, gratulacje, na tą wiadomość właśnie czekałam :D Bo to, że Aluśka już z Tobą jest to się domyślałam ;) Czekamy na relacje z porodu :)

Asia&Patryś

11 lata 4 miesiąc temu #736724 przez Nubi
Wspolczuje wam bardzo, ja poki co podzielam losy krakowianek i mecze sie zgaga... To chyba przez to ze chce jesc jak czlowiek z talerza na stole, schylam sie wiec i sciskam zoladek przez co po jedzeniu zgaga... A trzymac talerz pod broda zaczne moze pomoze.

Kinia no super wygladasz, no i podoba mi sie wnetrze :)

Ninka gratuluje, tez czekam na relacje z tego wyjatkowego dnia ;)

Dziewczyny super filmik a ja jak moge prosic o link do pierwszej pomocy jeszcze raz to bede wdzieczna, pamietam ze Kinga wstawiala, ja wtedy nie moglam go obejrzec a na zakladkah nie moge go znalezc.

Slonko czekam na relcje z wizyty i niech no sie kaze że sie zbliza godzina 0 ;)

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #736730 przez Alivva
MyMelange napisał:

Alivva napisał:

Ninka gratuluję....w końcu się nam pochwaliłaś...
Kinia boskie te zdjęcie :) a z tymi kroplami to myslisz,że apteki internetowe mogą sprzedawać jakies buble???? Mi raczej tez Bart przywiezie z Hamburga,albo psiapsióła z Berlina jak przyjedzie a będę potrzebowała ale kurcze w aptekach to nie powinni jakiś jaj sprzedawać :/

a jest w aptekach internetowych? ja widzialam tylka jakas sprzedaz bezposrednia w necie i na allegro.

Tak,wiem,że są w internetowych aptekach tylko muszę się dowiedzieć w jakich ;)
Ale popytam też u nas w aptekach stacjonarnych może są.... nie wiem bo nie pytałam do tej pory.

A ja mam jeszcze pytanie do mamusiek,które już podają swoim pociechom witaminki K i D.
Jakie podajecie?? Ja znalazłam kilka i sugerując się ceną i wielkością myślę o Bioaron,chociaz pewnie i tak jeszcze zapytam co polecaja położne. ZZ ciekawości chciałam wiedzieć co Wy podajecie i czym się sugerowałyście przy wyborze. Dodam,że jestem z tych które nie lubią przepłacać za leki które można kupić taniej.
Ja myślę o tych www.doz.pl/apteka/p61831-Bioaron_KD_krop...dla_niemowlat_75_szt

11 lata 4 miesiąc temu #736745 przez nike84
Karolcia wspólczuję, bo ja na początku ciąży też cierpiałam przez wymioty, potem trochę spokoju i gdzieś od 32tc przez chyba dwa tygodnie znowu mnie męczyło. Teraz na szczęście rzygańsko minęło, ale zgagę mam prawie ciagle. I co najlepsze nie da się wyczuć po czym. Bo raz mam ją nawet po herbacie, a np wczoraj zeżarłam pizzę i nic :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #736783 przez asiek89
Kinga, przepiękne zdjęcie! Skojarzyłaś mi się z Kleopatrą, w wersji blond co prawda, ale klasa, naprawdę! :)

Co do zgagi to ja już za sobą nie nadążam.. czasem jest ok przez parę dni, a czasem po herbacie, albo po wodzie mnie łapie. I to właśnie bardziej po piciu niż po jedzeniu. Masakra.

No w końcu zobaczyłam wózeczek Iguni :) Super pojazd! Ślicznie się prezentuje :)

Asia&Patryś

11 lata 4 miesiąc temu #736833 przez asiek89
Dziewczyny, a jak to jest, bo słyszałam, że ten Sab Simplex jest zbieżny składem z polskim Boboticiem? Orientujecie się czy one w działaniu są takie same?
Bo podobno niektóre mamy sobie chwalą.

Asia&Patryś

11 lata 4 miesiąc temu #736868 przez KasiaL
Sab simplex o ile sie nie mylę ma w składzie symetikon- nie wiem jak to sie pisze, siostra go stosowała ale nie działał na jej córkę kupiłabobotic i ten działał. Ja też go uzywalam dla swojej córki i dla siebie nawet w ciazy. Miałam też infacol droższy i mniej wydajny, skuteczność podobna i espumisan krople dla dzieci też był odrobinę droższy skuteczność jak infacol.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #736871 przez donata
Alivva napisał:

MyMelange napisał:

Alivva napisał:

Ninka gratuluję....w końcu się nam pochwaliłaś...
Kinia boskie te zdjęcie :) a z tymi kroplami to myslisz,że apteki internetowe mogą sprzedawać jakies buble???? Mi raczej tez Bart przywiezie z Hamburga,albo psiapsióła z Berlina jak przyjedzie a będę potrzebowała ale kurcze w aptekach to nie powinni jakiś jaj sprzedawać :/

a jest w aptekach internetowych? ja widzialam tylka jakas sprzedaz bezposrednia w necie i na allegro.

Tak,wiem,że są w internetowych aptekach tylko muszę się dowiedzieć w jakich ;)
Ale popytam też u nas w aptekach stacjonarnych może są.... nie wiem bo nie pytałam do tej pory.

A ja mam jeszcze pytanie do mamusiek,które już podają swoim pociechom witaminki K i D.
Jakie podajecie?? Ja znalazłam kilka i sugerując się ceną i wielkością myślę o Bioaron,chociaz pewnie i tak jeszcze zapytam co polecaja położne. ZZ ciekawości chciałam wiedzieć co Wy podajecie i czym się sugerowałyście przy wyborze. Dodam,że jestem z tych które nie lubią przepłacać za leki które można kupić taniej.
Ja myślę o tych www.doz.pl/apteka/p61831-Bioaron_KD_krop...dla_niemowlat_75_szt

Aliva, ja mam K i D Vitum. Kupiłam je, bo położna mi je poleciła. Poza tym nie były aż takie drogie i są w kapsułkach. Co do Twojego filmiku, to Szymus od porodu jest tak zawijany w kokon z kocyka. I potem jeszcze rożek, bo ciągle mi zimno. W takim kokonie go karmię nawet.

Niagara, ja też kapałam w kalii, ale na razie nie widzę poprawy. Wydaje mi się, że wysuszyła się trochę skóra, ale to pewnie przez to, że mąż troszkę z nią przesadził :/ Jeszcze myślę nad kupnem Emolium.

Ninka, moje gratulacje!!!

Dziękujemy z Szymusiem za miłe komentarze :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #736877 przez agamo
Hejka dziewuchy wieczorową pora!

Monia Akina tak masaż mam na środę Eh wolałabym go ominąć ale nie wyglada na to by samo ruszyło No wiec w środę wizyta z położna i ma robic masaż Mam nadzieje ze mnie nie wykiwaja bo znajoma mi mówiła ( jest w tej samej przychodni zapisana) ze jej nie chciały robic masażu w przychodni tylko kazaly sie umawiac w szpitalu Ja sie pytałam gdzie mam sie umawiac i kazaly w przychodni wiec nie chce zapeszac ale czarno to widzę! Ale ty sie wywolywaniem nie przejmuj bo jeszcze czas jest a i Gusia sama moze zdecyduje sie wyjść przed terminem! A wózek śliczny Ostatnio wyciągnęłam swój i stwierdziłam ze kolor mi sie nie podoba! twoj jest naprawdę śliczny!

Nefeli ty codziennie patrzysz na forum czy mnie ruszyło a ja codzinnie patrzę na Moj brzuszek z takimi samymi nadziejami :) miło ze o nas myślisz! A jak tam mamcia? Podoba jej sie i wytrzymuje temperatury? Zobacz jak ten czas wam leci a jeszcze niedawno sie martwilas czy dotrwasz do kolejnego dnia a tu proszę juz wrzesień a ty nadal w dwupaku!

Nike pierwsza nie chciałam być bo jakoś tak sie obawialam być pierwsza w ciemno No ale robię wam postój w tabelce! :) Kacperkowi dobrze to i wychodzić nie chce! Stwierdziłam ze Moze muszę pokrzyczec na niego bo za dobra jestem ale jak tu krzyczeć na moje kochanie jak on tak słodko puka w brzusio?! No nic trzeba czekać!

Natka niestety co do pokarmu nie pomogę ale dziewczyny widzę ładnie poradziły wiec myśle ze warto spróbować! A co do ilości pokarmu to ty czasem w etiopii biedne dzieci miałas dokarmiac czy to inna mamusia bo juz zapomnialam!

Malinowa mamba super ze masz pozytywne podejście do sprawy i dobrze wspominasz poród Oh jak ja bym chciała to dobrze wspominać i nie zrazac sie na następne dziecko bo tak bardzo chciałabym chociarz dwójkę!

Donia masz męża złoto i kochanego synka u boku! Nie ważne gdzie mały mógłby być teraz ważne ze jest z wami a to chyba wcale nie taka zła opcja prawda?! Bo chyba sobie bez niego juz dnia nie wyobrazasz. A brzusio wiadomo glaskac każda z nas sie pewnie będzie i to nie raz! Szymus raz dwa podlapie na zdrowiu i jak dziewczyny z twojego terminu bedą sie rozpakowywac to wy juz będziecie zgrani i obczajeni Glowa do góry kochana bo wszystko sie ulorzy i będzie dobrze! A i fotki sliczne! Cudny z niego chłopczyk!

Asiek ale sie zgadal twoj lekarz z Ivy lekarzem kto by pomyślał Moze i ja do was dolacze tyle ze z naturalnym! Choć sama życzę sobie wcześniej No ale zobaczymy!

Paulinka kaczusia dziękuje za kibicowanie póki co czekam razem z wami az sie u mnie zacznie dziać! :p

Mery nie zapadlam w sen zimowy póki co :p za to moja szyjka zamarazla chyba na dobre No a macica wogole zapomniała o co biega! Mama nadzieje ze twoja Julcia Nie każe tak długo na sobie czekać i juz wrocicie razem ze szpitala!

Nubi trzymaj sie ciepło i nie daj sie grypie!

Iva twoja Lusia to widać ze mały wariacik! U mnie Kacperek tez takie szaleństwa odstawia ale mnie to na ogół tak boli ze sie skrecam z bólu! A co do Fila bardzo dobrze ojcu powiedział jakby ten myślał ze jest jedyny w życiu Fila! Burak jeden!

Kinga ślicznie wygladasz i brzusio pokaźny ! Tobie tez ciąża służy! No a koleżanka piękne fotki sypie nie ma co!

Slonko ja juz myslalam ze sie rozpakowalas bo cisza była a plany niedzielne na porodowce mialyscie to juz myslalam ze ci sie udało!

NINKA GRATULACJE! n chyba wszystkie sie tu domyslalysmy ze juz macie Alusie przy sobie No ale czekaliśmy na potwierdzenie. No wiec jak było?

No chyba juz wszystko nadrobilam uffff było tego trochę i was tez sporo! Od jutra zaczynam siać panikę bo mija mi tydzień od terminu z USG i dwa tygodnie od terminu z om! A jak po środowym masażu mnie nie ruszy to chyba skonam! Albo zacznę pic jakaś melise na stres czy cos! :p dobra czas do spania chyba z 40 min pisałam tego posta! Zmeczylam sie! :p dobranoc Mamuski!

Aga

11 lata 4 miesiąc temu #736887 przez Nubi
Agamo nawet jak bedziesz zle wspominac porod to Ci przejdzie po roku moze dwoch latach ;) i bedziesz chciala znow brzusio :D duzo dziewczyn tak mowi, moja kuzynka od roku kwiczy ze moze rodzic ale w ciazy to nie chce byc bo miala paskudne 9 miesiecy...ostatnio powiedziala ze malej przydalo by sie towarzystwo i bynajmniej nie chodzilo jej o Zo :blush:
No i musze Cie pochwalic ze zawsze odrabiasz ladnie forumowa prace domowa :) dziek tez za troske, naszczescie grypa to nie jest, widze poprawe bo przynajmniej "schodzi swinstwo, boje sie tylko sionkac nosek coby mi Zo nie wybiegla i nie ochrzanila ze ja budze w srodku nocy :laugh:
A ja zatesknilam za postami Magdaleny Nocny Marek, zrobilam mleko z miodem i chlipie sobie o 4:37...

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #736889 przez kalina
nubi tez sie cos krece od pol godz i spanie przeszlo calkowicie. zrobilam sobie herbatke i wzielam malinki do lozka i moze jak zaczne czytac to spanko wroci. a ty mleczkiem sie rozgrzalas to pewnie juz spisz z powrotem:-)

wczoraj tak mnie nosilo caly dzien ze wieczorkiem brzuch dawal tak popalic ze sie balam ze sie zacznie.. a tu nic. dzis ktg rano to zobaczymy co tam sie zapisze.. bo mam czas do rodzenia do 18 bo pozniej maz znika do pracy. na noc bedzie siostra ale przy niej jeszcze glupawki dostane i jak mala bedzie chciec wychodzic to sie wystraszy ze matka wariatka ciotka wariatka i jeszcze w polowie akcji gotowa zaczac wracac do brzucha i by mi ja sila wyciagac musieli:-P

agamo badz dobrej mysli. moze na normalniejszych w przychodni trafisz. ale trzymam kciuki zeby jednak synio sie zlitowal nad mamusi nerwami i zdecydowal ze dzis wyjdzie:-) bo jak sie we dwojke zaczniecie uspokajac to do bozego narodzenia nie wyjdziecie:-P

karolcia wspolczuje. oby dzien dwa i przeszlo. takie krotkie napady rzyganka mnie jeszcze czasem lapia ale wiecej niz 3 dni nie trwaja wiec sie nie lam..

a sie zastanawialam co tak ostatnio zgage czuje a tu w krakowie zaraza panuje.. i wszystko jasne:-)

kurcze 3 dzien mam spuchniete palce u rak i mnie bola przy zginaniu. jak wam puchna to tez bola? bo mi wczesniej nie puchly to nie wiem czy to normalne:-)

mamuski z dzieciaczkami zaczynacie mnie przerazac z tym brakiem snu wysypkami.. oby szybciutko sie udalo opanowac sytuacje zebyscie sie kochane nie wykonczyly

o kinga ale super zdjecie. ty jak cos walniesz to pelna profeska:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 4 miesiąc temu #736890 przez Monika23083
Hej dziewczyny,

mnie obudzil slinotok i skonczylo sie na zwrotach w toalecie...

i jak tu teraz zasnac jak macica sobie cwiczy...

kurcze, Wy macie te ktg..ja tego jeszcze nie mialam, wlasciwie to myslalam ze jak sie jest w szpitalu to dopiero.

Powodzenia na dzisijszych wizytach, bo ktos chyba dzisiaj ma :)

11 lata 4 miesiąc temu #736891 przez kalina
ninka gratuluje serdecznie:-) a jednak aluska chciala byc dzieckiem wakacyjnym i zalapala sie na ostatnia chwile:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka