- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Kasia :]
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Iwonka, cieszę się, że się świetnie dogadujecie z Kacperkiem

Agamo, powodzenia na masażu

Nike, u nas położna przychodzi do domu dopiero po urodzeniu Maluszka. Wcześniej składasz taką właśnie deklaracje, jak wybór lekarza w przychodni. Jak już się Dzidzia urodzi to dzwonisz do poradni dla kobiet (w tej przychodni właśnie) i umawiasz się na spotkanie z położną, którą wybrałaś. I tyle. Nie ma spotkania wcześniej, więc nawet nie wiem jak babeczka wygląda

Nefeli, teraz to już najgorsze za Wami

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Melduje sie w dwupaku

He zerkam na karte ciazy a tam data porodu 19.09 a nie 20.09

Czyli zostalo 15dni od dzis

Dziewczyny noce jakie zimne juz sa...mialam okno otwarte na noc...to musialam wstac i zamknac ..i spalam pod dwiema kolderkami ;D;D
Agamo powodzenia na masazu!!!oby zadzialal

Iwonko - ciesze sie ze sobie swietnie radzisz i Kacperek taki dzielny chlopiec

Serka tez juz dawno nie bylo

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

A ja juz ogarniam sie powoli do lekarza

Monia ajjj Ty masz slicznie ta Twoja Guska ma tak slicznie

Agamo 3mam kciuki

hmm jak sobie przypomne co jeszcze chcialam napisac napisze bo ostatnio mam takie dziury ze hohoh
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
mam dzis tak skopane zebra ze hej.. ale mezus wrocil idzie spac a pozniej go zaciagne na jakies zakupy i trza duzo ruchu zazyc bo ma 2 dni wolnego wiec trza wypedzac mloda:-)
pyzaura trzymam kciukaski
agamo za ciebie tez. byle cos ruszylo
akina jak tam sie czujesz? i fotelik super:-)
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Cieszę się,że mebelki Wam się podobają,sukcesywnie będę pokazywać co przybywa w pokoju Gusiaczka

Kasiu a fotelik właśnie specjalnie do karmienia kupiony

Co do bóli,to myślałam,że rodzę tak mnie wykręcało,latałam tylko przerażona do łazienki i patrzyłam między nogi czy nic mi nie cieknie

Męża mam w dalekiej trasie do końca tygodnia więc zaciskam nogi! Jak by coś zaczęło się dziać (tfu tfu) to co ja mam taksówką do szpitala jechać,czy pogotowie wzywać,przyjedzie w ogóle pogotowie? Bo ja się boje,że taksówkarz ze strachu i obawy,że mu zapaćkam samochód,nie zabierze mnie

Śniło mi się,że urodziłam i miałam brzuch po porodzie tak zwiotczały i pomarszczony,że wisiał do kolan!!!
Pyzaurka trzymam kciuki za wizytę

Aguś oby masaż lekkim był

Kalinka jakiego ruchu

P.S. Wasze ruchy u maluchów też takie znikome

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Akina pogotowie musi przyjechac ...ja tez jak co bede po pogotowie dzwonic.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Akina mialam wlasnie sie zapytac o te ruchy...bo ja tez czuje juz malo co ruchy...zawsze tak szalal a dzis taka cisza....moze coraz mniej miejsca maja??
Akina pogotowie musi przyjechac ...ja tez jak co bede po pogotowie dzwonic.
O dzięki Karolcia,bo ja to nie wiedziałam z tym pogotowiem,tylko jak wtedy zrobić by zawieźli mnie do konkretnego szpitala? Bo w Łodzi jest kilka,w których można rodzić

Co do ruchów,oby to był brak miejsca,moja Guśka nie podskakuje tak jak Luśka Ivki

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

U nas też chłodno, ale słonecznie, więc pięknie i podobno caaały tydzień taki ma być

Ja w nocy pomęczyłam się trochę ze skurczami, ale nieregularne były, więc spokojnie je przeczekałam. No i dzisiaj brzuch twardy, pobolewający, ale nic poza tym.
Aguś, kciuki zaciśnięte za masaż, żeby nie było zbyt boleśnie, a przede wszystkim skutecznie!
Daguś, ważne że dotrwałyście tyle czasu razem z Nefelką, na pewno najgorsze już jest za Wami. Mama też niech się nie stresuje, już macie ładny czas osiągnięty, a Ty odpoczywaj ile możesz i dbaj o siebie, a już niedługo będziesz tulić swoją księżniczkę

Iwonko, super, że u Was coraz lepiej

Monia, ale śliczne te mebelki

A fotel wygląda na taki wygodny, że tylko w nim usiąść, zwinąć się w kłębek i zasnąć

Powodzenia mamusiom, które się dzisiaj wizytują!
Edit. A z tym pogotowiem to się właśnie zastanawiałam czy to nie jest czasem tak, że tylko w kryzysowej sytuacji przyjeżdżają. Bo generalnie w sytuacji zagrożenia życia z tego co wiem, ale pewnych informacji nie mam, więc chętnie się dowiem jak to wygląda jeśli ktoś ma sprawdzone wieści.
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.

Trzymam kciuki mocno za Nasze Wrześniowe Mamusie nie rozpakowane.
Dziewczynki jestem z Wami całym serduchem

Iwonka super, że tak fajnie się dogadujecie z Kacperkiem. To są najpiękniejsze chwile w życiu.
Dziewczynki ja zgłaszam, że u Piotrusia była wczoraj położna. Obejżała go dokładanie i wszystko jest ok. No jeden mały problem jest od urodzenia,które spędza nam sen z powiek. Piotrusiowi nie zstąpiło jedno jąderko. Utknęło w kanale, pani położna powiedziała, że to częste u chłopców i wcześniaków i że samo powinno zstąpić na miejsce, ale jeśli nie to wtedy robią operację. Br.... Ciarki mi po plecach chodzą jak o tym myślę. Staram się myśleć pozytywnie ale wiecie jak to jest.

Poza tym Piotruś ładnie je i śpi a najbardziej lubi jak jedzie w swoim foteliku w aucie. Oj to mu się podoba najbardziej.

Pani położna powiedziała, że można z nim wychodzić nawet dwa razy na dzień na spacere jak jest ładna pogoda a nie raz i po 20 min jak nam powiedzieli w szpitalu.
Potwierdziła, że trzeba mu dawać witaminy D+K bo jest karmiony piersią. I przez tydzień kąpać w wodzie z mąką ziemniaczaną

A na koniec pochwalę się, że wczoraj włożyłam na Pupę swoje dżinsy sprzed ciąży

CO do ruchów dziewczyny to ja jak leżałam w szpitalu to może czułam jak się rusza Nasze Maleństwo parę razy tylko w ciągu dnia. Bardzo mnie to martwiło ale podobno jedne dzieci mają wcześniej już zaciasno w brzuszku a inne mają do samego końca tyle miejsca, że sa bardziej aktywne. Tak, że głowa do góry i nie martwić się
Buziaki dla Was i Maleństw tych w brzuszkach i tych już Rozpakowanych

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

U mnie z ruchami to jest tak, że zależy od dnia. Czasami bryka jak szalony, a czasami leniwie sie przeciągnie raz na jakiś czas. Ale jak nie jestem pewna jego aktywności to dowalam mu czymś słodkim i zaraz sie uaktywnia

Monia akina komoda super, a fotel przeuroczy

Agamo proszę mi tu nie wracać bez Kacperka

Pyzaura trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę

Ja dziś miałam kolejna pięknie przespaną noc, z przerwami tylko na siku

Ps Izula ale super wieści

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Asiek, Martuś czyli co? Dzwonić po taxi i mieć ze soba awaryjnie folię malarską, żeby samochód obłożyć

A ja właśnie czekam na kuriera aż mi przywiezie śpiworek do spania dla mojej gwiazdy (na początek odpuściłam sobie pościel, tylko będzie śpiworek + kocyk), o taki

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

Siedze od rana na kompie i męcze sie z tymi wnioskami o urlop macierzynski. kurde jakie to skomplikowane!

Mój Kacperek najlepiej lubi zasypiać u mnie na rękach po karmieniu

Ja daje mleczko mieszane i nie wiem jak to jest z tymi witaminami :/ w piątek jeszcze raz przychodzi położna i muszę ją o to wypytać. w weekend bedziemy szli na pierwszy spacer.
Iza gratuluję jeszcze raz zmieszczenia się w spodnie sprzed ciąży

Kacperkowi też łuszczy się skóra :/ ale smaruję go oliwką w tych miejscach. Na czole wyskoczyło mu coś jakby wysypka :/ nie wiem od czego :/
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do wysypki, pewnie to uczulenie, położna powiedziała,że każdego dziecko to przerabia