- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

wieczorami i w nocy zrobiło się pusto tutaj

iva 9kg piekny wynik

agamo ja cały czas za Ciebie i Kacperka trzymam kciuki, i liczę na to że synek się zlituje i juz niedługo zdecyduje się jednak wyjść. Może zamiast krzyczeć na niego trzeba spróbować przekupstwa - u Natalki się to sprawdziło

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ninka OGROMNE GRARULACJE!!!!
Monia wozeczek sliczny,do wszystkiego pasuje i taki elegancki

Agamo trzymam mocno kciuki za pomyslny i szybki rozwoj sprawy.
Donia to normalne ze masz rozne takie humorki i smuteczki,ale wszystko powoli bedzie sie stabilizowac,a foteczki masz przepiekne z Szymusie,maz wspanialy tak pieknie Was przywital

Asia super ze juz masz date na cc i wiesz co i jak,trzymam kciuki za Was zeby szybciutko i latwo wszystko poszlo

Kinia no fotka pierwsza klasa,wygladasz jak jakas bogini

Ivus jak dobrze wiedziec ze to nie tylko moj brzuszek tak szaleje,bo juz mialam obawy

pozdrawiam i zycze duzo sily i cierpliowsci mamusiom z maluszkami,oraz szybkich latwych porodow mamusiom jeszcze w dwupaku :)Milego dnia babeczki...
- Kasia :]
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzien dobry
Ninka OGROMNE GRARULACJE!!!!
Monia wozeczek sliczny,do wszystkiego pasuje i taki elegancki
Agamo trzymam mocno kciuki za pomyslny i szybki rozwoj sprawy.
Donia to normalne ze masz rozne takie humorki i smuteczki,ale wszystko powoli bedzie sie stabilizowac,a foteczki masz przepiekne z Szymusie,maz wspanialy tak pieknie Was przywitalno i najwazniejsze ze jestescie juz w domku,bardzo sie ciesze
Asia super ze juz masz date na cc i wiesz co i jak,trzymam kciuki za Was zeby szybciutko i latwo wszystko poszlo
Kinia no fotka pierwsza klasa,wygladasz jak jakas boginipiekny bruszek i cycyuszek
Ivus jak dobrze wiedziec ze to nie tylko moj brzuszek tak szaleje,bo juz mialam obawy
pozdrawiam i zycze duzo sily i cierpliowsci mamusiom z maluszkami,oraz szybkich latwych porodow mamusiom jeszcze w dwupaku :)Milego dnia babeczki...
Nefelko jak dobrze,że się odezwałaś, Ciebie też brakuje na forum

Mam nadzieję, że mamusia się już u Ciebie zaklimatyzowała a Ty dobrze się czujesz

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas nic nadal nie wiadomo
miałam mieć badanie dziś rano i cisza. Nikt nie przyszedł...pewnie po obchodzie dopiero będzie. A ja tu zeświruję od tego czekania. Od piątku mi tak mówią i dalej żadnych konkretów. Białko z moczu zniknęło już, a my nadal w szpitalu. Robili mi dziś znów Dooplera (nawet lekarz się zdziwił, że mam znów, skoro w sobotę wszystko było OK). KTG wczoraj zarejestrowało dziwne spadki tętna u Maluszka
a później wysoki skok - czasem do 190. I lekarz stwierdził, że jest w porządku. Ale zaraz z rana kazał powtórzyć. To ja już nie wiem sama co jest grane. Albo mi nie chcą powiedzieć. Ale chyba muszą, co nie?
Kasiu jesteś w szpitalu, gdyby coś złego się działo, to na bank by Cię o tym powiedzieli. Nie martw się, wszystko z pewnością jest dobrze

- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Bożeeeeee do czego to doszło! Oglądam "trudne sprawy" na Polsacie
Ależ się uśmiałam z tego

A tak w ogóle to dzień dobry mamusie

Donata super, że już jesteście w domu! Myśl pozytywnie, na pewno wszystko będzie dobrze!!!
Kinia fotka rewelacja

Ninka gratuluję córeczki! Zdrówka Wam życzę

Kasiu podpisuję się pod tym co pisała Monika! Jestes pod dobrą opieką!
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Za wiele nie napiszę, ponieważ próbuję czytać zaległe posty od 7 rano, aż do teraz i w sumie już nie wiele pamiętam

Aguś Ty to biedna jesteś, wchodzę codziennie mając nadzieję na wiadomość, że tulisz już Kacperka, a Ty nadal w dwupaku. Współczuję, na pewno dłuży już Ci się niemiłosiernie.
A i wiesz co, nie słuchaj tego co ludzie mówią. Ja nie wspominam porodu, jako czegoś miłego, ale od momentu, jak pierwszy raz, jeszcze na porodówce, przytuliłam Małą do piersi, wiem, że dla takiej Kruszynki przeszłabym przez to wszystko jeszcze raz

Kasiu Ty też biedna, że Cię tyle czasu w tym szpitalu trzymają. Mam nadzieję, że już niedługo

Iva ja nawet nie zastanawiałam się nad tymi witaminami, poszłam do apteki i kupiłam jakie były

A mojemu dziecku to się chyba dzień z nocą pomylił

I dziękuję za porady odnośnie karmienia. Faktycznie ściągnięcie mleka pomogło i Julka się tak nie krztusi

Tak przy okazji, zaktualizowałam tabelkę

Miłego dnia!
- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kasia :]
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
papi a próbowałaś pić herbatkę ziołową z koprem,anyżem melisą np. Bocianek Medeli? Ja piję 3-4 razy dziennie i nie ma problemu a też było wiszenie na cycu. Trochę błędne koło bo jeszcze jedno mleczko nie strawione a już kolejne się nakłada. Dziecko się na chwilę przy cycu wyciszy a z chwilę będzie powtórka z rozrywki. Dlatego u nas w ruch poszedł smoczek. Aaa i jeszcze jedno Papi upewnij się, że maluszek się na cycu najada bo może w tym problem. Dzieci mają takie skoki nagle wzrasta im zapotrzebowanie na jedzenie i zanim wypracują sobie więcej mleczka przy już ustabilizowanej laktacji to bywa, że jest kilka dni przełomowych i wiszą na cycu na okrągło. A co do butelki to jakiej próbowałaś? U nas avent odpadł za to mały chwycił się brownsa. Ja mimo, że karmię nie chcę być uwiązana więc od czasu do czasu podaję małemu swoje mleczko z butelki. Czasami, tak jak wczoraj gdy pojechałam na ściągnięcie szwów i nie zdążyłam odciągnąć mleka to kazałam mamie podać MM. Staram się przyzwyczajać małego do wszystkiego, żeby nie było tragedii jak przyjdzie pora odstawienia od cyca bo karmić zamierzam do pół roku i nie dłużej.hej
u nas tez brzydka pogoda wieje niczym halny ale musze opatulic małego i na spacerek choc az mi sie nie chce tak nie przyjemnie no ale dziecko musi sie chartowac
wczoraj synak ładnie dosc spał natomiast dzisiejsza noc juz straszna byl placz co chwila i cyc i placz...strasznie sie boje ze to poczatek kolek...bo podobno od 3 tyg soie zaczynajateraz od rana nawet nie ubralam sie zebow nie umyłam bo mały co rusz placze i do cyca ze go na kolanach trzymam caly czas i nie moge nas ogarnac na ten spacer a chce pojsc kupic herbatke koperkowa jezeli to kolki to moze troche pomoze dobrze ze jutro wizyta u pediatry.na dodatek przez to ze hubciowi cos tam w tym brzuszku zalega cały czas siedzi na cycu i one juz mnie tak bolą ze nie wiem co zrobie ale nie dlugo nie bede mogla go karmic a on butle wypluwa wiec nie wiem co te moje dziecko bedzie jadlo...
na dodatek ja jestem glupia i przez to ze maly nie da mi dzis nic zrobic nawet nie zjadlam sniadania tylko dorwalam sie do ciastek rafala ktore lezaly kolo lozka-ciastek z czekolada wiec ja swiadomie wykoncze moje dziecko![]()
natalka ja ci radze sciagnac troche pokarmu ale nie za duzo bo od ciaglego sciagania jeszcze wiecej sie go produkuje!ja akurat duzo pokarmu nie mam czasem sie zastanawiam czy nie za malo i tu tkwi problem...ale maly niby przybiera zreszta zobaczymy jutro na wizycie.i ja ostatnio z dwoch piersi sciagnelam 30 ml...a polozna powiedziala ze on powinien zjadac z 70ml...to moze dlatego on placze bo nie moze sie jednorazowo najesc juz sama nie wiem...
- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jakieś jaja normalnie!
Miałam mieć to badanie dziś i co? i dupa. Przyszła Pani na obchód i powiedziała, że w czwartek jednak
I znów mam czekać? Ale czemu tu? Powiedziała, że wtedy zrobi badanie. I jak się okaże, że szyjka gotowa to w piątek podłączą mnie pod oxytocynę, a jak nie gotowa, to na noc we czwartek dostanę balonik. Nosz kurde! To jest mi coś, czy nie? Jak mąż przyjedzie to pójdzie do niej, bo ja za miękka jestem i od razu mam łzy w oczach
Wcale się nie dziwię, że się zdenerwowałaś

Fajnie, że Villemo i Niagara się odezwały

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dobra dziewczyny,które rodziły naturalnie, jak to jest z tymi skurczami, czy to faktycznie takie silniejsze, mega silneeeee bóle miesiączkowe są, czy jakoś inaczej to wygląda? Bo jestem ciekawa

Która to ostatnio pisała o opryszczce? Teraz mnie dopadło, cała śluzówka w nosie i warga

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

A mąż niech faktycznie dopyta o co chodzi, bo takie leżenie w niewiedzy na pewno Wam nie służy.
Iva, dawaj znać jak tam po wizycie.
Nefelko, dziękujemy za kciuki!

Monia akina, ee tam jaki wstyd ;] niektóre tematy są naprawdę ciekawe, ja na tym moim niekończącym się zwolnieniu też się tego cholerstwa naoglądałam