BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #737713 przez Kasia :]
Akina, śliczny ten Wasz fotelik! :woohoo: i komoda również. Właśnie taki mi się marzył, żeby stanął w naszej sypialni...do karmienia by się nadawał :) Ale chyba muszę poczekać jeszcze trochę. Może mężuś mi sprawi podobny :blink:

Iwonka, cieszę się, że się świetnie dogadujecie z Kacperkiem :blink: Teraz już będzie coraz lepiej. Buziaki dla Was :kiss:

Agamo, powodzenia na masażu :silly: trzymam kciuki, żeby jednak zmobilizował Kacperka do wyjścia :blink:

Nike, u nas położna przychodzi do domu dopiero po urodzeniu Maluszka. Wcześniej składasz taką właśnie deklaracje, jak wybór lekarza w przychodni. Jak już się Dzidzia urodzi to dzwonisz do poradni dla kobiet (w tej przychodni właśnie) i umawiasz się na spotkanie z położną, którą wybrałaś. I tyle. Nie ma spotkania wcześniej, więc nawet nie wiem jak babeczka wygląda :unsure:

Nefeli, teraz to już najgorsze za Wami :blink: Mała Nefeli już jest na tyle duża, że spokojnie poradzi sobie na zewnątrz :blink: Tak więc oby jak najdłużej w brzuszku, ale bez stresu :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #737722 przez karolcia1919
HEJ!!!

Melduje sie w dwupaku ;) cisza spokoj !!!;)

He zerkam na karte ciazy a tam data porodu 19.09 a nie 20.09 ;) -jeden dzien szybciej ;p
Czyli zostalo 15dni od dzis ;););)

Dziewczyny noce jakie zimne juz sa...mialam okno otwarte na noc...to musialam wstac i zamknac ..i spalam pod dwiema kolderkami ;D;D

Agamo powodzenia na masazu!!!oby zadzialal ;);)

Iwonko - ciesze sie ze sobie swietnie radzisz i Kacperek taki dzielny chlopiec ;)

Serka tez juz dawno nie bylo ;)

11 lata 7 miesiąc temu #737727 przez pyzaura
Hejka :)

A ja juz ogarniam sie powoli do lekarza :) mam na 9:45 takze 3mac kciukaski :D:D

Monia ajjj Ty masz slicznie ta Twoja Guska ma tak slicznie :) fotelik pewnie sama wygoda :D:D

Agamo 3mam kciuki :) powiedz malemu ze cioteczki chca go juz poznac takze niech wychodzi :P

hmm jak sobie przypomne co jeszcze chcialam napisac napisze bo ostatnio mam takie dziury ze hohoh

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #737729 przez pyzaura
Karolcia nic nie mow o tych nocach moj zostawil okno otwarte ale tez wstawal zamykac :) zimnooo ale dzis u nas sloneczko od rana ale chyba chlodno jest :) ale wazne ze sloneczko tak humorek poprawia. Ci zostalo 15 dni a mi 26 :D

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #737731 przez karolcia1919

11 lata 7 miesiąc temu #737739 przez kalina
dziendoberek:-)
mam dzis tak skopane zebra ze hej.. ale mezus wrocil idzie spac a pozniej go zaciagne na jakies zakupy i trza duzo ruchu zazyc bo ma 2 dni wolnego wiec trza wypedzac mloda:-)

pyzaura trzymam kciukaski

agamo za ciebie tez. byle cos ruszylo

akina jak tam sie czujesz? i fotelik super:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #737767 przez akina_zet
Dzień dobry ;)

Cieszę się,że mebelki Wam się podobają,sukcesywnie będę pokazywać co przybywa w pokoju Gusiaczka :)
Kasiu a fotelik właśnie specjalnie do karmienia kupiony :)

Co do bóli,to myślałam,że rodzę tak mnie wykręcało,latałam tylko przerażona do łazienki i patrzyłam między nogi czy nic mi nie cieknie :huh: Wzięłam 2 nospy i pooowoli odpuszczało,teraz się obudziłam i znów czuję,że ćmi :(

Męża mam w dalekiej trasie do końca tygodnia więc zaciskam nogi! Jak by coś zaczęło się dziać (tfu tfu) to co ja mam taksówką do szpitala jechać,czy pogotowie wzywać,przyjedzie w ogóle pogotowie? Bo ja się boje,że taksówkarz ze strachu i obawy,że mu zapaćkam samochód,nie zabierze mnie :P

Śniło mi się,że urodziłam i miałam brzuch po porodzie tak zwiotczały i pomarszczony,że wisiał do kolan!!!

Pyzaurka trzymam kciuki za wizytę :)

Aguś oby masaż lekkim był :)

Kalinka jakiego ruchu :D? Ja to chyba przegięłam z kilkugodzinnym łażeniem wczoraj :huh:

P.S. Wasze ruchy u maluchów też takie znikome :(

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #737778 przez karolcia1919
Akina mialam wlasnie sie zapytac o te ruchy...bo ja tez czuje juz malo co ruchy...zawsze tak szalal a dzis taka cisza....moze coraz mniej miejsca maja??

Akina pogotowie musi przyjechac ...ja tez jak co bede po pogotowie dzwonic.

11 lata 7 miesiąc temu #737787 przez akina_zet
karolcia1919 napisał:

Akina mialam wlasnie sie zapytac o te ruchy...bo ja tez czuje juz malo co ruchy...zawsze tak szalal a dzis taka cisza....moze coraz mniej miejsca maja??

Akina pogotowie musi przyjechac ...ja tez jak co bede po pogotowie dzwonic.

O dzięki Karolcia,bo ja to nie wiedziałam z tym pogotowiem,tylko jak wtedy zrobić by zawieźli mnie do konkretnego szpitala? Bo w Łodzi jest kilka,w których można rodzić :huh:

Co do ruchów,oby to był brak miejsca,moja Guśka nie podskakuje tak jak Luśka Ivki :huh:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #737792 przez asiek89
Hej :)

U nas też chłodno, ale słonecznie, więc pięknie i podobno caaały tydzień taki ma być :)
Ja w nocy pomęczyłam się trochę ze skurczami, ale nieregularne były, więc spokojnie je przeczekałam. No i dzisiaj brzuch twardy, pobolewający, ale nic poza tym.

Aguś, kciuki zaciśnięte za masaż, żeby nie było zbyt boleśnie, a przede wszystkim skutecznie!

Daguś, ważne że dotrwałyście tyle czasu razem z Nefelką, na pewno najgorsze już jest za Wami. Mama też niech się nie stresuje, już macie ładny czas osiągnięty, a Ty odpoczywaj ile możesz i dbaj o siebie, a już niedługo będziesz tulić swoją księżniczkę :)

Iwonko, super, że u Was coraz lepiej :) Ale dni teraz pewnie szybko mijają, przeciwnie do końcówki ciąży? ;)

Monia, ale śliczne te mebelki :) No i Jerzyk na komodzie w centralnym miejscu :D
A fotel wygląda na taki wygodny, że tylko w nim usiąść, zwinąć się w kłębek i zasnąć :)

Powodzenia mamusiom, które się dzisiaj wizytują!

Edit. A z tym pogotowiem to się właśnie zastanawiałam czy to nie jest czasem tak, że tylko w kryzysowej sytuacji przyjeżdżają. Bo generalnie w sytuacji zagrożenia życia z tego co wiem, ale pewnych informacji nie mam, więc chętnie się dowiem jak to wygląda jeśli ktoś ma sprawdzone wieści.

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu #737803 przez izula
witam was dziewczynki :)

Trzymam kciuki mocno za Nasze Wrześniowe Mamusie nie rozpakowane.
Dziewczynki jestem z Wami całym serduchem :))

Iwonka super, że tak fajnie się dogadujecie z Kacperkiem. To są najpiękniejsze chwile w życiu.

Dziewczynki ja zgłaszam, że u Piotrusia była wczoraj położna. Obejżała go dokładanie i wszystko jest ok. No jeden mały problem jest od urodzenia,które spędza nam sen z powiek. Piotrusiowi nie zstąpiło jedno jąderko. Utknęło w kanale, pani położna powiedziała, że to częste u chłopców i wcześniaków i że samo powinno zstąpić na miejsce, ale jeśli nie to wtedy robią operację. Br.... Ciarki mi po plecach chodzą jak o tym myślę. Staram się myśleć pozytywnie ale wiecie jak to jest. :(

Poza tym Piotruś ładnie je i śpi a najbardziej lubi jak jedzie w swoim foteliku w aucie. Oj to mu się podoba najbardziej. :))

Pani położna powiedziała, że można z nim wychodzić nawet dwa razy na dzień na spacere jak jest ładna pogoda a nie raz i po 20 min jak nam powiedzieli w szpitalu.

Potwierdziła, że trzeba mu dawać witaminy D+K bo jest karmiony piersią. I przez tydzień kąpać w wodzie z mąką ziemniaczaną :)) hahahh Będzie wykrochmalony :), bo mu się skórka łuszczy na rączkach i nóżkach i żeby się to zagoiło. Podobno Niemowlaki "zrzucają skórkę" hahah

A na koniec pochwalę się, że wczoraj włożyłam na Pupę swoje dżinsy sprzed ciąży :))))

CO do ruchów dziewczyny to ja jak leżałam w szpitalu to może czułam jak się rusza Nasze Maleństwo parę razy tylko w ciągu dnia. Bardzo mnie to martwiło ale podobno jedne dzieci mają wcześniej już zaciasno w brzuszku a inne mają do samego końca tyle miejsca, że sa bardziej aktywne. Tak, że głowa do góry i nie martwić się

Buziaki dla Was i Maleństw tych w brzuszkach i tych już Rozpakowanych :))))

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #737807 przez nike84
Hello girls :)
U mnie z ruchami to jest tak, że zależy od dnia. Czasami bryka jak szalony, a czasami leniwie sie przeciągnie raz na jakiś czas. Ale jak nie jestem pewna jego aktywności to dowalam mu czymś słodkim i zaraz sie uaktywnia :silly:

Monia akina komoda super, a fotel przeuroczy :cheer: Też szukam jakiegoś wygodnego fotela do karmienia. A co do taksówki to wydaje mi się, że nie może Cię nie zabrać. Jak coś to niech folię sobie rozkłada na siedzeniu jak sie boi :P Bo karetki chyba bym nie wezwała, no chyba żebym juz umierała od bóli i czołgała się po podłodze. Mój mąż też jest w dalekich trasach :( co poniedziałek jeździ do Austrii, więc juz numer po taksówkę mam w telefonie na wszelki wypadek.

Agamo proszę mi tu nie wracać bez Kacperka :silly: Bo ja tu czekam na drugiego z trzech Kacprów :)

Pyzaura trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :kiss:

Ja dziś miałam kolejna pięknie przespaną noc, z przerwami tylko na siku :) Teraz czas na śniadanie, a potem do sklepu, bo zobaczyłam właśnie reklamę Delicji...no i poczułam nieodpartą potrzebę zjedzenia ich ;)

Ps Izula ale super wieści :side: Jąderkiem na razie sie nie martw, bo u synka mojej koleżanki też tak było i samo zstąpiło i faktycznie to jest częste u chłopców. Zazdroszcze Wam tych spacerków i w ogóle :cheer:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #737827 przez akina_zet
Izulka fajnie, że u Ciebie/ u Was wszystko dobrze i sodnie sprzed ciąży wrzuciłaś na siebie, pozazdrościć, ale Ty w ogóle zgrabniutka jesteś, ja to włożę pewnie do kolan swoje ulubione jeansy po porodzie d :angry:

Asiek, Martuś czyli co? Dzwonić po taxi i mieć ze soba awaryjnie folię malarską, żeby samochód obłożyć :D?

A ja właśnie czekam na kuriera aż mi przywiezie śpiworek do spania dla mojej gwiazdy (na początek odpuściłam sobie pościel, tylko będzie śpiworek + kocyk), o taki :)

Monika Z.

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #737829 przez iwonta_kg
WITAM SIĘ :)

Siedze od rana na kompie i męcze sie z tymi wnioskami o urlop macierzynski. kurde jakie to skomplikowane! :angry:

Mój Kacperek najlepiej lubi zasypiać u mnie na rękach po karmieniu :laugh: i lepiej mu się spi na boczku niż na pleckach. raz na jednym raz na drugim.

Ja daje mleczko mieszane i nie wiem jak to jest z tymi witaminami :/ w piątek jeszcze raz przychodzi położna i muszę ją o to wypytać. w weekend bedziemy szli na pierwszy spacer.

Iza gratuluję jeszcze raz zmieszczenia się w spodnie sprzed ciąży :) mi już spadło 10 kg :ohmy: Nie martw się jąderkami Piotrusia. czasem właśnie tak się zdarza ale napewno wszystko się samo zrośnie.

Kacperkowi też łuszczy się skóra :/ ale smaruję go oliwką w tych miejscach. Na czole wyskoczyło mu coś jakby wysypka :/ nie wiem od czego :/

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #737834 przez akina_zet
Iwonka uściski dla Was :) I 10 kg mniej? Bardzo dobry wynik :)

Co do wysypki, pewnie to uczulenie, położna powiedziała,że każdego dziecko to przerabia ;)

Monika Z.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka