- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
a i powiedzcie czy tylko moje dziecko ma dwa imiona czy wy tez nadajecie dwa?syn mial miec jedno ale skoro takie juz u nas zamieszanie z tymi imionami to ma dwa a pozatym ja mam dwa moj tez ma dwa to syn tez niech bedzie mial
Nasz synek też ma 2 imiona: Szymon i Jan (po dziadku)

Papi, to dobrze że synek dał Wam trochę pospać. Może rzeczywiście za mało jadł. 70 ml to sporo. Ja nie wiem, ile my mamy dawać wcześniakowi :/ W szpitalu jak dawałam mu 50 ml, to pediatra powiedziała, że za dużo... Bo ma mały brzuszek. Tylko, że 40 ml to dla niego za mało. On 50 ml to migiem je. Sama już nie wiem

Akina, te skurcze to jak miesiączkowe były. Potem coraz mocniejsze i dłuższe. Ja w szpitalu zużyłam 2 opakowania podkładów Bella i 1 opakowanie dużych podpasek

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Brakuje mi tekstów Magdaleny ale fajnie,że napisała do Kingi i,że niebawem się tu zjawi

Iwonka zaabsorbowana Kacperkiem tez zamilkła ale jej sie ie ma co dziwić bo przed nimi jeszcze ta przeprowadzka a na fb widziałam,że dodała 2 foty nowe więc pewnie wszystko ok

Moniu,ja tez jestem ciekawa tej mojej kozy

Nubi....co upolowałaś na obiadek??

papi,my już postanowiliśmy,że szczepimy tylko podstawowymi szczepionkami ale żadnych skojarzonych,a pneumokoki i rotawirusy nawet nie bierzemy pod uwagę.
Co do imion...moja Niunia jeszcze na świat nie przyszła ale będzie miała na pewno 2 imiona. Ja mam 2,Bartosz też,Filip rónież to i mloda będzie miała...Alicja Sara oczywiście

Synek Izuli tez ma dwa z tego co pamiętam...Piotr Arkadiusz

A no i chciałam napisać,że Twój mały slicznie przybiera na wadze

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Jesli chodzi o pozostale szczepienia, to my za porada znajomej poloznej zdecydowalismy sie na szczepionke 5w1. Pneumokoki i rotawirusy sobie darujemy, poniewaz Julka nie bedzie miala stycznosci z malymi dziecmi.
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
trzymam kciuki za mery i czekam na relację Magdy

ja prawie wszystkie rzeczy mam z lumpka, poprane poprasowane

papi przecudowny Twój synek:) u mnie wszyscy mają jedno imię więc tak zostanie

dziewczyny, czy Wy wszystkie macie baldachim? bo ja nie mam i się zastanawiam czy jest potrzebny tak naprawdę?
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Papi ja szczepię Wiktorka tak jak Klaudiuszka. W szpitalu obaj byli szczepieni euvaxem. Później 5 w 1 Infanrix IPV HIB wszelkie rotawirusy, pneumokoki sobie daruje szczepię zgodnie z kalendarzem szczepień tylko szczepionkami podstawowymi.dzien dobry
my po wczorajszym dniu jakos przetrwalismy mały dostał na noc mleko modyfikowane (odziwo nie wypluwał smoka)i bylam w szoku ze zjadl prawie 100ml jednorazowo!dzieki temu budzil sie co 3h a nie co godzine tylko na jedzenie on szczesliwy bo najedzony a my z nim bo nawet wyspania wiec w nocy dostal 2 razy butle z mlekiem sztucznym a rano ja swoje mu sciagnełam tylko przez to ze w nocy nie karmiłam go piersia myslalam ze rozsadzi mi cycki!zrobiły sie twarde i az przeciekły wkładki dlatego jak tylko wstałam musialam koniecznie sciagnac mleko bo zrobiły mi sie kamienie a nie piersi.
bylismy dzis na wizycie patronażowej pediatrycznej.z synkiem ogolnie wszystko ok jakies wodniaki ma w jądrach ale lekarz powiedział ze nie ma sie czym martwic wiec chyba to samo zniknie no i ma taką kaszke na nosku ktora tez ma czasem zniknąć.w sumie trudno mi uwierzyc ze mały nie dojada skoro juz wazy 3400moj mały klocus szybko rosnie
dziewczynki ktore juz urodziły czy juz zastanawialiscie sie nad szczepieniami?kurcze dla mnie to czarna magia..sa te darmowe, 5w1 i 6w1 a dodatkowo rotawirusy i pneumokoki...juz sama nie wiem ale zdecydowalismy sie na te 5w1 i na rotawirusy te pneumokoki mozna pozniej zaszczepic choc zastanawiam sie czy jednak jeszcze odrazu nie poprosic o recepte i na to...nie wiem jak jest w praktyce co jest dobre a co zle..
acha a powiedzcie czym wasze dzieci byly szczepione w szpitalu euvaxem czy engerixem?
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Iva dobrze, że u córeczki wszystko ok, no i jeszcze troszkę i będziecie razem:)
trzymam kciuki za mery i czekam na relację Magdy
ja prawie wszystkie rzeczy mam z lumpka, poprane poprasowaneno i dostałąm mega paczkę z Dublina, nawet sobie nie wyobrażałąm jakie tanie tam są nowe ubranka:) dostałąm sporo kurtek, pajaców, spodni itd i jak zobaczyłam te ceny to padłam..u nas by zdarli dużo więcej za te ubranka:)
papi przecudowny Twój synek:) u mnie wszyscy mają jedno imię więc tak zostanie
dziewczyny, czy Wy wszystkie macie baldachim? bo ja nie mam i się zastanawiam czy jest potrzebny tak naprawdę?
Ja mam może 15% ciuszków nowych a reszta w spadku albo z lumpka

A pytając o baldachim....też nie mam... Pisałam już kiedyś,że podobają mi się ale u kogoś albo w katalogach ale nie koniecznie u mnie

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
papi88 napisał:
a i powiedzcie czy tylko moje dziecko ma dwa imiona czy wy tez nadajecie dwa?syn mial miec jedno ale skoro takie juz u nas zamieszanie z tymi imionami to ma dwa a pozatym ja mam dwa moj tez ma dwa to syn tez niech bedzie mial
Nasz synek też ma 2 imiona: Szymon i Jan (po dziadku)Adrian chciał na drugie imię swojego taty, to też tak zostało
Papi, to dobrze że synek dał Wam trochę pospać. Może rzeczywiście za mało jadł. 70 ml to sporo. Ja nie wiem, ile my mamy dawać wcześniakowi :/ W szpitalu jak dawałam mu 50 ml, to pediatra powiedziała, że za dużo... Bo ma mały brzuszek. Tylko, że 40 ml to dla niego za mało. On 50 ml to migiem je. Sama już nie wiemJutro przyjdzie położna, to może coś doradzi. Dzisiaj będziemy sami kąpać Szymusia :O Aż się boję. Rączki mu wysypało dzisiaj. takie krostki, pęcherzyki z wydzieliną. Może to potówki? Hmm... człowiek nic się nie zna.
Akina, te skurcze to jak miesiączkowe były. Potem coraz mocniejsze i dłuższe. Ja w szpitalu zużyłam 2 opakowania podkładów Bella i 1 opakowanie dużych podpasekWięc szło duuużo. Teraz też idzie. Zastanawiam się nad tymi szwami, bo niby rozpuszczalne. Tylko kiedy się rozpuszczą? Wczoraj kawałek szwu mi wyleciało z supełkiem jeszcze
Donatko Wiktorek nie jest wcześniaczkiem, urodził się z wagą 3500 był dokarmiany na początku gdy nie miałam pokarmu co 3 godziny w pierwszej dobie po 25 ml w drugiej po 30, w trzeciej po 40 ml + pierś i cały czas był głodny. Ja myślę, że nie ma się co tak do końca sugerować tym co mówią położne bo każde dzieciątko ma inne zapotrzebowanie. Aktualnie Wiktorek jak nie je piersi to zjada około 60-80 ml mleka modyfikowanego. Po prostu obserwuj Donatko jak widzisz że mały zje porcje przepuśmy 50 ml jest niespokojny i nadal szuka ssie paluszki to ewidentnie jest głodny i trzeba mu więcej. Nie ma co się trzymać sztywno schematów ważne żeby dzieciątko było pojedzone i szczęśliwe.
Co do wysypki to potówki to bardzo drobna wysypka bez żadnych wysięków. Na potówki i wszelkie wypryski skórne można zafundować maleństwu kąpiel w roztworze nadmanganianu potasu
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Widzę, że dziś dzień wizyt u lekarzy. Ja miałam KTG i badanie. Na KTG sensacji brak (lekarka nie komentowała, ale widziałam, że jakieś strome góry się zapisały). Ale jest światełko w tunelu

Iva, a jak z Twoją szyjką? Rozumiem że też coś ją rusza, skoro masz nadzieję, że jeszcze sama się Luśka na świat wybierze przed 12. Kto wie

Kasiu, bidulko, współczuję stresu, niepewności i leżenia w szpitalu

Kalinko, to w sam raz ma Twoja kruszynka wagę

Papi, ale cudeńko z Huberta

Pamiętacie, jak kiedyś wystrzeliłam tu z moim manifestem?

Jakbym miała wyłowić z tego najważniejszą myśl, którą zresztą staram się głosić innym, to byłaby to ta: "Dziecko to odrębny człowiek. Nie czyjaś własność!".
Na razie, do wieczora!
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Papi my też chcemy dwa imiona:)
Nubi masz rację z tymi mebelkami, najlepsze jeżdżonko będzie w kropkowym wózku

Odnośnie szczepionek to ja zgłupiałam, czy któraś zamierza szczepić dziecko tymi państwowymi, bezpłatnymi szczepionkami? Co do pneumokoków, położna powiedziała,że u nas wszystkie wcześniaki są szczepione pneumokokami w szpitalu za darmo, więc powiedziała,że gdyby to było mało istotne szczepienie, to państwo za nie by nie płaciło, więc według niej ta szczepionka jest przydatna

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Ale wy dzis tu piszecie gadaly ze ciezko zadazyc

Co do imion my tez dajemy Dwa.

Ja ciuszki mam nowe z lumpka i po innych dzieciach od znajomych;)wszystko wyprane i poprasowane;)
Co sadzicie o wyroku Katarzyny W ???
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Darmowe to są też w zakładach pracy szczepionki przeciw grypie a ile ludzi się poddaje tym szczepionkom???
Ja właśnie zamierzam szczepić TYLKO tymi "państwowymi" podstawowymi,darmowymi i żadnych wynalazków więcej

Karolcia.....co do wyroku pani Katarzyny.... ja bym ją wpierdoliła (dosłownie) do kamieniołomów dożywotnio. A tak w ogóle to ja jestem ZA karą śmierci. Oko za oko....